- 20 Ocak 2016
- 2.305
- 4.726
- 133
- Konu Sahibi gunebakan_
-
Bence karında kalan iz daha kötü bKötü göstermek değildi maksadım. Ben sezaryenin rahatlığından bahsettim sadece. Dikislerin ele gelmesi derken dusen disislerden degil, kalan izden bahsettim. Benim icin deforme olmamak önemli. Herkesin kendi tercihi
dikiş falan gelmiyor benim elime öyle çok belli olan bir iz de yok ayrıca karında iz olmasından daha iyi bence. Üstelik normal doğumda hiç dikiş atılmadan doğum yapanlarda var yani hiç kesiye gerek duyulmadan olma ihtimali de var vakina yapısına göre kimisinde bir iki dikiş oluyor falan. Demek istediğim her normal doğum deforme olunacağı anlamına gelmiyor. Sizin çevrenizdeki kötü tecrübeler sizi bayağı etkilemiş ancak bu azınlık grupKötü göstermek değildi maksadım. Ben sezaryenin rahatlığından bahsettim sadece. Dikislerin ele gelmesi derken dusen disislerden degil, kalan izden bahsettim. Benim icin deforme olmamak önemli. Herkesin kendi tercihi
Bu yorumları okuyunca anladım ki, ülkemizde işini doğru yapan anestezist çok az.Ben de epidural normal doğum yaptım Allah'ım öleyim kurtulayım bitsin bu acı diyordum herkese sovdum başıma topladım milleti ömrümün en tranvatik olayıydı çocuğumu bile gözüm görmedi doğumdan sonra konuşamadım uzun süre konuştuğumda sesim kisilmisti bağırsaktan en son doktora dikme diye bağırıyordum acı eşiğim çok düşük bilmiyorum insanlar benimle aynı mi tadiyor aciyi
Hayır, düzgün işlem yapılmış ve iyi doz verilen kadınlar onlar.ay bana bir şeyler oluyor..
ya benim arkadaşlardan da çat çat normal doğum yapanlar var, soruyorum acı durumunu. yöö doğurduk işte türevi cümleler alıyorum. onlar mı cok güclü anlamadm
Spinalde hiçbir bilgim yok ama epidural damla damla gelmez, öyle ayarlanmıyor.Doz yetmemesi gibi bir sey soz konusu degil iste. Spinalden sonra taktiklari epidural bende 2 gun kaldi. Makina surekli acikti ve damla damla gelmeye devam ediyordu. Doktor aslinda komple uyutalim mi diye sordu cok aci cekiyorum dedigim icin. Ne kadsr kaldi dedim 1 2 dakika bebegin cikmasina dedi. O kadar ilerlemisken bebegii goreyim bari dedim. Gordukten sonra uyuttular.
Evet zaten makinaya bağlıydı. Elimede bir buton verdiler. Ama ben basmasamda o dusuk dozda gelmeye devam ediyordu surekli makinanin arada sesi geliyordu 30 sabiyede 1 yada dakikada 1 gibi. Bu yuzden bacagimda his kaybi oldu sezaryenin ilk gecesi yere dustum tuvalete kalktigimda.Spinalde hiçbir bilgim yok ama epidural damla damla gelmez, öyle ayarlanmıyor.
O başka bir şeydir.
Sağlıkçı arkadaşlar bilgilendirirse daha iyi olur ama epidural ya kumandalı ayarlanmış doz olarak gelir, isteseniz de süreren erken basamassınız ve her bastığınızda aynı dozaj uygulanır ya da bağlanan hortuma enjeksiyon edilir.
Sürekli bir geliş olması dozu bozar ki.
Sizin olayınızda bir sıkıntı var gerçekten, ya bünyesel bir farklılık ya da dozajda sıkıntı var diyorum.Evet zaten makinaya bağlıydı. Elimede bir buton verdiler. Ama ben basmasamda o dusuk dozda gelmeye devam ediyordu surekli makinanin arada sesi geliyordu 30 sabiyede 1 yada dakikada 1 gibi. Bu yuzden bacagimda his kaybi oldu sezaryenin ilk gecesi yere dustum tuvalete kalktigimda.
Benim.ki kombine mi ne oyle bir seydi. Once spinal yapildi. Sonra katater takildi ve epidural baglandi. Epidural hastaneden cikana kadar 2 gun kaldi. Surekli calisti. Yetmedigi yerde ben bastim.Sizin olayınızda bir sıkıntı var gerçekten, ya bünyesel bir farklılık ya da dozajda sıkıntı var diyorum.
