- 13 Eylül 2012
- 319
- 0
teşekkürler, bebeğin hayırlı olsun :)
sooooonnnn 9 gün neler yaptınız arkadaşlar konular bitti mi? sizi zorlayan dersler oldu mu özellikle 1. sınıf arkadaşlarım hiç bakan yok buraya çalışırken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz paylaşalım hadiii ilahiyatçılarrr nerdesiniz?
hala çalışmaya başlamadım, biraz internetten hadis sorularına baktım o kadar. hangi kitabı almalıyım? internetten çalışamıyorum, özet mi okumalıyım, denememi çözmeliyim, off çalışıp geçenler lütfen yardım
Meraba kizlar ben 2. Universite olayiyla aof ilahiyata yazildim 1. Sinifim
İlk donem arapcadan kaldim :)))
topik aktif değil.sınava az kalmışken birbirimizle bilgi alışverişi yapsak,takıldığımız konularda istişare yapsak iyi olmazmı?ben bundan sonra hergün bakacağım inşallah.birbirimize destek olalım
evet iyi olur. ben eöğrenmeden kitaba baktım biraz, bu arada ara sınavlarda sadece ilk 4 konudan soru çıkacak bilginize. banada bi ark söyledi, bürodan çıkacak konulara bakmış 2. sınıf
hala çalışmaya başlamadım, biraz internetten hadis sorularına baktım o kadar. hangi kitabı almalıyım? internetten çalışamıyorum, özet mi okumalıyım, denememi çözmeliyim, off çalışıp geçenler lütfen yardım
merhaba,ben 1. sınıf öğrencisiyim.sınavın ne zaman olduğunu bile bilmiyodum.bugün farklı bölümdeki bi arkadaş söyledi.bu topiğide yeni buldum.malesef ben daha çalışmaya başlamadımilk dönem arapçadan kaldım.bu dönem nasıl geçerim bilmiyorum
diğer dersleri çalışırsam geçerim ama 9 gün diyorsun korktum valla.muratın kitabını aldım.ders kitaplarını okumam mümkün değil zaten ama muratı bile yetiştireceğimden şüpheliyim.siz neler yaptınız?nasıl çalışıyorsunuz?1. dönem arapçayı geçmeden 2. dönemi geçmek mümkünmü sizce;?ihl çıkışlıda değilim.1. dönem nasılsa yapamam diye arapçaya hiç bakmamış,diğer derslere odaklanmıştım.gene öylemi yapsam?yoksa çalışsam yapabilirmiyim?ne dersiniz?
Allah c.c. herkese kolaylıklar versin arapçayı es geçmeyin derim ben arkadaşlar ilahiyatta önemli her dönem arapça var ayrıca Kuranı Kerimin dili herşeyden önce... bende imamhatip çıkışlı değilim ve 2. üniversite olarak okuyorum yapamam diye çalışmamazlık yapmayın GAYRET BİZDEN TEVFİK ALLAHTAN.... ilk dönem 70ti arapçam bu dönem eser yazarlar biraz akılda tutulması zor geldi bana umarım mevla başarılar nasip eder bende muratı yardımcı kitap olarak aldım hem ders kitabı hem ondan yararlandım ama dikkat edin murat soru bankasında bazı soruların cevapları yanlış şık verilmiş...Meraba kizlar ben 2. Universite olayiyla aof ilahiyata yazildim 1. Sinifim
İlk donem arapcadan kaldim :)))
diğer derslerim full bitti, arapçadan da 2 ünite bitirdim güya ama nasıl bitirmek birde bana sorun...hiç bişey anlamadım napıcam bilmiyorumikinci ünite biraz kolay gibi fiil çekimleri...ama ilk ünite çok zor geldi bana...
kalan 2 üniteyi de yarın bitirip allahın izni ile kalan günleri dolu dolu test çözmeye adamak istiyorum..hadis dersinin 160 soruluk testini bitirdim...tefsirle devam edicem...
bilgisayardan test çözmeyecem..ama bütün testler bana bakıyor ben testlere nolcak bakalım hayırlısı yetişemeyecek gibiyim...
arapçayı gene bırakıcam kızlar ya.ilk üniteye bi bakim belki 30-40 puan alırım dedim ama nerdeeeeeeeee.o hüseyin amca mahvetti beni.bıraktım hemen.kendimi aptal gibi hissediyorm anlamıynca.sanırım benim dil öğrenme yaşım geçmişyaz tatilinde otrp güzelce çalışayım diyorum arapça 1 den.ama bu dönemde gitti gibi artık diğer derslerden ne kurtarsam kar :)
dün itibari ile bütün dersleri bitirsemde unuttuğum terim eser yazar tanım ve düşünür sözlerine geri döndüm bi yandanda test çözüp pekiştirmeye çalışıyorum... arapça ilk konuda vezinleri ezberlemek lazım zaten hoş diğer konudaki fiil çekimleri de aynı hangi vezinde geldiğini bilmek gerekiyor... her konudan 5er soru çıkacak pes etmeyin bence sadece ezber çiftçi hüseyinin ailesi kısmını geçin çözemeyen kardeşler konuya bakın çıkmış sorulara bakın geçecek kadar yapılır diye umut ediyorum... o değilde bu dönem ezber çok yoğun hadis tefsir olduğu gibi eser yazar şifreleyip ezberlemeye çalışıyorum ama unutuyorum yine varsa bu işi beceren formülünü versin lütfeeeeeeeeennnnn