Hoşgeldin aysen...:81: Evet kardeşin kolaylıkla kayıt olabilir, ama artık çocuk gelişimi mezunları sınavsız geçiş hakkını kullanamayacaklar.. Yönetmeliği değiştirdiler..
Mezun olunca sınava girip fakülte okuyabilir ve çocuk gelişimi öğretmeni olabilir..
Bende istiyorum demişsin hayırlı olsun...
Halkeğitimi aramışsın sertifika falan demişler...?? Yok öyle bişey biz denklik dersi alıcaz ve 2 yıl sürecek ve lise diploması değiştiricez okadar.. Bu bi kurs değil ki sertifika versinler.. Sen enstitü falanmı aradın orda böyle bir uygulama var.. Meb resmi sitesine girip detaylarını araştırabilirsin gerçi konuyu baştan sona okudum demişsin bir üst sayfalarda link vermiştik gir bak ve bölgene hangi okul düşüyor öğren.. Mesela ben istanbuldayım ve k.çekmece de sadece bir okulda eğitim görebilicem bunu da o siteden öğrendim ve okula gidip sordum kayıtlar 15 ağustosta, neler gerektiğide orada yazılı canım.. Yinede öğrenmek istediğin bişey olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım..
slm.anladıım arkadaşım araştırıp bilmeyenlere yazdığın için teşkkrlr.ben daha önce olgunlaşma enstütülerini(yanlış yazmadım dimi)işte onu bitirdiğin zaman açık lise gibi diploma verildiğini sanmıştım ama biraz araştırınca dediğin gibi lise diplomasına denk bir diploma verilmediğini gördm.
hani çocukların kişisel temizliği ile ilgilenen bayan elemanlar varya onlar için.tabi bizim istediğimiz meslek dalı o değil.sakın kimse yanlış anlamasın kimseyi küçümsediğimden değil.sadece benim istediğim meslek çocuklara eğitim veren meslek yani öğretmenlik.tabi inşllh olururum.benimle birlikte bu bölümü isteyen herkezte inşllh olur.herkez gönlündeki mesleğe sahip olur inşllh.neyse konu neydi.ben biraz konuyu saptırdım galiba
Aynen öyle canım.. Hatta yardımcı anne süslenmiş ismi resmen hizmetli oluyorsun... Ama şöyle bişey var sanırım sen biriyle konuşmuşsun formlarda okudum alyaydı sanırım o ön lisans mezunuydu galiba enstitü ye gidiyormuş ya lise diplomamı değiştiricem falan diyodu ben pek anlam veremedim sitede öyle bişey yazmıyor hemde okulu bizzat arayıp
sordum O neyden bahsediyor anlamadım..? Sen detaylı konuştun galiba önceden ne diyo hele bi dee Yüksek okulu bitirince mi bu hakka sahip olmuş aceba..??:44:
daha önce dediğin gibi açık liseye kayıdımızın olmıyacağı söylenince başka çareler aramaya başlamıştm.ozaman başka bi linkte duymuştm.bu enstütüyi.dediğin gibi yanlış yönlendiriliyodm.
:) dediğin gibi işte ümidm biraz kırılınca başka çarelere aramaya çalıştım.o arkadaşta gidiyormuş.yalan olmasın yazmıştı verdiği fiyatı ama şimdi bakmadım bayada ücret ödemiş oraya gidiyormuş.banada tavsiye etti.başka bi şekilde o bölümü bitiremiycemi söledi ama bende senin gibi aradım.ankarada yok ama bursadakini aradım.lise diploması vermediklerini söledi.belkide o arkadaş tam bilmiyo.yada birbirimizi anlayamadık. ben olmadığını duyunca başkada araştırmadm.
Evet ücret bayağı pahalıydı ama göze almıştım ben ne olursa olsun giderdim de nasip değilmiş.. İnşaallah kaydımızı sorunsuz oluruz da şu okulu okuruz yaaa mesleğimize kavuşuruz.. Çok korkuyorum bişey olacak diye.. Çokk çookk dua ediyorum Rabbim nasib eder inşaallah..
İş arıyordum okicam diye de iş aramayı kestim.. Şu anda tamamen boşluktayım şekerim..:78:
Sen neler yapıyorsun..??
Anlat tanışalım biraz bari..
ya hiç sorma bende bi sorun çıkacak diye çok korkuyorm.almira ya yanlış anlama ama benim çıkmama gerek.bi oğlum varda şuan bana yazdırmıyor biraz rahatsız daha doğrusu çiş öğreniyor.daha sonra görüşürz inşllh.by
Kolay gelsin canım yaaa....
Vee Allah bağışlasınn...
Tuvalet alışkanlığı edindirmeye çalışıyorsun demekki.. Bildiğim bir şey var çocuklara bu dönemler de baskı yapmamak..! Anne zorladıkça çocuk inatlaşır (özellikle erkek çocukları) ve psikolojisi de bozulur.. Hijyen öğretiyim derken çocuğun psikolojisini bozma canım büyük tuvaletini yapmak istemiyorsa sakın zorlama kendi haline bırak o zaman geçtikçe bezden rahatsız olacak ve üzerinde de baskı hissetmediği için kendi wc ye gitmek isteyecek..
Benim arkadaşımın ablası aynı sorunu yaşamıştı erkek çocuğu vardı çocuk normalde çişini tuvalete yaprmış ama büyük tuvaleti için de bez tak beze yapıcam dermiş.. Ve koltukların arkasına saklanırmış doktora götürmüş ve doktorda anneyi bayağı azarlamış Çocuğun üzerinde nasıl bir despotluk uyguluyorsun diye..
Kendi haline bırak onun vekendi sağlığın için en doğru olan buu..
Haydeee nerden nereye geldik yaaa..
Öptüm çookk görüşürüz sonra Allah kolaylık versin..:79:
Kolay gelsin canım yaaa....
Vee Allah bağışlasınn...
Tuvalet alışkanlığı edindirmeye çalışıyorsun demekki.. Bildiğim bir şey var çocuklara bu dönemler de baskı yapmamak..! Anne zorladıkça çocuk inatlaşır (özellikle erkek çocukları) ve psikolojisi de bozulur.. Hijyen öğretiyim derken çocuğun psikolojisini bozma canım büyük tuvaletini yapmak istemiyorsa sakın zorlama kendi haline bırak o zaman geçtikçe bezden rahatsız olacak ve üzerinde de baskı hissetmediği için kendi wc ye gitmek isteyecek..
Benim arkadaşımın ablası aynı sorunu yaşamıştı erkek çocuğu vardı çocuk normalde çişini tuvalete yaprmış ama büyük tuvaleti için de bez tak beze yapıcam dermiş.. Ve koltukların arkasına saklanırmış doktora götürmüş ve doktorda anneyi bayağı azarlamış Çocuğun üzerinde nasıl bir despotluk uyguluyorsun diye..
Kendi haline bırak onun vekendi sağlığın için en doğru olan buu..
Haydeee nerden nereye geldik yaaa..
Öptüm çookk görüşürüz sonra Allah kolaylık versin..:79:
tkrler arkadaşım ilgin için.ya hiç sorma senin msj.okurken yine altına yaptı büyük çişini ne zormuş.küçük çişini söylüyp büyüğüne gelince yapmaktan korkuyo.akşama kadar kıvranıyor.bende doktara götürdm.başka bi sorun varmı diye allahtan yokmuş.senin o dediğin arkadaşının ablasının çocuğu zamanla öğrenmişmi bi bilgin varmı.bende kızmamaya çalışıyorm.ama çok zor neyse konuyu değiştirmeyelm.arkadaşlara ayıp olmasın.