• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açıköğretimden öğretmen olma şansı...

önce formasyon almanız lâzım. onu da alırsanız birinci öncelikli atanırsınız. formasyon alamazsanız -ki çoğu örgün öğretim mezunu alamıyor- üzgünüm ama kpss'den 100 alsanız bile atanamazsınız. sizden 30 puan az olsa bile formasyonlu olan gider. aksi hâlde olmaz. hatta geçen dönem 2-3 kişi öyle yanlışlıkla atandı ve atamaları iptal edildi. benim kendi arkadaşım bile kpss'den 86 aldı ama formasyonu yok, puanı kullanamadı. öncelik hikâye değil yani. binlerce fen edebiyat fakülteli formasyon almak için uğraşıyor. siz açık öğretimden geçmeyi planlıyorsunuz. maalesef o iş o kadar kolay değil.

önce formasyon almanız lâzım. onu da alırsanız birinci öncelikli atanırsınız. formasyon alamazsanız -ki çoğu örgün öğretim mezunu alamıyor- üzgünüm ama kpss'den 100 alsanız bile atanamazsınız. sizden 30 puan az olsa bile formasyonlu olan gider. aksi hâlde olmaz. hatta geçen dönem 2-3 kişi öyle yanlışlıkla atandı ve atamaları iptal edildi. benim kendi arkadaşım bile kpss'den 86 aldı ama formasyonu yok, puanı kullanamadı. öncelik hikâye değil yani. binlerce fen edebiyat fakülteli formasyon almak için uğraşıyor. siz açık öğretimden geçmeyi planlıyorsunuz. maalesef o iş o kadar kolay değil.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

çok güzel açıklamışsınız

evet okumak kolay degil. ama okuduktan sonra ogretmen olma sansı sızle aynı
kanunlar oyle diyo. eşit haklara sahibimiz. sen ve senin gibiler ne düsünürse düsünsün. orgünde okuyupta hakkını b-veremeyen ogretmenlerde var.hobi olsun diye daha baska seyler okuyoruz canım.

yani milli eğitimde kanunlar bir sürü şey söylüyor da; en salakça olan şu; arkadaşların itiraz etme sebebi de şu: sen bugün öğretmenlik düşünmeden babalar gibi gidip alan okusan; yani biyolojinin, fransızcanın, felsefenin, kimyanın fiziğin dibine vursan, 10 numara eğitim alsan bölüme atanamıyorsun ilköğretimde. sonra kalkıp çoluğu çocuğu kadın dergisi seviyesinde alan bilgisi olan ama sırf formasyonu olan bir sürü insanla muhattap ediyorsun.. Fransızca öğretmeni olmuş mesela, 4 yılda ne öğrendi de öğretecek, ama öğretmen olabilmiş insanlar varken sen saçını başını yolarken bu tipler ''aziz meslek emektarı'' falan oluveriyor birden..Sonra yetmiyor, sanki insanlar çok da atanabiliyormuş gibi açık öğretimden öğretmen yaratmaya çalışan bir sisteme böyle bön bön bakıveriyoruz...
Pardon da felsefe, edebiyat, yabancı dil falan gibi alanlarda hele öğretmen olabilmesinin imkanı yok. Testle sınav yapmasalar bile yok. Mülakat şeklinde sınav yapılmadıkça öğretmenlik yapmaya niyetli öğrencilere, bu sistemin düzelmesi gibi birşey de yok.
Tartışmadan, konuşmadan, yazmadan ne öğretmeni ya..
Boğaziçinde Galatasaray'da da felsefe sosyoloji mezunları var, şimdi bunlarla aöf lü aynı mı olacak? İngilizcesi fransızcası ana dili gibi olan insanlar varken bir ordu işsiz daha yaratalım tabii. ne sakıncası var..

öf içim şişti yine bak..

evet aynen budur :)

Yaa arkadaşlar iyi ve güzel yazıyorsunuz da,Benim bir arkadaşım aöf mezunu vekpssden 50 puan almış biri olarak okul öncesi eğitim öğretmeni olarak bu dönem atandı ve işe başladı.Peki bu nasıl olabiliyor?Bana biri bunu açıklayabilir mi acaba?

Yaa arkadaşlar iyi ve güzel yazıyorsunuz da,Benim bir arkadaşım aöf mezunu vekpssden 50 puan almış biri olarak okul öncesi eğitim öğretmeni olarak bu dönem atandı ve işe başladı.Peki bu nasıl olabiliyor?Bana biri bunu açıklayabilir mi acaba?

Bildiğim kadarıyla pedagojik formasyona sahip olmayan biri kadrolu olarak öğretmenlik yapamaz.AÖF mezunları nasıl,ne şekilde formasyon alır bilmiyorum.