Sezeryan ile normal doğum dozajı bambaşka, sezeryanda bayağı bayağı doğum bitiminden 2 3 saat sonraya kadar his olmaması lazım.
Yapan arkadaşlarım öyle anlatıyor en azından, iğne batıyor soğukluk var ama acı yok diyorlar.
Enteresan bir durum.
Benim ilk doğumumda epiduralim tutmadı, zaten sıkıntı olduğu için enjeksiyon bile yapılmamış.Benim.ki kombine mi ne oyle bir seydi. Once spinal yapildi. Sonra katater takildi ve epidural baglandi. Epidural hastaneden cikana kadar 2 gun kaldi. Surekli calisti. Yetmedigi yerde ben bastim.
Banada aynisi anlatildi dokunacak cekecek ama aci olmayacak dendi. Oyle olmadi malesef...
Alkol neyse de sigaraya baslamayaydin iyiydi :)Yok valla böğüre böğüre sigarayı bıraktım.Emzirme bitti geri başladım tabi alkol sigara
Çok abartib korkutuyorlar zaaten çabuk bitiyor tatli telaşdan farketmiyorsun hem sonra dikiş le uglaşmiyorsun olursa yine normal dogarim. Tabi oyle demiyordum o zaman tovbee etmisdim AcidanAma artık çocuk limitini doldurmuş ben bile dehşete düştüm
Ben sadece belden bişeyler yapılıyor biliyordum,hortumun boyunda ne işi var
Ben de yanına geçeyim
Ama bence burada bari konuşabiliriz ya,doğum korkusu olan okumasın diye tabela koymuşlar
allah razi olsun.o zaten baş kurtarıcım o olmasa icerdekiler dışarı çıkamazSöyle söyleyeyim. Bana da bir doktor tavsiye etti. Çatlak durumu varken kesinlikle taze ekmek kabugu, çekirdek, her türlü kabuklu yemiş yemeyin sakın. Yaranın iyileşmesi uzuyor. Bu da kısır döngüye sebep oluyor. Yine onun tavsiyesiyle sokol likit adındaki şurubu kullandım. Bağırsağı kolay basalttiriyor. Afedersiniz büyük çişin üzerini kapladığı için yarayı içerden tahriş etmiyor. Emzirirken kullanabilirsiniz. Vücutta emilimi olmuyor. Kahvaltıdan sonra bir ölçek. İçmesi zor. Burnunuzu felan kapatıp içebilirseniz iyi olur. Ben bulamadım eczanelerde yoktu bir ara. Hala da yoksa hakiki zeytinyağı için. İcemezseniz salatalariniza yarım çay bardağı kadar döküp tüketin muhakkak. Ben bu şekilde doğumdan sonra geçirdim. Sonra arada yoklasa da bir iki güne bu şekilde iyilestim çok sukur. Kesinmasi ayrı dert evet. Çünkü yara oluyor ama yara her seferinde tuvalete çıkınca soyuluyor. Sonra yara kapanmiyor vs. Arada batticonla silin mikrop kapmasın. Geçmiş olsun.
Anliyorum sizi. Bence krem felan işe yaramıyor zaten. Bu durum doğumdan sonra mı olustu.? Hep bu hafif kabızlık var mıydı? Yürüyüş yapıyor musunuz? Bir de erken kalkıyor musunuz? Erken kalkınca metabolizma çok hızlı çalışıyor. Bir de şekerli gıdalar yumusatiyor bağırsağı. Yahut bal serbeti deneyin bir de. Tabi su tuketimi en onemlisi. Bende bu süreç doğumdan sonra basladi. Hareketsizlik, beyaz ekmek yemek, geç uyanmak, az su icmek bunlar da tetikliyor benim durumu. Bunlara dikkat ettiğim sürece rahatım.allah razi olsun.o zaten baş kurtarıcım o olmasa icerdekiler dışarı çıkamaz
Bende garip olan dıştan krem sürersem her seferinde farklı krem kullanmam gerekiyor.elimden geldiğince kalın sert şeyler yemesem dahi o dışkının çıkışa yakin bi yerde betonlasi arkasinin normal olması hani temelden kabız olursunuz neyse.bu durum düzelmemi de sabote ediyor.
