• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı çekiyorum...

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
49 günlük anneyim, ilk günler bebeğim meme ucunu kavramayıbilmediği için acı hissediyordum. meme uçlarım yara oldu. geçiyor tekrar başlıyor. buna alıştım derken 1 aydır özellikle sol göğsüm emzirirken çok acıyor, resmen damarlarımın acıdığını hissediyorum, bağıra bağıra emzirmek zorunda kalıyorum. ayrıca gün içinde zaman zaman 2 dakika süre ile göğüslerime sancı giriyor ve geçiyor. bunun nedenini ve çaresini bilen var mı aranızda? doktorum muayene etti, süt toplanmamış gayet iyi görünüyor göğüslerin dedi. göğüslerimi sağıyorum bazen, ama yine de aynı şikayetim devam ediyor.
bebeğim 5 günlükken hastanede yatmıştı ve ben ona süt sağmıştım en yüksek ayarda süt sağma makinasını kullanarak, o mu bu hale getirdi beni? ama 45 gün oldu iyileşmiş olması gerekmez mi öyle olsa?

Canım geçmiş olsun aynı sıkıntıları bende yaşadım benim süt kanallarım tıkanmıştı,zaten sen elinle anlıyorsun damarların sertleşiyor,ben ultrasona girmiştim,gögüs ucu yaran için de ısararla tahin yagını tavsiye ederim bana çok iyi gelmişti.

lansinoh sürüp göğüs kalkanı kullanın.. krem, çamaşırınıza sürünmesin..

45 gün o kadar da çok bir zaman değil, 4-5 ay sürenleri gördüm.. makina kesinlikle bu şikayetlere sebep olmaz..

geçmiş olsun..

o dediğin ağrıyı ,sancıyı çok iyi bilirim.

aynısını yaşadım.geceleri uyuyamazdım bu sancılardan.koluma kadar uzanmıştı bu sancı.emzirirken kendimi ağlamamak ,bağırmamak için zor tutuyordum.işkence gibiydi...ama asla emzirmekten vazgeçmedim.üç ay hatta daha fazlası çektim bu sancıyı...

hiç merak etme eninde sonunda geçiyor.

ama yinede bi doktora görün, gitmemişsen.

Benimde gögüs uclarım emzirirken acıyor kremler fayda etmedi bir ara geçiyor gibi oldu sonra tekrar yara oldu emzirirken acıdan beynim uyuşuyor resmen..

cnm mmmm kıyamam içim cız etti.allah yardımcın olsun bitanem ben anne değilim ama adet olmaya yakın göğüsler ağrıdında el bile değmio görkü sen nasıl bi acı çekiosun.

Benimde gögüs uclarım emzirirken acıyor kremler fayda etmedi bir ara geçiyor gibi oldu sonra tekrar yara oldu emzirirken acıdan beynim uyuşuyor resmen..

canım ilk günler benim de gögüslerim yara olmuştu , emzirmeyi bırak normal zamanlarda bile acısından duramıyordum ama marketlerde gögüs ucu satılıyor , 2 adet 9 TL'ye almıştım , emziriken onu kullandım 2-3 gün yaralarım tamamen iyileşti ve Allaha şükür bir daha da olmadı..

ilaçla filan olacak şey değil o , mutlaka bu gögüs uçlarından al çok faydasını göreceksin...

kızlar bende çok çektim halada ara ara çekyordum emzirirken hep ağlıyordum dayanılacak gibi değildi.
çok şeyler denedim lansholin işe yaramadı.fito ve bepanten denedim (sürdükten sonra emerken memeyi temizliyorsun)onlar biraz işe yaradı
aktarcının önerisi badem yağıydı işe yaramadı.
hemşirenin önerisi kendi sütümdü besleyici özelliği olduğu için işe yararmış.

kızlar benim size önerim bebeğinizi emzirmeden önce meme ucunuzu ıslatın neden mi.meme ucu kuru olduğu için bebek direk emdiği zaman meme ucu çatlıyor o yüzden krem mrem hiçbir işe yaramıyorrrr... (:

sevgiler umarım işe yarar :)

merhaba
Insaallah tez zamanda acilarin diner
dogum deyince benim aklima gelen bu yaralar gercekten cok zor.
benimde iki gogsum yara oldu ama sol gogsum daha gec iyilesti. emzirirken kaniyordu adeta.ben emzirme atleti giyip gogs uclarim acik dolastim evde hava aldiklari zaman daha cabk iyilesiyorlar. Benimkini iyilestiren o oldu. Gerci evde yurumek bile cok zordu. kabus gibi bir iki ay gecirdim. hele birde sut oturmasi oldu bende Oda bir annenin basina gelebilecek felaketlerden bir tanesi. Onada dikkat etmek lazim. birde ben 2 hafta kadar sol gogsumu sadece sagarak verdim. cok sukur emzirme isi yoluna girdi artik dort aydan gun aldik. ben bu isi beceremeyecekmiyim diye umitsizlige kailmistim. Moralde cok onemli yalniz kalmamak lazim.
Allah yardimcin olsun

Back