Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

kızlar nolur bana yardım edin
şimdi ben 2. tercihlerde aöf girmek istiyorum
peki yine ben normal üniversiteleri tercih ettiğimiz gibimi tercih yapıcam
yoksa şimdiden bi işlem yapacak mıyım?

kızlar nolur bana yardım edin
şimdi ben 2. tercihlerde aöf girmek istiyorum
peki yine ben normal üniversiteleri tercih ettiğimiz gibimi tercih yapıcam
yoksa şimdiden bi işlem yapacak mıyım?

normal üniversite gibi tercih yapıp anadolu üniversitesine yerleşmen gekiyo canım yerleştikten sonrada kayıt tarihlerini takip etmen gerekiyo

benim sorum da şu.ben 3 sene önce anadolu üniversitesi işlerme bölümüne kayıt yaptırdım ama geçen sene kaydımı dondurdum.bu sene sosyoloji yazmayı düşünüyorum kaydımı sildirip yeniden kayıt yaptırmak istediğimde yeniden belge toplamam gerekecek mi?yani ikametgah,nüfus cüzdanı fotokopisi gibi şeyler.

sosyolojiye kayıt yaptırabilmen için o bölüme yerleşmiş olman gerekiyo sonra varolan kaydını sildirip başka bölüme kayıt yaptırabilirsin yeni kayıt için de hangi evraklar isteniyorsa onları tekrar hazırlaman gerekiyo

normal üniversite gibi tercih yapıp anadolu üniversitesine yerleşmen gekiyo canım yerleştikten sonrada kayıt tarihlerini takip etmen gerekiyo

çok teşekkürler canım
peki bu tercihleri yaptıktan yerleştirilsek sonra adrese bi kılavuz gönderilyomuş galiba içinde kayıt için yapmamız gereken şeyler varmış.benimde adresim değişti.yani eski adresime gelecek o kılavuzkayıt yaptırırken o kılavuza gerek var mı

açıköğretimde doğrular nasıl hesaplanıyo yani benim bi sınavdan 45 almam gerekiyor kaç doğru yapmam gerekiyor hesaplama nsl oluyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

işletme 3.sınıfım bütün derslerimi geçtim fakat hazırlık sınıfında genel muhasebeden kaldım yarında bütünlemeye gircem veremediğim takdirde 3.sınıfı tekrarmı etcem ?teşekkür ederim şimdiden

Arkadaşlar acılen bana yardımcı olurmusunuz 2 yıllık meslek yüksek okulunu geçenyıl bıtırdıkten sonra sınavsız işletme bölümüne gırdım fakat gecen yıl hazırlık sınıfındayken okula pek vakıt ayıramadım calısamadım ve derslerın hepsınden kaldım bu yıl kayıt tarıhlerını bılenler bana yardım edebılırlermı.dunkı sınava kımler gırebılıyodu acaba,hazırlığa başlıcaklarla bı alakası varmıydı.

kızlar birden atlamış olucam ama bu sene ki yani 2010_2011 acıköğretim kayıtları ne zaman tarihini bilen varsa söylesin ne olurrrrrrrr

kendi cevabımı kendim buldum sanırım
2010-2011 öğretim yılı planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.

İnternet Başvuru Tarihi 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 25 Ekim 2010 - 23 Kasım 2010
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 24 - 25 - 26 Kasım 2010

merhaba arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.. Malum bugün bütünleme soruları yayınladı ve bende hatırladığım kadarıyla bakmaya çalıştım fakat 2. sınıfım ve 1 dersten kalacağım ama benim düşüncem bütten sonra önlisans diploması almaktı. 3. sınıfa geçtim sayılır fakat 3. sınıf değilde 2. sınıfı tekrar okuyabileceğim bir yönetmelik ya da ne bileyim bir özellik var mı? ve bunun sonunda 2010 da kpssye girsem 2011 de diploma elimde olsa tercih yapabiliyor muyum? yapamassam 2. sınıfı tekrar okumanın bi anlamı yokk.

işletme 3.sınıfım bütün derslerimi geçtim fakat hazırlık sınıfında genel muhasebeden kaldım yarında bütünlemeye gircem veremediğim takdirde 3.sınıfı tekrarmı etcem ?teşekkür ederim şimdiden
o sistem eskıdendi diye bılıyorum ben..
cunku ben suan 4dum ama 3ten derslerım var ve veremıyorum bi turlu :KK43:( eger oyle olaydı ben tekrar tekrar okurdum çunku bu benım 6.yılım aöfte.