Bu yıl okulöncesi zorunlu hale getirildiğinden alım çok sayıda oldu.Şanslı bir döneme denk gelmiş ve atanmıştır.:hooray:

iktisadi ve idari bilimler diplomasi almakta zordur..acikogretimle o da kolay oldu cikti.sinavda bizim kadar puan alamayanlar bizimle nasil oluyor ayni bolumu okuyor?kimse yanlis anlamasin ama egitim fakultesi bitirenle sonradan formasyon ayni degilken acikogretimden bitirip ogretmen olmak haksizlik.calisip didiniyorsun dershanelerde dirsek curutuyorsun o kadarda masraf yapiyorsun.sinavda da yuksek puan alip yerlesiyorsun yine masraf..acikogretime alt yapisi olmadan net sayisi barajin bile cok altinda olan biri evinden okuyacak diger yandan calisacak,sonrada sizinle ayni diplomaya sahiip olup kpss de size fark atacak..cok buyuk haksizliklar var.herkes unv.bitirsin bunu istiyorum ama bole degil de baska turlu duzenleme gelsin..her iki tarafada haksizlik yapilmasin.dogrulari konusursak durum boylee..

sadece edebiyat değil okulöncesi ve ingilizce öğretmenliği de yıllardır açıköğretimde var ve mezun olup atanan çok kişi var, ayrıca sadece öğretmenlik değil işletme, iktisat var açıköğretimde ve boğaziçi,marmara vs mezunuyla aynı kulvarlardalar. Bankacı da oldular, muhasebeci de, 2 yılda yüksek lisans yapıp üniversiteye bile girdiler. Yani madem açıköğretim iyi eğitim vermiyor tüm bölümler için kaldırılsın o zaman yıllardır iktisatçının, işletmecinin suçu ne?

açık öğretim ögretmen olamaz doktor olamaz memur olamaz:çok üzgünüm: peki bizim suçumuz ne ben kendı açımdan soylıyım çok istedım okumak ama aılem karşı çıktı aradan 9 yıl geçmesıne ragmen hala aglarım şimdi açık öğretım dıe bişi çıktı şansımı deneyım dıyorum ama yıne onumuz kapanıyor ben bılgı için kendımı geşıltırmek için okusam saten onumde kıtap dolu okuyorum ama ben artık başka arkadaşlarım gıbı ogretmen hemşıre olmak istıyorumsenağlama:gitme: bılıyorum hayal ve benım gibi bırsürü genç kız o kişilere uzaktan bakarak gıbta eder ve kaderıne kuser

açık öğretim ögretmen olamaz doktor olamaz memur olamaz:çok üzgünüm: peki bizim suçumuz ne ben kendı açımdan soylıyım çok istedım okumak ama aılem karşı çıktı aradan 9 yıl geçmesıne ragmen hala aglarım şimdi açık öğretım dıe bişi çıktı şansımı deneyım dıyorum ama yıne onumuz kapanıyor ben bılgı için kendımı geşıltırmek için okusam saten onumde kıtap dolu okuyorum ama ben artık başka arkadaşlarım gıbı ogretmen hemşıre olmak istıyorumsenağlama:gitme: bılıyorum hayal ve benım gibi bırsürü genç kız o kişilere uzaktan bakarak gıbta eder ve kaderıne kuser

tamam güzelim anladım.. elbette okumak, öğretmen ,hemşire her ne istiyorsan olmak senin de hakkın..
ama şöyle de bir gerçek var; hükümet bu hakkı tanıyor olsa bile yanlışın daniskasını yapar. örgünden bir edebiyat öğretmenini ele alalım.kaç kere test olmuştur? basit düzeyde ölçülmüştür bilgisi?? edebiyatçı roman,eser analizi yapar.. üst düzey zihinsel becerileriyle ölçülür; analiz,sentez yapar.. örgün de durum budur. böyle özellikleri testle ölçüp,eline yeterlilik vermek kara cahilliktir,ayıptır,günahtır. o adam da kendini yok yere yeterli sanacaktır. ona da yazıktır..
öğretmenlikse her meslekten daha ince bir mevzudur. böyle bir branşta alan bilgisi bu denli yetersiz birinin eline çocuğumun düşmesini istemem. senin hayallerini gerçekleştirmeni gönülden desteklerim de sen yalancı bir yeterlilik edinip meslek sahibiolasın diye istikbali de karartmamalıyız..

naçizane..

okul öncesi öğretmenliği adı ustınde zaten egıtım fakultesı olark gecıyor ve formasyon okurken alınıyor ayrıca bız barajı gecıp gırmıyoruz o bolume ben 5 sene once 322 puanla gırdım yanı orgun ogretımede puanım yetıyordu ama evlı oldugum ıcın orayı tercıh ettım.Bızım bolum acısından bız orgunle esıt sartlardayız ama dıgerlerını bılemem.

