arkadaslar şuanda oturdugum evın ust katına yenı daıre yaptırıyoruz ve evımın sımdıkı halınden hç memnun degılım yukarıda acaba açık mutfak yaptırsammı dıye dusunuyorumda acaba kullanan arkadaslar memnun musunuz acık mutfaktan 3 4 gune duvarlar yapılmaya baslancak biz daha karar veremedık..
arkadaslar şuanda oturdugum evın ust katına yenı daıre yaptırıyoruz ve evımın sımdıkı halınden hç memnun degılım yukarıda acaba açık mutfak yaptırsammı dıye dusunuyorumda acaba kullanan arkadaslar memnun musunuz acık mutfaktan 3 4 gune duvarlar yapılmaya baslancak biz daha karar veremedık..
Benim mutfağım açık mutfak ama salon ve mutfak toplamda 90m2 oldukça ferah ve güzel gözüküyor mutfaktayken salon ile bağlantım kesilmedigi icin rahat ediyorum, lakin koku meselesi problem evet benim davlumbazimin bacası elektrikli olduğu icin kokuyu çok iyi çekiyor ona rağmen balık ve kızartmalar rahatsız ediyor beni açık mutfak olmasından çok memnunum modern görüntü acısından fakat bazen mutfak ile salon arasına dekoratif katlanır cam taktirsam diye düşünüyorum . Kokulu yiyeceklerde kapatırım ama şeffaf olduğu icin ferahliktan ödün vermemiş olurum sanada tavsiye ederim.
kullanıslı degıl canım yaptırıp sonradan pişman olabılırsın
bu seferde oturunca yenıden ınsaat cıkarabılır basına en guzelı mutfak ayrı olmalı
AÇIK MUTFAKTAN KASTIN SALONLA BIRLESIK MUTFAKSA hiç kullanıslı degıl yakınımın evi öyle ama o evler bizlere gelmıyo bi düdüklü fışılasa yemek pişse kızartma tarzı yaglı bı yemek yapsan salon kanepeler berbat oluyo....
benım salonun kücük oldugu ıcın dusunuyordum belkı daha genıs gözuke bılırmı dıye ama senın kı buyuk oldugu halde karısıyorsa benmkı ne halde olurbende iletısım kesılmesın dıyede sevıyorum oyle mutfakları..katlanır cam dedıgın balkonlara yapılanlardan degıl mı?
Bende bir arkadaşımın evinde gormuştum. Mekanizması balkonlardakinden farklı daha pratik kullanışlı , itekleyince katlanip açılıyor, dekoratif ve çok güzel gözüküyordu.
İste ben böyle kullanıyorum , yine evim olsa yine açık mutfak yaptırırım alıştıktan sonra ayrı mutfak çok sıkıcı geliyor çünkü , Mutfağı bir basamak boyu kadarda yükseltmiştik biz yaptirirken salondan mutfağa geçerken bir basamak yukarı çıkıyorsun.
son günlerde aklımdaki sorulardan birtaneside bu amerikan mutfak kullanışlı olurmu, olmaz mı? hala karar veremedim. kullanan arkadaşlar varsa yorum yaparlarsa cok mutlu olurum.
Kesinlikle çok kullanışlı..
8 yıl açık mutfak olan bir evde kirada oturduk ve geçen yıl kendi evimize taşındık ve öyle rahat ettim ki,evimizi de bu şekilde yaptırdık..
Açık mutfakta dikkat edilmesi gereken en önemli konu;GÜÇLÜ DAVLUMBAZ
Davlumbazınız iyi çekiyorsa balık dahi kızartabilirsiniz ki;biz haftada 1 balık kesin yiyoruz hatta 2 gün bile oluyor bazen ve bunun dışında kokabilecek birçok deniz ürünü de pişiriyorum
Bunun dışında komforu saymakla bitmez..
Zamanınızdan çalınmıyor..
Yemek yaparken hazırlarken ailenizden,herşeyden soyutlanmıyorsunuz,mutfakta işinizi yaparken iletişim kopmuyor..
Evinizde en çok vakit geçirdiğiniz iki bölümün (mutfak ve salon/oturma odası) bir arada olması kesinlikle çok rahat oluyor..
Yaşayınca anlayacaksınız aslında..
açık mutfakta sürekli mutfağı derli toplu tutman gerekecek.salonla birleşik olduğu için.kazara misafirin gelse veya o gün işin olsa toplayamasan bulaşıklar ne pişirdiğin ne yediğin sürekli göz önünde.perdelerinin ve koltuklarının yağ ve yemek kokusu da cabası.
açık mutfakta sürekli mutfağı derli toplu tutman gerekecek.salonla birleşik olduğu için.kazara misafirin gelse veya o gün işin olsa toplayamasan bulaşıklar ne pişirdiğin ne yediğin sürekli göz önünde.perdelerinin ve koltuklarının yağ ve yemek kokusu da cabası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?