önce formasyon almanız lâzım. onu da alırsanız birinci öncelikli atanırsınız. formasyon alamazsanız -ki çoğu örgün öğretim mezunu alamıyor- üzgünüm ama kpss'den 100 alsanız bile atanamazsınız. sizden 30 puan az olsa bile formasyonlu olan gider. aksi hâlde olmaz. hatta geçen dönem 2-3 kişi öyle yanlışlıkla atandı ve atamaları iptal edildi. benim kendi arkadaşım bile kpss'den 86 aldı ama formasyonu yok, puanı kullanamadı. öncelik hikâye değil yani. binlerce fen edebiyat fakülteli formasyon almak için uğraşıyor. siz açık öğretimden geçmeyi planlıyorsunuz. maalesef o iş o kadar kolay değil.
evet okumak kolay degil. ama okuduktan sonra ogretmen olma sansı sızle aynı
kanunlar oyle diyo. eşit haklara sahibimiz. sen ve senin gibiler ne düsünürse düsünsün. orgünde okuyupta hakkını b-veremeyen ogretmenlerde var.hobi olsun diye daha baska seyler okuyoruz canım.
önce formasyon almanız lâzım. onu da alırsanız birinci öncelikli atanırsınız. formasyon alamazsanız -ki çoğu örgün öğretim mezunu alamıyor- üzgünüm ama kpss'den 100 alsanız bile atanamazsınız. sizden 30 puan az olsa bile formasyonlu olan gider. aksi hâlde olmaz. hatta geçen dönem 2-3 kişi öyle yanlışlıkla atandı ve atamaları iptal edildi. benim kendi arkadaşım bile kpss'den 86 aldı ama formasyonu yok, puanı kullanamadı. öncelik hikâye değil yani. binlerce fen edebiyat fakülteli formasyon almak için uğraşıyor. siz açık öğretimden geçmeyi planlıyorsunuz. maalesef o iş o kadar kolay değil.
Yaa arkadaşlar iyi ve güzel yazıyorsunuz da,Benim bir arkadaşım aöf mezunu vekpssden 50 puan almış biri olarak okul öncesi eğitim öğretmeni olarak bu dönem atandı ve işe başladı.Peki bu nasıl olabiliyor?Bana biri bunu açıklayabilir mi acaba?
açık öğretim ögretmen olamaz doktor olamaz memur olamaz:çok üzgünüm: peki bizim suçumuz ne ben kendı açımdan soylıyım çok istedım okumak ama aılem karşı çıktı aradan 9 yıl geçmesıne ragmen hala aglarım şimdi açık öğretım dıe bişi çıktı şansımı deneyım dıyorum ama yıne onumuz kapanıyor ben bılgı için kendımı geşıltırmek için okusam saten onumde kıtap dolu okuyorum ama ben artık başka arkadaşlarım gıbı ogretmen hemşıre olmak istıyorumsenağlama:gitme: bılıyorum hayal ve benım gibi bırsürü genç kız o kişilere uzaktan bakarak gıbta eder ve kaderıne kuser
evet arkadasım evet artık yatarak öğretmenlik mezunu olabiliyorsun yani sınavda 20 soru evet sadece 20 soru yaparsan bile kazanıyorsun ve bi süre vay be ben neymişim ki kazandım diyorsun bi sürede cevredeki bi şey bilmeyenlerden övgü topluyorsun maalesef eşit şartlardayız arkadasım...yalnız şu var çok şükür 20 soruyla kazananlar nasıl olacak da kpss gibi bir sınavı geçecekler onu bilmiyorum..
ben şahsım adına öğretmenliğin eğitimle mümkün oldugunu düşünüyorum kitap okuyup da çocuklara ders anlatmak maharet değil onu onlar da yaparlar zaten......bir 20 yıl sonra eğitim öğretimin iyice çökmesidir bu açıköğretim öğretmenlikler tabi atanırlarsa Allah korusun...neden kolayına kaçıyorsunuz ki calışın yorulun hakkını vererek gidin okuyun bir üniversitede amacınız iyi bir eğitimci olmaksa tabi maaşsa tek amaç onu da vicdanınıza bırakıyorum..
evet arkadasım evet artık yatarak öğretmenlik mezunu olabiliyorsun yani sınavda 20 soru evet sadece 20 soru yaparsan bile kazanıyorsun ve bi süre vay be ben neymişim ki kazandım diyorsun bi sürede cevredeki bi şey bilmeyenlerden övgü topluyorsun maalesef eşit şartlardayız arkadasım...yalnız şu var çok şükür 20 soruyla kazananlar nasıl olacak da kpss gibi bir sınavı geçecekler onu bilmiyorum..
ben şahsım adına öğretmenliğin eğitimle mümkün oldugunu düşünüyorum kitap okuyup da çocuklara ders anlatmak maharet değil onu onlar da yaparlar zaten......bir 20 yıl sonra eğitim öğretimin iyice çökmesidir bu açıköğretim öğretmenlikler tabi atanırlarsa Allah korusun...neden kolayına kaçıyorsunuz ki calışın yorulun hakkını vererek gidin okuyun bir üniversitede amacınız iyi bir eğitimci olmaksa tabi maaşsa tek amaç onu da vicdanınıza bırakıyorum..
eğitim mezunları ile tezsiz yüksek lisanslı bölüm mezunları eşit koşullarda atanır.. diğerlerinin atanma şansı artık hiç yoktur. kpssden 100alsanız bile atanamıyorsunuz.çünkü ilk cümlede saydığım yığılmaların bitmesi gerekiyor öncelikle..
ister güvenir,ister güvenmezsiniz..bilgi kesindir..ihitayacı olana faydalı olmak için yazdım.
hakarete,saygısızlığa varan bir yorum yapmayın.
bır ınsan kendını geliştırmeye nıyetli olsun arkadaşım ..
bnde aöf mezunuyum..özel unıv. puanıyla gırıyordum ama param yoktu..başka ıle de gıdemedık göndermedıler..
aöf ımkanı varsa nıye denemeyecektım..madem okuyacağım??
şu an 6 yıllık öğretmenım.. ve ilköğretım okulunda müdürüm..
hedefınızı yuksek tutun.. gerısı boş..
bır ınsan kendını geliştırmeye nıyetli olsun arkadaşım ..
bnde aöf mezunuyum..özel unıv. puanıyla gırıyordum ama param yoktu..başka ıle de gıdemedık göndermedıler..
aöf ımkanı varsa nıye denemeyecektım..madem okuyacağım??
şu an 6 yıllık öğretmenım.. ve ilköğretım okulunda müdürüm..
hedefınızı yuksek tutun.. gerısı boş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?