Açıköğretim ilahiyat...

sooooonnnn 9 gün neler yaptınız arkadaşlar konular bitti mi? sizi zorlayan dersler oldu mu özellikle 1. sınıf arkadaşlarım hiç bakan yok buraya çalışırken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz paylaşalım hadiii ilahiyatçılarrr nerdesiniz?:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:

hala çalışmaya başlamadım, biraz internetten hadis sorularına baktım o kadar. hangi kitabı almalıyım? internetten çalışamıyorum, özet mi okumalıyım, denememi çözmeliyim, off çalışıp geçenler lütfen yardım :KK43:

sooooonnnn 9 gün neler yaptınız arkadaşlar konular bitti mi? sizi zorlayan dersler oldu mu özellikle 1. sınıf arkadaşlarım hiç bakan yok buraya çalışırken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz paylaşalım hadiii ilahiyatçılarrr nerdesiniz?:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:

merhaba,ben 1. sınıf öğrencisiyim.sınavın ne zaman olduğunu bile bilmiyodum.bugün farklı bölümdeki bi arkadaş söyledi.bu topiğide yeni buldum.malesef ben daha çalışmaya başlamadım :KK43: ilk dönem arapçadan kaldım.bu dönem nasıl geçerim bilmiyorum :KK43:
diğer dersleri çalışırsam geçerim ama 9 gün diyorsun korktum valla.muratın kitabını aldım.ders kitaplarını okumam mümkün değil zaten ama muratı bile yetiştireceğimden şüpheliyim.siz neler yaptınız?nasıl çalışıyorsunuz?1. dönem arapçayı geçmeden 2. dönemi geçmek mümkünmü sizce;?ihl çıkışlıda değilim.1. dönem nasılsa yapamam diye arapçaya hiç bakmamış,diğer derslere odaklanmıştım.gene öylemi yapsam?yoksa çalışsam yapabilirmiyim?ne dersiniz?

hala çalışmaya başlamadım, biraz internetten hadis sorularına baktım o kadar. hangi kitabı almalıyım? internetten çalışamıyorum, özet mi okumalıyım, denememi çözmeliyim, off çalışıp geçenler lütfen yardım :KK43:

internette hangi siteden çalışıyorsun?ben dediğim giib 1. dönem arapça dışındaki tüm derslere muratın kitabından çalıştım.ders kitaplarının sadece özet kısımlarını okudum.tavsiye ederim

topik aktif değil.sınava az kalmışken birbirimizle bilgi alışverişi yapsak,takıldığımız konularda istişare yapsak iyi olmazmı?ben bundan sonra hergün bakacağım inşallah.birbirimize destek olalım

topik aktif değil.sınava az kalmışken birbirimizle bilgi alışverişi yapsak,takıldığımız konularda istişare yapsak iyi olmazmı?ben bundan sonra hergün bakacağım inşallah.birbirimize destek olalım

evet iyi olur. ben eöğrenmeden kitaba baktım biraz, bu arada ara sınavlarda sadece ilk 4 konudan soru çıkacak bilginize. banada bi ark söyledi, bürodan çıkacak konulara bakmış 2. sınıf

Son düzenleme:
evet iyi olur. ben eöğrenmeden kitaba baktım biraz, bu arada ara sınavlarda sadece ilk 4 konudan soru çıkacak bilginize. banada bi ark söyledi, bürodan çıkacak konulara bakmış 2. sınıf

ilk dçnem 6 ünite idi diye gene öyle sanıyordum ama dün burdan öğrendim bende.bi gün daha geçti ve ben hala baslayamadım.siz kaçıncı sınftasınız?

kızlar medineweb'te soru-cevap yapıyorlar bu sınav için geçti artık final için katılın faydası oluyor

merhaba,ben 1. sınıf öğrencisiyim.sınavın ne zaman olduğunu bile bilmiyodum.bugün farklı bölümdeki bi arkadaş söyledi.bu topiğide yeni buldum.malesef ben daha çalışmaya başlamadım :KK43: ilk dönem arapçadan kaldım.bu dönem nasıl geçerim bilmiyorum :KK43:
diğer dersleri çalışırsam geçerim ama 9 gün diyorsun korktum valla.muratın kitabını aldım.ders kitaplarını okumam mümkün değil zaten ama muratı bile yetiştireceğimden şüpheliyim.siz neler yaptınız?nasıl çalışıyorsunuz?1. dönem arapçayı geçmeden 2. dönemi geçmek mümkünmü sizce;?ihl çıkışlıda değilim.1. dönem nasılsa yapamam diye arapçaya hiç bakmamış,diğer derslere odaklanmıştım.gene öylemi yapsam?yoksa çalışsam yapabilirmiyim?ne dersiniz?

