How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Açıköğretim lisesi çocuk gelişimi bölümü için bilgisi olanlar

teşekkürler arkadaşım öğretmenlik için yaş sınırı duymuştum da ondan sordum.15 ağustosta sanırım meslek liselerinden kayıt yapılıyor.ben bu yaz halk eğitime sormuştum öyle demişlerdi ,birde denklik nedir,ben lise mezunu olduğum için mat.,fen ..vb dersleri görmiycem galiba değilmi

Canımm benim yaaa ne güzel hber verdin böyle bana yaa..:46: Staja çıkacaklar demek ki heee işte bunu duymak istiyordumm staj aşamasına kadar geldiklerine göree yuppiii...:52::52: İnanıyorumm GULNIDA sanaaaaa inanıyorummm Çok teşekkür ederimm..:62:
Sigaaaaaa duydunmuu...????:nazar::nazar::nazar:

Ne demek canım yardımcı olduysam ne mutlu.Güzel haberlerini bizimle paylaş olurmu.

Önümüze bir engel çıkmaz inşaallah gülnida.. Bütün gelşmeleri yazıcam buraya ne demek sen bana beklediğim haberi vermişsin..:48:
zeynep... Sen 2. liseni okuyacaksın bizim gibi ve denklik dersleri göreceksin genel kültürden sadece zorunlu dersin matematik olacak diğerleri de branş derslerin olacak haftanın birkaç günü yüz yüze eğitim sanırım ve akşamları.. Tabi bu bulunduğun bölge ve okula göre değişir.. ve bu 2 yıl sürecek... Sen halkeğitime gidip yada netten bölgende hangi okul denklik dersleri veriyor araştır
Ska Sorulan Sorular Sayfas
Bu verdiğim link sana yardımcı olacaktır canım.. Bu arada riceee ederim... off çook sıcakk..:64:

:92:

Bu arada öğretmenlik için 40 diye biliyorum bide sen zaten diplomadan sonra sadece özel okullarda öğretmenlik yapabileceksin yada kreşlerde... Ardından kadrolu öğretmenlik için 4 yıl ünv. ve sonra kpss belası var canım...:40:

merhaba arkadaşlar
ben liseyi okudum ancak alttan iki dersim olduğu için diploma alamadm.sorumluluk sınavlarınıda kaçırdm. bi kurs için tasdiknamemi aldım okuldan.şimdi açıkdan bu iki dersimi verip çocuk gelişimi okumak istiyorum ikinci liseyi okuyan arkadaşlar bana yol göstersinler.bu derslerimi verip meslek lisesi çocuk gelişimine kayıtyaptırsam kaç ylımı alır.yada direk oraokul mezunu gibi kaydımı yaptırsam ne olur bana yardım edremisiniz?

slm almira duydum duydum.bende çok sevindim.inşallah bizde onlar kadar şanslı oluruz inşllh.inşallah bize kaydımızın olup olmadığını soracakları veya araştıracakları tuttmaz.acab talep ço olduğu içinmi böyle bi engel koyuyolar.bi haftadır tatildeydm.oyüzden yazamadm

ben kaydımı sildirmedim.yenilemeyince endiliğinden silindi

Hoşgeldinn şükürr...:27: Sende olmayınca kendimi yanlız hissetmiştim.. Ecrin de yazmıyor...:59:
Kaydımıza az kaldı...:46: Nasıl olacak hiç bilmiyorum bi terslik çıkmaz inşaallah..
Canım kaydım kendiliğinden silindi diyorsun ama benim bildiğim kayıt kendiliğinden silinmiyor... aöf ön lisans için bize 2 yıl daha hak tanıyorlar ya yani 2 yılda bitiremezsek 4 yıla uzuyor.. İşte bu kaydını sildirmediğin yada dondurmadığın için o bize tanınan yılların içinden sayıyorlar.. Benim bildiğim bu sen aöf bürosuna sor bence nette falan arştırma yapma çünkü çok sağlıklı olmuyor.. Olurda ilerde yine aöf okumak istersen önüne yine bi terslik çıkmasın..:53: Lütfen irtibatı kesmeyelim..:4::4:

