- 13 Ekim 2019
- 39
- 13
- 6
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim amaliyatta kapali baslandi acik amaliyata dönüldü hepsini almis ama bazi kisilerin paylasimlarinda okumustum miyomlarin bazilari almayada biliolar...Açık ameliyatta rahim duvarında olan miyomlarin hepsini mı temizliyorlar ?
İyiyim çok şükür. Ben ameliyat olalı 2,5 aya yakın bi zaman oldu. 10 cmlik rahmin dışından bir miyom aldılar. 6 ay bebek yapmak yasak. Zaten miyomdan önce de olmuyodu da acaba miyom mu engelliyo diye ameliyat oldum. İyiki olmuşum, hamilelikte çok tehlikelilermiş miyomlar. Hele de benimki 10 cm idi. Doktorlar çoğu zaman doğru düzgün bişi demiyolar. Benim miyomlu halime "hamile kal, miyom bi sorun" olmaz diyolardı. Sanki sayısal loto, bebek düşmezse senindir düşerse bi de miyomu aldırırsın da denersin diyolarSenin durum nasil miyom kactaneydi vs simdi ne durumdasin
Miyom yuzuunden ben dusuk yapmistim 6 cm di miyom hamile kalmaya calis dediler bana cunki rahime cok dokunmak istemiorlar riskleri var diye sansa birakiorlar ama ben tekrardan hamile kalmaya calisinca miyomlar buyudu ve cogaldi tabi bizdede korku oluo bu sefer dahada karisiyor isler ama kendi tecrubelerimde olucaksin amaliyat kurtulcaksin ondan sonra zaman kaybetmeden cocuk denemeleri olmuosa tedavi yontemlerini denemek beklemek bana birsey kazandirmadi sahsen. Fakat miyom disarda olunca hamile kalan doguran falan duydum rahim icindekiler baya sknti yapior fakat senin durumunda belkide miyom engelliordur sonucta deniorsun ve olmuor careleri tedavi yontemlerini degerlendirmek gerekior aldirman mantikli olmus bende kisa zaman once amaliyat oldum bende 6 ayi bekliorum gecsin ve biran once onumuze bakalim belkide bebek haberlerini burda birbirimize verirriz ben kontrole gidicem ama virus muhabbetinden konrtolume gidemedim merak ediorum dikisleri iyilesme sureci nasil vs bakalim hayirlisiİyiyim çok şükür. Ben ameliyat olalı 2,5 aya yakın bi zaman oldu. 10 cmlik rahmin dışından bir miyom aldılar. 6 ay bebek yapmak yasak. Zaten miyomdan önce de olmuyodu da acaba miyom mu engelliyo diye ameliyat oldum. İyiki olmuşum, hamilelikte çok tehlikelilermiş miyomlar. Hele de benimki 10 cm idi. Doktorlar çoğu zaman doğru düzgün bişi demiyolar. Benim miyomlu halime "hamile kal, miyom bi sorun" olmaz diyolardı. Sanki sayısal loto, bebek düşmezse senindir düşerse bi de miyomu aldırırsın da denersin diyolar
İnşallah hamile haberimizi burda paylaştığımız günleri de görürüz. benim yasağım normalde temmuzda bitecek ama haziranda denemeye başlayabilir miyim diye mayıs gibi doktora gitmeyi düşünüyorum. Çünkü o son bir ayı bile bekleyesim yok. senin durumun nasıl peki?Miyom yuzuunden ben dusuk yapmistim 6 cm di miyom hamile kalmaya calis dediler bana cunki rahime cok dokunmak istemiorlar riskleri var diye sansa birakiorlar ama ben tekrardan hamile kalmaya calisinca miyomlar buyudu ve cogaldi tabi bizdede korku oluo bu sefer dahada karisiyor isler ama kendi tecrubelerimde olucaksin amaliyat kurtulcaksin ondan sonra zaman kaybetmeden cocuk denemeleri olmuosa tedavi yontemlerini denemek beklemek bana birsey kazandirmadi sahsen. Fakat miyom disarda olunca hamile kalan doguran falan duydum rahim icindekiler baya sknti yapior fakat senin durumunda belkide miyom engelliordur sonucta deniorsun ve olmuor careleri tedavi yontemlerini degerlendirmek gerekior aldirman mantikli olmus bende kisa zaman once amaliyat oldum bende 6 ayi bekliorum gecsin ve biran once onumuze bakalim belkide bebek haberlerini burda birbirimize verirriz ben kontrole gidicem ama virus muhabbetinden konrtolume gidemedim merak ediorum dikisleri iyilesme sureci nasil vs bakalim hayirlisi
Nasıl dikiş olmuyo? Benim 10 cmlik miyomum açık ameliyatla alındı. Baya baya büyük bi kesi var. Zaten kesinin tam iyileşmesi ve hamilw kalınca karın büyüyünce sorun olmasın diye 6 ay hamile kalmak yasak. Sizinkini açık olmasına rağmen nasıl almışlar da görünür de dikiş yok19.03.2020 de rahim duvarındaki yaklaşık 6cm olan miyomum açık ameliyat ile alındı.2 düşük yaptım 6 ay arayla o yüzden doktorum ameliyat olmamı önerdi. 3 ay gebe kalamayacağımı söyledi. Ara ara düzensiz kanamalarımın olması beklenen bir durummuş.Sonrasında hemen gebe kalmaya çalışmamı söyledi. Görünürde dikişim yok çok küçük bir kesi yapmış doktorum. Genel anestezi altında 1 buçuk saat sürdü ameliyatım.
