• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acik ögretim okumak - lütfen yardim ?

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
Merhaba.

Ben yurt disinda yasiyorum.

Seneye evlenip türkiyeye yerlesicem.

Burada uni terkim.

Ilk düsüncem evlendikten sonra sadece bir ise girip calismakti.

Ama simdi acik ögretim okumak istiyorum.

Yardiminiza ihtiyacim var.

Acik ögretim normal uni gibi belli bir süre kadar sürüyor mu?

Iki senelik - dört senelik uniler gibi iki sene yada dört sene acik ögretim okuma sansimiz var mi?

Acik ögretim okuyabilmek icin nereye kayit olmam gerekiyor?

Kayit islemleri icin neler gerekli?

Acik ögretimden okuyabilecegim bölümleri nereden arastirabilirim?

Acik ögretim de sadece ve sadece sinavlara mi katilmam gerkiyor?

Sinavlar icin calismam gereken konulari vs. nereden ve kimden ögrenebilirim alabilirim?

Acik ögretimin maddiyati ne kadar?

Simdilik aklima gelen sorular bunlar arkadaslar lütfen bana yardimci olurmusunuz?

Merhaba.

Ben yurt disinda yasiyorum.

Seneye evlenip türkiyeye yerlesicem.

Burada uni terkim.

Ilk düsüncem evlendikten sonra sadece bir ise girip calismakti.

Ama simdi acik ögretim okumak istiyorum.

Yardiminiza ihtiyacim var.

Acik ögretim normal uni gibi belli bir süre kadar sürüyor mu?

Iki senelik - dört senelik uniler gibi iki sene yada dört sene acik ögretim okuma sansimiz var mi?

Acik ögretim okuyabilmek icin nereye kayit olmam gerekiyor?

Kayit islemleri icin neler gerekli?

Acik ögretimden okuyabilecegim bölümleri nereden arastirabilirim?

Acik ögretim de sadece ve sadece sinavlara mi katilmam gerkiyor?

Sinavlar icin calismam gereken konulari vs. nereden ve kimden ögrenebilirim alabilirim?

Acik ögretimin maddiyati ne kadar?

Simdilik aklima gelen sorular bunlar arkadaslar lütfen bana yardimci olurmusunuz?

önce üniversite sınavına girip barajı geçmen gerekiyor açıköğretim için.
açık öğretimin 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri var.
açıköğretime kayıt olman için önce seneye üniversite sınavına kayıt olman ve bu sınavda 2 yıllığa gideceksne 2 yıllık barajını 4 yıllığıa gideceksen 4 yıllık barajını geçeceksin. üniv. tercihlerinde açıköğretimi seçeceksin, sonrada gidip açıköğretim bürolarından kayıt yaptırıcaksın. ama bu sene senin için geçti seneye üniversite sınavına girmen lazım öncelikle.
kayıt işlemleri için fotoğraf, lise diploman, üniv. sınavında açıköğretime yerleştirilme belgen ve bankaya okuduğun bölüme göre belli bir para yatırman lazım.
bölümlere buradan bakabilirsin
af blmleri ,akretim blmleri, blm deitirme
evet açıköğretimde sadece sınavlara gitmen gerekiyor.
açoköğretim okuduğun bölümün kitaplarını veriyor. o kitaplardan çalışıyorsun sınavlara.
maddi olarak hersene bir kayıt parası veriyorsun. her bölüme göre değişiyor. mesela 4 yıllıklarda 250 tl gibi birşey oluyor.

önce üniversite sınavına girip barajı geçmen gerekiyor açıköğretim için.
açık öğretimin 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri var.
açıköğretime kayıt olman için önce seneye üniversite sınavına kayıt olman ve bu sınavda 2 yıllığa gideceksne 2 yıllık barajını 4 yıllığıa gideceksen 4 yıllık barajını geçeceksin. üniv. tercihlerinde açıköğretimi seçeceksin, sonrada gidip açıköğretim bürolarından kayıt yaptırıcaksın. ama bu sene senin için geçti seneye üniversite sınavına girmen lazım öncelikle.
kayıt işlemleri için fotoğraf, lise diploman, üniv. sınavında açıköğretime yerleştirilme belgen ve bankaya okuduğun bölüme göre belli bir para yatırman lazım.
bölümlere buradan bakabilirsin
af blmleri ,akretim blmleri, blm deitirme
evet açıköğretimde sadece sınavlara gitmen gerekiyor.
açoköğretim okuduğun bölümün kitaplarını veriyor. o kitaplardan çalışıyorsun sınavlara.
maddi olarak hersene bir kayıt parası veriyorsun. her bölüme göre değişiyor. mesela 4 yıllıklarda 250 tl gibi birşey oluyor.

