Açık alanlarda da sigara yasağı başlıyor

sephora doğrduyu söyle tayyip erdoğan gelse seep sep sigarayı benim için bırak dese bırakmaz mısın? bak koskoca akit yazarına bıraktırmış sigarayı

O gelip söylese daha çok içerim muhtemelen, ne ettim de bu adam beni buldu diye dertlenirim.
Bi şartla bırakırım ama, o siyaseti bıraksın ben sigarayı...

sigara insan bedenine zararlı demem gerek yok sanırım alkol az tüketildiğinde faydası varken fazlası zararlı karbonhidrat gibi insan bedeni üzerinde tahribata yol açan durumlar engellenmeli bir kadının dışarı çıkmaması insani değildir
yani sigaranın zararı ve bir kanının kişisel haklarının sınırlanması arasında çok fark var
yani zarar ve yarar iyi bilinmeli toplum ona göre şekil almalıdır bence

Fark muhakkak ki var ama iş oraya kadar varır diyorum bu ülkede.
Ve insanın bedeni kendi sorumluluğundadır. Bedenime zarar verip vermeyeceğim bıraksınlar da devletin değil benim elimde olsun.
Bu dediğin şey distopik romanlara benziyor. 1984 de kelimeler yasaklanıyordu, cesur yeni dünyada mutlu olmamak, seçilmiş kişi de hastalar yaşlılar ve engelliler öldürülüyordu. Tamamen bireyin ve toplumun iyiliği için yapılıyordu bunlar. Ama ütopya değil distopya olmuşlar işte. Demek ki yasaklar iyi değil.

Sigara içenlere sinir bozucu ve zor gelebilir bu yasaklar ama bazıları o kadar anlayışsız ki otobüs durağında insanın üstüne üstüne üfleyerek sigara içiyor hasta mi ,hamile mi, çocuk mu düşünmeden ve bazıları bildiğin ayaklı kül tabağı gibi üstleri leş gibi kokuyor biz bunları çekmek zorundamıyız bu bizim özgürlüğümüze saldırı değil mi ?

özgürlük noktası iyi belirlenmez ise kişi uyuşturucu kulanmak ta isteyebilir
bunuda kendi bedeni üzerindeki hakkı olduğunu idaa edebilir
bu benim kişisel fikrim
düşünce özgürlüğü
birazda anne olmanın verdiği sorumluluk belkide

Uyuşturucu kullananın sadece kendine değil başkasına da zarar verme ihtimali var. Bu noktada başkasının özgürlüğüne dokunduğu için sıkıntı büyür. Ki ben bazı uyuşturucuların da devlet tekelinde üretilebilir olduğunu savunuyorum.

Kapalı alanda sigara içme yasağını bir kullanıcı olmama rağmen destekledim. Açık alanlarda da sigara içilen ve içilmeyen bölümler ayrılıyor yavaş yavaş. Bir çok kafede açık alan ayrılmış vaziyette yasak olmamasına rağmen. Bunu da destekliyorum. Kimseyi rahatsız etmek istemem. Ama benim kahvemin yanında bir sigara tüttürmemi engellemeye kalkarlarsa o zaman benim özgürlüğüme müdahale olur bu.

Geçtiğimiz yaz üst komşum balkonunda sigara içmiş ve üst komşusu rahatsız olmuş diye polis çağırdı. Olaylar olaylar... Sonuç ne oldu bilmiyorum ama insanın kendi evinin balkonunda sigara içememesi ne demek?

yani kahvemin yanında sigara keyfime dokunmasınlar diyorsun saygı duyuyorum ama onaylamıyorumen kısa zamanda sigaradan kurtulmanı dilerim

Bunun muhabbeti 1-2 sene önce de yok muydu, sadece tasarıda mı kalmıştı? Neyse, çocuk parklarını destekliyorum ama avm önü falan zorlama olmuş.

sephora doğrduyu söyle tayyip erdoğan gelse seep sep sigarayı benim için bırak dese bırakmaz mısın? bak koskoca akit yazarına bıraktırmış sigarayı
ben bırakmazdım,esin istese bırakmazmısın dediler hayır dedim

Çok doğru bir karar olmuş.. Sigara içen gitsin evinde içsin kimse o iğrenç kokuyu çekmek zorunda değil.çocuğumu dışarı çıkardım adamın biri hemen önde yürüyor, elinde sigara! dumanı direk havayla yüzümüze üfledi. içmiş kadar oldum allah ım o nasıl bir koku ya...
Yazık hem madden hem manen değermi...

Çay bahçelerinde de masaların ayrılması mantıklı geldi bana. Ben içiyorum ama han masamda içmeyen biri varsa duman doğrudan ona gidiyor. Şimdiye kadar bir tepki görmedim ama ben rahatsız oluyorum. Avm önü abartı ama çocuk parklarına katılıyorum.

Cidden abarttılar artık,Avm'ye girdim biraz sonra içmem lazım ne yapacam peki.
Bazı yerlerde balkonu olanlar var,gittiğimde öyle içiyorum onada karışsınlar artık..

Aslında bir an düşününce avmlerde sigarayı yasaklamaları bir bakıma iyi.. . Böylece kimse gitmez avmler kapanır. Pek de güzel iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…