- 3 Mayıs 2015
- 261
- 126
-
- Konu Sahibi Dream Catcher
Yani kendi bölümümden mezun olduktan sonra başka bölüme geçiş yapabiliyorum.Sınavsız geçişmi yoksa tekrar mı sınava girmem gerekli. Onu anlayamadım :Sevet mümkün
Çok teşekkür ediyorum :) cevapladığınız için.dikey geçişle geçebiliyorsun sınavsız
rica ederim aöf sınavsız ikinci üni kapsamındaki sayfasında detaylı yazıyor bölümler vs.Ordan seçebileceğin bölümleri inceleyebilirsinÇok teşekkür ediyorum :) cevapladığınız için.
rica ederim aöf sınavsız ikinci üni kapsamındaki sayfasında detaylı yazıyor bölümler vs.Ordan seçebileceğin bölümleri inceleyebilirsin
Dikey gecis sinavsiz degildir,hatta adi DGS yani dikey gecis sinavi..dikey geçişle geçebiliyorsun sınavsız
Dikey gecis sinavsiz degildir,hatta adi DGS yani dikey gecis sinavi..
Konu sahibi kendi bolumunle iliskili sunu soyleyeyim,sayet meslek liseliyseniz ve ygs ye girdiyseniz sinavsiz gecis secenegini secip tercihlerde bulunabilirsiniz ancak tersi bir durumda iseniz olmaz..
Ikinci universite de bu bahsettigim kendi lisenizle iliskili bolum biter ardindan ea sozel veya sayisalci olmaniza bagli olarak ikinci bi univ.okuma sansiniz dogar..
Sizin bolmunuze iliskin net bi bilgim yok ancak sinavsiz dikey gecis diye bi gecis yok...Meslek lisesi mezunuyum dgs ile sınavsız geçiş yaparak 2 yıllık bitirip daha sonra başka bir bölüme sınavsız geçmek istiyorum.Böyle birşeyin mümkünatı var mıYani kendi bölümümü bitirdikten sonra başka bir bölüm seçip sınavsız 2 yıllık daha okuyabiliyormuyum ?? Onu sormuştum..
Sizin bolmunuze iliskin net bi bilgim yok ancak sinavsiz dikey gecis diye bi gecis yok...
Dgs var oda sinavla oluyor.
Bakin bn kendimden ornek vererek anlatayim,bn biraz erken evlendim,17idim evlendikten 1 ay sonra 18 olmustum,ilk 2 yil canim cicim donemleri derken bn o ara univ hic dusunmedim,sonrasinda esim sinava gir bakalim ne yaparsin dedi,girdim bulundugumuz ilcedeki iki yillik universite geldi,onu okudum ardindan DGS sinavina girip lisansa tamamlama hakki kazandim,suan okul oncesi ogretmenligi 4.sinifim iste.
Yani meslek liseli olmama ragmen iki gecisim de sinavsiz olmadi,sinavla kazandim,sizin bolumu bilmiyorum ama muhtemelen sinavsiz iki yillik ilk hakkiniz olur,yani iki yillik yuksekokula gecersiniz,ki sayet okul puaniniz yuksekse..diger iki yilida sinavla kazanmaniz lazim..
Uzun oldu ama anlasilir olsun istedim :)
Bnm soyle bi durumumda vardi,bekarken anadolu okumus liseyi derece ile bitirmistim,ask kafaya vurunca dengezsizlesip hic sinava girmeden evlenmistim..Şimdi anladım ben ayrıntlı bilgi bulamıyorum çünkü.Beni aydınlattınız benimde aklım başıma sonradan geldi.Keşke daha önce başvursaydım.Peki meslek lisesi mezunu olduğunuzdan zorlandınız mı? Yoksa baya çalıştınız mı? Benim korkum meslek lisesi mezunu olduğum için matematiğim çok kötü belkide tutturamam diye korkuyorum :S
Ayrica sinava girdigim donem temmuz ayiydi cok sicak canim burnumda sikintilarimiz vardi moral olarak cok kotuydum ve hic calismayan biriydim inanin,ama Rabbime sukur her zorlugun sonunda bi kolaylik vardir...
Amin Insallah tesekkur ederim :)Sizi tebrik ederim gerçekten azimliymişsiniz..Gerçi sizin temeliniz var.Benim matematik konusunda doğru dürüst bilgim yok.En korktuğumda o zaten..Umarım bende başarabilirim eşim ünv mezunu ben lise bir şekilde üniversitye gitmek istiyorum.Yabancı dilim var iyi derecede ama iş yok hep üniversite mezunu istiyorlar.Gerçi bu devirde ünivers,te mezunları bile iş bulamıyor ama...Cevapladığınız için teşekkür ederim tekrar..Başarılarınızın devamını dilerim siz hayallerinizi gerçekleştirmişsiniz darısı bana...
Amin teşekkür ederim :))Amin Insallah tesekkur ederim :)
Sizin de olur ins...
dikey geçişle geçebiliyorsun sınavsız
ikinci üniversite kapsamında dikey geçiş yapılıyor sınavsız biraz daha iyi araştırmanızı tavsiye ederimDikey gecis sinavsiz degildir,hatta adi DGS yani dikey gecis sinavi..
Konu sahibi kendi bolumunle iliskili sunu soyleyeyim,sayet meslek liseliyseniz ve ygs ye girdiyseniz sinavsiz gecis secenegini secip tercihlerde bulunabilirsiniz ancak tersi bir durumda iseniz olmaz..
Ikinci universite de bu bahsettigim kendi lisenizle iliskili bolum biter ardindan ea sozel veya sayisalci olmaniza bagli olarak ikinci bi univ.okuma sansiniz dogar..
Yanlış bilgi. Dikey Geçiş zaten bir sınav ismidir. Sınavsız nasıl oluyor? DGS, yani Dikey Geçiş Sınavı. Konu Sahibi hanimcim, bir meslek lisesi mezunuysaniz "Sınavsız geçiş hakki" nizi kullanarak 2 yıllık her hangi bir önlisans bölümüne kayıt yaptirabilirsiniz. Ama bu yolu tercih ederseniz her gün okula gidip gelmek zorundasiniz. Yani öğrenci olucaksiniz tam Anlamiyla. Ama 2 yıllik açık öğretim istiyorsaniz sinava girmek zorundasiniz ve 140 baraj puanını almanız gerekmektedir. Açık ogretimden 2 yıllık fakulteyi bitirdikten sonra ancak Dikey Geçiş Sınavına girerek, yine her gün okula gidip gelmek suretiyle lisans bölümünü tamamlayabilirsiniz "farklı" bir bölüm Icin. Ya da tekrar Üniversite sınavına girmek zorundasınız. Çünkü; Açıktan da okusaniz normal de okusaniz 2 yıllık Bölümü, sadece kendi alaninizda devam edebiliyorsunuz. Farklı bir bölümun söz konusu olmasi icin YGS yani Üniversite sınavı SART.