cute poison cok cok cok tesekkür ederim !!!

simdi öncelikle 2 senelik olanlara bi göz aticam ilgimi ceken bölüm var mi diye..

yani ben 2013 de acikögretime baslayabilmem icin 2012 de sinava girmem gerekecek öylemi canim?

ama simdi gec kaldigim icin 2013 de sinava girip baraji gecip 2014 de okumaya baslayabilirim dogrumu anladim?

okudugum bölüme göre belirli bir para yatirmam gerektigini söyledin..

peki hangi bölüm ne kadar istedigini de bu verdigin linkten ögrenebilirmiyim?

4 yillik 250tl demissin bide ben duydum ki 1000tl ödenmesi gerekiyormus her sene bu yanlis bir bilgimi?

birde sinavlar acik soru halinde mi oluyor yoksa a b c d sIklarimi oluyor?

cok tesekkür ederim cok yardimci oldun gereckten cok sagol!

cute poison cok cok cok tesekkür ederim !!!

simdi öncelikle 2 senelik olanlara bi göz aticam ilgimi ceken bölüm var mi diye..

yani ben 2013 de acikögretime baslayabilmem icin 2012 de sinava girmem gerekecek öylemi canim?

ama simdi gec kaldigim icin 2013 de sinava girip baraji gecip 2014 de okumaya baslayabilirim dogrumu anladim?

okudugum bölüme göre belirli bir para yatirmam gerektigini söyledin..

peki hangi bölüm ne kadar istedigini de bu verdigin linkten ögrenebilirmiyim?

4 yillik 250tl demissin bide ben duydum ki 1000tl ödenmesi gerekiyormus her sene bu yanlis bir bilgimi?

birde sinavlar acik soru halinde mi oluyor yoksa a b c d sIklarimi oluyor?

cok tesekkür ederim cok yardimci oldun gereckten cok sagol!

şimdi sen 2012 üniversite sınavına kayıt yaptıracaksın ama kayıt zamanı ne zaman başlıyor tam emin değilim bunu takip etmen ve kayıt zamanını geçirmemen lazım. sınav zamanıda geçen ilk sınav nisandaydı mesela. zaten açıköğretim için sadece ilk sınava girmen ve barajı geçmen yeterli oluyor.

yani 2012 sınavına girip 2013te okumaya başlayacaksın.
2 yıllıklar sanırım 205 tl gibi birşey olması lazım ama bu parayı senede 2 keremi yoksa tek sefermi veriyorsun onu tam bilemiyorum. 1000tl değil yani.

sınavlar şıklı oluyorlar a b c d şeklinde yani.

birşey değil ne demek inşallah istediğin bölümü okuyabilirsin

şimdi sen 2012 üniversite sınavına kayıt yaptıracaksın ama kayıt zamanı ne zaman başlıyor tam emin değilim bunu takip etmen ve kayıt zamanını geçirmemen lazım. sınav zamanıda geçen ilk sınav nisandaydı mesela. zaten açıköğretim için sadece ilk sınava girmen ve barajı geçmen yeterli oluyor.

yani 2012 sınavına girip 2013te okumaya başlayacaksın.
2 yıllıklar sanırım 205 tl gibi birşey olması lazım ama bu parayı senede 2 keremi yoksa tek sefermi veriyorsun onu tam bilemiyorum. 1000tl değil yani.

sınavlar şıklı oluyorlar a b c d şeklinde yani.

birşey değil ne demek inşallah istediğin bölümü okuyabilirsin

cute poison ben 2012 de ancak yazdan sonra türkiyede olacagim o yüzden ancak 2013 de sinava girip 2014 de okumaya baslayabilirim dogrumu anladim?

senin verdigin linkte mesela turizm ve seyahat hizmetleri ilgimi ceken bir bölümdü.

o bölümün baraji ne kadar oldugunu nereden ögrenebilirim?

ve ben yurt disinda dogum büyüdüm.. acik ögretimi basarabilirmiyim bilmiyorum..

türkcem yeterli olurmu konulari anlayabilirmiyim bilmiyorum..

sence yurt disindan gelen biri bunu basarabilir mi?

terker cok tesekkür ederim duana da ictenlikle amin diyorum..

Merhaba,
Barajlarla ilgili olarak; 2 yıllık bölümlere girebilmek için 140 puanı, 4 yıllık bölümler içinse 180 puanı aşmanız gerekiyor.

