- 25 Aralık 2008
- 14
- 2
- 86
- Konu Sahibi Mavikelebek0134
-
Ben Mustafa Bey Medipol Hastanesi nde çalışırken histeroskopi olmuştum 19 Ağustos ta. Ama hala hamile kalamadım. Güzel haberler almak istiyorum bakalım. Kısmet...
Merhaba S sinkar , bende 19 Ağustos ta operatif histeroskopi oldum senden tam 1 ay önce :) bende darlık vardı hatta T şekline yakındı rahim düzeltme yaptı 30 Eylül de kontrole gittim 10 üzerinden 9 puan verdi rahimin son şekline, ufak bir düzeltme gerekebilir ama şuan rahim tam iyileşmemiş de olabilir Kasım ayında tekrar gel dedi. Duruma göre ofis histeroskopi ile bayıltmadan hemen düzeltelim dedi. Ama o aralarda yeni muayenehaneye geçti ben yurtdışına gittim vs bir türlü gidemedim ve bu arada da hamile kalamadımA ankr_25 merhaba cnm bende 19 eylülde mustafa hocada operatif histeroskopi oldum ... bildiğin ameliyattı ofis ortamında değildi yane... neyse martta kadar bekleyin doğal yollarla hamile kalırsın dedi... eşimin sperm testleri ve benım hormon testlerim normal... Rahim yolum dar ve uzunmuş onu düzeltti mustafa hoca 2,5 yıllık evliyim ve 27 yaşındayım... beklemek gercekten zor, hersey mükemmel görünüyor dedi mustafa hoca... Siz naptınız hamile kaldınızmı? bekleme sürecı olumsuz sonuçlanırsa napacagım bilmiyorum...
cnm ben 16 kasımda kontrol amaçlı yenı yerınde muane oldum o zaman adetimin 3. günündeydım ve bana dediki adetlıyken rahim ölçüsünü kolay alamam ama sizinkısı mükemmel dedi... benımde rahim yolum çok ince ve dardı öncekı halını gösterdi sonrakı halınıde biraz genişletmiş bellı... hamileliğime engel bumu dedim evet dedi bu durum düzeldi doğal yollarla kesın olur dedi ... sabret ve kendine zaman tanı dedi... bende bu ay ovulasyon testine başladım önemlı günlerımı değerlendirdim bat 11 aralık beklıyorum inş iyi haberler veririm... sana tavsiyem ovulasyon testi kullan... boş boşuna doktora gitmene gerek yok bence...Merhaba S sinkar , bende 19 Ağustos ta operatif histeroskopi oldum senden tam 1 ay önce :) bende darlık vardı hatta T şekline yakındı rahim düzeltme yaptı 30 Eylül de kontrole gittim 10 üzerinden 9 puan verdi rahimin son şekline, ufak bir düzeltme gerekebilir ama şuan rahim tam iyileşmemiş de olabilir Kasım ayında tekrar gel dedi. Duruma göre ofis histeroskopi ile bayıltmadan hemen düzeltelim dedi. Ama o aralarda yeni muayenehaneye geçti ben yurtdışına gittim vs bir türlü gidemedim ve bu arada da hamile kalamadımBen 4 yıllık evliyim 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Bize de aynısını söyledi. Sizin kendiliğinden olur bekleyelim dedi. Şuan yumurta takibine başlasam mı diye düşünüyorum. Ama Mustafa Bey de başlayamam o kadar saat bekleyemem sıra filan. Çünkü çalışıyorum imkansız onda takibe başlamam. Kendi doktorum Bağcılar da oraya da gidemem çalışma şartları yüzünden. Bakalım bu ay adetim yeni bitti. Şimdilik bir şey yapmadım. İşin kötüsü adetlerim de çok düzenli değil. Biraz umudum kırıldı artık maalesef
Ovülasyon testi kullanıyorum yine de kalamadım
İnşallah güzel haberler verirsin canım :) niyeyse ben ummuyorum artıkcnm ben 16 kasımda kontrol amaçlı yenı yerınde muane oldum o zaman adetimin 3. günündeydım ve bana dediki adetlıyken rahim ölçüsünü kolay alamam ama sizinkısı mükemmel dedi... benımde rahim yolum çok ince ve dardı öncekı halını gösterdi sonrakı halınıde biraz genişletmiş bellı... hamileliğime engel bumu dedim evet dedi bu durum düzeldi doğal yollarla kesın olur dedi ... sabret ve kendine zaman tanı dedi... bende bu ay ovulasyon testine başladım önemlı günlerımı değerlendirdim bat 11 aralık beklıyorum inş iyi haberler veririm... sana tavsiyem ovulasyon testi kullan... boş boşuna doktora gitmene gerek yok bence...