Doktorum dikişlerimin içte olduğunu söyledi . Görünürde ip vs yok bir çizgi şeklinde kesi .Sanki yapıştırılmış gibi.lk doğumum normal olmuştu onda kesi yapmıştı doktorum ve yine benim görünürde dikişim yoktu. Ebeler çok şaşırmıştı. Doktor bey ilk defa böyle dikiş gördük dediklerinde ben açıktan dikiş atmam demişti.Doktorun el becerisi tecrübesi sanırım. En büyük şansımız oldu.Nasıl dikiş olmuyo? Benim 10 cmlik miyomum açık ameliyatla alındı. Baya baya büyük bi kesi var. Zaten kesinin tam iyileşmesi ve hamilw kalınca karın büyüyünce sorun olmasın diye 6 ay hamile kalmak yasak. Sizinkini açık olmasına rağmen nasıl almışlar da görünür de dikiş yok
Siz doktorunuzun dediklerini dikkate alın lütfen herkesin durumu kendine özel. Benim yaşım 34 o yüzden doktorum gebelik için fazla beklemenin doğru bir karar olmayacağını söyledi. Yaşın 28 olsaydı en az 6 ay bekleyelim derdim dedi.Nasıl dikiş olmuyo? Benim 10 cmlik miyomum açık ameliyatla alındı. Baya baya büyük bi kesi var. Zaten kesinin tam iyileşmesi ve hamilw kalınca karın büyüyünce sorun olmasın diye 6 ay hamile kalmak yasak. Sizinkini açık olmasına rağmen nasıl almışlar da görünür de dikiş yok
Ben de 34 yaşındayım. Siz nerde ameliyat oldunuz? Özelde olduysanız yaşınızla beklentilerinizle istekliliğinizin fazla oluşuyla, yani her şeyinizi ayrı ayrı dikkate,alıyolar. Devlette olunca literatür ne diyosa onu söylüyolar.Siz doktorunuzun dediklerini dikkate alın lütfen herkesin durumu kendine özel. Benim yaşım 34 o yüzden doktorum gebelik için fazla beklemenin doğru bir karar olmayacağını söyledi. Yaşın 28 olsaydı en az 6 ay bekleyelim derdim dedi.
Konya'da Kızılay hastanesinde oldum. Doktorum dışardan . 4 senedir aynı doktora gidiyorum.Ben de 34 yaşındayım. Siz nerde ameliyat oldunuz? Özelde olduysanız yaşınızla beklentilerinizle istekliliğinizin fazla oluşuyla, yani her şeyinizi ayrı ayrı dikkate,alıyolar. Devlette olunca literatür ne diyosa onu söylüyolar.
Benimkide aynı şekildeydi.Estetik dikiş deniyor,yapıştırma gibi ama sezeryan dikişi kadar benimki.15 cm kadar var o çizgiDoktorum dikişlerimin içte olduğunu söyledi . Görünürde ip vs yok bir çizgi şeklinde kesi .Sanki yapıştırılmış gibi.lk doğumum normal olmuştu onda kesi yapmıştı doktorum ve yine benim görünürde dikişim yoktu. Ebeler çok şaşırmıştı. Doktor bey ilk defa böyle dikiş gördük dediklerinde ben açıktan dikiş atmam demişti.Doktorun el becerisi tecrübesi sanırım. En büyük şansımız oldu.