evet arkadasım evet artık yatarak öğretmenlik mezunu olabiliyorsun yani sınavda 20 soru evet sadece 20 soru yaparsan bile kazanıyorsun ve bi süre vay be ben neymişim ki kazandım diyorsun bi sürede cevredeki bi şey bilmeyenlerden övgü topluyorsun maalesef eşit şartlardayız arkadasım...yalnız şu var çok şükür 20 soruyla kazananlar nasıl olacak da kpss gibi bir sınavı geçecekler onu bilmiyorum..
ben şahsım adına öğretmenliğin eğitimle mümkün oldugunu düşünüyorum kitap okuyup da çocuklara ders anlatmak maharet değil onu onlar da yaparlar zaten......bir 20 yıl sonra eğitim öğretimin iyice çökmesidir bu açıköğretim öğretmenlikler tabi atanırlarsa Allah korusun...neden kolayına kaçıyorsunuz ki calışın yorulun hakkını vererek gidin okuyun bir üniversitede amacınız iyi bir eğitimci olmaksa tabi maaşsa tek amaç onu da vicdanınıza bırakıyorum..

evet arkadasım evet artık yatarak öğretmenlik mezunu olabiliyorsun yani sınavda 20 soru evet sadece 20 soru yaparsan bile kazanıyorsun ve bi süre vay be ben neymişim ki kazandım diyorsun bi sürede cevredeki bi şey bilmeyenlerden övgü topluyorsun maalesef eşit şartlardayız arkadasım...yalnız şu var çok şükür 20 soruyla kazananlar nasıl olacak da kpss gibi bir sınavı geçecekler onu bilmiyorum..
ben şahsım adına öğretmenliğin eğitimle mümkün oldugunu düşünüyorum kitap okuyup da çocuklara ders anlatmak maharet değil onu onlar da yaparlar zaten......bir 20 yıl sonra eğitim öğretimin iyice çökmesidir bu açıköğretim öğretmenlikler tabi atanırlarsa Allah korusun...neden kolayına kaçıyorsunuz ki calışın yorulun hakkını vererek gidin okuyun bir üniversitede amacınız iyi bir eğitimci olmaksa tabi maaşsa tek amaç onu da vicdanınıza bırakıyorum..

Değerli fikirleriniz için teşekkürler.Fakat sizin burda ki kimseyi küçümsemeye ya da insanların içinde bulundukları durumları bilmeden yargılamaya hakkınız yok..bence 20 yıl sonraya saklamalısınız fikirlerinizi..aöf den mezun olup iyi bir eğitimci olunacak ya da olunamayacak diye bir kural görmüyorum ben ortada kaldı ki ne örgün mezunları biliyorum öğrencilerine kitabı açtırıyor okuyun deyip kendi sohbet ediyor..Hepimiz biliriz ki sepette bir tane çürük elma var diye sağlamlarıda çöpe atmak doğru değildir..siz kendi fikrinizi beyan etmişsiniz bende kendi fikrimi beyan ediyorum..ama bu kadar insana bu hak tanındıysa eğer vardır elbet bu işte de hayır ve şer...:68:

tatlım ben AÖF ingilizce öğretmenliği okuyorum. aöf hakkında ne biliyorsun? boş keseden atmak bir öğretmene yakışıyormu? öncelikle oturup araştırmanı beklerdim bi öğretmen olarak. sen unıdeyken geçme notun kaçtı? bizimki 70 ben bılıyorum soyleyım orgunlerde 50 alıp yata yata geçiyorsunuz al sana gerçek. 69 alsan bile kalıyorsun aöfde bılıyomuydun? hocalara yalvararak geçmek falanda yok bizde. 2 yıl örgün okuyoruz bu arada canım.. ayrıcaaaa 20 net yapıpda girmiyoruz bi kez daha araştırsaydın keşke diyorum ben.. ben mesela 420 puanla girdim bu yıl.. 3000. sıralamamda güzel değilmi. hatta süper. ve bişey daha söyleyim sana bize 2. yılımızda ögretmenlık sertıfıkası verıyolarlar. 3. sınıftan ıtıbaren vekıl ogretmenlık yada dershanelerde ogretmenlıge baslayabılıyoruz. düşün artık bizim ne kadar donanımlı oldugumuzu. 4. sınıfımızıda bıtırııııp mis gibi atanırız. yani kıssadan hisse tatlım aöf diyinca aaa 5 net yaptı girdi aaa barajı aştı girdi de me ye cek siiiiiin okey:34:

bır ınsan kendını geliştırmeye nıyetli olsun arkadaşım ..

bnde aöf mezunuyum..özel unıv. puanıyla gırıyordum ama param yoktu..başka ıle de gıdemedık göndermedıler..

aöf ımkanı varsa nıye denemeyecektım..madem okuyacağım??

