- 16 Kasım 2012
- 507
- 93
Çook teşekkür ederimm, Allah razı olsun.
İnşAllah Bu azim, gayret ve kararlılıkla hayırlısıyla o aşamalarada gelirsiniz en hayırlı bir şekilde.
Ben İlahiyat mezunuyum. Ve türkiyede görev almak istiyorum.
Çünki aynı zamanda orda kendi eğitimime devam etmek istiyorum.
Ve bunun yollarını arıyorum.
Maalesef Türkiyemizde değilim, ve bunun için tam olarak bilmiyorum hangi yolu izlemem gerektiğini.
Haberim olduğu kadar gerekli bir kaç sınava girdim bu sene içersinde. (Yeterlik, YDS,Ales) gibi
Ailemin de burada yaşıyor olması türkiyedeki ikamet sorununu beraberinde getiriyor.
Formasyon almak istiyorum. Ve Kpss sınavına da girmek istiyorum inşAllah. ( ama bu sene için bunları kaçırdım sanırım? )
Rabbim cümlemizin hayırlı dileklerini hayırlısıyla gerçekleştirmeyi nasip eylesin. Yollarımz açık olsun inşAllah.
girersinde diplomanı alamazsan kazansanda kayıt yaptıramazsın bu sene tek dersten kalanlara sınav var falan diyolardı güz dönemi içinde geçerli mi ki eğer öyleyse ona girersin bi araştır ben net bilmiyorum yani... seneye dersin kalcaksada boşu boşuna girme hem daha iyi hazırlanırsın hangi ünv. düşünüyosun ilitamda
ben şu an erzurumdayım canım eşimin doğu görevi için bu sene girmem sınavlara bir senede hazırlanırım Allah nasip ederse hele şu sınavlar bir geçsinde olursa belki erzurumda olurum gerçi henüz 2 sene daha burdayız eğer ben yerleşirsem sanırım 1 sene daha uzatabiliriz kafam karışık biraz bu konuda :)
hakkında hayırlısı canım ya karıştırma kafanı oluruna bırak nasip kısmet artık ne demişler ayağını sıcak tut başını serin, gönlünü ferah tut düşünme derin...
Kardeşler, bacılar nasıl gidiyor çalışmalar? konuları yetiştirebildiniz mi epi topu 5 gün kaldı neler yapıyorsunuz bakalım? Mevla teala yardımcımız olsun inşaallah hayırlısıyla atlatsaydık şu sınavıda...:18::18::18:
sevgili ilahıyatçı kardeşlerim siz hiç uğramıyosunuz ama ben yinede paylaşmak istedim arapça2 kendimizi sınayalım sorularının bazılarında 2 doğru cevap var... ayrıca youtubeda eşvak hocanın 2011 arapça2 bahar dönemi ds soru çözme videosu var eğer yine çıkmışlardan gelirse işimize yarar bi göz atın isterseniz....
tabii nasip kısmet kardeşim arapça uygulamada bi işe yaramayacak doğru, bu kadar arapça bilmeyle hadis ayette meal edilmiyo zaten ama keşke bilseydikte okuduğumuzu anlasaydık bence büyük eksiklik ama hakikaten çok zor bi dil... geçen senelerde açık olan yer vardı galiba şimdi çok az öyle olunca azalıyo insanların şansı... bende çok heveslisiyim işin açığı kadro madro değilde derdim, fahri bile girmesi çok zor diyolar müftüler yakınlarını tanıdıklarını falan kabul ediyo diye duydum umarım aslı yoktur.. kim kitabı sünneti iyi anlatacak öğretecekse ihlaslı olacaksa ona nasip olsun bu işler inşaallah....nasip aslında bu işler benim arkadaşım lise mezunu olarak atandı 2 sene önce diğer arkadaşımda önlisans olarak bilgiye bakılıyor ezbere bakılıyor birazda ama kkö.lere arapça işe yarıyo mu sanmıyorum ben hiç. çok ağır gerçekten arapça ve çıkmış sorulardanda çıkmıyor artık nasıl başarırım bilmiyorum Rabbim yardımcımız olsun inşaallah son bir gün
merhaba,
ben çalışmaya bugun baslıcam, 10gündür sehirdısındaydık, sınav tarıihlerini sehir dısındayken öğrendim, kitaplarımda yanımda toktu, dönünce başlarım dedim. dün gece döndük. bugun nasibse baslıcam çalışmaya, vizelerede son bikaç gün bakmıştım, notlarım iyi geldi çok şükür, henüz çalışamayanlara umut olsun diye yazıyorum. 7aylık bebeğim var, ben vizelere muratın soru bankasından çalıştım, hatta bütün konuları bitiremedim bile, bide sadece2012 vardı elimde, çıkmış sorularına bi baktım, anadolunun kitaplarının sadece özetlerini okuyup sondaki 5 soruyu çözdüm. arapçayı sadece 2011 ve 2012 çıkmış ara sınav sorularına bakabildim son gün son saatlerde. sınavda hiçbi soru tanıdık gelmedi,atıp tutup çıktım ama çok saşırtıcı hiçbişey bişkmediğim halde 80 aldım. Allah yardım etti. kelamın kredisi çok yüksekmiş bilseydim ona daha çok çalışırdım, sadece2 üniteyi çlışabildim, 3.nün birazına bakabildim 65 almışımbugün kelamı bitirmeyi hedefliyorum , bakalım hayırlısı. bitirirsem yazarım. b uarada bebeğim uyandı bakalım çalışabilecekmiyim
merhaba,
ben çalışmaya bugun baslıcam, 10gündür sehirdısındaydık, sınav tarıihlerini sehir dısındayken öğrendim, kitaplarımda yanımda toktu, dönünce başlarım dedim. dün gece döndük. bugun nasibse baslıcam çalışmaya, vizelerede son bikaç gün bakmıştım, notlarım iyi geldi çok şükür, henüz çalışamayanlara umut olsun diye yazıyorum. 7aylık bebeğim var, ben vizelere muratın soru bankasından çalıştım, hatta bütün konuları bitiremedim bile, bide sadece2012 vardı elimde, çıkmış sorularına bi baktım, anadolunun kitaplarının sadece özetlerini okuyup sondaki 5 soruyu çözdüm. arapçayı sadece 2011 ve 2012 çıkmış ara sınav sorularına bakabildim son gün son saatlerde. sınavda hiçbi soru tanıdık gelmedi,atıp tutup çıktım ama çok saşırtıcı hiçbişey bişkmediğim halde 80 aldım. Allah yardım etti. kelamın kredisi çok yüksekmiş bilseydim ona daha çok çalışırdım, sadece2 üniteyi çlışabildim, 3.nün birazına bakabildim 65 almışımbugün kelamı bitirmeyi hedefliyorum , bakalım hayırlısı. bitirirsem yazarım. b uarada bebeğim uyandı bakalım çalışabilecekmiyim
tabii nasip kısmet kardeşim arapça uygulamada bi işe yaramayacak doğru, bu kadar arapça bilmeyle hadis ayette meal edilmiyo zaten ama keşke bilseydikte okuduğumuzu anlasaydık bence büyük eksiklik ama hakikaten çok zor bi dil... geçen senelerde açık olan yer vardı galiba şimdi çok az öyle olunca azalıyo insanların şansı... bende çok heveslisiyim işin açığı kadro madro değilde derdim, fahri bile girmesi çok zor diyolar müftüler yakınlarını tanıdıklarını falan kabul ediyo diye duydum umarım aslı yoktur.. kim kitabı sünneti iyi anlatacak öğretecekse ihlaslı olacaksa ona nasip olsun bu işler inşaallah..