• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıktan okusam bir işe yarar mı?

Meslek edin diyorlar ama benim kabiliyetim ve ilgim yok dediğiniz şeylere. Sadece biraz gerçekçi bakmak lazım sanırım. Birikim yapmakta maddiyatsal olarak gerekli, kendime karşı da önemli. Diplomaysa gene dışarıdan okurum gerekirse 2 kere okurum. Turizm okurum belki İngilizcem de gelişir baya. Belki iş bulur giderim. Hem giderken çalışırken biriktirdiğim paralarım da beni zor günlerimde idare eder. Var mı eksik yada yanlış düşündüğüm bi yer, varsa düzeltin lütfen
Kuzum mutlaka bence de bir işe gir birikim yap onun dışında bir meslek edip geliştir dmeek istiyorum.
Haberlerde duyuyorum kadın 50 TL ile başlamış işe koyulmaya mesela dikişe sonradan 100 çalışanı olmuş işinin patronu...bunlar tabiki örnek.. sen yeni birşeylere baslamadan anlayamazsın ki sevip sevmediğini
Kolay gelsin 😊 her şey hakkında hayırlı olanı ve güzel olanı nasıp olsun canım 😘

Aciktan okumaktan baska sansin yoksa oku ve diplomani al kpss ile atanmaya bak ....tip sekr, muhasebe,adalet gibi bölümler var ..kpss ile atanirsan hayatın kurtulur zaten. Hakkinda hayırlısı
Çok sağol çok teşekkür ederim. Kpss çok zor diyorlar. Atamalar çok az diyorlar. Çok gözüm korkuyor bilmiyorum.
Kesinlikle ekonomik özgürlüğünüzü elinize almadan evlenmeyin.Bence bir yandan çalışarak bir yandan açıktan 2 senelik okuyun,sonra dgsye girip 4 seneye tamamlayıp lisans diploması alın.Dgs cok daha az kisinin girdigi ve yalnızca türkçe matematik olan bir sınav ve daha kolay.Bir araştırın
Yok ya ne evlenmesi. Evlendiğim insan kötü çıksa dövse etse bana bakan kimse olmaz, öyle kötü bi insanın gözünün içine bakamam bi 20 lira verse diye. Utanırım yani. Onu geçtim. Boşansam kimsem yok arkada. Evlilik çok riskli benim için. DGS evet duydum. Buda bi alternatif. Ekmek bile çiğnenmeden yutulmuyor herşeyin bi zorluğu var tabi.
Kuzum mutlaka bence de bir işe gir birikim yap onun dışında bir meslek edip geliştir dmeek istiyorum.
Haberlerde duyuyorum kadın 50 TL ile başlamış işe koyulmaya mesela dikişe sonradan 100 çalışanı olmuş işinin patronu...bunlar tabiki örnek.. sen yeni birşeylere baslamadan anlayamazsın ki sevip sevmediğini
Kolay gelsin 😊 her şey hakkında hayırlı olanı ve güzel olanı nasıp olsun canım 😘
Çok isterim öyle kendi işimin patronu olmak. Bakalım inşallah neler çıkar karşıma bilmiyorum. Hayatı deneyimlemedim daha.

Evet lisans kpss gercekten cok zor. Ama onlisans kpss daha kolay.calisirsan yaparsin.ben 7aydir kpssye hazırlanıyorum zaman su gibi akip gecmis.gozunde buyutecek birsey degil emin ol.icinde istek olsun yeter.ha atamalar oyle cokta az olmuyo tabi bölümune göre degisiyor.arastrman gerek birazda..ama estetisyenlik kurslari felan var onlar revacta bunuda dusunebilirsin meslek sahib8 olmak icin.

