- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
- 198
Otobüslerde bile sigara içilen bir ülkeydik shanna :) mutlaka bu gelişmelerle sosyal içiciler azalıyordur.Başka işleri yok zaten. Türkiye ne hale gelmis dövmeye karissin , sigaraya karissin. Çocuk parkı neyse de avm önü ne alaka abi ya . Yakında iraga dönecek burası. Herşey yasak. Sanki millet onları dinleyip birakacak.
Alakaya maydanoz olmamış mı?Alışveriş merkezlerine basılan mikrop dolu yapay havanın bebeginize sigaradan daha çok zarar verebileceğini biliyor muydunuz?
Of hele geçen şeye gittik ya otogarda otobüsümüzü bekliyoruz gerçekten dikilecek yer bulamadık.Durak durak? Duraklarda fosur fosur içiyorlar o kuyruklarda durmak tam bir işkence. Otobuse bir biniyor hele leşşşş
Tamam da sigara sadece içeni alakadar etmiyor ki... çoluk çocuk hep o nefesi teneffüs ediyor. Yolda yürürken bile önümde biri içiyor mesela ben iptal.. Ben adam için yolumu değiştiriyorum bebekle. Dışarda tamamen yasaklanabilir bence.Hastaların çocukların olabileceği ortamda içilmesin zaten. Hastane bahçesi, okul bahçesi cocuk parkı falan filan bunlarda hemfikirim. Ama iş hiç bir yerde içilmesin, sigara tamamen yok edilsin illegal madde sayılsın durumuna gelince iş değişiyor.
Özgürlük herkes için her şey için önemli. Sigara için bundan taviz vermek gerisinin gelmesi demek. Yarın öbür gün içki de yasaklanır, zaman ilerledikçe kadınların sokağa çıkmasının yasaklanmasına kadar varır iş. Taviz tavizi doğurur.
Alakaya maydanoz olmamış mı?
Biri doğrudan doğruya başkalarının düşüncesizliği ve bencilliği ile solunan ve doğrudan rahatsız edici bir koku,
Diğeri belki de haftasonuna gezip kafa dağıtacak başka yeri olmadığından ve kişinin kendi isteği ile gittiği avm'nin mikrobu.
İki alakasız şey. Çünkü biri başkası yüzünden katlanılan şey, diğeri kendi isteği.
Bence avm kapısında sigara içmeyi savunmanın akla mantığa sığan yanı yok. Az ötede için.
Tamam da sigara sadece içeni alakadar etmiyor ki... çoluk çocuk hep o nefesi teneffüs ediyor. Yolda yürürken bile önümde biri içiyor mesela ben iptal.. Ben adam için yolumu değiştiriyorum bebekle. Dışarda tamamen yasaklanabilir bence.
Çok kişiselleştiriyorsun sigara olayını.Olmamış... Çocuğunun sigara dumanında zarar göreceğini düşünen insan kalkıp onu avmye sokmaz. İstemesi de ya da istememesi de bişey değiştirmez. O çocuk zarar görüyor mu, görüyor. Olay bitmiştir.
Avmye pek gitmem, kapısının önünde sigara içmem, içene de pek rastlamadım ama şu yorumları okuyunca bırak sigarayı en çok duman çıkaran neyse, pipo falan alıp kapının önüne yerleşmek istiyorum.
Avmde içmiyelim tamam o zaman yolda yürürken içelim, olmadı otobüse binmeden içeriz.
Çok kişiselleştiriyorsun sigara olayını.Oysa ki ne kadar güzel bir gelişme.
Bizim insanımız medeni kuralları uygulamada ve başkasını rahatsız etmeme konusunda başarılı mı sence?Kişisel bişey çünkü. Özgür alanımın kısıtlandığını hissediyorum.
Güzel gelişmeler yasaklarla, kısıtlamalarla olmaz. Her konuda bir arada yaşamayı öğrenebildiğimiz, benden değilse, benim gibi değilse yasaklansın demediğimiz zaman güzel gelişme olur.
Bizim insanımız medeni kuralları uygulamada ve başkasını rahatsız etmeme konusunda başarılı mı sence?
Tamam anladım ama ben içmezken seni rahatsız etmiyorsam, içen de beni rahatsız etmeden içmeli. Niye gazoz içiyorsun diye kızmıyorum. Benim ve çocuklarımın sağlığına zarar veren birşeye kızıyorum. Madem özgürlük diyorsun yani başındaki silah sıkan maganda da özgür. Sessiz kalabilir misin hem de yanında küçük bi bebekleE o zaman sigara içmeyen de beni alakadar etmiyor. İçmeyenlerin dışarı çıkması yasaklansın madem. Oldu mu? Bence olmadı.
Kişisel bişey çünkü. Özgür alanımın kısıtlandığını hissediyorum.
Güzel gelişmeler yasaklarla, kısıtlamalarla olmaz. Her konuda bir arada yaşamayı öğrenebildiğimiz, benden değilse, benim gibi değilse yasaklansın demediğimiz zaman güzel gelişme olur.
E ben medeni kuralları uygulamada başarılıysam ve kimseyi rahatsız etmiyorsam neden kısıtlanıyorum o zaman?
Yasakla bir yere varılmaz, varılmıyor da. Haftasonları bara gidiyoruz hepsinde iç mekanda sigara içiliyor. Tek fark kültablası yerine kola kutusu koyuyorlar önüne. Sigara içmeye değil hava almaya dışarı çıkıyoruz, dumanaltı mekanlar. Doğru düzgün uygulanabilir ve denetlemenin tam yapıldığı yasaklar konsun sonuna kadar arkasındayım.
Ama türkiyenin tamamını dumansız hava sahası yapacağım deyince olmuyor, sana ne diyorsun. Hadş şimdi yasaklanacak, yarın öbür gün sigara kullanan bir başbakan ya da cumhur başkanı gelince ne olacak? Yasaklar mı kalkacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?