krem yatıştırmak için çalışıyorum ve sabah poğaca yemek zorundayım.bebeğim altı aylık. doğumdan 15 gün sonra çıktı. ani bir kabızlık ve sonuç.domates asitli iyecekler azdırıyor.sezeryan süreci boyunca ve çıkana kadar aldığım dekstroz yumuşattığı için baştan anlamadım.su tüketsemde hepsi süte gidiyor.sanki bünyem bağırsaklarımdaki suyu çekiyor.susuz olduğum hissetmeden içersem midem bulanıyor bu sefer. işte zeytinyağı ile içimi yumuşak tutmaya çalışıyorum.pilav bulgur en fazla bir çorba kaşığı. tam buğday yiyemiyorum bir dilim bile olsa.zaten domates kola madensuyu yok hayatımda.Anliyorum sizi. Bence krem felan işe yaramıyor zaten. Bu durum doğumdan sonra mı olustu.? Hep bu hafif kabızlık var mıydı? Yürüyüş yapıyor musunuz? Bir de erken kalkıyor musunuz? Erken kalkınca metabolizma çok hızlı çalışıyor. Bir de şekerli gıdalar yumusatiyor bağırsağı. Yahut bal serbeti deneyin bir de. Tabi su tuketimi en onemlisi. Bende bu süreç doğumdan sonra basladi. Hareketsizlik, beyaz ekmek yemek, geç uyanmak, az su icmek bunlar da tetikliyor benim durumu. Bunlara dikkat ettiğim sürece rahatım.
Bence bağırsaklar hassas. Ben de magnezyum aldım hamileyken ikisinde de kabızlık yaşamadım. Ama işte doğumdan sonra nolduysa lavman mi bağırsakları kötü etkiledi noldu. Kabus gibiydi o günler sizi çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık versin.krem yatıştırmak için çalışıyorum ve sabah poğaca yemek zorundayım.bebeğim altı aylık. doğumdan 15 gün sonra çıktı. ani bir kabızlık ve sonuç.domates asitli iyecekler azdırıyor.sezeryan süreci boyunca ve çıkana kadar aldığım dekstroz yumuşattığı için baştan anlamadım.su tüketsemde hepsi süte gidiyor.sanki bünyem bağırsaklarımdaki suyu çekiyor.susuz olduğum hissetmeden içersem midem bulanıyor bu sefer. işte zeytinyağı ile içimi yumuşak tutmaya çalışıyorum.pilav bulgur en fazla bir çorba kaşığı. tam buğday yiyemiyorum bir dilim bile olsa.zaten domates kola madensuyu yok hayatımda.
Haklısınız ben cok etkilendim hen çevremden hem de bu forumda dogum sonrasi sorunlar kisminda okuduklarimdan.Bence karında kalan iz daha kötü b
dikiş falan gelmiyor benim elime öyle çok belli olan bir iz de yok ayrıca karında iz olmasından daha iyi bence. Üstelik normal doğumda hiç dikiş atılmadan doğum yapanlarda var yani hiç kesiye gerek duyulmadan olma ihtimali de var vakina yapısına göre kimisinde bir iki dikiş oluyor falan. Demek istediğim her normal doğum deforme olunacağı anlamına gelmiyor. Sizin çevrenizdeki kötü tecrübeler sizi bayağı etkilemiş ancak bu azınlık grup
Burun ameliyatı oldum lokal anesteziyle. Normal hastalara yapılan 2 doz iğne yapıldı, et uyuştu ama kemiğe yapılan her şeyi hissettim.Aslında size test dozu vermeleri gerekiyor başlangıç için.
Uyuşma olup olmadığını, nerelerde olduğunu kontrol edip, sonra ilacı veriyorlar. Bazen karekter takıyorlar, süreç uzarsa ilaç etkisini kaybederse kateterden bir doz daha veriliyor vs..
eğer son dakikada yapmadılarsa epidurali genelde süreç böyle sanırım :)
Benim doğumum kolay olmadı aslında 20 saatlik sancının ardından doğum oldu ancak doğum sonrası herhangi bi problem yaşamadım çok şükür. Normal doğumu bebeğim için istedim tamamen onun en doğal hakkı bu diye düşündüm ve imkanım olursa normal olsun istiyorum dedim. Öyle de oldu. Ama tabi olmayadabilir şartlar el vermiyorken de illa normal olacak kafasında biri de değilim.Haklısınız ben cok etkilendim hen çevremden hem de bu forumda dogum sonrasi sorunlar kisminda okuduklarimdan.
Bu arada sezaryen de iz karinda olmuyor . Cok asagidaama dikiş olmadigi icin belli olmuyor tabiki. Estetik ve lazer ile yapılıyor.
Sizin doğumunuz kolay geçmiş. Insallah herkes böyle tecrübe eder.
Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.
Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.
Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.
Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?