Turist rehberliği oku ingilziceye de ilgin var. Parası da güzel. Turist rehberliğinin açıktan bölümleri var ama sınava girmen gerekiyor. Hem okur hem çalışırsın. İngilizceyi bırakma sakın cok işine yarar

Ayrıca dil okumana gerek yok. Sadece tyt puanı ile alan ingilizce çevirmenlik bölümü var 2 yıllık.
Çok düşünme harekete geç yapabileceğin cok sey var
Ben hiç öyle bi bölüm görmedim 2 yıllık. Tercümanlık var oda yüksek 4 yıllık.

İyi bak tyt den uygulamalı ingilizce ve çevirmenlik diye geçiyor. Ben üni mezunuyum 2.ye sınava girdim İngilizce kursu niyetine kullancam bu bölümü puanım yeterse
Haa varmış ama dışarıda benim olmadığım yerlerde ve diğerleri de özel.

Konuşucak veya paylaşabileceğim kimse olmadığı için buraya yazma gereksinimi duyuyorum. 20 yaşındayım. Üniversite sınavına girdim kazanamadım. Annemler de sigortalı bir iş bul hem birikim yap hem açıktan eğitimini tamamla dedi. Açıktan okusam da iş bulabilir miyim hiç inanmıyorum ama genede diploma olsun dersem okurum. Bulunduğum şehri sevmiyorum o yüzden burda okumaya içim atmıyor dışarıya da annemler sıcak bakmıyor. İngilizce küçük hikayeler çeviriyorum onları okuyorum hoşuma gidiyor. Hem geliştiriyorum. Eğitim hayatımda hiçbir zaman başarılı olamadım. Meslek lisesi bitirdim. Sürekli ailem tarafından küçüklükten beri eleştirildim. Annem ve abimle büyüdüm, babam yok, varda görüşmüyoruz bebekken boşandılar. Akrabalarım falan çalışmaya başla da çeyizini alalım dediler, ben çalışsam da birikim yapmak istiyorum dedim çeyiz derdine düşmedim daha dedim ve asla onları dinlemicem. Hayat evlenmekten ibaret değil. Evlenmemek için haklı sebeplerim var. Boşansam arkamı dönüp gidebileceğim baba evim yok. Evlenen kızların arkasında anası babası var o yoksa dayısı amcası var. Benim öyle bi şansım yok. Ve sürekli bir sonraki adımı ve ileriyi düşünmek zorundayım. Abim evlendikten sonra kendimi garantilemem lazım diye düşünüyorum. Sürekli bunlarla yatıp kalkıyorum ama annemler vurdumduymaz olduğumu söylüyorlar. Hiç öyle değil aslında.. Çok yorgunum çünkü çok düşünüyorum, hayata güvenemiyorum, insanlar güvensiz, çıkarcı, işsizlik almış başını gitmiş. Ben napıyım hiç bilmiyorum.
Canım benim ben de 20 yaşında uniye başlamıştım. Yirmi haydi bilemedin 21 olsun senin de. Bence birazcık gayret edersen bir sene güzel bölümler kazanabilirsin. Haydi diyelim ki kazanamadin açıktan da olursa mutlaka oku. Polis olursun onu da olamadın diyelim ki ücretli öğretmenlik yaparsın az da olsa çevre edinirsin hayata aktif bir şekilde katilirsin. Bence eğer açıktan okuyacaksan çalış bir ise gir hem maddi özgürlüğünü eline alırsın hem de kendine güvenin gelir ama çalışsan da paran olsa da kendine kalıcı bir liman oluşturmalisjn zor ama imkansız değil. Okuduğun bölümle alakalı bir iş bulursun ya da çalıştığın işte yukselirsin. Bu hayatın sana çıkaracağı koşullara gire değişebilir. Ama abimden asla vazgeçme.

