Açıköğretim ilahiyat...

Bugun A.i.i.T, turk dili ve yasayan dinler. Sinavlarina girdim. AITT ye bakmamistim zaten ama diger ikiside vizeler kadar rahat gecmedi, emin olarak 7-8soruyu yapabildim, gerisini attim tabiki, ama usturupluca :) bide aerka arkaya ayni sikkin gelmemesine dikkat ettim ve esit sayida siklar olmasina. Bakalim yone ne kadari tutacak? Ama gececek kadar yaptim. Simdi yine calismaya basliyorum. Kelam calisicam, 1 uniteye baktim daha. Arapcayi yine sadece son 2yilin cikmis final sorularina bakip giricem, hayirlisi artik. Herbirinden 40 bile alsam gwecerim ama ortalama cok dusuyo.cok sikildim. Yarinda bitse gitsede kurtulsam. Toplasaniz 6saat anca clismisimdir ama stresi yetti. Bakalim bugun calisabilecekmiyim. Cikmis sorulardan sadece 2012 var elimde, hatta 1 dersinki hic yok. Hayirlisi..

selam bölümdaşlarım :)
sınav bitti şükür, dün arapça fena değildi tefsir de iyiydi ama bilgisayarı görünce apışıp kaldım resmen pek iyi geçmedi...
bugün zaten hadis hukuk edebiyat medeniyet hepsi kötü geçti
çok berbat değildi ama orta halli bi sonuç gelicek sanırım :)
hayırlısı olsun bakalım...sizler ne alemdesiniz??

kızlar çok şükür bu sınavı da atlattık...
ohhh şükürler olsun
o kadar stres olmuştum ki inanın cuma stresten ağladım, kendimi kaybettim resmen
hamile olduğumu öğrendiğimden beri sınav üstüne sınav çok dolmuştum
artık bebeğime odaklanmak istiyorum rabbimin izniyle sınavdan da bebekten de güzel haberler almak nasib olur inşallah

gelelim derslere :) ben 2. sınıfım dünkü dersler ii geçti çok şükür ama deli gibi çalışmıştım açıkçası.. ondan bu kadar bunalmam
bugün kelam ve din sosyolojisi iyiydi ama hadis dersi zor geçti ve malesef ilk sınavı da 50ydi sizin kaçtı kızlar??
ve en yüksek kredi de onun... bakalım
ama hiç biri arapça kadar zorlamadı, ki ben internetten arapça ders dinliyodum ilk sene de arapçam iyiydi ama bugünkü feciydi resmen çok zordu yaaa
neyse elimizden geleni inşallah güzel sonuçlar alırız...

minikgelincik bu sene alınan 24 kkö lisanslı derken nasıl öğrenebiliyoruz bu bilgileri canım
ben 2yi okudum ama çok bilgim yok açıkçası... ihl öğretmenliği için ilitam artı formasyon şart sanırım dimi?
onda da istanbul içi atanmak mümkün değil sanırım evli olduğumuz için başka şehirler de mümkün değil
2yıllık eğitimimle sadece ücretli öğretmenlik mi yapabilirim ki onun için de nereye başvurmam gerekicek çok ii bilmiyorum
hoş bu sene bebek beklediğim için ara vercem ama bi bilgin varmı canım?
kkö de var ama yeterlilik sınavını geçsen bile mülakatı çok zor ve mülakattan yüksek almasına rağmen hiç bi sonuç alamayan arkadaşım var... bakalım hayırlısı olsun inşallah
çok soru sordum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim

öncelikle herkese, sana, bana geçmiş olsun.... tam 1 seneyi geride bıraktık umarım başarıyla bitmiştir... hakikaten evli çoluklu çocuklu karnında bebekli olanlara rabbim daha çok merhamet etsin daha meşakkatli oluyor... evet hocam şimdi alınan personelleri kaç kişi alacaklarını falan yayımlıyolar dibin sitesinde... 14 kişi hafız+lisans 10 kişi lisanstı kkö için imamhatip müezzin falan kat kat fazla tabi buna göre... ihl için ilitam ve formasyon lazım zaten ilitam olmayınca formasyon alınmıyor maalesef ardından bide kpssyi kazanmak lazım yine...önlisans bitince mebe başvuru yapabiliyosun ücretli öğretmenlik yapmak için çok fazla açık varmış kuran öğreniyorum, peygamberimi tanıyorum derslerinde ama işte ilkokulda örtü sorun olur mu olmaz mı? bide o boyutu var işin... bide müftülüğe fahrilik için başvurabilirsin hatta yaz kurslarına başvuruya başladılar bile ordada yeterlilik olanlar tercih ediliyo eğer yoksa ve personel ihtiyacı varsa bi ufak sözlü mülakat gibi bişey yapıyolarmış ama kpss aramıyorlar. Allah c.c hakkımızda hayırlısını versin inşaallah...

