Açık alanlarda da sigara yasağı başlıyor

Başka işleri yok zaten. Türkiye ne hale gelmis dövmeye karissin , sigaraya karissin. Çocuk parkı neyse de avm önü ne alaka abi ya . Yakında iraga dönecek burası. Herşey yasak. Sanki millet onları dinleyip birakacak.
Otobüslerde bile sigara içilen bir ülkeydik shanna :) mutlaka bu gelişmelerle sosyal içiciler azalıyordur.

Alışveriş merkezlerine basılan mikrop dolu yapay havanın bebeginize sigaradan daha çok zarar verebileceğini biliyor muydunuz?
Alakaya maydanoz olmamış mı? :KK53:
Biri doğrudan doğruya başkalarının düşüncesizliği ve bencilliği ile solunan ve doğrudan rahatsız edici bir koku,
Diğeri belki de haftasonuna gezip kafa dağıtacak başka yeri olmadığından ve kişinin kendi isteği ile gittiği avm'nin mikrobu.
İki alakasız şey. Çünkü biri başkası yüzünden katlanılan şey, diğeri kendi isteği.
Bence avm kapısında sigara içmeyi savunmanın akla mantığa sığan yanı yok. Az ötede için.

Son düzenleme:
Otobüs duraklarında da yasak olsun. Beklemek zorunda kalkınca püfür püfür. Bi de bebekliysen hamileysen...

Hastaların çocukların olabileceği ortamda içilmesin zaten. Hastane bahçesi, okul bahçesi cocuk parkı falan filan bunlarda hemfikirim. Ama iş hiç bir yerde içilmesin, sigara tamamen yok edilsin illegal madde sayılsın durumuna gelince iş değişiyor.

Özgürlük herkes için her şey için önemli. Sigara için bundan taviz vermek gerisinin gelmesi demek. Yarın öbür gün içki de yasaklanır, zaman ilerledikçe kadınların sokağa çıkmasının yasaklanmasına kadar varır iş. Taviz tavizi doğurur.
Tamam da sigara sadece içeni alakadar etmiyor ki... çoluk çocuk hep o nefesi teneffüs ediyor. Yolda yürürken bile önümde biri içiyor mesela ben iptal.. Ben adam için yolumu değiştiriyorum bebekle. Dışarda tamamen yasaklanabilir bence.

Alakaya maydanoz olmamış mı? :KK53:
Biri doğrudan doğruya başkalarının düşüncesizliği ve bencilliği ile solunan ve doğrudan rahatsız edici bir koku,
Diğeri belki de haftasonuna gezip kafa dağıtacak başka yeri olmadığından ve kişinin kendi isteği ile gittiği avm'nin mikrobu.
İki alakasız şey. Çünkü biri başkası yüzünden katlanılan şey, diğeri kendi isteği.
Bence avm kapısında sigara içmeyi savunmanın akla mantığa sığan yanı yok. Az ötede için.

Olmamış... Çocuğunun sigara dumanında zarar göreceğini düşünen insan kalkıp onu avmye sokmaz. İstemesi de ya da istememesi de bişey değiştirmez. O çocuk zarar görüyor mu, görüyor. Olay bitmiştir.

Avmye pek gitmem, kapısının önünde sigara içmem, içene de pek rastlamadım ama şu yorumları okuyunca bırak sigarayı en çok duman çıkaran neyse, pipo falan alıp kapının önüne yerleşmek istiyorum.

Avmde içmiyelim tamam o zaman yolda yürürken içelim, olmadı otobüse binmeden içeriz.

Tamam da sigara sadece içeni alakadar etmiyor ki... çoluk çocuk hep o nefesi teneffüs ediyor. Yolda yürürken bile önümde biri içiyor mesela ben iptal.. Ben adam için yolumu değiştiriyorum bebekle. Dışarda tamamen yasaklanabilir bence.

E o zaman sigara içmeyen de beni alakadar etmiyor. İçmeyenlerin dışarı çıkması yasaklansın madem. Oldu mu? Bence olmadı.

Olmamış... Çocuğunun sigara dumanında zarar göreceğini düşünen insan kalkıp onu avmye sokmaz. İstemesi de ya da istememesi de bişey değiştirmez. O çocuk zarar görüyor mu, görüyor. Olay bitmiştir.

Avmye pek gitmem, kapısının önünde sigara içmem, içene de pek rastlamadım ama şu yorumları okuyunca bırak sigarayı en çok duman çıkaran neyse, pipo falan alıp kapının önüne yerleşmek istiyorum.

Avmde içmiyelim tamam o zaman yolda yürürken içelim, olmadı otobüse binmeden içeriz.
Çok kişiselleştiriyorsun sigara olayını. :KK53: Oysa ki ne kadar güzel bir gelişme. :KK200:

Çok kişiselleştiriyorsun sigara olayını. :KK53: Oysa ki ne kadar güzel bir gelişme. :KK200:

Kişisel bişey çünkü. Özgür alanımın kısıtlandığını hissediyorum.
Güzel gelişmeler yasaklarla, kısıtlamalarla olmaz. Her konuda bir arada yaşamayı öğrenebildiğimiz, benden değilse, benim gibi değilse yasaklansın demediğimiz zaman güzel gelişme olur.

Güzel gelişmeler yasaklarla, kısıtlamalarla olmaz. Her konuda bir arada yaşamayı öğrenebildiğimiz, benden değilse, benim gibi değilse yasaklansın demediğimiz zaman güzel gelişme olur.
Bizim insanımız medeni kuralları uygulamada ve başkasını rahatsız etmeme konusunda başarılı mı sence?

Bizim insanımız medeni kuralları uygulamada ve başkasını rahatsız etmeme konusunda başarılı mı sence?