Canım benim ben de 20 yaşında uniye başlamıştım. Yirmi haydi bilemedin 21 olsun senin de. Bence birazcık gayret edersen bir sene güzel bölümler kazanabilirsin. Haydi diyelim ki kazanamadin açıktan da olursa mutlaka oku. Polis olursun onu da olamadın diyelim ki ücretli öğretmenlik yaparsın az da olsa çevre edinirsin hayata aktif bir şekilde katilirsin. Bence eğer açıktan okuyacaksan çalış bir ise gir hem maddi özgürlüğünü eline alırsın hem de kendine güvenin gelir ama çalışsan da paran olsa da kendine kalıcı bir liman oluşturmalisjn zor ama imkansız değil. Okuduğun bölümle alakalı bir iş bulursun ya da çalıştığın işte yukselirsin. Bu hayatın sana çıkaracağı koşullara gire değişebilir. Ama abimden asla vazgeçme.
Abimden değil azimden çalışmaktan mücadele etmekten

Sadece mutlu ve huzurlu olduğum bi hayat istiyorum. Kimsenin karışmadığı bi hayat. Anneme Allah uzun ömürler versin de elbet bir gün gidicek bu dünyadan ve akrabalarımla görüşüceğimi sanmıyorum. Onlarında beni çok umursayacağını da sanmıyorum. Kendime tek faydam kendim. Boş gönül işleriyle uğraşmaktansa geleceğime kafa yormam en güzeli.

Sadece mutlu ve huzurlu olduğum bi hayat istiyorum. Kimsenin karışmadığı bi hayat. Anneme Allah uzun ömürler versin de elbet bir gün gidicek bu dünyadan ve akrabalarımla görüşüceğimi sanmıyorum. Onlarında beni çok umursayacağını da sanmıyorum. Kendime tek faydam kendim. Boş gönül işleriyle uğraşmaktansa geleceğime kafa yormam en güzeli.
Ondan dolayı diyorum ki canım hiç bir şey için geç değil ben önümüzdeki ay 26 yaşımdayım ve Eylül de daha yeni göreve başlıyorum. Peki altı yıl var önünde bunu altı yıl içinde basaramayacak mısın... bence çok güzel başarırsın. Sonra anneni de alırsın yanına ve güzel hır hayat yaşarsın.

Ondan dolayı diyorum ki canım hiç bir şey için geç değil ben önümüzdeki ay 26 yaşımdayım ve Eylül de daha yeni göreve başlıyorum. Peki altı yıl var önünde bunu altı yıl içinde basaramayacak mısın... bence çok güzel başarırsın. Sonra anneni de alırsın yanına ve güzel hır hayat yaşarsın.
İnşallah ya. Gerçekten tek istediğim huzur. Çok para bile değil kendime yetecek kadar.

İnşallah ya. Gerçekten tek istediğim huzur. Çok para bile değil kendime yetecek kadar.
Merak etme canım sen benim azmet sabret zaman su gibi geçiyor. Daha dün senin yaşında olduğumu hatırlıyorum. Sabrettim çalıştım ve bir şekilde Rabbim verdi. Sende öyle yap. Ama azimden asla vazgeçme

Açık konuşacağım. Özelde önlisans oludum açıktan lisans bitirdim şimdi üçüncüye başladım sırf boşta kalmayayım bilgi olsun diye. Ama ikisinin diploması da evde klasör içinde tozlanıyor HİÇ BİR İŞE YARAMADI. Gittim kasiyerlik yaptım garsonluk yaptım sonra da evlendim.
He ben çalışırım kpssye yada dgsye dersen işini görür yada bunu okuduktan sonra ciddi bi puan yaparsanız yüksek lisans filan yapabilirsiniz. Açıköğretim sadece bir basamak gibi düşünün ama sizi direk sonuça götürmüyor.

Açık konuşacağım. Özelde önlisans oludum açıktan lisans bitirdim şimdi üçüncüye başladım sırf boşta kalmayayım bilgi olsun diye. Ama ikisinin diploması da evde klasör içinde tozlanıyor HİÇ BİR İŞE YARAMADI. Gittim kasiyerlik yaptım garsonluk yaptım sonra da evlendim.
He ben çalışırım kpssye yada dgsye dersen işini görür yada bunu okuduktan sonra ciddi bi puan yaparsanız yüksek lisans filan yapabilirsiniz. Açıköğretim sadece bir basamak gibi düşünün ama sizi direk sonuça götürmüyor.
Açıkcası bende işe yarayacağını düşünmüyorum. İngilizce kasıp, para biriktirip turist rehberliğidir falan olabilir aslında.