Meraba kizlar ben 2. Universite olayiyla aof ilahiyata yazildim 1. Sinifim

İlk donem arapcadan kaldim :)))
Allah c.c. herkese kolaylıklar versin arapçayı es geçmeyin derim ben arkadaşlar ilahiyatta önemli her dönem arapça var ayrıca Kuranı Kerimin dili herşeyden önce... bende imamhatip çıkışlı değilim ve 2. üniversite olarak okuyorum yapamam diye çalışmamazlık yapmayın GAYRET BİZDEN TEVFİK ALLAHTAN.... ilk dönem 70ti arapçam bu dönem eser yazarlar biraz akılda tutulması zor geldi bana umarım mevla başarılar nasip eder bende muratı yardımcı kitap olarak aldım hem ders kitabı hem ondan yararlandım ama dikkat edin murat soru bankasında bazı soruların cevapları yanlış şık verilmiş...

selam kızlar...epeydir bakmadım bu topiğe aslında şikayetciyim bu topikten :) kimseler uğramıyor aslında sık sık yazsak paylaşsak çok yardımcı oluruz birbirimize...
bende birinci sınıfım...imam hatip çıkışlıyım...
içinizde arapçadan kalanlar olmuş...
kızlar tavsiyem şudur ki yapamam nasılsa diye sakın çalışmamazlık yapmayın...
ben imam hatip çıkışlıyım evet ama inanın arapçadan tek kelime hatırlamıyordum ilahiyata başladığımda...zaten lisedeyken arapçaya hiç çalışmazdık ki öylesine geçtik gitti...
öss ye çalışırdık ozamanlar arapça ile ilgilenmezdik ama gün geldi arapçaa muhtaç olduk :)
yani diyeceğim ihl li olmayabilirsiniz ve benim çevremde arkadaşlarım var ihl olmayan ve ilahiyatta hepsi de arapçadan geçtiler...
sınava bir hafta var..bence şöyle bir defa bile olsa ünitelere bakın okuyun..
ilkumut yayınlarını tavsiye ederim bende onu aldım...ünite başlarındaki arapça metinlerin tercümesini yazmışlar çok şaşırdım :) hemde sevindim çünkü tercüme etmesi çok uzun sürüyordu geçen dönem murattan çalışmıştım..
bu dönem ilkumut aldım tercümeler falan çok iyi gelecek inşallah.. :)
yarın başlıyorum bende arapçaya diğer derslerimi yeni bitirdim...şükür...yarından itibaren arapçadayım :) burda paylaşalım bence...
ilk arapça metin ÇİFTÇİ HÜSEYİN hadi bakalım paylaşalım soru cevap gidelim destek olalım...:)

2.sınıf ama ilk dönem kayıt olmadım, şimdi bahar döneminen başladım. bende bi soru bankası aldım ordan çalışıyorum ama daha sadece 1dersten bir ünite bitirebildim

diğer derslerim full bitti, arapçadan da 2 ünite bitirdim güya ama nasıl bitirmek birde bana sorun...hiç bişey anlamadım napıcam bilmiyorum :KK43: ikinci ünite biraz kolay gibi fiil çekimleri...ama ilk ünite çok zor geldi bana...
kalan 2 üniteyi de yarın bitirip allahın izni ile kalan günleri dolu dolu test çözmeye adamak istiyorum..hadis dersinin 160 soruluk testini bitirdim...tefsirle devam edicem...
bilgisayardan test çözmeyecem..ama bütün testler bana bakıyor ben testlere nolcak bakalım hayırlısı yetişemeyecek gibiyim...:KK14:

diğer derslerim full bitti, arapçadan da 2 ünite bitirdim güya ama nasıl bitirmek birde bana sorun...hiç bişey anlamadım napıcam bilmiyorum :KK43: ikinci ünite biraz kolay gibi fiil çekimleri...ama ilk ünite çok zor geldi bana...
kalan 2 üniteyi de yarın bitirip allahın izni ile kalan günleri dolu dolu test çözmeye adamak istiyorum..hadis dersinin 160 soruluk testini bitirdim...tefsirle devam edicem...
bilgisayardan test çözmeyecem..ama bütün testler bana bakıyor ben testlere nolcak bakalım hayırlısı yetişemeyecek gibiyim...:KK14:

hiç ağlama canım.maşallah :nazar: hepsini bitirmişsin zaten daha ne olsun.sınava 4 gün var.ben bgün çalışmaya başladım nihayet.lider yayınlarının öğreten sorlar diye bi kitabı var bilgi teknolojilerinden.her üniteyi 2 sayfayla özetleyip ortaalama 40ar çözümlü soru hazırlamışlar.onu bitirdim.şükrediyorum çok mutluyum valla en azından 1 ders bitmiş oldu :) diğer derslerede mrattaki soruları çözücem inşallah.malm bu saatten sonra konu çalışılmaz :KK43:

