Açıktan Üniversite?

İki yillik tekstile devam ettikten sonra sinavsiz aof ile 4 yilliga tamamlarsin.
İsletme gibi bolumlere. Genellikle erkeklerin kisa donem askerlik yapmak icin yaptiklari sey.
Ama bence sinavsi gecis yapacaksaniz iki sene sonra dgs ile kendi bolumunuzu tamamlayip uzman olmaniz. Moda tasarimi gibi..
 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim lisans bölümlerine 2014-2015 eğitim yılında dikey geçiş kapsamında MYO veya Önlisans Bölümleri mezunları için, Aöf Lisans bölümlerinin 3. sınıfına sınavsız olarak kayıt hakkı vermektedir.
MYO ve Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olanlar diledikleri takdirde, Anadolu Üniversitesi Aöf Dikey Geçiş bölümleri olarak İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans programlarının 3.sınıfına dikey geçiş kapsamında direk kayıt olabilmekteler. Karıştırılmaması gereken şey ise, öğrenim süresi 4 veya daha fazla yıl olan programlardan önlisans diploması alarak ayrılanlar dikey geçiş için başvuramazlar ( Bu adaylar Lisans Tamamlama başvurusu yapacaklardır). İktisat ve İşletme Fakültelerine Dikey Geçiş için başvuru yapacak adaylar, mezun oldukları Meslek Yüksekokulu veya önlisans programlarına göre doğrudan veya fark dersleri alarak İktisat-İşletme Fakültelerinin 3. sınıflarına kayıt yaptırabilmektedirler.

Aöf Açıköğretim Dikey geçiş şartları; Dikey geçiş için herhangi bir sınava girmenize gerek olmadan direk kayıt olabileceksiniz. Aşağıda yer alan dikey geçiş bölümleri tablolarında mezun olduğunuz bölümün adı yer alıyorsa, yapmanız gereken tek şey Eylül Sonu Ekim başı gibi ( Tarihler açıklanmadı) Açıköğretim Kayıt Sayfasından ( kayıt sayfası kayıt tarihleri içinde aktif olacaktır ) Dikey Geçiş kayıt linkinden istenilen bilgilerinizi girmek ve sonrasında ilgili çıktıları almak, Vakıfbank’a gidip harç ücretini yatırmak ve aöf bürosuna giderek evraklarınızı teslim etmektir. Böylelikle kayıt olmuş olacaksınız. Mezun olduğunuzda ise elinizde hem önlisans hemde lisans diploması olacak. Yani çift diplomanız olacak.

Böylelikle sizde artık bölümünüzün devamı niteliğindeki bir açıköğretim lisans programının 3.sınıfına kayıt olmuş olacaksınız.

Kayıt olduğunuzda askerliğiniz ertelenmeye devam ediyor.

Mezun olduğunuzda Askerliği diplomanız ile 2 yıl daha erteletebiliyorsunuz.

Üstelik kayıt olurken önlisans diplomanızı vermiyorsunuz. Mezun olduğunuzda elinizde hem önlisans diplomanız hemde lisans diplomanız birlikte olacak.

2014 Dikey Geçiş Kayıt Tarihleri ; 29 Eylül 2014 Pazartesi başlayacak olup, 17 Ekim Cuma günü saat 17:00′a kadar kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıtlar bu tarihler içinde kayit.anadolu.edu.tr adresinden ön kayıt, sonrasında harç ücretinin ödenmesi ve size en yakın aöf bürosuna evrakların teslim edilmesi ve kitapların alınması ile kesin kayıt olunmuş olmaktadır.
 
ben senin yerinde olsam örgün üni okurdum açık öğretimle örgün okumak arasında çok fark var.Ygs ye giriceksin zaten belli bir puanın oldğnda 2 yıllık okuma hakkı kazanacaksın.Ama biiraz çalışıp 4 yıllık kazanmaya çalış.
 
Üniversite sınava girmek zorunda değilsiniz meslek lisesi mezunu olduğunuz için sadece yapmanız gereken Ocak ayında sınavsız olarak ygs sınavsız geçişe başvuru yapacaksınız 15 lira yatıracaksınız bankaya,sonra eğer daha önce başvurunuz yoksa herhangi bir liseden tamamlayacaksınız başvuruyu 3 lira idi oda değişmediyse orada sizin fotoğrafınızı çekip şifre verecekler resimin süresi 30 aydır güncel süresi,bu işlemleri yaptıktan sonra Temmuz ayını bekliyeceksini aöf ya da örgün bunların tercihini vereceksiniz eğer Yerleşme durumu olursa Eylül ayında kayıt yapacaksınız ama aöf de teksil bölümü yok,ve bu yıl Ocak ayında sınavsız geçişe başvuru yapmadıysanız Temmuz ayında tercih hakkınız yok 2016 Yılına kalır.

Eğer 2 yıllık açıktan herhangi bir bölüm okursanız daha sonra yine açıktan sınavsız olarak 4 yıllığa tamamlarsınız,işletme,kamu yönetimi,çeko gibi bölümlerden.
 
Arkadaş aöf ya da örgün isterse 2 yıllık sınava girmek zorunda değil,hatta siz de 2 yıllık okurken sınava girmek zorunda değildiniz sadece 15 lira karşılığı sınavsız geçiş başvuru yapılıp tercih veriliyor,eğer arkadaş 4 Yıllığı açıktan tamamlarsa dgs girmesine gerek yok,sınavsız olarak 3. Sınıftan kayıt yaptırabilir.
 
2. Üniversite okumak isterse herhangi bir bölümünden mezun olmasına gerek yok öğrenci iken aynı anda iki aöf bölümü okunabilir,birisi anadolu aöf Ise diğeri istanbul aöf olabilir ,ya da örgün de okuyor ise yine aynı anda aöf bölümü okuyabilir mezun olmasına gerek yok böyle okuyan çok var,ayrıca alan fark etmiyor 2. Üniversite için Sayısal olan sözel de okuyabilir Sözel okuyan tm de okuyabilir.
 
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için yürekten teşekkür ederim.Gerçekten aydınlattınız beni.Ne yapacağıma karar verdim geç olsada...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…