Sınavda 4 grup soru var; Türkçe, Sosyal, Matematik, Fen... Toplam 160 soru... Ortalama 32 net çıkardığınızda 180 puanı geçmiş oluyorsunuz. 140 için tam kaç tane lazım bilmiyorum ama daha az, aşamayacağınız bir şey değil yani.

Dil konusunda da büyük sıkıntılar yaşayacağınızı düşünmüyorum. Hem AÖF'yi dilinizi geliştirmek için bir şans olarak bile görebilirsiniz. İnsanlar kendi dilleri dışında bir dilde eğitim alıp başarıyorlar, siz kendi dilinizi mi başaramayacaksınız.

Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteyi kazandım. Ama açık öğretim değil, normal örgün öğretim üniversite.Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ndeyim. Merak ettiğim bir şey var. Ben bu senenin sonunda tekrar sınava girip açık öğretimden başka bir bölümü tercih etsem. Hem şimdiki bölümüme hem de açık öğretime devam edebilir miyim? Böyle bir şansım var mı?

var tab, olmaz mı canım aöf yazıcak arkadaşta bence önce 2 yıllık yazsın onu bitirp 3 ten devam etsin bellki 4 yıllık birden bire gözünü korkutabilir.. ben öyle yapıyorum şimdi işlet me okuyorum inş bu yıl bitecek sonra iktisata geçicem.

cute poison ben 2012 de ancak yazdan sonra türkiyede olacagim o yüzden ancak 2013 de sinava girip 2014 de okumaya baslayabilirim dogrumu anladim?

senin verdigin linkte mesela turizm ve seyahat hizmetleri ilgimi ceken bir bölümdü.

o bölümün baraji ne kadar oldugunu nereden ögrenebilirim?

ve ben yurt disinda dogum büyüdüm.. acik ögretimi basarabilirmiyim bilmiyorum..

türkcem yeterli olurmu konulari anlayabilirmiyim bilmiyorum..

sence yurt disindan gelen biri bunu basarabilir mi?

terker cok tesekkür ederim duana da ictenlikle amin diyorum..

hımmm anladım o zaman evet ancak 2013te. çünkü 2012nin sınav kayıtları sanırım ocak, şubat gibi başlar. üniversite sınavıda nisan ve haziranda olur sanırım. sen ancak yazın gelebileceksen diğer seneye kaldı artık.

turizm ve seyahat hizmetleri 2 yıllık olduğu için puanıda 140. yani 25 net yapsan sınavda barajı geçersin. ama bu bölüm kontenjanlıymış sanırım. yani kişi kısıtlaması var. kontenjan ne kadar bilmiyorum ama sadece beş bin kişi bu bölüme alınacaksa sınavda aldığın puan önemli. ünkü yüksek puanlılara şans tanıyorlar. o yüzden sınavda elinden geleni yap derim. bu sene bir arkadaşım açıköğretimin 2 yıllıklarından kontenjan sınırlaması getiren bir bölüm yazdı ve tutturamadı mesela. yani puan önemli.
bence sınavı geçip kazanırsan okuması kolay. evet dil sıkıntısı biraz çekersin ama derslerine baktım biraz okadar zor gelmedi bana.

Merhaba,
Barajlarla ilgili olarak; 2 yıllık bölümlere girebilmek için 140 puanı, 4 yıllık bölümler içinse 180 puanı aşmanız gerekiyor.

Sınavda 4 grup soru var; Türkçe, Sosyal, Matematik, Fen... Toplam 160 soru... Ortalama 32 net çıkardığınızda 180 puanı geçmiş oluyorsunuz. 140 için tam kaç tane lazım bilmiyorum ama daha az, aşamayacağınız bir şey değil yani.

Dil konusunda da büyük sıkıntılar yaşayacağınızı düşünmüyorum. Hem AÖF'yi dilinizi geliştirmek için bir şans olarak bile görebilirsiniz. İnsanlar kendi dilleri dışında bir dilde eğitim alıp başarıyorlar, siz kendi dilinizi mi başaramayacaksınız.

Cok tesekkür ederim. Yani basarilamayacak kadar zor degil diyorsunuz.

Türkce ve Matematik anladim.

Ama Fen ve Sosyal ne oluyor mesela?