Açıkcası bende işe yarayacağını düşünmüyorum. İngilizce kasıp, para biriktirip turist rehberliğidir falan olabilir aslında.
Onun içinde üniversite gerekiyor artık öyle dil biliyorum İşe girerim kalmadı pek maleaef. Anca kısa çeviriler filan yapabilirsiniz ki oda sınırlı olur büyük akademik çevirileri filan yapmak akademik dil istiyor. Günlük konuşmadan farklı.

Dünya garip bir hal aldı işsizlik durumları sıkıntılı o kadar üniversite fakülte meslek yüksek okul filan var ama içi boş mezun olan kyk ödemek için garson oluyor satış danışmanı oluyor. Açık değil örgün de okusan durum değişmiyor. Diplomanı aldıktan sonra ya kpss ya da yüksek lisans falan yapıp diğer mezunlara fark atacaksın. Yoksa sende diğerleri gibi boşta kalırsın.

İşe yaramasa da eğitimsiz kalma mutlaka bişeylerden mezun ol.

Onun içinde üniversite gerekiyor artık öyle dil biliyorum İşe girerim kalmadı pek maleaef. Anca kısa çeviriler filan yapabilirsiniz ki oda sınırlı olur büyük akademik çevirileri filan yapmak akademik dil istiyor. Günlük konuşmadan farklı.

Dünya garip bir hal aldı işsizlik durumları sıkıntılı o kadar üniversite fakülte meslek yüksek okul filan var ama içi boş mezun olan kyk ödemek için garson oluyor satış danışmanı oluyor. Açık değil örgün de okusan durum değişmiyor. Diplomanı aldıktan sonra ya kpss ya da yüksek lisans falan yapıp diğer mezunlara fark atacaksın. Yoksa sende diğerleri gibi boşta kalırsın.

İşe yaramasa da eğitimsiz kalma mutlaka bişeylerden mezun ol.
Keşke tek ben işsiz olsam, benim gibi bi çoooook insan işsiz. Ülkenin sorunu bu. Açıktan da olsa bişeyi bitiricem. Başka çıkar yolu kalmadı. Sarılırım yabancı dile. Artık ne kadar gelişir bilmiyorum

Aslında hep İngilizce ile alakalı bi bölüm okumak istedim. Ama geç kaldım gibi geliyor onun için lisede dil okumam gerek dediler. Kursa gitmem gerek ama çok pahalı durumum yok. Başka bölümlere mi yönelsem bilemiyorum. Açıkcası işe girersem ilk işim bi psikolojik terapi almak, çok ihtiyacım var. Toparlarım belki iyi gelirse.

Kafam da bölüm yok çünkü hayalimle şuan ki potansiyelimin arasında uçurum var diye düşünüyorum.
Canım artık ingilizce bölümlerine sadece dil bölümünden girilmiyor.eskidendi o sende dil sınavına girebilirsin.anladigim kadarıyla ingilizceyi seviyorsun be ilgin var.bunu kullan derim. 1 sene çalışmayla kazanabilirsin.

Ah ablacim,ben neredeyse anneniz yasindayim, aile kuracak yaslara daha cok var. Once okuyun elbette. Sonra is bulur calisirsiniz. Elinizden geleni yapin kendiniz icin. Herkesin donebilecegi bir ailesi yok o kismi aklinizdan cikarin. Evlendikten sonra kendinizle basbasasiniz. Sorun yasarsaniz da care yine kendinizsiniz. Size basarilar ve mutluluklar diliyorum ♥️

Back
X