• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu açık mutfak kullanışlı mı?

gizzz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
731
335
103
arkadaslar şuanda oturdugum evın ust katına yenı daıre yaptırıyoruz ve evımın sımdıkı halınden hç memnun degılım yukarıda acaba açık mutfak yaptırsammı dıye dusunuyorumda acaba kullanan arkadaslar memnun musunuz acık mutfaktan 3 4 gune duvarlar yapılmaya baslancak biz daha karar veremedık..

arkadaslar şuanda oturdugum evın ust katına yenı daıre yaptırıyoruz ve evımın sımdıkı halınden hç memnun degılım yukarıda acaba açık mutfak yaptırsammı dıye dusunuyorumda acaba kullanan arkadaslar memnun musunuz acık mutfaktan 3 4 gune duvarlar yapılmaya baslancak biz daha karar veremedık..

AÇIK MUTFAKTAN KASTIN SALONLA BIRLESIK MUTFAKSA hiç kullanıslı degıl yakınımın evi öyle ama o evler bizlere gelmıyo bi düdüklü fışılasa yemek pişse kızartma tarzı yaglı bı yemek yapsan salon kanepeler berbat oluyo....

Benim mutfağım açık mutfak ama salon ve mutfak toplamda 90m2 oldukça ferah ve güzel gözüküyor mutfaktayken salon ile bağlantım kesilmedigi icin rahat ediyorum, lakin koku meselesi problem evet benim davlumbazimin bacası elektrikli olduğu icin kokuyu çok iyi çekiyor ona rağmen balık ve kızartmalar rahatsız ediyor beni açık mutfak olmasından çok memnunum modern görüntü acısından fakat bazen mutfak ile salon arasına dekoratif katlanır cam taktirsam diye düşünüyorum . Kokulu yiyeceklerde kapatırım ama şeffaf olduğu icin ferahliktan ödün vermemiş olurum sanada tavsiye ederim.

kullanıslı degıl canım yaptırıp sonradan pişman olabılırsın
bu seferde oturunca yenıden ınsaat cıkarabılır basına en guzelı mutfak ayrı olmalı

Benim mutfağım açık mutfak ama salon ve mutfak toplamda 90m2 oldukça ferah ve güzel gözüküyor mutfaktayken salon ile bağlantım kesilmedigi icin rahat ediyorum, lakin koku meselesi problem evet benim davlumbazimin bacası elektrikli olduğu icin kokuyu çok iyi çekiyor ona rağmen balık ve kızartmalar rahatsız ediyor beni açık mutfak olmasından çok memnunum modern görüntü acısından fakat bazen mutfak ile salon arasına dekoratif katlanır cam taktirsam diye düşünüyorum . Kokulu yiyeceklerde kapatırım ama şeffaf olduğu icin ferahliktan ödün vermemiş olurum sanada tavsiye ederim.

benım salonun kücük oldugu ıcın dusunuyordum belkı daha genıs gözuke bılırmı dıye ama senın kı buyuk oldugu halde karısıyorsa benmkı ne halde olur:( bende iletısım kesılmesın dıyede sevıyorum oyle mutfakları..katlanır cam dedıgın balkonlara yapılanlardan degıl mı?

kullanıslı degıl canım yaptırıp sonradan pişman olabılırsın
bu seferde oturunca yenıden ınsaat cıkarabılır basına en guzelı mutfak ayrı olmalı

tesekkür ederım tavsıyen ıcın..inşaattan sıkıldım zaten yukarı çıkınca bidaha insaat görmek ıstemıyorum ondan cok ıyı dusunup karar vermem lazım..

Son düzenleme:
AÇIK MUTFAKTAN KASTIN SALONLA BIRLESIK MUTFAKSA hiç kullanıslı degıl yakınımın evi öyle ama o evler bizlere gelmıyo bi düdüklü fışılasa yemek pişse kızartma tarzı yaglı bı yemek yapsan salon kanepeler berbat oluyo....

tessekkur ederım tavsıyen ıcın bakalım biraz daha arastırcam cok kararsızınm..

benım salonun kücük oldugu ıcın dusunuyordum belkı daha genıs gözuke bılırmı dıye ama senın kı buyuk oldugu halde karısıyorsa benmkı ne halde olur:( bende iletısım kesılmesın dıyede sevıyorum oyle mutfakları..katlanır cam dedıgın balkonlara yapılanlardan degıl mı?

