- 24 Aralık 2009
- 468
- 0
- Konu Sahibi masal perisi
Zaten sınavsız olarak kayıt yaptırabiliyor...İkinci üniversite de örgün zaten...Yani kardeşin gelecek öğretim yılında direkt kayıt yaptırabilir...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Örgünden mezun ise "sınavsız ikinci üniversite" olanağından yararlanıp öss'ye falan girmeden dilediği bir programa direkt kayıt yaptırabilir...Ama aöf den mezun ise dikey geçiş sınavına girip, istediği programın 3.sınıfından devam edebilir bildiğim kadarıyla..
canım ya pekı bu dırek 3 sınıfa gecıste sure varmı kardesım 3 yıl oldu
canım cok sagol pekı bırıncı sınıftan baslayarak bı bolum secebılır mı ıkıncı unıversıte olarkk
yanlış biliyorsunuz..
ikinic üniversite olanağı demek
örgünde 2 yıllık veya 4 yıllık bir bölüm okuyan yada mezun olan birinin
kendi alanı dışında olmak kaydıyla açık öğretim bölümü seçmesidir.
ama seçtiğin bölümde 1.sınıftan başlar
sınava girmesine gerek yoktur
dikey geçiş ise
ister örgün olsun,ister aöf mezunu olsun
2 yıllık bir bölüm okuduktan sonra açık öğretim bölümlerinden birini
yine sınavsız seçmesidir.bunun için mezuniyet belgesi ve istenen diğer evrakları
büroya teslim etmeniz yeterli.dikey geçiş sınavına girmenize gerek yoktur..
bitirdiğiniz bölüme göre ya 1 yıl hazırlık okursunuz ertesi yıl 3.sınıftan devam edersiniz
yada direk 3.sınıftan başlarsınız.
canım ya pekı bu dırek 3 sınıfa gecıste sure varmı kardesım 3 yıl oldu
Dikey Geçiş Yönetmeliği
Amaç
Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ve yerleştirilmeleriyle ilgili esas ve usulleri belirlemektir.
Kapsam
Madde 2- Bu Yönetmelik, meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarını başarı ile tamamlamış öğrencilerin, örgün öğretim ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmalarına ilişkin esasları kapsar.
Dayanak
Madde 3- Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin (e) bendi ile 4702 sayılı Kanunda 45 inci maddesine eklenen (e) bendi gereği hazırlanmıştır.
Dikey Geçiş İçin Başvuru Koşulları
Madde 4- İkinci madde kapsamındaki yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda söz konusu programlardan en çok beş yıl önce mezun olmuş olma şartı aranır. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara en çok üç kez girebilirler. (Değişik: 20.05.2006 tarih ve 26173 sa. R.G.)
Herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan öğrenciler ve örgün eğitim mezunları, aşağıda belirtilen koşulları sağlamaları halinde Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’na tekrar girmeden, aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim veren Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans (Kontenjanlı programları hariç), İktisat ve İşletme Fakültesi lisans programlarından sadece birine kayıt yaptırarak farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.
Sınavsız ikinci üniversite
2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler veya mezunlar istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere uzaktan eğitim sistemine göre eğitim yapan Fakültelerin ön lisans veya lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecek lisans programları,
•Felsefe, (Açıköğretim Fakültesi)
•Sosyoloji, (Açıköğretim Fakültesi)
•Türk Dili ve Edebiyatı, (Açıköğretim Fakültesi)
•Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, (İktisat Fakültesi)
•İktisat, (İktisat Fakültesi)
•Kamu Yönetimi, (İktisat Fakültesi)
•Maliye, (İktisat Fakültesi)
•Uluslararası İlişkiler, (İktisat Fakültesi)
•İşletme, (İşletme Fakültesi)
•Konaklama İşletmeciliği, (İşletme Fakültesi) *
Lisans programlarının birinci sınıfına veya
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecek Açıköğretim Fakültesi ön lisans programları
•Adalet,
•Ağırlama Hizmetleri, (Turizm Otel İşletmeciliği) *
•Bankacılık ve Sigortacılık,
•Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
•Dış Ticaret,
•Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım,
•Emlak ve Emlak Yönetimi,
•Ev İdaresi,
•Fotoğrafçılık ve Kameramanlık,
•Halkla İlişkiler ve Tanıtım, (Halkla İlişkiler)
•İlahiyat,
•İnsan Kaynakları Yönetimi, (İnsan Kaynakları)
•İşletme Yönetimi,
•Kültürel Miras ve Turizm,
•Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans,
•Lojistik,
•Marka İletişimi,
•Medya İletişim,
•Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası,
•Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, (Muhasebe)
•Özel Güvenlik ve Koruma, **
•Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi,
•Radyo ve Televizyon Programcılığı,
•Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
•Sosyal Bilimler,
•Sosyal Hizmetler,
•Spor Yönetimi,
•Tarım Önlisans,
•Yerel Yönetimler,
Ön lisans programlarının birinci sınıfına kayıt yaptırabilirler.
Bende hemen hemen bunları anlatmıştım zaten...
ben hemen hemenden ziyade "doğru" bilgi vermek istedim
bu kadar uzun kopyala yapıştıra gerek yoktu ki canım
1- ikinci üniversite için dilediği bir programa direkt kayıt yaptırabilir...demişsin
yaptıramaz bölümü dışı olması şart
2-aöf den mezun ise dikey geçiş sınavına girip kayıt yaptırır demişsin
hayır aöf örgün farketmez dgs ye gerek yoktur
ben bunları düzelttim..yanlış bilgi diye..
Madde 4- İkinci madde kapsamındaki yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda söz konusu programlardan en çok beş yıl önce mezun olmuş olma şartı aranır. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara en çok üç kez girebilirler. (Değişik: 20.05.2006 tarih ve 26173 sa. R.G.)
:)) kızlar sagolun valla yaa gece vaktııı yordummmm