Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

Nolur banada yardım edin bu bölümü gördüm nasıl sevindim anlatamam konu açtım ama doğru yerdemi oldu açabildimmi anlamadım aylardır cevabını bulamadığım ve günlerdir başımı ağrı tutan bir bilgisizliğim var.ticaret meslek lisesi muhasebe mezunuyum.bu sene aöf insan kaynakları yönetimi bölümüne sınavsız geçiş hakkımı kullanarak tercihde bulundum fakat ben bu bölüme gidebiliyormuyum.muhasebe mezunu olarak tercihleri yaparken okul müdürü ile yaptım ama gidiyorsun galiba dedi müdür beyin galibası beni yıktı mahvetti.benim için çok çok çok önemli nolur biri sölesin inanın çok mutlu olucam inşallah gidebiliyorumdur.cevabı takip edicem ve inşllh artık bende aranızda olurum güzel haberler verirsiniz inşalllaaahhh:44:

Nolur banada yardım edin bu bölümü gördüm nasıl sevindim anlatamam konu açtım ama doğru yerdemi oldu açabildimmi anlamadım aylardır cevabını bulamadığım ve günlerdir başımı ağrı tutan bir bilgisizliğim var.ticaret meslek lisesi muhasebe mezunuyum.bu sene aöf insan kaynakları yönetimi bölümüne sınavsız geçiş hakkımı kullanarak tercihde bulundum fakat ben bu bölüme gidebiliyormuyum.muhasebe mezunu olarak tercihleri yaparken okul müdürü ile yaptım ama gidiyorsun galiba dedi müdür beyin galibası beni yıktı mahvetti.benim için çok çok çok önemli nolur biri sölesin inanın çok mutlu olucam inşallah gidebiliyorumdur.cevabı takip edicem ve inşllh artık bende aranızda olurum güzel haberler verirsiniz inşalllaaahhh:44:

klavuzu inceledim canım öncelik kısmında şart yok ama koşullarda şöle bir açıklama var 9,10 maddesi.9 aö bölümü olduğunu anlatır,10.maddede ygsde en az 140 alması gerekiyor diyor.sen sınavsız geçiş yaptın muhtemelen bu bölüm olacak.çünkü ösymde yazan başka bi bölümde sınavsız geçiş için şu madde var:
4702 sayılı Kanun uyarınca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacakların/olanların istedikleri taktirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi mesleki ve teknik eğitim bölgesi içinde yer alan veya bölgesi dışındaki meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülecektir.
için rahat etmesi için bi dershaneyi telden arayarak rehberine bağlan sor canım.yardımcı olurlar :KK34:

nolur yardımcı olun
bebeğimle hangi sınav ne sınavıdır araştıramıyorum
türk dili edebiyatını okuyorum 1.sınıftayım.
bundan önce 2 sınav oldu girmedim
şimdi bi sınav kağıdı daha gelmiş 10-11 eylül gircekmişim ne sınavıdır bu
bundan sonraki sınav ne zaman ve ne sınavı olcak

nolur yardımcı olun
bebeğimle hangi sınav ne sınavıdır araştıramıyorum
türk dili edebiyatını okuyorum 1.sınıftayım.
bundan önce 2 sınav oldu girmedim
şimdi bi sınav kağıdı daha gelmiş 10-11 eylül gircekmişim ne sınavıdır bu
bundan sonraki sınav ne zaman ve ne sınavı olcak

bütünleme sınavı olması lazım

banada yardımcı olurmuusnuz terciih yaptım açık öğretim büro yönetimi cıktı ikici tercihimdi tekrardan tercih yapabiliyormuyuz ek tercihlerde ben sosyal hizmetler okumak istiyorum ilk tercihim cıkmadı

banada yardımcı olurmuusnuz terciih yaptım açık öğretim büro yönetimi cıktı ikici tercihimdi tekrardan tercih yapabiliyormuyuz ek tercihlerde ben sosyal hizmetler okumak istiyorum ilk tercihim cıkmadı

sosyal hizmetler kontenjanlı oldu o olmaz sanırım ek yerleştirmeleri bekleyin belki kazanıp da kayıt yaptırmayan olur.o zaman tercih edersiniz.
yani ilk tercihlerde örgün program haricinde bir yer kazanırsanız(aöf yani) ek yerleştirmelerde de tercih hakkınız var