Bende bir arkadaşımın evinde gormuştum. Mekanizması balkonlardakinden farklı daha pratik kullanışlı , itekleyince katlanip açılıyor, dekoratif ve çok güzel gözüküyordu.

İste ben böyle kullanıyorum , yine evim olsa yine açık mutfak yaptırırım alıştıktan sonra ayrı mutfak çok sıkıcı geliyor çünkü , Mutfağı bir basamak boyu kadarda yükseltmiştik biz yaptirirken salondan mutfağa geçerken bir basamak yukarı çıkıyorsun.

Son düzenleme:
Bende bir arkadaşımın evinde gormuştum. Mekanizması balkonlardakinden farklı daha pratik kullanışlı , itekleyince katlanip açılıyor, dekoratif ve çok güzel gözüküyordu.

İste ben böyle kullanıyorum , yine evim olsa yine açık mutfak yaptırırım alıştıktan sonra ayrı mutfak çok sıkıcı geliyor çünkü , Mutfağı bir basamak boyu kadarda yükseltmiştik biz yaptirirken salondan mutfağa geçerken bir basamak yukarı çıkıyorsun.

bende pazar günlerı nefret diyorum yemek yapmaktan ama galiba acık yaptırcam cok istıyorum çünku..

bende önceleri çok isteyip de yaptırmıştım şimdi pişmanım keşke ayrı olsaydı tüm yemek kosusu içerde çıkmıyorda kolay kolay sinir oluyorum,kapatmayı düşünüyorum odayı balkonla birleştirmek istiyorum daha geniş oturma odam olurdu ama hepsi ayrı bir külfet inşaat işi o yüzden herşeyi başta yapmak daha iyi yerleşince zor oluyor

son günlerde aklımdaki sorulardan birtaneside bu amerikan mutfak kullanışlı olurmu, olmaz mı? hala karar veremedim. kullanan arkadaşlar varsa yorum yaparlarsa cok mutlu olurum.

son günlerde aklımdaki sorulardan birtaneside bu amerikan mutfak kullanışlı olurmu, olmaz mı? hala karar veremedim. kullanan arkadaşlar varsa yorum yaparlarsa cok mutlu olurum.

Kesinlikle çok kullanışlı..
8 yıl açık mutfak olan bir evde kirada oturduk ve geçen yıl kendi evimize taşındık ve öyle rahat ettim ki,evimizi de bu şekilde yaptırdık..
Açık mutfakta dikkat edilmesi gereken en önemli konu;GÜÇLÜ DAVLUMBAZ :34:
Davlumbazınız iyi çekiyorsa balık dahi kızartabilirsiniz ki;biz haftada 1 balık kesin yiyoruz hatta 2 gün bile oluyor bazen ve bunun dışında kokabilecek birçok deniz ürünü de pişiriyorum :34:

Bunun dışında komforu saymakla bitmez..
Zamanınızdan çalınmıyor..
Yemek yaparken hazırlarken ailenizden,herşeyden soyutlanmıyorsunuz,mutfakta işinizi yaparken iletişim kopmuyor..
Evinizde en çok vakit geçirdiğiniz iki bölümün (mutfak ve salon/oturma odası) bir arada olması kesinlikle çok rahat oluyor..
Yaşayınca anlayacaksınız aslında..

açık mutfakta sürekli mutfağı derli toplu tutman gerekecek.salonla birleşik olduğu için.kazara misafirin gelse veya o gün işin olsa toplayamasan bulaşıklar ne pişirdiğin ne yediğin sürekli göz önünde.perdelerinin ve koltuklarının yağ ve yemek kokusu da cabası.

Kesinlikle çok kullanışlı..
8 yıl açık mutfak olan bir evde kirada oturduk ve geçen yıl kendi evimize taşındık ve öyle rahat ettim ki,evimizi de bu şekilde yaptırdık..
Açık mutfakta dikkat edilmesi gereken en önemli konu;GÜÇLÜ DAVLUMBAZ :34:
Davlumbazınız iyi çekiyorsa balık dahi kızartabilirsiniz ki;biz haftada 1 balık kesin yiyoruz hatta 2 gün bile oluyor bazen ve bunun dışında kokabilecek birçok deniz ürünü de pişiriyorum :34:

