• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı biberin elini yakması nasıl geçer?

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Kızlar başlık biraz garip oldu.Şöyle anlatayım dün yengemlere menemenlik şişe doldurmak için biber,domates doğradık.Biberlerin arasında acı biberde varmış.Ve iki elimde dün geceden beni öyle yanıyor ki anlatamam o kadar sabunladım ellerimi yıkadım soğuk suya ama yok.Elimi gözüme sürsem gözüm yanıyor,burnuma sürsem burnum.Ben böyle yakan bir biber görmedim.Nasıl geçirebilirim bu yangıyı görünürde bir kızaıklık falanda yok ama fena yanıyorrr :(( Travazol işe yarar mı acaba?

2 Hafta Önce Aynı Acıyı Yaşadım Ezme Yapıyorduk Bizde Eşimle Cin Biberleri Mahvetti Beni Gece Uyuyamadım Acısından Aklına Ne Gelirse Sürdüm Yoğurt,Diş Macunu,Krem,Hatta Kolonya İle Yıkadım Ama Nafile Soğuk Suda Azcık Geçiyor Tekrar Başlıyordu En Son Buz Torbası Aldım Elime Öyle Uyudum Sabahına Geçmişti Kendi Birdaha Tövbe Ettim Eldivenle Doğruyorum Artık :27: Ama Bu Biber Yakmasının Özellikle Romatizma Ağrılarına Çok Faydalı Olduğunu Söyledi Annem :34: Kısacası Canım Ne Yaparsan Yap Geçmiyor Zamanla Acısı Diniyor Çok Geçmiş Olsun :ssz:

canım şu mantıkla hareket ederek söyleyim; biber gazına limon iyi geliyo ya belki limon sürsen geçirir bi dene istersen:44:

Kızlar başlık biraz garip oldu.Şöyle anlatayım dün yengemlere menemenlik şişe doldurmak için biber,domates doğradık.Biberlerin arasında acı biberde varmış.Ve iki elimde dün geceden beni öyle yanıyor ki anlatamam o kadar sabunladım ellerimi yıkadım soğuk suya ama yok.Elimi gözüme sürsem gözüm yanıyor,burnuma sürsem burnum.Ben böyle yakan bir biber görmedim.Nasıl geçirebilirim bu yangıyı görünürde bir kızaıklık falanda yok ama fena yanıyorrr :(( Travazol işe yarar mı acaba?

canım limonla güzelce ovala ellerini umarım iyi gelir.:16:

Son düzenleyen: Moderatör:

domates sür.bulaşık yıka belkide limonla ov faydası olur belki.:40:

silverdin ve anestol diye kremler var onun ikisini karıştır sür birisi ağrı kesici diğeride yara yanık kremi tamamen geçirmese de baya hafifletiyor benimde acı biber doğrayınca elim çok yanar o nedenle ben eşime doğratırım:)))

gecmis olsun...canim soguk suyun altina tutmak filan gecici seyler tabii....beklemek lazim bi kac gune gecer ama iste..

bi posetin icine buz koyup avucunda bekletebilirsin. bu sekilde biraz olsun seni rahatlatir diye dusunuyorum.

buarada bende 2-3 gun once dogramistim aci biber, daha dogrusu aldigim biberler aci cikmisti atmaya kiyamadim dedim dograyip buzluga atayim ve lahmacun veya baska seyler yaparken cikaririm azar azar kullaniriz...

elime poset gecirip dogradim canim...sag elimle bicagi tuttum sol elimle biberleri...hele birde lens kullaniyorum bu yuzden gozlerime surmek berabt olurdu...ama aynisi taharet icinde gecerli tabii :18:

2 Hafta Önce Aynı Acıyı Yaşadım Ezme Yapıyorduk Bizde Eşimle Cin Biberleri Mahvetti Beni Gece Uyuyamadım Acısından Aklına Ne Gelirse Sürdüm Yoğurt,Diş Macunu,Krem,Hatta Kolonya İle Yıkadım Ama Nafile Soğuk Suda Azcık Geçiyor Tekrar Başlıyordu En Son Buz Torbası Aldım Elime Öyle Uyudum Sabahına Geçmişti Kendi Birdaha Tövbe Ettim Eldivenle Doğruyorum Artık :27: Ama Bu Biber Yakmasının Özellikle Romatizma Ağrılarına Çok Faydalı Olduğunu Söyledi Annem :34: Kısacası Canım Ne Yaparsan Yap Geçmiyor Zamanla Acısı Diniyor Çok Geçmiş Olsun :ssz:

Teşekkür ederim.Tövbe bende artık eldivenle doğrarım.Nasıl bibermiş anlamadım ilk defa bir biber bu kadar yaktı.Sivri biberde değil daha kısa tombul biberlerden.Cin biberi miydi bilmiyorum.Limon demiş arkadaşlar onu denicem şimdi.

canım şu mantıkla hareket ederek söyleyim; biber gazına limon iyi geliyo ya belki limon sürsen geçirir bi dene istersen:44:

Çok mantıklıı,teşekkür ederim :)

canım limonla güzelce ovala ellerini umarım iyi gelir.:16:

Teşekkür ederimm,denicem şimdii :)

domates sür.bulaşık yıka belkide limonla ov faydası olur belki.:40:

