Açık lise Hakkı'nda yardım

Reykom33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2016
441
40
41
kızlar bile sorucam düz lise okuyorum kayıt yaptırdım fakat ders seçme yapmadım bişe olurmu birde her sınavda aynı dersleri seçilirimi

kızlar bile sorucam düz lise okuyorum kayıt yaptırdım fakat ders seçme yapmadım bişe olurmu birde her sınavda aynı dersleri seçilirimi
Merhaba canım,
Kayıt yaptırdığında eğer ders seçimi işlemi yapmadıysan, sistem sana otomatik olarak zorunlu derslerini veriyor.. Yada zorunlu dersin yok ise dönem derslerinden toplam 35 kredilik ders veriyor..
Aynı dersleri seçemezsin ama örneğin Dil anlatım 1 dersini seçtiğinde Seçmeli Dil anlatım 1'i de seçebilirsin.. 2 farklı ders ama aynı konuları işliyor..
Başka bir sorun varsa seve seve yardımcı olmak isterim..
Sevgiler..

Valla ben bu seçmeliymiş neymiş hangi dersi seçmem lazımmış hiç anlamıyorum sistem otomatik seçmiş derslerimi Can'ım otomatik seçmekmi iyi biz seçsekmi iyi birde 20 kredim var kaç yılda biter lise erken bitirmem için ne yapmam gerekir Can'ım aydınlatırsan çok memnun olurum.

Kendi öğrenci sayfana girdiğinde sol tarafta DERS BİLGİLERİ (GENEL) seçeneğini göreceksin oraya tıkla daha sonra karşına zorunlu dersler çıkacak oraya da tıkla.. Karşına çıkacak liste senin zorunlu derslerin.. Sistem sana otomatik olarak bu dersleri verecek çünkü zorunlusun.. Bu derslerden 3 defa sınava girebilirsin ama 3.de başarısız olursan muaf oluyorsun.. Yani o dersten tekrar sınava girme zorunluluğun ortadan kalkıyor.. Sadece 1 ders zorunlu kılınmış o da Dil Anlatım.. Liseyi bitirmek için bu dersi başarmak zorundasın.. Şimdi yapacak olduğun şey; hangi derslerden sınava gireceğini Öğrenci sayfandan yazdırıp o kağıtla bir halk eğitim merkezinden kitapları alıp, 11-12 haziran da yapılacak sınava hazırlanmak.

Kredi sistemi ; bir dersten en az 1 en fazla 6 kredi alabiliyorsun.. Örneğin Din kültürü 1 kredi Matematik 6 kredi..
Bu dersin, tahmin edersin ki zorluğuyla alakalı..
Bir sınav döneminde en fazla 35 kredilik ders alabiliyorsun. Liseyi 192 kredi ile bitirebiliyosun..
Senin 20 kredin var.. Çok çalışır bitireceğim diye azimle çalışırsan.. 5 dönem sınava girip sana verilen tüm derslerden başarılı olursan okulun bitiyor.. 20+35+35+35+35+35=195 :) 2 kredi bile artıyor.. Ne kadar süreceğine gelince, 1 yılda 3 sınav gerçekleşiyor.. ocak - mart - haziran.. (Bazen bunların tarihleri değişebiliyor..)
1. sınav haziran 2016
2.sınav ocak 2017
3.sınav mart 2017
4.sınav haziran 2017
5.sınav ocak 2018
Bu sınav dönemlerinde derslerinin her birisinden başarılı olursan 2018 de okulun bitiyor.. Herşey senin istemenle alakalı.. Başaracağım dersen başarırsın..
Ben inanıyorum sen başaracaksın..
Sevgiler..

Peki her sınav da aynı dersleri seçersen üç defa kazanamazsan muaf oluyo ya daha iyi deyilmi bilmiyorum bu konuyu aydınlatsan mesela

O zaman krediler düşüyor tatlım örneğin Türk edebiyatını zorunlu ders olarak aldığında ve sınava girip başarılı olduğunda 3 kredi verirken, seçmeli aldığında 1 kredi veriyor..

Elifkaptan Merhaba çok bilgilisn bu konuda banada yardımcı olur musun ben ilk öğretim mezunuyum 25 yaşındayım ekimde bende meslekî açık öğretim lisesine ilk kaydı yaptır dim 4 yıllık çocuk gelişim İlk sınavım ocakta otomatik ders seçimi yaptım seçmeli dersim sadece bir tane benim merak ettiğim ilk sinavimdan en az ve en fazla kaç kredi almak gerek başarılı olmak için..? Ve yüz yüze eğitimim ne zaman başlar tercihi ne zaman yapicam lutfn aydinlatirmisinz

Merhaba canım,

Mesleki açık öğretim ile alakalı bir bilgim olmadığından sana yardımcı olamayacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…