Bunun dışında komforu saymakla bitmez..
Zamanınızdan çalınmıyor..
Yemek yaparken hazırlarken ailenizden,herşeyden soyutlanmıyorsunuz,mutfakta işinizi yaparken iletişim kopmuyor..
Evinizde en çok vakit geçirdiğiniz iki bölümün (mutfak ve salon/oturma odası) bir arada olması kesinlikle çok rahat oluyor..
Yaşayınca anlayacaksınız aslında..

zaten cok istiyordum ama sizin yorumları okuyunca daha bir heveslendim. inşl. bir sorun cıkmazda bende yaptırabilirim.

açık mutfakta sürekli mutfağı derli toplu tutman gerekecek.salonla birleşik olduğu için.kazara misafirin gelse veya o gün işin olsa toplayamasan bulaşıklar ne pişirdiğin ne yediğin sürekli göz önünde.perdelerinin ve koltuklarının yağ ve yemek kokusu da cabası.

mutfagım acıkda olsa kapalıda olsa zaten toplu olmak zorunda. ama bu yag konusu hep aklımda bir soru işareti bırakıyor :44:. acaba kızartmaları balkonda yapsam belki cok sorun olmaz dfiye düşünüyorum.

benim mutfağımda açık... En önemlisi arkadaşlarında söylediği gibi davlumbaz:)
Yine de her ihtimale karşı eğer böyle bir mutfak yapacaksan bir paket tütsü de al derim, ben zaman yakıyorum...

Sürekli temiz tutmak zorunda old bir yer ayrıca. Zaten murfak hep temiz olmalı ama dağınık bile kalamıyor:)

Misafirler içerde mutfakta bırakayım kapayı kapatır çıkarım olmuyor. her daim göz önünde :))

Evim açık mutfak ama daha taşınmadım tadilat faslı var kısmetse 2 ay sonra taşınacam..Ama daha önceden de açık mutfaklı bir evde 9 yıl oturdum.Arkadaşımın evide açık mutfak geçenlerde yemeğe aldı bizi yanımızda tavada tavuk kızarttı.. Arkadaşların dediği gibi güçlü bir davulumbaz ile koku sorununu çözülüyor. Biz koku almadık. Gerek misafirlerin olsun gerek ev halkı olsun irtibatın kopmuyor. Özellikle misafirlerin geldiğinde servis olayı süper oluyor..
Bence açık mutfak yaptır aklın kalmasın eğer ki memnun kalmazsan tekrar cam tuğlalarla da kapatabilirsin..

Misafirlerin komforu ve onlara cici görünmek için ev düzenlenmesini çok anlamsız buluyorum açıkcası..
Önce ben ve benim keyfim,sonra misafirler..

Eğer kişi dağanık ve özensiz ise mutfağınız açık da kapalı da olsa netice değişmez..

Ben hep şu mantıktayım; eve gelen misafir eğer kalablık,yemekli veya samimi olmadığınız kişiler ise,zaten evinize haberli gelirler
ve siz de evinizi temizler,düzenler,hazırlıklı olursunuz..

Ha bana çat kapı çok gelir diyorsanız da,o kişiler zaten çok yakın çevreniz,akrabalarını,arkadaşlarınızdır ki;
çat kapı gelecek samimiyeti buluyorlarsa mutfağınız açık da olsa kapalı da olsa,dağanık yakalama olasılıkları hep vardır..

Bana çat kapı gelecek kadar samimi olup da,evimi dağanık bulduktan sonra arkamdan lafımı edecekse,
gelmesin mümkünse bir daha ve hatta görüşmeyelim..
Öylesiyle zaten dost değilmişizdir :34:

Yemek ve yağ kokusuna gelince;daha önce de dediğim gibi GÜÇLÜ DAVLUMBAZ ...

Benim mutfağımda açık mutfak. Lakin ev planında bazı değişiklikler yapmayı düşünüyoruz, salonumuz başka odada olacak, mutfağı ikiye bölmeyi düşünüyoruz ama kemer de var, katlanır cam demiş arkadaşlar, bana da fikir verdi, kemere olur mu bu konuyu araştırayım en iyisi...

benim mutfağımda açık mutfak ve memnunum..zaten başka şansımız yok bodrumda bütün evler aynı :1: koku sorunu yaşamıyorum,sadece mutfağınız herr zaman derli toplu olmak zorunda :34:

Back
X