cnm ben histeroskopi olmadan önce yaptırmıştım hatta o zaman klomende kullanmıştım fakat malum bir işe yaramadı... birkaç defada ilaçsız kontrol yaptırdım 14. ve 15. günü çatlamıştı.... doktor bana o zman 10,12,14. gün ilişkı önermişti yine olmadı... benım adetlerım düzenlı cnm 14. yada 15. günü yumum çatlıyor ... o yüzden artık gerek görmüyorum teste.... bu ay ilk defa ovulasyon testi kullandım 13. günü koyu çizgi yakaladım 14. günü çatladı yumurtam... aslında adetleri düzenlı olan kdın için gereksiz bunlar... ama senın durumun farklıysa bilemem cnm ... adetin düzensizse doktora gitmende fayda var...Ovülasyon testi kullanıyorum yine de kalamadımsen takip yaptırdın mı hiç?
Bu ay da deneyeyim olmadı öbür ay başlarım. Bu ay da başlarım ama Levent civarında iyi bir doktor bulmak lazım. Mustafa Bey den sonra kimse kesmeyecek artık bizicnm ben histeroskopi olmadan önce yaptırmıştım hatta o zaman klomende kullanmıştım fakat malum bir işe yaramadı... birkaç defada ilaçsız kontrol yaptırdım 14. ve 15. günü çatlamıştı.... doktor bana o zman 10,12,14. gün ilişkı önermişti yine olmadı... benım adetlerım düzenlı cnm 14. yada 15. günü yumum çatlıyor ... o yüzden artık gerek görmüyorum teste.... bu ay ilk defa ovulasyon testi kullandım 13. günü koyu çizgi yakaladım 14. günü çatladı yumurtam... aslında adetleri düzenlı olan kdın için gereksiz bunlar... ama senın durumun farklıysa bilemem cnm ... adetin düzensizse doktora gitmende fayda var...
cnm buğüne kadar en uzun döngün ne kadar oldu? gün aşırı denemek en mantıklısı sonrası Rabbime kalmış... çokta fazla doktor incelemene gerek yok cnm sadece yumurtlama takıbı yaptıracaksın, çoğu hastanede özel yada devlet farketmiyor yumurtlama takıbıne asistanlar bakıyor... Mustafa Hoca zorlu vakalarda daha çok ilgilenıyor, bu takip işi onu kesmez :))Bu ay da deneyeyim olmadı öbür ay başlarım. Bu ay da başlarım ama Levent civarında iyi bir doktor bulmak lazım. Mustafa Bey den sonra kimse kesmeyecek artık bizi
Haklısın bakmayabilir bana :) aslında 30-34 gün arasında oluyorum 28-29 da da oluyor kafasına göre takılıyor yani :) ama son zamanlarda 38. Günleri gördüm yaacnm buğüne kadar en uzun döngün ne kadar oldu? gün aşırı denemek en mantıklısı sonrası Rabbime kalmış... çokta fazla doktor incelemene gerek yok cnm sadece yumurtlama takıbı yaptıracaksın, çoğu hastanede özel yada devlet farketmiyor yumurtlama takıbıne asistanlar bakıyor... Mustafa Hoca zorlu vakalarda daha çok ilgilenıyor, bu takip işi onu kesmez :))
cnm eğer klomen kullanacaksan iyi bir doktor olması gerekır tabi, sırf takıpse çok fazla incelemene gerek yok... en uzun döngün 38 ise... adetınn 12. günü ilişkıye başlarsın 24. güne kadar gün aşırı ilişkı.... doktor sana muhtemelen 12,14,16,18,20,22 ve 24. günde ilişkı tavsiye edecek... çünkü hergün senı muane etmeyebilr, hem çalısıyorsan yumurtlama takıbı çok sıkıntılı oluyor kendimden biliyorum ... doktor genellıkle öykü alıyor ve ona göre ilişkı düzenı veriyor :)Haklısın bakmayabilir bana :) aslında 30-34 gün arasında oluyorum 28-29 da da oluyor kafasına göre takılıyor yani :) ama son zamanlarda 38. Günleri gördüm yaasonra da acaba kiste mi dönüşüyor yumurta diye düşünüyorum. Normal de ovülasyon testinde pik değeri görüyorum testler doğruysa demek ki çatlama sorunum yok ki pik değeri görebiliyorum çok şükür. Takip kolay bir işlem ama klomen hormonları etkiliyor ya ondan korkuyorum çünkü bazı kullananlarda kist oluşmuş. Ondan dolayı iyi bir doktor olmasında fayda var diye düşünmüştüm??