arapçayı gene bırakıcam kızlar ya.ilk üniteye bi bakim belki 30-40 puan alırım dedim ama nerdeeeeeeeee.o hüseyin amca mahvetti beni.bıraktım hemen.kendimi aptal gibi hissediyorm anlamıynca.sanırım benim dil öğrenme yaşım geçmiş :KK43: yaz tatilinde otrp güzelce çalışayım diyorum arapça 1 den.ama bu dönemde gitti gibi :KK43: artık diğer derslerden ne kurtarsam kar :)

arapçayı gene bırakıcam kızlar ya.ilk üniteye bi bakim belki 30-40 puan alırım dedim ama nerdeeeeeeeee.o hüseyin amca mahvetti beni.bıraktım hemen.kendimi aptal gibi hissediyorm anlamıynca.sanırım benim dil öğrenme yaşım geçmiş :KK43: yaz tatilinde otrp güzelce çalışayım diyorum arapça 1 den.ama bu dönemde gitti gibi :KK43: artık diğer derslerden ne kurtarsam kar :)

canım zaten hangimizin amacı dil öğrenmek ki :) sırf geçelim yeter diye takıl tokmak çalışıyoruz arapçaya işte... :)
ilk ünite çok zor evet ama ikinci çok basitti canım yaa istersen bi göz at..eğer imam hatipliysen çok güzel anlarsın fiil çekimlerinden hatırlarsın...
ama ihl li değilsen zaten bu saatten sonra çalışsan da hepsi birbirine karışır...en iyisi yaza bırak madem...
bende bu saatten sonra sırf test çözüyorum zaten...arapçadan iki ünitem kaldı nasipse yarın onları bitircem...ama bi kaç gündür varya ne evimle ne eşimle ne oğlumla ilgilenebildim :KK43: sağolsun yemeği bile eşim hazırladı :KK43: bitir rahatca diye zavallım idare ediyor beni elimden kitap düşmedi bugün hiç yoruldum artık...:KK5:

dün itibari ile bütün dersleri bitirsemde unuttuğum terim eser yazar tanım ve düşünür sözlerine geri döndüm bi yandanda test çözüp pekiştirmeye çalışıyorum... arapça ilk konuda vezinleri ezberlemek lazım zaten hoş diğer konudaki fiil çekimleri de aynı hangi vezinde geldiğini bilmek gerekiyor... her konudan 5er soru çıkacak pes etmeyin bence sadece ezber çiftçi hüseyinin ailesi kısmını geçin çözemeyen kardeşler konuya bakın çıkmış sorulara bakın geçecek kadar yapılır diye umut ediyorum... o değilde bu dönem ezber çok yoğun hadis tefsir olduğu gibi eser yazar şifreleyip ezberlemeye çalışıyorum ama unutuyorum yine varsa bu işi beceren formülünü versin lütfeeeeeeeeennnnn :KK5:

dün itibari ile bütün dersleri bitirsemde unuttuğum terim eser yazar tanım ve düşünür sözlerine geri döndüm bi yandanda test çözüp pekiştirmeye çalışıyorum... arapça ilk konuda vezinleri ezberlemek lazım zaten hoş diğer konudaki fiil çekimleri de aynı hangi vezinde geldiğini bilmek gerekiyor... her konudan 5er soru çıkacak pes etmeyin bence sadece ezber çiftçi hüseyinin ailesi kısmını geçin çözemeyen kardeşler konuya bakın çıkmış sorulara bakın geçecek kadar yapılır diye umut ediyorum... o değilde bu dönem ezber çok yoğun hadis tefsir olduğu gibi eser yazar şifreleyip ezberlemeye çalışıyorum ama unutuyorum yine varsa bu işi beceren formülünü versin lütfeeeeeeeeennnnn :KK5:

geçen dönemdeki islam sanat tarihi de aynı bunlar gibi sırf ezberdi...öyle bi ezberlemişim ki tövbe tövbe sınavda savaşır gibi çözdüm soruları...ama bu dönem diğerlerine fazla çalışamadım..hadis ve tefsire ağırlık verdim .ünkü ikisininde kredisi 6,, :KK43:
napıcam bilmiyorum bende senin gibi ezberledim sanıyorum ama unutuyorum...kodlamayla falan olmuyor canım yaa hepsi birbirine giriyor iyice...
en mantıklısı ve kalıcı öğrenme test çözmekle oluyor..üç günde 500 küsür soru çözdüm hala da bitmedi...bugün son 90 sorum kaldı onları çözüp bitircem artık...
arapçadan da çok korkuyorum..inşallah kalmayız...tavsiyem kodlamakla uğraşmak yerine test çöz...

X