pazar oturumu hakikaten kolay değildi çıkmış soru çok azdı hadiste vardı biraz 8-10 civarı geçen yıllardan gerisini yeni sorularla doldurmuşlar fazla ayrıntıya inmişlerdi bence doğru cevaplara bakıyım dedim kitapta zor buldum yani... bende öyle 60-70-80 civarı notlar bekliyorum hayırlısı artık ne yapalım... çan eğrisi düşecektir muhtemelen aalar 70e kadar düşer bence bakalım ne olacak

canım çok naziksin tek tek cevap vermişsin allah razı olsun
amin inşallah hayırlısı olsun hepimiz için
inan ki sırtımdan büyük bi yük kalkmış gibi hissediyorum şu sınavları atlatmakla
dgs ve ilitam şuan o kadar büyüyor ki gözümde!
yeterlilk çok önceden girmiştim ve çok düşüktü kkö için başvurmak istesem tekrar yeterlilik girmem lazım o düşük puanla zaten başvuramam
kpss'm yok yani çok yol katetmem lazım
gerçi ben çalışma hedefli başlamamıştım önlisansa
başörtülü sınava girilebilince ilk iş yarım kalan eğitimime bi yerden devam etmekti amacım ama tabi emek verince birilerine de faydalı olmak fikri düşündürüyor işte çalışmayı
neyse inşallah hakkımızda hayırlısı...

rica ederim canım kardeşim bildiklerimizi birbirimizle paylaşıyoruz burda ne güzel... bende öyle dgsye kpssye falan çalışasım yok hiç boş vakitlerimde yatsam bebişim kıpırtılarını falan dinlesem doğumla ilgili makaleler okusam programlar seyretsem bebişime patik örsem gibi dinlendirici aktiviteler geliyo aklıma hep ama 1-2 hafta kendime geliyim ufak ufak başlıycam daha bide 2. sınıf var benim malum ama sene kaybetmek istemiyorum Allah izin verirse bunalsamda önümüzdeki yıl hem 2. sınıfı bitirip hem sınavlara gircem... açıkçası bu işlerin içinde bi yere gelebilme idealim var 2. üniversitem zaten hocalıktan başka bi işte yapamam gibi geliyo bi 5 senedir falan öğrencilerim var ama tabi az bi Kuran Kursunda olursam daha çok kişiye ulaşabilcem
bu niyetle başlamıştım bakalım Allah c.c neyi nasip edecek, hiç bişey yapamazsakta kendimizi ilmi konularda yetiştirmiş oluruz kaybedecek bişey yok...

inşallah allah gönlüne göre versin canım ilk üniv bölümün neydi nerde oturuyorsunuz canım?
ben de her fırsatta kendimi bebiş topiğinde buluyorum
daha önce bi düşüğüm oldu maalesef kalp atışı durması sebebiyle sonlanmıştı gebeliğim o yüzden bunda daha bi tedirgin ve heycanlıyım
rabbim sağlıkla kucağımıza almayı, büyütmeyi nasibetsin.
buarada bugün de dr. randevum var zaman geçsin diye bol bol takılabilirim

Rabbim hepimizin gönlüne göre verir inşaalah. ilk 4 yıllık işletme bitirdim canım hatta özel kız yutlarında özel kreşlerde muhasebe falan yaptım muhafazakar yerlerdi ama benim yapmak istediğim bu değildi ve ilahiyata başladım hayırlısı artık ve Ankaradayım... Rabbim bu defa sağsalim kucağına almayı nasip etsin yavrunu... insan hep bi tedirgin oluyo bende öyleyim yarın akşamada bizim randevumuz var Allah c.c. herkesin yavrusuna bizimkilerede sağlık versin acı göstermesin...

selam arkadaşlar,
benim sınavlarımda pek iyi değildi bu sefer, hepsini 40-50 civrı bekliyoru, arasınavlarım biraz iyiydi onların sayesnde gecerim inş, ben 2. sınıf güz dönemi yani 3.dönem derslerini daha almadım, eylülde onlarıda gecersem bitiyo inş. ilitam düşünmüyorum çünkü bunları bile ite kaka hallediyorum. zaten mat öğretmeniyim, formasyonumda var ama bebeğim old için çalışmıyorum şuan, dersanede öğretmndim, çocukla çok zor bi ortam. mebte çalışmayıda başörtü yüzünden hiç düşünmedim. kkö ni öğlene kadar mesaisi var ve hem bu dünyama hem ahiretime diye istiyorum ama bilmiyorum heralde sıra gelmez bana. kpssden 70 civarı almıştım yıllar önce.
arspçanın tamamını attım, sınavda loto oynar gibiydim bakalım nekadarı tutacak.

buarada bütünleme yapılır mıki?

