Açık alanlarda da sigara yasağı başlıyor

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
Açık alanlarda da sigara yasağı başlıyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu AVM önü, ibadethane bahçesi, yürüyüş alanları ve çocukların bulunduğu parklarda sigara içilmesinin yasaklanacağını açıkladı

Yorum Yaz0
fft2mm7568881.jpg

09 Şubat 2016 - 12:07
Yazı Boyutu:
x

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Sağlık Bakanlığı tütünle mücadele kapsamını genişletiyor. Kış aylarında kapalı mekanların camlı bölümlerinin tamamen kapatılarak sigara içilmesiyle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılacak.

Açık alanda sigara yasakları da bu yıl uygulamaya geçecek. Buna göre, çay bahçesi gibi alanlarda sigara içen masa ile içmeyen masa yan yana olamayacak. Masalar arasında belirli mesafe şartı getirilecek.

ÇOCUK PARKI DA YASAK

Bakanlık, park, bahçe, AVM önü, ibadethane bahçesi, yürüyüş alanları ve çocuk parklarında sigara içimini yasaklayacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çocuk parkında sigara olmaz" dedi.

bence sigara içenleri sabun yapalım :KK45:

açık alan olayı biraz abartı olmuş ama en çok çocuk parklarına sevindim.kadın ya da adam çocuğunu parka getiriyor çocuk oynarken onlar oturup fosur fosur sigara içiyor hatta bir iki kez tartışma bile yaşamıştım böyle tiplerle.

sigara kullanmıyorum ama avm önünde içmeyede karışmasınlar artık.
insanlar nerde içecek peki. hele avmede çalışanlar. molalarda çıkıp içip geliyorlar. abartmışşlar bence.

benim tiryaki bir arkadaşım var. avmye her gittiğimizde dışarda bir içer, içeri girer devam edder alışverişe.

Son düzenleme:
Zorla bıktıracaklar millete, size ne içen içer zararlı yada değil kocaman insanlar kafaları çalışmıyor mu :))baslayasim geldi ha

uygulanabilirse çok güzel ne yazık ki hastahane bahçelerinde okul bahçelerinde sigara içenlere rastlıyoruz

uygulanabilirse çok güzel ne yazık ki hastahane bahçelerinde okul bahçelerinde sigara içenlere rastlıyoruz

eskiden okullarda sigara içmek serbestti ben sigaranın zararları konulu eğitim verirdim tam 10 dk.sonra teneffüste bazı öğretmen arkadaşlar öğrencilere para verip sigara aldırırdı o kadar sinir olurdum ki anlatamam.

ya da bahçede çocukların gözü önünde içerlerdi.

eskiden okullarda sigara içmek serbestti ben sigaranın zararları konulu eğitim verirdim tam 10 dk.sonra teneffüste bazı öğretmen arkadaşlar öğrencilere para verip sigara aldırırdı o kadar sinir olurdum ki anlatamam.

ya da bahçede çocukların gözü önünde içerlerdi.
bizde öğretmen arkadaşlardan içenleri duyuyorduk tüm uyarılara rağmen
bahçelerde sigara içme olyayı kaldırılsada şimdi okul kapısında içenler içiyor bunu da yasaklasalar nasıl bir yöntem bulur öğretmen arkadaşlar merak ediyorum

bizde öğretmen arkadaşlardan içenleri duyuyorduk tüm uyarılara rağmen
bahçelerde sigara içme olyayı kaldırılsada şimdi okul kapısında içenler içiyor bunu da yasaklasalar nasıl bir yöntem bulur öğretmen arkadaşlar merak ediyorum

evet bizimkiler okul kapısında içiyordu müdür onu da yasakladı kötü örnek oluyorlar diye.

Şaka bir yana, ben sekiz saat sigara içmesem umursamam da bu kadarı çok fazla. Artık özgürlük kısıtlamaya doğru gidiyor olay. İnsanın inadına içesi gelir.
tiryakiler için zor bir durum kabul ediyorum ama içmeyenler hastalar çocuklar var işin içerisinde birde herkes duyarlı değil
bence sigara özgürlük olmamalı çok mu katıyım

vallaha iyi olmuş :) sabah servise binicem saat 06:40 adam yakmış sigarayı Allahımmmmm diyorum
ölüyorum ben :( yasak olsun abi sigara satılmasın :))

Şaka bir yana, ben sekiz saat sigara içmesem umursamam da bu kadarı çok fazla. Artık özgürlük kısıtlamaya doğru gidiyor olay. İnsanın inadına içesi gelir.

sephora doğrduyu söyle tayyip erdoğan gelse seep sep sigarayı benim için bırak dese bırakmaz mısın? bak koskoca akit yazarına bıraktırmış sigarayı :KK53:

tiryakiler için zor bir durum kabul ediyorum ama içmeyenler hastalar çocuklar var işin içerisinde birde herkes duyarlı değil
bence sigara özgürlük olmamalı çok mu katıyım

Hastaların çocukların olabileceği ortamda içilmesin zaten. Hastane bahçesi, okul bahçesi cocuk parkı falan filan bunlarda hemfikirim. Ama iş hiç bir yerde içilmesin, sigara tamamen yok edilsin illegal madde sayılsın durumuna gelince iş değişiyor.

Özgürlük herkes için her şey için önemli. Sigara için bundan taviz vermek gerisinin gelmesi demek. Yarın öbür gün içki de yasaklanır, zaman ilerledikçe kadınların sokağa çıkmasının yasaklanmasına kadar varır iş. Taviz tavizi doğurur.

Back