E ben medeni kuralları uygulamada başarılıysam ve kimseyi rahatsız etmiyorsam neden kısıtlanıyorum o zaman?
Yasakla bir yere varılmaz, varılmıyor da. Haftasonları bara gidiyoruz hepsinde iç mekanda sigara içiliyor. Tek fark kültablası yerine kola kutusu koyuyorlar önüne. Sigara içmeye değil hava almaya dışarı çıkıyoruz, dumanaltı mekanlar. Doğru düzgün uygulanabilir ve denetlemenin tam yapıldığı yasaklar konsun sonuna kadar arkasındayım.
Ama türkiyenin tamamını dumansız hava sahası yapacağım deyince olmuyor, sana ne diyorsun. Hadş şimdi yasaklanacak, yarın öbür gün sigara kullanan bir başbakan ya da cumhur başkanı gelince ne olacak? Yasaklar mı kalkacak?

E o zaman sigara içmeyen de beni alakadar etmiyor. İçmeyenlerin dışarı çıkması yasaklansın madem. Oldu mu? Bence olmadı.
Tamam anladım ama ben içmezken seni rahatsız etmiyorsam, içen de beni rahatsız etmeden içmeli. Niye gazoz içiyorsun diye kızmıyorum. Benim ve çocuklarımın sağlığına zarar veren birşeye kızıyorum. Madem özgürlük diyorsun yani başındaki silah sıkan maganda da özgür. Sessiz kalabilir misin hem de yanında küçük bi bebekle

Kişisel bir sey değil. Sigara dumanı içmeyenler için korkunç bir koku. Dumanının bana gelmesini engelleyemiyorsan, o duman beni rahatsız ediyorsa kişisel olmuyor, beni de ilgilendiriyor.
Otobuslerde ter kokanlar da yasaklanırsa cok makbule gecer. İkisi de aynı derecede rahatsız edici.

iyi olmusda nasil engelleycekler bunu
her açik alana polis mi dikecekler

Dumanı çıkmayan sigara üretilmediği sürece pasif içiciler olarak müzdarip olmaya devam edeceğiz.
Saçlarımız, tenimiz dahi sigara kokarken kimse bizlerin sağlığını ya da düşüncesini önemsemez iken bizlerin bu derece anlayışlı davranmaya teşvik edilmesi eşitlik ilkesine çok ters değil mi?

E ben medeni kuralları uygulamada başarılıysam ve kimseyi rahatsız etmiyorsam neden kısıtlanıyorum o zaman?
Yasakla bir yere varılmaz, varılmıyor da. Haftasonları bara gidiyoruz hepsinde iç mekanda sigara içiliyor. Tek fark kültablası yerine kola kutusu koyuyorlar önüne. Sigara içmeye değil hava almaya dışarı çıkıyoruz, dumanaltı mekanlar. Doğru düzgün uygulanabilir ve denetlemenin tam yapıldığı yasaklar konsun sonuna kadar arkasındayım.
Ama türkiyenin tamamını dumansız hava sahası yapacağım deyince olmuyor, sana ne diyorsun. Hadş şimdi yasaklanacak, yarın öbür gün sigara kullanan bir başbakan ya da cumhur başkanı gelince ne olacak? Yasaklar mı kalkacak?

Sen medeni kurallara uyuyorsan bu yasaklar seni kısıtlamaz ki? Hem özgürlük başkasını istemediği bir şeye maruz bıraktığın, ona zarar verdiğin noktada durur. Barlarda içiliyor diyorsun ama kapalı her türlü yerlerde içiliyordu. İçen içiyor evet ama azımsanmayacak şekilde de önüne geçildi. Kapalı her yerde içiliyordu şimdi farklı yollar izlemeye çalışılıyor, üstü açılıp kapanabilir şekilde mekanları sürekli havalandıracak şekilde düzenliyorlar. Yemek yenilen yerlerde içilmiyor. Bar çok uç ve zorlama örnek olmuş bu konuda. Denetimi iyi olmayan uygulamalar hepten kalksın o zaman?
Uygulamayı doğru bulup denetimlerden dem vursan anlarım da uygulamanın iyi olmadığını anlatmak için uygulamalara vurmanı hiç anlamadım. :)
Son cümlene gelince diyecek bir şey bulamıyorum. : D sanki ideoloji veya alkol falan konuşuyoruz. Sigara yahu. Senin yanımda bir bira içmenin bana hiçbir zararı yoktur ama içtiğin sigaranın yarısını bana içirirsin.

Havaalanı giris-cikislari, metro-tren garlari, duraklar, otogarlar ve diğer ulaşım araçları ve bekleme noktaları da eklenerek genişletilmesi gereken yasaklar.

Havaalanından çıkıp taksiye binene kadar bebeyi nereye saklayacagimi şaşırdım. Açık alan değil, duman altı.
Hele yağmurda otobüs durağında bekleyebilecegim tek yerin orası olduğunu görürken, bebeğin yanıbaşında sigara içen yok mu.
Kimse kusura bakmasin. Yasak şart.

Sigara kullanan biri olarak bende duraklarda içenlerden, yürürken içenlerden ve o son fırtı otobüs içine üfleyenlerden çok rahatsız oluyorum.

Ama avm önü nedir ya? Sen yeşil alanlara avmleri dik dik, ama önünde sigara içirme..

bence mantıklı, bahçede sigara içenler oturuyor içmeyenler içeri tıkılmak zorunda kalıyor

Çocuk parklarında yasaklanması o kadar iyi oldu ki çocuğunu parka getiren anneler babalar sigara içip kendi çocuklarını zehirledikleri gibi elalemin çocuğunu da rahatsız ediyorlar.
Oğlumla parka gidip de sigara içenler yüzünden rahatsız olup geri döndüğümüz çok oldu.

Back