hoşbulduk.dediğin doğru olabilir araştırmadım hiç. ben üst üste kayıt yenilemediğim için silinmiştir diye düşündm.bölümümü sevmediğim için üstüne düşmedim.ya beni liseye girerken yada mezun olunca bilinçli birileri yönlendirmediği için yanlış tercihler yaptım.ozamanlar şimdiki gibi ileriyi hiç düşünmeyince üniversite mezunu olayımda neresi olursa olsun dedim en kolay bölümü tercih ettim.şimdi aklım başıma geldi ama iş işten geçmiş.

şimdi keşke geçmişe dönebilsem diyorm.birçok şeyi değiştirirdm.bunada imkan olmadığı için en azından tekrar liseyi okuyup telafi etmek meslek sahibi olmak istiyorum.ama engeller çıkıyor.inşallah diğer arkadaşların yazdığı gibi sorun çıkmaz

bizde istediğimiz bölümü okuruz.çocuklarımızada faydalı oluruz.bazı kişilerede kendimizi isbatlayabiliriz.yani kendi adıma konuşiyim.dimi almiraa

ben milli eğitimin şikayet bölümüne emal gönderdim.belki hepimiz böyle şikyet edersek bizi dikkate alırlar.yada şikayet dilekçesi yazıp milli eğitime gönderebiliriz.yada bunu kayıtlarımız kabul olmazsamı yapsak.hakkımızı aramak için

mail ile olacak iş gibi görünmüyor canım bu olayı medyaya taşımak lazım..:60:
Hele bi kaydımızı olalımda bakalım neler olacak...? Ben herşeyi bu kayıt olayına bağlamış durumdayım.. Deli gibi iş ararken bu okul kayıt olayları için arayışlarımı kestim.. Bir yandan da çalışmam gerekiyor..:59: Hadi dedim 2 yıl dişimi sıksammm (sıksak) Sonra zaten hem işim olacak hemde hayalimin mesleğini yapıyor olacağım hergün koşarak işe gitmek gibi güzel bişey olabilirmi..??
Dediğinde haklısın bazılarına da kapak olur buu bazı sümüklülere....!!!:63:

merhaba arkadaşlar
ben liseyi okudum ancak alttan iki dersim olduğu için diploma alamadm.sorumluluk sınavlarınıda kaçırdm. bi kurs için tasdiknamemi aldım okuldan.şimdi açıkdan bu iki dersimi verip çocuk gelişimi okumak istiyorum ikinci liseyi okuyan arkadaşlar bana yol göstersinler.bu derslerimi verip meslek lisesi çocuk gelişimine kayıtyaptırsam kaç ylımı alır.yada direk oraokul mezunu gibi kaydımı yaptırsam ne olur bana yardım edremisiniz?

Canım ikinci liseyi okuyan arkadaşlar yardımcı olsun demişsin ya o yüzden sustum yanlış yönlendirmeyeyim diye.. :26:
Canım senin liseyi bitirmene 2 dersin kalmış bunun la ilgili akşam liseleri var fazla uzun sürmez mezun olman hatta bir dönem falan dır.. açık liseyede gidebilirsin ama kredi hesaplayacaklardır... Sen bence bir akşam lisesi yada aölisesine gidip yada arayıp durumunu anlat lise için kayıtlar 15 ağustos... Ortaokul mezunu gibi sakın kayıt yaptırma 5 yıl sürer çünkü aman ha...! Zaten 2 dersin kalmış gereksiz bir hamle olur...:79:

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
ALANIN TANIMI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DAL PROGRAMLARI :

1. ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ
2. ÖZEL EĞİTİM

OKULUMUZDA AÇILACAK DALLAR :

2. ÖZEL EĞİTİM

DALIN ADI : ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ

Tanımı :

Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim
programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim
verilen daldır.

