• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıktan okusam bir işe yarar mı?

Sınava hazırlanmak eskisi kadar zor değil, youtube da bi sürü kaynak var, vidyo anlatımları var. Matematikten de astronomik netler yapmanız gerekmiyor hemşirelik için. Kaldı ki yeni sistem yani tyt ve ayt nin peşpeşe günlerde yapılması da bi avantaj. Moral bozma olmuyor. Soru sayıları azaldı, konular sadeleştirildi, tyt sınavında sosyal ve fenden eşit puan geliyor vs. Bunların hepsi avantaj. Dili seviyorsanız üniversitede dilde okuyabilirsiniz. Sınavlar belli çerçevelerde yapıldığı için çalışmanız kolay olur yine, inanın youtube da artık çok fazla imkan var, dershaneye vs bile gerek yok. Üniversite okursanız pişman olacağınızı sanmıyorum, yani artık üni mezunu olmak lise mezunu olmak gibi bişey. Yaşıda hiç dert etmeyin ha 18 ha 20-21, farketmezler bile.
Çok teşekkür ederim matematiğe yoğunlaşır üstüne kafa yormam lazım gerekirse 1 soruya 1 saatimi vermem lazım çünkü yapamayınca bırakıyorum sinirleniyorum soruya nerden başlamam lazım bilemiyorum zaten zamanında bu soruları çok sordum ama gayretim yok zoru görünce amaan diyip bırakıyorum hemşirelik için 150 bin olsa yetiyor

Zihniyet değil, gerçekler. Özel üniversitede tam burslu okuyan pek çok arkadaşım oldu, 400 lerde puan yapmış arladaşlarım ki sıralamaları 20.000 lerdeydi, 280 puan almış kişilerle aynı eğitimi aldı. Bazı puan sınırlamaları ise son senelerde geldi zaten. Kaldı ki aynı sıralamayı yapıp parası olanın tıpa gidebildiği, olmayanın gidemediği bir dönemdeyiz hala. Puanlara sınırlama gelsede bu böyle. Düşünün özellerde 40-50.000 arası bile tıp var. Devlette bu sıralamaya tıpa girebilmek imkansız. Özel ünilerin arasında da seviye farkları var tabi. Kısacası, açıköğretime daha az emek verip okunuyor gözüyle bakıyorsa, o diploma ve bizimki eşit olmamalı vs diyorsa bi insan, önce özellere baksın diyorum. Olay bu.
"Kaldı ki özel üniversiteler varken açıköğretimi eleştirmek, aşağılamak çok komik, parayı basıp okuyunca sorun değilde açıköğretim mi sorun?"
Barajı geçince girilen AÖF'ü özel üniversiteden üstün tutmak değil midir şu cümle? Hem açıkögretimden hem de özel üniversiteden mezun biri olarak, ikisini de yaşamış biri olarak bu tutumunuzu yanlış buluyorum.
Açıköğretimi asla küçümsemiyorum bu arada, sınavları test de olsa, geçme notu düşük de olsa, çıkmış soruları da sorsa bir emek vermeden o da bitmiyor. Ancak özel üniversitenin de bazı handikapları var. Mantar gibi biten mahalle arası özel üniversiteler hakkında pek fikrim yok, zaten onlarda bahsettiğiniz tıp gibi bölümler yok. Birincisi ekonomik şartlar ve bazı sebepler için bir çok köklü okulun duayen hocası özel üniversitelerde derse girer, şanslıysanız böyle güzel yanları var. Ama bir de madalyonun diğer yüzünde yaz okulu açıp okula para kazandırmak isteyen, dönem uzattirmaya çalışan kıl hocalar da çok olur çünkü bu işler özel okulda tamamen duygusal $$$ yürür. Afedersiniz kendini paralarlar bu tipler sınav hazırlarken öğrenci geçer not almasın diye. Geçme notunu 70 yapan hoca gördüm para verilen okulda. 🤷🏼‍♀️
Siz olaya sadece sınav başarısındaki sıralama ile bakarsanız çok dar bir pencere olur. Her bölümde de öyle uçurum puan farkları yoktur. En azından benim branşım için öyleydi. X ilçesi üniversitesi işletme bölümü için dediğiniz belki olabilir.

Sınava hazırlanmak eskisi kadar zor değil, youtube da bi sürü kaynak var, vidyo anlatımları var. Matematikten de astronomik netler yapmanız gerekmiyor hemşirelik için. Kaldı ki yeni sistem yani tyt ve ayt nin peşpeşe günlerde yapılması da bi avantaj. Moral bozma olmuyor. Soru sayıları azaldı, konular sadeleştirildi, tyt sınavında sosyal ve fenden eşit puan geliyor vs. Bunların hepsi avantaj. Dili seviyorsanız üniversitede dilde okuyabilirsiniz. Sınavlar belli çerçevelerde yapıldığı için çalışmanız kolay olur yine, inanın youtube da artık çok fazla imkan var, dershaneye vs bile gerek yok. Üniversite okursanız pişman olacağınızı sanmıyorum, yani artık üni mezunu olmak lise mezunu olmak gibi bişey. Yaşıda hiç dert etmeyin ha 18 ha 20-21, farketmezler bile.
Ben açıktan okumaya karar verdim. Seneye de sınava giricem gene kendimi denemek için.

Back
X