Açıköğretim ilahiyat...

Çook teşekkür ederimm, Allah razı olsun.
İnşAllah Bu azim, gayret ve kararlılıkla hayırlısıyla o aşamalarada gelirsiniz en hayırlı bir şekilde.

Ben İlahiyat mezunuyum. Ve türkiyede görev almak istiyorum.
Çünki aynı zamanda orda kendi eğitimime devam etmek istiyorum.
Ve bunun yollarını arıyorum.
Maalesef Türkiyemizde değilim, ve bunun için tam olarak bilmiyorum hangi yolu izlemem gerektiğini.

Haberim olduğu kadar gerekli bir kaç sınava girdim bu sene içersinde. (Yeterlik, YDS,Ales) gibi

Ailemin de burada yaşıyor olması türkiyedeki ikamet sorununu beraberinde getiriyor.

Formasyon almak istiyorum. Ve Kpss sınavına da girmek istiyorum inşAllah. ( ama bu sene için bunları kaçırdım sanırım? )

Rabbim cümlemizin hayırlı dileklerini hayırlısıyla gerçekleştirmeyi nasip eylesin. Yollarımz açık olsun inşAllah.

Son düzenleme:

canım benim umarım Allahü teala gönlüne göre verir Türkiye de güzel hizmetler etmek nasip olur zaten bi çok yol katetmişsin bundan sonrası gelecektir hayırlısıyla...

Aminn, Allah çokca razı olsunn,
hepimiz için inşAllah.

Yuvanız da Hayırlı olsun. Haneniz huzur gönlünüz nur dolu olsun.
Selam ve Dua ile

Son düzenleme:

ben şu an erzurumdayım canım eşimin doğu görevi için bu sene girmem sınavlara bir senede hazırlanırım Allah nasip ederse hele şu sınavlar bir geçsinde olursa belki erzurumda olurum gerçi henüz 2 sene daha burdayız eğer ben yerleşirsem sanırım 1 sene daha uzatabiliriz kafam karışık biraz bu konuda :)

hakkında hayırlısı canım ya karıştırma kafanı oluruna bırak nasip kısmet artık ne demişler ayağını sıcak tut başını serin, gönlünü ferah tut düşünme derin...

hakkında hayırlısı canım ya karıştırma kafanı oluruna bırak nasip kısmet artık ne demişler ayağını sıcak tut başını serin, gönlünü ferah tut düşünme derin...

amin inşaallah canım cümlemizin hakkında hayırlısı inşaallah sınavlarda yaklaştı haftaya sınavlar var Allah yarımcımız olsun inşaallah

Kardeşler, bacılar nasıl gidiyor çalışmalar? konuları yetiştirebildiniz mi epi topu 5 gün kaldı neler yapıyorsunuz bakalım? Mevla teala yardımcımız olsun inşaallah hayırlısıyla atlatsaydık şu sınavıda...:18::18::18:

kızlar yetiştirebildiniz mi konuları çalışmalar nasıl gidiyor? hiç gelen giden yok ki bu topiğede canımmmmmm

sevgili ilahıyatçı kardeşlerim siz hiç uğramıyosunuz ama ben yinede paylaşmak istedim arapça2 kendimizi sınayalım sorularının bazılarında 2 doğru cevap var... ayrıca youtubeda eşvak hocanın 2011 arapça2 bahar dönemi ds soru çözme videosu var eğer yine çıkmışlardan gelirse işimize yarar bi göz atın isterseniz....

benim bitti sayılır soru çözüyorum bu aralar...yetiştirdim ama canım çıktı...bukadar kısa sürede 40 üniteyi nasıl bitirdim hala inanamıyorum, üstelik yaramaz oğlum varken :) eşimden allah razı olsun o baktı çoğunlukla :)

ben de sık sık uğruyorum ama kimse yazmayınca yazmadan çıkıyorum :) içten içe güceniyorum sizlere ona göre :)
arapçadan son 2 ünite kaldı inne ve kane benzerleri...baya uzun ikiside...
valla allah yardımcımız olsun yoksa halimiz duman...arapça 2 böyleyse 3 ve 4 ü düşünemiyorum ben...
özellikle arapça 4 çok zor diye duydum arkadaşlarımdan...mezun etmemek için son arapça çok zor oluyormuş...
ee nolcak mezun olamayan her öğrenci, aöf nin kasasına harçları cukka olarak indirmek demek

ben pek çalışamadım açıkçası geçen seferden kalanlar var aklımda az tekrar ettim kızımdan eşimden fırsat buldukça. arapça 4 çok zorluyo beni zorlasada farketmez bişey anlamıyorum kendilerinden zaten :) planım tüm dersleri vermek sadece arapçadan kalmak zaten istesemde geçemeyecek gibiyim :) seneye onun üstünde durmak inşaallah

bende dün akşam tekrara başladım amaaa bi baktım ki çalıştığım konuların bi çoğunu unutmuşum çorba gibi oldu kafam eserler yazarlar hükümler 1 ay bile vermedi mübarekler gel gelelim arapçaya gittikçe zorlaşıyor tabii yaparız inşaallah ilitam arapçası çok daha fena zaten lisans tamamlamayı düşünenler için olmadı yardım alırız hayırlısı bakalım... bu sene alınan 24 kkö lisanslı hep maaşallah çok fazla istek var ihlye önlisansa sıra bile gelmiyo :26: DİBin bayanlar için istihdama biraz daha yer açması lazım bence yoksa okuyan herkes açıkta kalacak nasip kısmet tabii...

