- 12 Nisan 2007
- 5.176
- 1.221
- 40
-
- Konu Sahibi masal perisi
:)) bende o satlerde yattımm alemsınız vallaa
bılgıler ıcın tsk ederım canım
Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına Sınavsız İkinci Üniversite Olanağı
--------------------------------------------------------------------------------
Herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan öğrenciler ve örgün eğitim mezunları, aşağıda belirtilen koşulları sağlamaları halinde Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’na tekrar girmeden, aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim veren Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans (Kontenjanlı programları hariç), İktisat ve İşletme Fakültesi lisans programlarından sadece birine kayıt yaptırarak farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.
2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler veya mezunlar istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere uzaktan eğitim sistemine göre eğitim yapan Fakültelerin ön lisans veya lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecek lisans programları,
•Felsefe, (Açıköğretim Fakültesi)
•Sosyoloji, (Açıköğretim Fakültesi)
•Türk Dili ve Edebiyatı, (Açıköğretim Fakültesi)
•Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, (İktisat Fakültesi)
•İktisat, (İktisat Fakültesi)
•Kamu Yönetimi, (İktisat Fakültesi)
•Maliye, (İktisat Fakültesi)
•Uluslararası İlişkiler, (İktisat Fakültesi)
•İşletme, (İşletme Fakültesi)
•Konaklama İşletmeciliği, (İşletme Fakültesi) *
Lisans programlarının birinci sınıfına veya
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecek Açıköğretim Fakültesi ön lisans programları
•Adalet,
•Ağırlama Hizmetleri, (Turizm Otel İşletmeciliği) *
•Bankacılık ve Sigortacılık,
•Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
•Dış Ticaret,
•Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım,
•Emlak ve Emlak Yönetimi,
•Ev İdaresi,
•Fotoğrafçılık ve Kameramanlık,
•Halkla İlişkiler ve Tanıtım, (Halkla İlişkiler)
•İlahiyat,
•İnsan Kaynakları Yönetimi, (İnsan Kaynakları)
•İşletme Yönetimi,
•Kültürel Miras ve Turizm,
•Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans,
•Lojistik,
•Marka İletişimi,
•Medya İletişim,
•Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası,
•Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, (Muhasebe)
•Özel Güvenlik ve Koruma, **
•Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi,
•Radyo ve Televizyon Programcılığı,
•Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
•Sosyal Bilimler,
•Sosyal Hizmetler,
•Spor Yönetimi,
•Tarım Önlisans,
•Yerel Yönetimler,
Ön lisans programlarının birinci sınıfına kayıt yaptırabilirler.
ben severek seçtim bölümü:icecream:
zaten okuldan derslerede aşinayım
okumaktan sıkıldım,yıllardır okuyorum
sadece içimde ilahiyat kaldı belki bi de orda denerim şansımı bakalım..
merhabalar.birde size yazmak istedim aklım çok karışık.az önce aysu arkadaşa danıştım fakat bana zaten benimde hali hazırda okuduğum bilgiyi kopyala yapıştır yaptı:)
şöyle anlatayım.ben sınavsız ikinci üniversite olayından faydalanmak istiyorum.2003 yılında örgün yüksek okul bitirdim konya da.şimdi sınava falan girmedim.anadolu üniversitesi açık öğretimin sınavsız ikinci üniversite kapsamındaki bölümlerden Türk dili ve edebiyatı bölümüne kayıt yaptırmam mümkün mü acaba?
arkadaşım onlinesın anladığım kadarıyla.çok teşekkür ederim bu saat oldu kafa patlatıyorum.bu yazdıklarını bende okudum aöf sitesinden.yani ben bir yüksek okul mezunu olarak sınava falan girmeden gidip açık öğretim türk dili ve edebiyatı bölümüne kaydımı yaptırabilirmiyim?
canım sen ne okuyosun
arkadaşlar ben bu sınavda salon numarasını yanlış yazdım galiba acab sınavım iptal olur mu diğer bilgilerim doğru yanlızca salon numarasını yanlış yazmışım senağlama senağlama
Öğrenci numaranı doğru yazdıysan ve kodladıysan bence bir sorun olmaz,için rahat olsun...Zaten salon numarası kitapçığa yazılıyor...
Güzel arkadaşım, Rüya'cım :)) Kopyala-yapıştır yapmış olduğum cevabımda Örgün eğitim mezunu olarak "ikinci üniversite olanağı" kapsamında açıköğretimde seçmiş olduğun herhangi bir bölüme ( mezun olduğun bölümden farklı olmak şartıyla ) kayıt yaptırabileceğin açıkça belirtiliyor...Bunda kafa karışacak herhangi birşey yok benceKısaca kayıt dönemi geldiğinde kaydını yaptırabilirsin arkadaşım...Başarılar dilerim şimdiden sengözlerimebaksanab
Güzel arkadaşım, Rüya'cım :)) Kopyala-yapıştır yapmış olduğum cevabımda Örgün eğitim mezunu olarak "ikinci üniversite olanağı" kapsamında açıköğretimde seçmiş olduğun herhangi bir bölüme ( mezun olduğun bölümden farklı olmak şartıyla ) kayıt yaptırabileceğin açıkça belirtiliyor...Bunda kafa karışacak herhangi birşey yok benceKısaca kayıt dönemi geldiğinde kaydını yaptırabilirsin arkadaşım...Başarılar dilerim şimdiden sengözlerimebaksanab
canım yukarıdaki yazıya göre zaten girebilirsin
ben mezuniyet yılıyla alakalı bi sınırı yok diye biliyorum
sonuçta mezunlar girebilir diyo
elinde diploman var bu sınırlamanın olması mantıksız olur
başvuru şartlarıda da yazmıyor bu kriter.
yapacağın aöf bürosuna gidip istenen belgelerle türk dili bölümüne geçiş yapman
ekim sonu kasım başı gibi kayıtlar oluyor genelde.
1.sınıftan başlarsın
ama şu var öss'ye girip aöf türk dili yazmakla
2.üniversiteden faydanalnıp türk dili okumak harç anlamında farklı sanırım
2.üni harçları daha fazla oluyormuş
bunu büroya sor istersen
AnneyimBen'cim sayı sınırı da yok
geçen gece ben dikkat etmemişim
şu yazıyor yönetmelikte
Madde 4- İkinci madde kapsamındaki yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda söz konusu programlardan en çok beş yıl önce mezun olmuş olma şartı aranır. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara en çok üç kez girebilirler. (Değişik: 20.05.2006 tarih ve 26173 sa. R.G.)
bu maddede değişiklik yapıldı dgs için sayı ve yıl sınırı zaten yok artık
gece 4,30 'da okuyunca ancak bu kadar anlayabiliyorum napalımkaydirigubbakcemile3