şu an 6 yıllık öğretmenım.. ve ilköğretım okulunda müdürüm..

hedefınızı yuksek tutun.. gerısı boş..

Bazı kişiler var ki, açıktan okuyan açıköğretim öğrencilerini küçümsemekle meşgul. Bir kere açıköğretim okumak yürek ister. Sana öğreten birileri olmaz, armut piş ağzıma düş tarzı. Açar kitabını, okur, çalışırsın. Sonrada paşa paşa gider sınavlara girersin. Öğretmenler tanımaz, torpil geçme imkanları olmaz. Yani bu iş her yiğidin harcı değildir. Örgün ya da açıköğretim farketmez, bu kişinin kapasitesine ve birazda şansına bağlıdır ki okuduğu bölümün meslek erbabı olsun. Çalışırsa atanır, öğretim durumuna göre öncelik tanınmaz. Tanınsaydı öğretmen lisesinde okumuş arkadaşım düz lisede okuyan arkadaşımın girdiği coğrafya öğretmenliği bölümüne bırak yerleşememeyi, ön sırada girmiş olurdu. Fakat öss'den aldığı puan buna öncelik vermedi. Çalışan kazanır. Bunu bilir bunu söylerim. Çalışıpta ya da çalışmayıpta başaramayan tipler anca okuma çabası içindeki insanlara çamur atıp muhalefet olurlar. Fakat ne demiş atalarımız her koyun kendi bacağından asılır. Bu yüzden herkes işine gücüne bakmalı.

eğitim mezunları ile tezsiz yüksek lisanslı bölüm mezunları eşit koşullarda atanır.. diğerlerinin atanma şansı artık hiç yoktur. kpssden 100alsanız bile atanamıyorsunuz.çünkü ilk cümlede saydığım yığılmaların bitmesi gerekiyor öncelikle..
ister güvenir,ister güvenmezsiniz..bilgi kesindir..ihitayacı olana faydalı olmak için yazdım.
hakarete,saygısızlığa varan bir yorum yapmayın.

Demek öncelikler var? Torpilin döndüğü ve her an her zaman kuralların, yasaların değiştiği bir ülkedeyiz. En kötüsü kişi, basar parayı alır formasyonunu paşa paşa. Ya da bilir ve sözügeçer kişiler grubuyla, torpiliyle alır alması gerekeni. Bu böyledir. Burası Türkiye. İtirazı olan???

bnde aöf mezunuyum..özel unıv. puanıyla gırıyordum ama param yoktu..başka ıle de gıdemedık göndermedıler..

slmlar öncelikle sizi tebrik ederim aoften hangi bölümden mezunsunuz acaba birde öğretmenlikte bir sorun yaşadınızmı bende aof okuyorum bu arada bu senede dilden eğitim fak.puanım yetiodu gidemedim aof yazdım ama hep içimde öğretme faydalı olma isteği bitmiyor????

Açıktan okumak hiç de kolay değil...
Liseyi açıktan okudum
ünivi de açıktan okuyacağım
Bana kimse ders anlatmadı
Not yazdırmadı
Problem çözmedi
Sınavlardan birkaç gün önce aldım kitabı yuttum
Benim ezberim çok iyi,o yüzden zorlanmadım belki
ama arkadaşım 3 ay önceden başkar çalışmaya
Üniversite nasıl daha tecrübe etmedim
Ama yine kendi kendimin öğretmeni olacağım
Geçmiş soruları,püf noktalarını hep bulup çalışacağım..
Hayat herkese,herzaman eşit imkanları sunmuyor..
Artık insanlar aöf okuyup ünivlerde asistan bile olabiliyor,siz ne derseniz deyin..
Herkes ister üniv in o havasını tatmak
Ama olmuyorsa da olmuyordur
Kimse,kimseyi küçümseyemez
Hele de bizim gibi hem öğretmen hem öğrenci olan açık okulluları Aslaa.....!

Geldiğiniz nokta çok güzel ben 2010da lisans bitrdim ama içimde hep öğretmen olma duygusu var ygsye girdim 287 puan aldım.Edebiyat öğretmenliği düşünüyorum.4yıl okumak en baştan zor olucak mı diye düşnüyorum
üstelik daha kazanıp kazanamayacağım belli olmamışken.. Hala test kitaplarıyla haşır neşirim fakat 3 saatlik sınavların hiçbirinde istediğim sounçları alamadım.Benim gibi içinde ukde kalan kişiler var mı 25 yaşındayım tekrar başlıcağım:(

Back