Domatesi denedim,soğuk suyuda denedim sabahtan geçici olarak bi 5-10 dk acıyı aldı sonra yine aynı :(

silverdin ve anestol diye kremler var onun ikisini karıştır sür birisi ağrı kesici diğeride yara yanık kremi tamamen geçirmese de baya hafifletiyor benimde acı biber doğrayınca elim çok yanar o nedenle ben eşime doğratırım:)))

:D Eşiniz iyi ben yapmam etmem demiyor maşallahh :nazar: Bu kremler evde yok ne yazık ki limonu denim olmadı alıcam denicem bunuda.Teşekkürlerr :)

gecmis olsun...canim soguk suyun altina tutmak filan gecici seyler tabii....beklemek lazim bi kac gune gecer ama iste..

bi posetin icine buz koyup avucunda bekletebilirsin. bu sekilde biraz olsun seni rahatlatir diye dusunuyorum.

buarada bende 2-3 gun once dogramistim aci biber, daha dogrusu aldigim biberler aci cikmisti atmaya kiyamadim dedim dograyip buzluga atayim ve lahmacun veya baska seyler yaparken cikaririm azar azar kullaniriz...

elime poset gecirip dogradim canim...sag elimle bicagi tuttum sol elimle biberleri...hele birde lens kullaniyorum bu yuzden gozlerime surmek berabt olurdu...ama aynisi taharet icinde gecerli tabii :18:

Aynen soğuk su 5-10 dk hafifletiyor sonra yine aynı acı.Buzuda denim bari.Burnun kaşınıyor kaşıyorsun kaşıdığına pişman oluyorsun sonraa. :))

canım evde varsa veya yakında bir eczane varsa antihistaminik bir ilaç kesin çözüm olur.zyrtec tavsiyemdir benim basıma da gelmişti.öyle limon domestos falan sakın diyorum.

canım evde varsa veya yakında bir eczane varsa antihistaminik bir ilaç kesin çözüm olur.zyrtec tavsiyemdir benim basıma da gelmişti.öyle limon domestos falan sakın diyorum.

Eczane yakınımızda.Sakıncalı mı ki limon ve domates?

sakıncalı diyemem ama sonucta elinizde alerjik bir reaksiyon olmus.sözkonusu olan deriniz. bunlar normal durumlarda bile deriye zararlıyken birde reaksiyon durumunda ne tür tepki olusur bilemiyorum.dediğim gibi bunun tek çaresi eczaneden zytrec ya da benzeri bi ilaç almak.hem evde bulunması gereken bir bir ilaç bu.

sakıncalı diyemem ama sonucta elinizde alerjik bir reaksiyon olmus.sözkonusu olan deriniz. bunlar normal durumlarda bile deriye zararlıyken birde reaksiyon durumunda ne tür tepki olusur bilemiyorum.dediğim gibi bunun tek çaresi eczaneden zytrec ya da benzeri bi ilaç almak.hem evde bulunması gereken bir bir ilaç bu.

ya tamam sakıncalı olabilir asitli sonuçta ama bide şöyle bi durum var biber gazında insanlar gözüne sürüyo gözler daha hassas sonuçta..yinede bilemem tabi ilaç daha mantıklı ve garanti..bizimki kocakarı tavsiyeleri oldu:37::37::37:

patates keserken parmanının basını uçurmuş,bisiklet kazası geçirmiş,ayagının üstünden araba geçmiş,parmagını kızgın yaga daldırmış bir insan olarak gecen benimde basıma gelen bu biber yanmasında yaşadığım acıyı hiç birşeyle kıyaslayam tam bir saat evin içinde koştum resmen acıdan.artık ne katıyolarsa bu biberlerin içine bilemiyorum.arı sokması bunu en iyyi örnegi ne olduğunu anlamadığımız durumlar genelde alerjik reaksiyon oluyormuş.Allah korusun insan ölüyor bile böyle bazı alerjik reaksiyon durumlarında.dikkatli olmak lazım.mümkünse soluğu en yakın eczane ya da hastanede alın.

ya tamam sakıncalı olabilir asitli sonuçta ama bide şöyle bi durum var biber gazında insanlar gözüne sürüyo gözler daha hassas sonuçta..yinede bilemem tabi ilaç daha mantıklı ve garanti..bizimki kocakarı tavsiyeleri oldu:37::37::37:

kayınpederim cilt doktoru bende bir sürü cilt hastalığından muzdarip bir insan olarak bu konuda bir miktar tecrübem oldu ister istemez.pinpirikleniyorm haliyle ki benim evli bir kadın olarak limon domates patates temizlik malzemelerine ellemem yasak ama nasıl yemek temizlik yapcam.valla insan bir süre sonra hayattan beziyor bu ne ya hersey zararlı diye.

Doğru sonuç olarak limon asitli biberin deriye nasıl bir etki yaptığınıda bilmiyoruz.Buzla hafifledi bakalım devam ederse acı alıcam kremi.

İlginç aslında göze birşey yapmıyor demek ki ya da yapıyor ama zamanla ortaya çıkıcak.Korneaya zarar verebilir asit aslında.Ama insan o acıdan artık ne olursa olsunda geçsin diye bakıyor :(

canım aynısı başıma geldi.. hiçbişey yapma. silverdin kremi al dök eline. nemlendirici gibi sür tüm eline. öyle dursun 1 saat sonra hiç acı kalmayacak. geçmişolsun :)

Teşekürler Ben herşeyi denedim geçmedi o kremleri karıştırp sürdüm hemn geçti:))

Back