Arkadaşlar acılen bana yardımcı olurmusunuz 2 yıllık meslek yüksek okulunu geçenyıl bıtırdıkten sonra sınavsız işletme bölümüne gırdım fakat gecen yıl hazırlık sınıfındayken okula pek vakıt ayıramadım calısamadım ve derslerın hepsınden kaldım bu yıl kayıt tarıhlerını bılenler bana yardım edebılırlermı.dunkı sınava kımler gırebılıyodu acaba,hazırlığa başlıcaklarla bı alakası varmıydı.
kayıt tarıhı için sana aöften burosur gelcek zaten.. ben her yıl aralıkta kayıt yenılettırıyorum sadece ilk defa aöfe kayıt yaptırcaklar aylul veya ekımde kayıt yaptırıorlar.bütünlemeye sende giriyordun.girmişsindir umarım büte?
kayıt için harç ücreti ne kadar bilen var mı?
her sınıf için harc parası değişiyor canım .. ayrıca sınıfı gecenlerle sınıfta kalanlar arasındada harc parası değişiyor -sınıfı gecersen harc paran artar kalırsan azalır-son olarak katkı payı veya kredisi alıyorsan harc parasını daha az verıyorsun tabii sınıfta kalmadıgın muddetce?
ben 4düm 270 bi donem 270 diğer donem verdım toplam yıl ıcerısınde : 540 vermıs oldum

merhaba arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.. Malum bugün bütünleme soruları yayınladı ve bende hatırladığım kadarıyla bakmaya çalıştım fakat 2. sınıfım ve 1 dersten kalacağım ama benim düşüncem bütten sonra önlisans diploması almaktı. 3. sınıfa geçtim sayılır fakat 3. sınıf değilde 2. sınıfı tekrar okuyabileceğim bir yönetmelik ya da ne bileyim bir özellik var mı? ve bunun sonunda 2010 da kpssye girsem 2011 de diploma elimde olsa tercih yapabiliyor muyum? yapamassam 2. sınıfı tekrar okumanın bi anlamı yokk.

maalesef canım eger barajı asıpta tercih yapacaksan okuldan mezun olmak sart yani diploma sart.

bildiğim kadarıyla yok,aöften aöfe yatay geciş yapabiliyorsun oda 2yi bitirdin için yenı bolumunde 3ten devam etmek sartıyla.

ben senın yerınde olsam 2den devam ederdım sen şimdi 2yıllığım kpss için diyorsun ama kpssde daha çok tercih yapma hakkının olmasını istiyorsan ,memuriyete yerleşmek istiyorsan okulunu bitir..
lisans kpsssinde a ve b diye 2ye ayrılıyor (tabi saglıkcı değilsen)
Adan sınava gırcem dersen bölüm derslerin dahil genel yetenek genel kultur 2 veya 3oturumda sınava gırceksın ve kpss Bdeki adaylardan daha sanslı olacaksın ancak A sınavı zordur her babayiğit kabul etmez ben bile tırsıyorum ve kolay olan Bden tercih edicem seneye.
Bden sınava girceksen sadece genel yetenek ve genel kulturden 1 oturumdan girceksın sınava ve diğer onlisans ve ortaoğretımlılerden katbe kat sansın artacak..

iyi dusun ona göre karar ver ! sen hemen işim gucum olsun bu okulu okumayı fuzuli görüyorsun ama yanılıyorsun..ozaman kımse okul okumaz herkes 2yıllık alır bititrirdi..

bölumun nedir bilmiyorum ama ne kadar zor olursa olsun bitirmeye çalış..
ben maliye okuyorum bu yıl 6.yılım dusun artık nihayet son sınıftayım :) evli değilsindir umarım evliyken çok zor oluyor bekarkene göre.