Benim daha bir bucuk ay oldu banada 6 ay dedi kontrole gidebilirsem bende sormak istiorum bende rahmin icindeydi miyomlar inanilmaz adetim fazla oluordu cocuk oluo ama miyom geri atiodu amann vallahi amaliyat olduk kurtulduk ben cok sknti cektimya gereksizmis daha once olsaydim keske doktor bakalim nediyecek iyilesme varmi ne durumda banada 6 ay suresi cok geliorya biran once denemelere basliyalimda gorelim hamile kalabiliormuyuz sonucta miyom bazen tekrarlayabilen birsey rabbim bizden uzak tutsunyaa saglikli sihatli cocuklarimiz olsun...doktora gidersem yazarim bakalim nediyecek....sende gidersen haberdar et sen simdi rahatmisn dikislerin falan ne durumda acikmi olmustun...İnşallah hamile haberimizi burda paylaştığımız günleri de görürüz. benim yasağım normalde temmuzda bitecek ama haziranda denemeye başlayabilir miyim diye mayıs gibi doktora gitmeyi düşünüyorum. Çünkü o son bir ayı bile bekleyesim yok. senin durumun nasıl peki?
Normal dogumda neden kesi yapildiki daha once hic dogum yapmadim ama az cokDoktorum dikişlerimin içte olduğunu söyledi . Görünürde ip vs yok bir çizgi şeklinde kesi .Sanki yapıştırılmış gibi.lk doğumum normal olmuştu onda kesi yapmıştı doktorum ve yine benim görünürde dikişim yoktu. Ebeler çok şaşırmıştı. Doktor bey ilk defa böyle dikiş gördük dediklerinde ben açıktan dikiş atmam demişti.Doktorun el becerisi tecrübesi sanırım. En büyük şansımız oldu.
Normal dogumda neden kesi yapildiki sezeryanda evet amaDoktorum dikişlerimin içte olduğunu söyledi . Görünürde ip vs yok bir çizgi şeklinde kesi .Sanki yapıştırılmış gibi.lk doğumum normal olmuştu onda kesi yapmıştı doktorum ve yine benim görünürde dikişim yoktu. Ebeler çok şaşırmıştı. Doktor bey ilk defa böyle dikiş gördük dediklerinde ben açıktan dikiş atmam demişti.Doktorun el becerisi tecrübesi sanırım. En büyük şansımız oldu.
Düzensiz perine yırtığını önlemek amaçlı doktor tarafından küçük kesiler yapılıyor alt tarafa karına değil. Epizyotomi deniliyor. Gerekli görülürse yapılıyor.Her normal doğum yapan kadına yapılan bir işlem değil.Bende gerekti.Normal dogumda neden kesi yapildiki daha once hic dogum yapmadim ama az cok
Normal dogumda neden kesi yapildiki sezeryanda evet ama
Normalde o kisma dikis atildiginda gozukuyormu dikisler? tamamen iyi oldugunda bence hamilelik dene bende 34 yasindayim ama tam duzelme olmazsa rahim zarar gorebilir Tabiki Allah korusun doktorun sorun yok diorsa bisey diyemem fakat burda amac dertlesmek fikir alisverisiDüzensiz perine yırtığını önlemek amaçlı doktor tarafından küçük kesiler yapılıyor alt tarafa karına değil. Epizyotomi deniliyor. Gerekli görülürse yapılıyor.Her normal doğum yapan kadına yapılan bir işlem değil.Bende gerekti.
Doktorumu bir kere dinlemedim çok pişman oldum artık o ne derse harfiyen uygularım. Kızım 1 buçuk yaşında iken memeden kesip hamile kalın miyom büyümeden demişti dinlemedim şimdi onun sıkıntısını yaşıyorumNormalde o kisma dikis atildiginda gozukuyormu dikisler? tamamen iyi oldugunda bence hamilelik dene bende 34 yasindayim ama tam duzelme olmazsa rahim zarar gorebilir Tabiki Allah korusun doktorun sorun yok diorsa bisey diyemem fakat burda amac dertlesmek fikir alisverisi
Evet bir kackes duymustum bu tarz onerileri ama vardir bundada hayir hamileykende buyuyup bebegi skstirabilior kan akisini bebege iletmior cocukta sorun olabilior aldirdin rahat rahat onune bakarsinDoktorumu bir kere dinlemedim çok pişman oldum artık o ne derse harfiyen uygularım. Kızım 1 buçuk yaşında iken memeden kesip hamile kalın miyom büyümeden demişti dinlemedim şimdi onun sıkıntısını yaşıyorum