Aaa evet ona gerek yok bence de. Ama histeroskopi sonrası 4. aya giriyorum Mustafa Bey en az 4 ay bekleyin demişti bu ay da olmazsa sonraki aşama klomen tedavisi diye düşünüyorum yada direkt aşılama mı olur ki? Sen ne düşünüyorsun? Çünkü hikayelerimiz benzercnm eğer klomen kullanacaksan iyi bir doktor olması gerekır tabi, sırf takıpse çok fazla incelemene gerek yok... en uzun döngün 38 ise... adetınn 12. günü ilişkıye başlarsın 24. güne kadar gün aşırı ilişkı.... doktor sana muhtemelen 12,14,16,18,20,22 ve 24. günde ilişkı tavsiye edecek... çünkü hergün senı muane etmeyebilr, hem çalısıyorsan yumurtlama takıbı çok sıkıntılı oluyor kendimden biliyorum ... doktor genellıkle öykü alıyor ve ona göre ilişkı düzenı veriyor :)
İnşallah tutmuştur canım :) bende bu ay hamile kalamazsam bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Sen direkt aşılama mı yaptırdın yoksa çatlama iğnesi kullanıp da şansını denedin mi?merhaba herkese
20 kasımda adet oldum en son ve yeni kliniğe gittim aşılamaya başlamak için. geçen sefer aşılamaya iğne ile başlamıştım puregon 300 den günlük 75 doz 9 gün iğne yaptım ve sonuç 5 yumurtaydı ve aşılamayı iptal etmişti.Bu durumu kendisine hatırlattım ve bu sefer klomen hapla başladık sabah akşam 1 er tane. 3. gün başladım hapa sonrasında 9. gün kontrole gittim. Kontrolde 2 tane yumurta büyümüştü biri 18 mm diğeri 20 mm.Büyümüş bile dedi ayın 28. de ve o akşam otriville çatlatma iğnesi yaptım 2 tane. 30 kasımda Acıbadem fulya müsait olmadığı için bizi şişli kolan hastanesine yönlendirdi. Ve aşılamayı o hastanede yaptı. 30 dk muayene alettinde yattım. 2 gün işe gitmedim 2 günde hafta sonuydu 5. gün işe başladım bakalım. Artık hayırlısı Allah tan. Aşılama ücreti 2500 lira bu arada. 400 muayene 110 çatlatma iğnesi ve haplar falan hepsi 3050 liraya maloldu. 14 aralık ta regl olmazsam kan testi vereceğim
Allah kızıma sağlıklı sıhhatli hayırlı bir kardeş nasip etmiştir inşallah.İnşallah tutmuştur canım :) bende bu ay hamile kalamazsam bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Sen direkt aşılama mı yaptırdın yoksa çatlama iğnesi kullanıp da şansını denedin mi?
cnm benım düşüncem şubata kadar gün aşırı ilişkı dene eğer olmazsa (inş olur) Mustafa Hocaya gidersin o karar verir... ben şubata kadar bekleyecegım eğer olmazsa Mustafa Hocadan randevu alacagım... Hikayelerimiz benzer bakalım nasıl bir tedavi yöntemı uygulayacak... bekleme süresi içerisinde sadece gün aşırı ilişkı ve ovulasyon testi dene... ovulasyon testini bana Mustafa Hoca söyledi muhakkak kullan dedi... Yum dönemını kaçırma dedi... sper ve hormon tetsleriniz nasıl cnm normalmı?Aaa evet ona gerek yok bence de. Ama histeroskopi sonrası 4. aya giriyorum Mustafa Bey en az 4 ay bekleyin demişti bu ay da olmazsa sonraki aşama klomen tedavisi diye düşünüyorum yada direkt aşılama mı olur ki? Sen ne düşünüyorsun? Çünkü hikayelerimiz benzer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?