Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

merhaba ben kasım ayında aof emlak yönetimi bölümüne 2. üniv olarak kayıt yaptırdım kitaplarımıda aldım merak ettiğim aralık ayında biten şey ne?ben tekrar yeniletmemi yapıcaktım şimdi benim kaydımmı silindi?bide ben daha kimlik kartını almadım bandrol falan deniyo nedir bunlar nerden alıcam bilgilendirirmisiniz çok yabancı kaldım.tesekkürler

Arkadaşlar merhaba ben 4 yıllık açıköğretim okumak istiyorum bu sene sınava giricem hangi sınavlara girmem gerekli hiç bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim..

kızlar açıköğretim sosyoloji okumak istiyorum aynı zamnda yerel yönetimler okuyorum açıköğretimde sorum şu:sosyolojiyi okumak için yerel yönetimleri bitiri diplomayı aldıktan sonra tekrar mı öss ye girmem gerekiyor nette hiç bilgi bulamadım açıköğretim sasyolojiyle ilgilikafamçokkarıştı

Affın seni kapsayıp kapsamadığı konusunda bağlı olduğun aöf bürosundan bilgi alabilirsin..Kesin bir bilgim yok senin için en uygunu bu..

Son düzenleme:

Evet,yerel yönetimler'den mezun olduktan sonra sosyoloji okuyabilmek için tekrar öss ye girmen gerekiyor..a.s

hanımlar cevap verirseniz sevinirim,tlfnuma msj geldi adres büro,sınav merkezi değişikliklerini bugun son bildirme günüymüş,ben bu sene yeniyim bu ne demek oluyor sınav yerleri belli oldu mu ki değiştirelim?

Telefonuna gelen o mesaj sadece bilgilendirme mesajı...Adres derken ev adresini,büro derken bağlı olduğun aöf bürosunu, sınav merkezi derken sınavlara gireceğin şehri kastediyor.Bunları değiştirmek gibi bir durumun olursa diye sana hatırlatma mesajı gönderiyor...Bu bilgilendirme mesajları her sene gelecektir telefonuna..

Harç ücretinin 2.taksidini yatırmadıysan 26 Şubat son gün...Kimlik kartını bağlı olduğun öf bürosundan 11 Ocak - 26 Şubat tarihleri arasında alabilirsin..Kimlik kartını arkasına 2009-2010 öğretim yılı diye bandrol yapıştıracaklar,kontrol etmeyi unutma...
Kafana takılan başka bir soru olursa ben her zaman buralardayım,yardımcı olurum...Başarılar

Arkadaşlar merhaba ben 4 yıllık açıköğretim okumak istiyorum bu sene sınava giricem hangi sınavlara girmem gerekli hiç bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim..

Açıköğretime kayıt yaptırabilmen için Öss de herhangi bir puan türünden 145 puan alman gerekiyor..Başarılar

aysu hanım lutfen bana da yardımcı olun
ıkı yıılk bıtrdım orgun.suan aöf işltme 3 snıftayım alese gırerek ord öğr.gör olma ımkanı var dıye duydum bunun gereklerı neder bılıyrmsunuz?ales sınavından yuksek almak bıde yabancı dılden yuksek almak dıye hatrlıyrum ama tam bılmıyorum ?

internette araştırırken gördüm aklıma takıldı bide size sormak istedim açıköğretimde hemşirelik okuma şansı varmış doğru mu bilen var mı?

Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 (lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için 70) puan almaları gerekmektedir. Yükseköğretim kurumları lisansüstü programlarına öğrenci seçiminde Sınav puanının, % 50'den az olmamak koşuluyla, ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağını adaylara duyuracaklardır. Yükseköğretim kurumları seçme işlemlerinde sadece bu puanlardan yararlanabilecekleri gibi, bu puanları ön eleme amacıyla veya kendi yapacakları sınavın bir parçası olarak da kullanabileceklerdir.

Belirli akademik kadrolara atanmak isteyenler ile lisansüstü eğitimi yapmak isteyenlerin gireceği ALES sınavı ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır. Sınavda 40’ar sorudan oluşan Sayısal-1ve Sayısal-2 Testleri ile, 80 sorudan oluşan Sözel Testi yer alacaktır."

Hangi üniversiteye başvuracağına bağlı.Her üniversitenin kendine göre kriterleri oluyor.Örneğin; Marmara Üniversitesi alesin %50 sini, mezuniyet ortalamanın %30 unu ve mülakat notunun %20sini alarak başarı sıralaması yapıyor ve buna göre öğrenci alımını gerçekleştiriyor..

internette araştırırken gördüm aklıma takıldı bide size sormak istedim açıköğretimde hemşirelik okuma şansı varmış doğru mu bilen var mı?

Açıköğretimde hemşirelik okuma gibi bir şansınız yok...Çünkü öyle bir bölüm yok zaten kaydirigubbakcemile3

ben muhasebe önlisans mezunuyum dikey geçişle aöf işletme bölümüne geçiş yaptım ..4.sınıfa
geçtim TÜRK DıLı dersinden muafmıyım ???

Açık öğretime başvuru tarihleri geçtimi yaa. arkadaşım önlisans okudu bitirdi. acıköğretime basvuru yapmak istiyor ama başvurular gectimi bilmiyorum ayrıca onlar sanıırm sınavsız kayıt yapabiliyor. össye giripde yine başvuru yapabilirmi. bu senenin kayıtları ne zamndı acıkogretıme sınavsız basvuru tarıhleri?yardımcı olabılecek varsa sevınırım

Kasım ayında 1.harcı yatırarak yeni kayıt oldum.Fakat bir nedenden dolayı kaydımı sildirmek durumundayım bu durumda kayıt silme işlemi için 2.harcımı ödemek zorunda mıyım? Yoksa büroya giderek direkt olarak kaydımı sildirebilir miyim 2.harcı ödemeden?Yardımcı olursanız sevinirim...

Büroya gidip direkt kaydını sildirebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…