nasip aslında bu işler benim arkadaşım lise mezunu olarak atandı 2 sene önce diğer arkadaşımda önlisans olarak bilgiye bakılıyor ezbere bakılıyor birazda ama kkö.lere arapça işe yarıyo mu sanmıyorum ben hiç. çok ağır gerçekten arapça ve çıkmış sorulardanda çıkmıyor artık nasıl başarırım bilmiyorum Rabbim yardımcımız olsun inşaallah son bir gün

merhaba,
ben çalışmaya bugun baslıcam, 10gündür sehirdısındaydık, sınav tarıihlerini sehir dısındayken öğrendim, kitaplarımda yanımda toktu, dönünce başlarım dedim. dün gece döndük. bugun nasibse baslıcam çalışmaya, vizelerede son bikaç gün bakmıştım, notlarım iyi geldi çok şükür, henüz çalışamayanlara umut olsun diye yazıyorum. 7aylık bebeğim var, ben vizelere muratın soru bankasından çalıştım, hatta bütün konuları bitiremedim bile, bide sadece2012 vardı elimde, çıkmış sorularına bi baktım, anadolunun kitaplarının sadece özetlerini okuyup sondaki 5 soruyu çözdüm. arapçayı sadece 2011 ve 2012 çıkmış ara sınav sorularına bakabildim son gün son saatlerde. sınavda hiçbi soru tanıdık gelmedi,atıp tutup çıktım ama çok saşırtıcı hiçbişey bişkmediğim halde 80 aldım. Allah yardım etti. kelamın kredisi çok yüksekmiş bilseydim ona daha çok çalışırdım, sadece2 üniteyi çlışabildim, 3.nün birazına bakabildim 65 almışım bugün kelamı bitirmeyi hedefliyorum , bakalım hayırlısı. bitirirsem yazarım. b uarada bebeğim uyandı bakalım çalışabilecekmiyim

tabii nasip kısmet kardeşim arapça uygulamada bi işe yaramayacak doğru, bu kadar arapça bilmeyle hadis ayette meal edilmiyo zaten ama keşke bilseydikte okuduğumuzu anlasaydık bence büyük eksiklik ama hakikaten çok zor bi dil... geçen senelerde açık olan yer vardı galiba şimdi çok az öyle olunca azalıyo insanların şansı... bende çok heveslisiyim işin açığı kadro madro değilde derdim, fahri bile girmesi çok zor diyolar müftüler yakınlarını tanıdıklarını falan kabul ediyo diye duydum umarım aslı yoktur.. kim kitabı sünneti iyi anlatacak öğretecekse ihlaslı olacaksa ona nasip olsun bu işler inşaallah....

maaşallah sana güzel kardeşim, kıskandım başarını hem bebişin var hem son gün çalışmışsın, Rabbim ilmini ziyadeleştirsin.... kaç gündür çalışa çalışa kafayı yedim hepsini birbirine karıştırmaya başladım ve hiç hazır hissetmiyorum kendimi Allahtan hayırlısı artık.... dünyanın da sonu değil ya ama yinede bütün kardeşlerime ve kendime başarılar diliyorum kimse kötü sonuçlar almasın. aminnnnn....

gerçekten maaşallah diyorum bende arapçayı atmış olduğun halde nasıl o kadar tuttu ben bir tane dahi tutturamıyorum attıklarımdan inan diğer derslerde notum yüksek çok şükürde arapça3-4 çok zorladı beni uzayacağı kesin gibi görünüyor ve evet dediğin gibi son anda çalışmak daha etkili oluyor ben kitapları bitirdiğim halde son 2 saat kala kitabın testlerine baktım nerdeyse hepsi oradan çıktı çok mutlu oldum be seferde öyle yapıcam tüm kitapları alıcam okulun önünde arabada çalışıcam inşaallah bu arada Allah yardımcımız olsun ben çok heyecanlıyım:18:

amin inşaalah elbette hakedenler kazansın inşaallah dediğin gibi hak yenmiyodur, biz hüsnü zan yapalım yinede. ama hafızların şansı daha yüksek diye biliyorum. arapça mevzusunada gelirsek ben imamhatipte dahi hakkıyla öğrenemedim ilk sene hocamız salladı temel sallantılı oldu, arkadaşım liseden sonra 2 senede arapça kursuna gitti. keşke bilsek diyoruz ama bence üstünede düşmüyoruz kursa gitsek yoğunlaşsak bizde başarırız insanın istedikten sonra yapamayacağı hiç bişey yok canım Allah.ın izniyle elbette. hakkımızda hayırlısı inşaallah...

malesef dün sadece 1 üniteye bakabildim, kızımda gece 3 dogru uyudu, geceleri uyumayan bi bebekle çok zor, sanırım bu sefer yetiştiremeyeceğim, çalışacak hiç gücüm yok. akşama kayınvalideme gideceğiz 2 gün orda kalıcaz ben çalışabileyim diye, baska türlü olmicak arapçayı yineson gün son saatlere bırakıcam, inkılaptan 45 almıştım, onada pek çalışamıcam çünkü hiç aklımda kalmıyo çok ayrıntılı, yine 40 filan alırsam ortalamayla geçerim belki, diğerleri 75 ve üstü notlarım inş finallerde batırmam hiç enerjim yokk. hayırlısı

eveeettt hanımlar bugün ki oturum çok şükür bitti hayırlısıyla darısıda yarına... eee nasıl geçti umduğunuzu buldunuz inşaallah 1. sınaflarda tefsir ve arapça geçmiş yıl sorularından çıktı benimki iyiydi şükür bakmıştım çıkmışlara... bilgi teknelojiside Allaha emanet sevemedim gitti çalışasımda gelmedi çokta çalışmadım geçeriz ama heralde vizem 60tı yine elli melli kurtarırız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…