Amacı :

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında erken çocukluk öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DALIN ADI : ÖZEL EĞİTİM

Tanımı :

Özel eğitimde öğretmen yardımcısının sahip olduğu, özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı :

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında özel eğitimde öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

ÖĞRENCİ KAZANIMLARI

Bu dalda Eğitim – Öğretim gören öğrenci;

1. Alandaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecektir.
2. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir.
3. Dalın gerektirdiği işleri yapabilecektir.
4. Dalın gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.

İSTİHDAM ALANLARI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikler dalda kazandıkları yeterlikler
doğrultusunda eğitim sektöründe;

1. Erken çocukluk eğitim kurumlarında,
2. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler.

BELGELENDİRME :

Yukarıda bu dallardan herhangi birini bitirenlere “Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge Kız Meslek Lisesi Diploması almasını sağlar.

Arkadaşlar olgunlaşma enstitülerini merak edenler için yapıştırdım..lise diploması diye bişey yok..:43: Uyanık olun arştırın linki de veriyorum.. Sabanc Kz Teknik rt. Olg. Enstits

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
ALANIN TANIMI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DAL PROGRAMLARI :

2. ÖZEL EĞİTİM

OKULUMUZDA AÇILACAK DALLAR :

2. ÖZEL EĞİTİM

DALIN ADI : ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ

Tanımı :

Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim
programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim
verilen daldır.

Amacı :

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında erken çocukluk öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DALIN ADI : ÖZEL EĞİTİM

Tanımı :

Özel eğitimde öğretmen yardımcısının sahip olduğu, özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı :

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında özel eğitimde öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

ÖĞRENCİ KAZANIMLARI

Bu dalda Eğitim – Öğretim gören öğrenci;

1. Alandaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecektir.
2. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir.
3. Dalın gerektirdiği işleri yapabilecektir.
4. Dalın gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.

İSTİHDAM ALANLARI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikler dalda kazandıkları yeterlikler
doğrultusunda eğitim sektöründe;

1. Erken çocukluk eğitim kurumlarında,
2. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler.

BELGELENDİRME :

Yukarıda bu dallardan herhangi birini bitirenlere “Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge Kız Meslek Lisesi Diploması almasını sağlar.

Arkadaşlar olgunlaşma enstitülerini merak edenler için yapıştırdım..lise diploması diye bişey yok..:43: Uyanık olun arştırın linki de veriyorum.. Sabanc Kz Teknik rt. Olg. Enstits

Sigaa özellikle sen oku bazı forumlarda araştırdığını soru sorduğunu falan gördüm yanlış yönlendiriyolar yada yanlış anlıyorsun canım..:79:

Merhaba arkadaşlar, ben de birkaç gündür kardeşim için bu mesleki liseleri araştırıyordum bu sene düz liseden mezun oldu sanırım o rahatlıkla kayıt olabilir bir engel çıkmaz ama ben üniversitede okuyorum Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde .Yorumlarınızın hepsini okudum üniversitede okuduğu halde bu liselere giden arkadaşların olduğunu gördüm ben de şansımı denemek istiyorum umarım bir engel çıkmaz hepimiz için hayırlısı olur. İyi günler kızlar :3:

Aklıma takılan birşey var , kız kardeşim bu diplomayı aldıktan sonra 2 yıllık önlisans programına geçiş yaptı diyelim daha sonra açık öğretim fakültesi okul öncesi bölümüne (4 yılllık) geçiş yapabilir mi yoksa Dikey Geçiş Sınavına mı girmesi gerekir? Biraz araştırdım ama bazıları DGSye gerek yok diyor bazıları var diyor kafam karıştı :44: Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Halk eğitim merkezini aradım bugün diploma değil sertifika verdiklerini 2. bir lise diplomasının olamayacağını söylediler .Kafam fena karıştı kimse yok mu :14:

Back