1-bunalıma girmeyeceğiniz kadarki kısmı kestirin.
2-mutsuz olmayacağınız kadar rengi koyulaştırın.
3-bakım ve ürünlerle hasarı azaltmaya, görüntüyü kurtarmaya çalışın.
bakım önerileri:
-yağ bakımları: elinizle veya sıcak suda ısıtarak sürün, bone takıp yatın,sabaha kadar kalsın.hangi yağ bakımı? diyenlere cevabım, saça iyi gelen yağlar belli.bütçenize göre seçin, bu nuxe de olabilir, argan da, evinizdeki zeytinyağı hatta mayonez de.(ben body shop un hindistancevizi yağlı bakımını ve nitronun yılan yağını kullandım, özellikle yılan yağı tavsiye)
-protein bakımları: saçınızın proteine ihtiyacı var.yine bütçenize göre seçin: kuaförde keratin bakımı yaptırabilir veya evde yapılan keratin bakımları alabilirsiniz.ya da evinizde yumurta-süt -bal içeren bakımlar yapabilirsiniz.(1 kez kuaförde keratin bakımı yaptırdım, arada yumurtalı bakımlar yaptım ama zor oluyor, en son keratinology nin minik tüplerdeki bakımlarını kullandım.)
-keratinli bir şampuan ve saç maskesi edinin.saç kremi yerine her yıkamada maske yapın.(yine keratinology kullandım ben)
-yıkama sonrası tararken hasar vermemek için saç açıcı fısfıslardan kullanın.bu fısfısı kendiniz de yapabilirsiniz.4 ölçek suya 1 ölçek gliserin katarak.(ben kendim yaptım, birkaç damla da hindistancevizi yağı damlattım güzel koksun diye) tararken nazik olun.
-kurutma-şekillendirme öncesi saç uç ve hasara göre boylarına (diplere sürmeyin, yağlandırır) elinizde ısıttığınız bir parça yağ- veya serum- veya durulanmayan saç balsamı( 7-24 vb) sürün, sonra kurutun.(avonun argan yağı içeren serumunu,bitince de morfose keratinli serumu kullandım.ikisi de güzel)
-kurutma işlemini çok yüksek ısıyla yapmayın, hatta şart değilse kurutmayabilirsiniz, hele hele düzleştiriciyi asla kullanmayın.
silikon içeren ürünler için 'aman cıs kullanmayın, zararlı' fln diyolar ya, ben kullandım gayet :) sonuçta ortada yanık bir saç var, görüntüyü kurtarmak psikolojim açısından gerekliydi.saçlarım oldukça toparlandı, ben de gittim utanmadan 2 gün önce röfle yaptırdım.o kadar yıpranmış saça yapıldığı halde yanmadı saçım bu kez, biraz bakımların faydasını gördüğümden, biraz da yeni kuaförümün maharetinden.
umarım yazım birilerine faydalı olur, sevgiler :)