Son düzenleme:
arkadaşlar 4 yıllık üni okurken 2. üni olarak açıköğretimden de okunabiliyo sanırım 3. veya 4. sınıfta.. sağlık kurumları veya sosyal hizmete direk kayıt olnuyomu kontenjan sınırlaması varmı her isteyen okuyabilir mi ? ozaman sınava girmek gerekiyo mu

merhaba. 4 yıllık bir üniversitede okuyorsanız ya da yeni kazandıysanız açıköğretime kayıt olabilirsiniz. 3. 4. sınıfı beklemenize de gerek yok. kontenjan sınırı yok. ister 2 yıllık isterseniz 4 yıllık bir bölüm seçebilirsiniz. 2 yıllık bir bölüm seçerseniz o bitince işletme iktisat kamu gibi bölümlerin 3. sınıfından devam edip 4 yılda 2 açıköğretim diploması alabilirsiniz. birde kazandığınız bölüm etti 4 yılda 3 diploma :)

merhaba. 4 yıllık bir üniversitede okuyorsanız ya da yeni kazandıysanız açıköğretime kayıt olabilirsiniz. 3. 4. sınıfı beklemenize de gerek yok. kontenjan sınırı yok. ister 2 yıllık isterseniz 4 yıllık bir bölüm seçebilirsiniz. 2 yıllık bir bölüm seçerseniz o bitince işletme iktisat kamu gibi bölümlerin 3. sınıfından devam edip 4 yılda 2 açıköğretim diploması alabilirsiniz. birde kazandığınız bölüm etti 4 yılda 3 diploma :)

2 yıllık okuyanlar sadece 2 yıllıkları tercih edebilyior yalnız.ama 4 yıllık okunuyorsa 2 yada 4 yıllık kişiye kalmış :KK34:

arkadaşlar bir şey daha sorucam 4 yıllık okuyanlar 2.üni olarak açıköğretime kayıt yaptırabiliyo..peki liseyi bitirmiş biri de açıköğretime kayıt yaptırabilir mi tercih yapması gerekiyo muydu

arkadaşlar bir şey daha sorucam 4 yıllık okuyanlar 2.üni olarak açıköğretime kayıt yaptırabiliyo..peki liseyi bitirmiş biri de açıköğretime kayıt yaptırabilir mi tercih yapması gerekiyo muydu

illa 4 yıllık okunmasına gerek yok 2 yıllık okuyuncada sınavsız kayıt yapılabiliyo ama sadece 2 yıllık aö bölümlerine.sınavsız üniversite hakkı sadece ünv öğrencileri ve mezunlarına tanınmış bir hak

peki 4 yıllığa çevrilince açık öğretimden mi devam ediyoruz,örgüne geçiş mi oluyo yoksa ??

illa 4 yıllık okunmasına gerek yok 2 yıllık okuyuncada sınavsız kayıt yapılabiliyo ama sadece 2 yıllık aö bölümlerine.sınavsız üniversite hakkı sadece ünv öğrencileri ve mezunlarına tanınmış bir hak

pardon cnm doğru 2 yıllıkta 2.üni hakkını kullanabiliyodu...bir şey sorcam işletme bölümünü kazandım bu sene acaba dil kursunamı gitsem yoksa açıköğretimden 2 yıllık bi bölüm mü okusam önce. sağlık bölümünü düşünüyorum ama acaba sağlık alanında bir iş ararken işletme okumuş olmamın avantajı olur mu ?

pardon cnm doğru 2 yıllıkta 2.üni hakkını kullanabiliyodu...bir şey sorcam işletme bölümünü kazandım bu sene acaba dil kursunamı gitsem yoksa açıköğretimden 2 yıllık bi bölüm mü okusam önce. sağlık bölümünü düşünüyorum ama acaba sağlık alanında bir iş ararken işletme okumuş olmamın avantajı olur mu ?

yapabilrsen eğer her ikisini birden yap.sağlık düşünüyosan sağlık kurumlar işletmeciliği iyi ama yüksek lisans yapmak aklındaysa o zman aö de başka bi bölüm okuyup sağlık konusunda yüksek yap derim.dil zaten çok önemli.ben iktisat okurken banka sigrota okumuştum aöde istediğim bölüm olduğu için.
okuduğun bölümden dolayı (iibf içinde olduğu için) avantajın var her dalda çalışabilrsin.ama dezavantajında şu ki kendini geliştirmezsen işsizler kervanına katılırsın :KK34:

X