Dil konusunda haklisiniz tabi de insan yine terredüt ediyor biraz.

hımmm anladım o zaman evet ancak 2013te. çünkü 2012nin sınav kayıtları sanırım ocak, şubat gibi başlar. üniversite sınavıda nisan ve haziranda olur sanırım. sen ancak yazın gelebileceksen diğer seneye kaldı artık.

turizm ve seyahat hizmetleri 2 yıllık olduğu için puanıda 140. yani 25 net yapsan sınavda barajı geçersin. ama bu bölüm kontenjanlıymış sanırım. yani kişi kısıtlaması var. kontenjan ne kadar bilmiyorum ama sadece beş bin kişi bu bölüme alınacaksa sınavda aldığın puan önemli. ünkü yüksek puanlılara şans tanıyorlar. o yüzden sınavda elinden geleni yap derim. bu sene bir arkadaşım açıköğretimin 2 yıllıklarından kontenjan sınırlaması getiren bir bölüm yazdı ve tutturamadı mesela. yani puan önemli.
bence sınavı geçip kazanırsan okuması kolay. evet dil sıkıntısı biraz çekersin ama derslerine baktım biraz okadar zor gelmedi bana.

bilgiler icin tekrar cok tesekkür ederim..

keske 2012 de sinava giripte 2013te okumaya baslayabilseydim..

2014 de baslasam 2016ya kadar sürecek.. evlenecegim icin cocuk planlarida var tabi..

bakalim hayirlisi insaAllah..

kontenjan durumuda var demek ki.. hmm..

canım 2013 e kadar rahar rahat hazırlanırsın istediğin bölüme yerleşmek için gerekli puanı da alabilirsin bölece :)

canım 2013 e kadar rahar rahat hazırlanırsın istediğin bölüme yerleşmek için gerekli puanı da alabilirsin bölece :)

insaAllah canim ..

cok isterim de bakalim hayirlisi..

yani ben 2012 de ancak 2013 sinavina kayit olabilicem..

peki bu kayiti ne zaman gerceklestirmem gerekiyor acaba?

insaAllah canim ..

cok isterim de bakalim hayirlisi..

yani ben 2012 de ancak 2013 sinavina kayit olabilicem..

peki bu kayiti ne zaman gerceklestirmem gerekiyor acaba?

canım osym nin sitesinde akademik takvim var orada başvuru zamanı ve sınav tarihlerini ne kadar yatıracağını falan öğrenebiliyorsun orayı takip etmen gerekiyo

Sanırım sorduğum soru kaynamış.Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteyi kazandım. Ama açık öğretim değil, normal örgün öğretim üniversite.Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ndeyim. Merak ettiğim bir şey var. Ben bu senenin sonunda tekrar sınava girip açık öğretimden başka bir bölümü tercih etsem. Hem şimdiki bölümüme hem de açık öğretime devam edebilir miyim? Böyle bir şansım var mı?

Cok tesekkür ederim. Yani basarilamayacak kadar zor degil diyorsunuz.

Türkce ve Matematik anladim.

Ama Fen ve Sosyal ne oluyor mesela?

Dil konusunda haklisiniz tabi de insan yine terredüt ediyor biraz.

Fen->Fizik,Kimya,Biyoloji
Sosyal->Tarih,Coğrafya,Psikoloji (Sosyalde ek olarak başka ne var emin değilim, sistem sürekli değişiyor, takip etmekte zorlanıyorum=) Ama genel olarak böyle.)

Dil konusunda bence korkmanıza gerek yok. Türkiye'ye yerleştiğinizde zaten diliniz de otomatikman gelişecek. Hem buraya yazdıklarınızdan Türkçenizin hiçte yetersiz olmadığı görülüyor. Eksikleri de kısa sürede tamamlarsınız bence.

Sanırım sorduğum soru kaynamış.Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteyi kazandım. Ama açık öğretim değil, normal örgün öğretim üniversite.Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ndeyim. Merak ettiğim bir şey var. Ben bu senenin sonunda tekrar sınava girip açık öğretimden başka bir bölümü tercih etsem. Hem şimdiki bölümüme hem de açık öğretime devam edebilir miyim? Böyle bir şansım var mı?

Tabi ki böyle bir şansınız var. Örgün öğretime devam edenler aynı anda açıköğretime de devam edebilirler.

Son düzenleme:
Fen->Fizik,Kimya,Biyoloji
Sosyal->Tarih,Coğrafya,Psikoloji (Sosyalde ek olarak başka ne var emin değilim, sistem sürekli değişiyor, takip etmekte zorlanıyorum=) Ama genel olarak böyle.)

Dil konusunda bence korkmanıza gerek yok. Türkiye'ye yerleştiğinizde zaten diliniz de otomatikman gelişecek. Hem buraya yazdıklarınızdan Türkçenizin hiçte yetersiz olmadığı görülüyor. Eksikleri de kısa sürede tamamlarsınız bence.

Aciklama icin cok tesekkür ederim.

Tesekkürler insaAllah eksiklerimi de tamamlarim.

Back