2013-2014 ders yılında öğretmenin serbest giyim hakkı olacak deniyor ama hayırlısı artık bakalım ne olur... insanın inancını yerine getirememesi ne kadar üzücü Allah yardımcımız olsun... büt. yok gibi sanki ama daha net sınav sonuçlarından sonra belli olur galibaa.. ne iyi düşünmüşsün gerçekten de insanın mesleği hem ahiretini hem dünyasını kurtarırsa ne iyi olur banada sıra gelmezmiş gibi falan gelsede nasip işi bunlar hakkımızda hayırlısını versin mevla biz elimizden geleni yapalım...

hayırlı günler arkadaşlar benimde sınavlarım iyiydi çok şükür bi inkilap tarihi bide yaşayan dünya dinleri çok zorladı arapça4te zordu çalışmıştım ama çıkmış sorulardan çıkmadı hiç kitaptaki testlerdende neyse çan eğrisi zaten çok düşük oluyor arapçanın geçebilirim inşaallah. giremedim kaç gündür çünkü ben ilçedeyim merkeze 200 km uzaklıkta sınav için merkeze gidince haliyle 2 gün orda kalıyoruz anca yazabildim Allah gönlümüze göre versin hayırlısı olsun inşaallah hepimiz için

selam kızlar...birşey sormak istiyorum...
ikinci sınıfta inkılap varmış ve ben çok korkuyorum ondan...
birde ikinci sınıfın arapçası çok zormuş, çıkmışlardan falan hiç çıkmıyormuş sınavda....
ikinci sınıf olanlar bi cevap yazın lütfen...nasıl yaptınız? özellikle arapçaya nasıl çalıştınız?? inkılap gerçekten söylendiği kadar zormuydu...

Esselamü aleyküm arkadaşlar.... cuma-ı şerifiniz mübarek olsun... aranızda ilahiyat bitirip LİSANS kpssye hazırlanan veya giren kardeşler var mı acaba? hangi kaynaklardan faydalandınız? yavaş yavaş hazırlık yapmaya başlayım diyorum Allah ömür verirse seneye kadar ancak hallederim bide 2. sınıf var daha ilk ünv. lisans olduğu içinde lisans düzeyinden girmek zorundayım önlisanstan giremiyorum... deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

kızlar bu arada onur belgelerinizi aldınız mı siz bazı arkadaşlarımın evine postalanmış bana ne gelen var ne giden

arkadaşlar sonunda gelmiş yüksek onur belgem sizde apartmanın demir kapısına bakın oraya sıkıştırmışlar görmemimişm de ben aöfye kızıyodum kendi kendime

selam bölümdaşlarım :) sonuçlar açıklandı...
kötü sonuç alan yoktur inşallah...
aleyküm selam gazel kardeşimmmm... bende şimdi gördüm notlarımı hemen kızlarla paylaşıyım dedim...sen bende önce gelmişsin... 60la 90 arası değişmiş benimkiler 3.89 dönem ortalamam çan eğrisi düşmüş epey 5 tanesi: aa arapça: ab tbt: ba
sevindim valla bu sefer yüksek onur alamam sanıyordum YAŞASIN ÇAN EĞRİSİ eee seninkiler nasıl? diğer arkadaşlar gelin bi paylaşım yapın bizim topik niye yapayalnız ki?

bu dönem çok fazla çalışamadığım için orta halli canım notlar :)
not ortalamam 3,65 miydi neydi unuttum bak şimdi :)
yüksek onur geçen dönem almıştım, bu dönem sadece onur

bu dönem çok fazla çalışamadığım için orta halli canım notlar :)
not ortalamam 3,65 miydi neydi unuttum bak şimdi :)
yüksek onur geçen dönem almıştım, bu dönem sadece onur
hayırlısı canım ya gözümüz aydın geçtik kurtulduk ya.... bakalım ölmez görürsek seneye ne yapcaz biraz daha zorlaşacak galiba dersler... sen yeterliliğe kpssye falan hazırlanıyo musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…