çok teşekkürler canım
peki bu tercihleri yaptıktan yerleştirilsek sonra adrese bi kılavuz gönderilyomuş galiba içinde kayıt için yapmamız gereken şeyler varmış.benimde adresim değişti.yani eski adresime gelecek o kılavuzkayıt yaptırırken o kılavuza gerek var mı
yeni adresını bildir büroya tabi eski adresınde tabıdıkların varsa kalsın yınede sen bılırsın..
klavuz lazım olacak sana sakın atayım deme onu..onun içindeki bilgiler sayesınde sen harcını yatırcaksın.. 1.taksıt .2taksit.. diye harc parası 2ye ayrılıyor zaten bide oğrenım kredfisi alanlar almayanlar yanı senın klavuzu guzelce okuman gerekıyor sonra aöfe kayıt bılgılerı filan yazıyor işte

kasvetli arkadaşım verdiğin bilgiler için çoook teşekkür ederim.Ben açıköğretimden bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim.4yıllak iktisat okuyorum baktım 3. sınıfta 9 ders var ve ben bunları başaramıcam çünkü 2. sınıfta bu kadar zorlanmışken 3. sınıfta kafamı duvarlara vururum heralde (şuanda dershaneye gitmeyi düşünüyorum). O yüzdende ve lisans kpss sinin zor olduğunu bildiğimden önlisans diploması almak çok istiyordum çünkü 4.sınıfın sonunda diplomayı alırsam sadece fakülte diploması olacak elimde ve önlisans kpss sine giremeyeceğimi biliyordum ama sen hem A dan hem de B den tercih edebileceğimi söylemişsin,şimdi biraz daha umutluyum.

Kasvetli aklıma ne geldi;ben bu yıl bütte sınavları veririm diye önlisans kpss si için başvuru yapmıştım ama geçemediğim 1 ders var diye savsaklamıştım.ama şimdi düşündüm de madem 4 yılın sonunda lisans diploması ile önlisans kpss sine giriliyor ve kpss puanları 2 yıl geçerli.Ben yine de bu yılki sınava çok iyi çalışayım, 2012de de girerim sınava,hangisinden yüksek alırsam onunla tercihlerimi yaparım.

kasvetli arkadaşım verdiğin bilgiler için çoook teşekkür ederim.Ben açıköğretimden bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim.4yıllak iktisat okuyorum baktım 3. sınıfta 9 ders var ve ben bunları başaramıcam çünkü 2. sınıfta bu kadar zorlanmışken 3. sınıfta kafamı duvarlara vururum heralde (şuanda dershaneye gitmeyi düşünüyorum). O yüzdende ve lisans kpss sinin zor olduğunu bildiğimden önlisans diploması almak çok istiyordum çünkü 4.sınıfın sonunda diplomayı alırsam sadece fakülte diploması olacak elimde ve önlisans kpss sine giremeyeceğimi biliyordum ama sen hem A dan hem de B den tercih edebileceğimi söylemişsin,şimdi biraz daha umutluyum.
rica ederim ne demek :KK66: bende ilk baslarfa oyle biliyordum bide bana sen yapamazsın edemezsin diyenler vardı hep diyorlardıkı fakulte derslerıyle kppsden sınava gırılıyor baska turlu olmuyor meger hepsi benı çekemediğineymıs!!! aöf bitirmeyi kucuk gorenlerın benı kucumseyenlerın oyunuymusss :eek:klava:
canım su konuda yanlıs anladın beni lkpss lisans ve önlisans diye 2ye ayrılıyor bılıyorsun lisans olan temmuzda diğer önlisans olan genelde sonbaharda oluyor..
benım sana dedğim sadece lisans için olan A ve B idi..
4yıllık okulunu bıtıtrdıkten sonra kpps lisanstan A ile Bden sadece bırını tercih etme hakkın var..

Kasvetli aklıma ne geldi;ben bu yıl bütte sınavları veririm diye önlisans kpss si için başvuru yapmıştım ama geçemediğim 1 ders var diye savsaklamıştım.ama şimdi düşündüm de madem 4 yılın sonunda lisans diploması ile önlisans kpss sine giriliyor ve kpss puanları 2 yıl geçerli.Ben yine de bu yılki sınava çok iyi çalışayım, 2012de de girerim sınava,hangisinden yüksek alırsam onunla tercihlerimi yaparım.

ve lisans diploması aldıgında önlisans olan lkpssden yararlanamıyorsun sadece lisans olan kpssden yararlıyorsun..
lisans kpssindede sadece Bye ait olan genel yetenek ve genel kultur oturumundan sınava grsen oluyor. yaniz düz memur oluyorsun yok Adan gırcem dersen uzman memur oluyorsun nedir bu?-basbakanlıkta,bakanlıkta,denetleme kurulunda vb..

önlisansta A ve B diye 2ye ayrılmıyor lisans kpssi gibi..

yani lisans diplomasıyla önlisans kpssine giremiyorsun canım
:1ninca:

X