• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acemiyim, yardım edin :))

postal

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
2
0
16
İzmir
merhabalar aranıza yeni katıldım. ben çeyiz yapmaya başladım ve gözüm büyümeye başladı.
ben yorganları battaniyeleri, nevresim takımları, çarşaflar pike takımları, çelik tencereler, günlük yemek tkm, su bardakları, havlular ve ufak tefek mutfak ıvır zıvırlarını aldım. bunların dışında bana bu çeyiz olayı kaça patlayacak bir bilen bilgilendirebilir mi?

merhaba canım hoşgeldin:3: içini karartmak gibi olmasın ama benim 1 ay sonra düğünüm var, herşeyi işin içine katarsak ( tam hesap yapmamakla birlikte) yaklaşık 16-17 gibi bişey oldu sanırım benim. allah yardımcın olsun :44:

merhaba canım hoşgeldin:3: içini karartmak gibi olmasın ama benim 1 ay sonra düğünüm var, herşeyi işin içine katarsak ( tam hesap yapmamakla birlikte) yaklaşık 16-17 gibi bişey oldu sanırım benim. allah yardımcın olsun :44:

Bizimde allahin izniyle eylul 22 de dugunumuz var ortada dugun mekani disinda pek bisey yok.
Ben misafir yemek takimimi catal bicak tencere kahvalti bardak takimlarimi aldim bide nevresim yorgan
battaniye birer ikiser biseylerim var o kadar. Elektronik esyalari beyaz esyalari mobilyalari
Nisanlimla alicaz. 30 bin gibi bi butceyle pesin halletmeye calisicaz insallah. Zor is vallahi
allah herkesin yardimcisi olsun. Ben internette yazan evlilik ihtiyac tablolarini gerekli
olanlari listeledim ekledim bazilarini cikardim. Aldikca ikimiz ciziyorum ustunu. Stres yapmak
istemiyorum ama oluyo bi sekilde :(

Bizimde allahin izniyle eylul 22 de dugunumuz var ortada dugun mekani disinda pek bisey yok.
Ben misafir yemek takimimi catal bicak tencere kahvalti bardak takimlarimi aldim bide nevresim yorgan
battaniye birer ikiser biseylerim var o kadar. Elektronik esyalari beyaz esyalari mobilyalari
Nisanlimla alicaz. 30 bin gibi bi butceyle pesin halletmeye calisicaz insallah. Zor is vallahi
allah herkesin yardimcisi olsun. Ben internette yazan evlilik ihtiyac tablolarini gerekli
olanlari listeledim ekledim bazilarini cikardim. Aldikca ikimiz ciziyorum ustunu. Stres yapmak
istemiyorum ama oluyo bi sekilde :(

talım öncelikle hayırlı olsun içini karartmak istemem fakat ben 3 yıldır hazırlıyorum:) önce bi miktar altın yapıp kenara koydum nasipse seneye yazın düğünüm. bu aralar da tamamlamaya çalışıyorum. öncelikle, vitrin örtülerin ve mutfak takımın var mı yoksa 300 tl gibi fiyatlara satılıyor inanılmaz şık gösteriyor naçizene tavsiyem:) yatak örtüsü de önemli bir detay. yemek takımı çatal kaşık vs onları kampanyalı olarak toptan 1 75 gibi bir fiyata getirebilirsin. Karaca ve emsan tavsiyemdir. Bir de şu büyük marketler var ya bim şok a 101 migros oraları takip et ben mesela teflon tence ve sahan takımımı bim den 60 tl gibi bir fiyata aldım ve mehtap markası:) ha şok da paşabahçenin cam ürünlerini perşembeleri satıyor:) Eee memuruz idareli olmak lazım dimi ama. hem çok pahalı marka şeyler alam bi kaç yıl sonra sıkılırsın değiştirmek istersin verdiğin paraya acırsın:) Ha bir de kedimeli nevresim takımları oluyor doğumunda falan sermek ve saten yorganı geçirmek için 50 tlye bile bulursun. neyse aklıma geldikçe yazarım:) kolay gelsin

talım öncelikle hayırlı olsun içini karartmak istemem fakat ben 3 yıldır hazırlıyorum:) önce bi miktar altın yapıp kenara koydum nasipse seneye yazın düğünüm. bu aralar da tamamlamaya çalışıyorum. öncelikle, vitrin örtülerin ve mutfak takımın var mı yoksa 300 tl gibi fiyatlara satılıyor inanılmaz şık gösteriyor naçizene tavsiyem:) yatak örtüsü de önemli bir detay. yemek takımı çatal kaşık vs onları kampanyalı olarak toptan 1 75 gibi bir fiyata getirebilirsin. Karaca ve emsan tavsiyemdir. Bir de şu büyük marketler var ya bim şok a 101 migros oraları takip et ben mesela teflon tence ve sahan takımımı bim den 60 tl gibi bir fiyata aldım ve mehtap markası:) ha şok da paşabahçenin cam ürünlerini perşembeleri satıyor:) Eee memuruz idareli olmak lazım dimi ama. hem çok pahalı marka şeyler alam bi kaç yıl sonra sıkılırsın değiştirmek istersin verdiğin paraya acırsın:) Ha bir de kedimeli nevresim takımları oluyor doğumunda falan sermek ve saten yorganı geçirmek için 50 tlye bile bulursun. neyse aklıma geldikçe yazarım:) kolay gelsin

teşekkürler canım :) ben 2 aydır hazırılıklara başladım işte. Karaca dan yemek takımı kahvaltı takımı 22 lı çelik tencere seti 5 li teflon tencere seti çatal bıçak takımı kristal bardak takımını topluca aldım. Onun harici işte dediğim gibi ikişet üçer uyku setim nevresimim havlum pikem takımım, kahve takımım cezvelerim kek kalıplarım falan var, iki ayda gördukce almaya çalıştım, hatta büyük kısmını bı haftada aldım :)

Ben dediğim gibi çeyiz hazırlığı falan yapmadım hiç o yüzden niyetine girdikten sonra aldım ne bileyim daha içimden geldi böylesi sankı :)

Mayısta aile arasında nişanımız olacak, eylül de de düğün, temmuz gibi kısmetse evi alıcaz, gelinlik bakmaya başlıycam nişandan sonra, mobılyalar kafamda modelleri beğendım, onları beyaz eşyaları toplu alıcaz, son olarakta ağustosta falan eve göre perde halı falan bakıcaz, o kadar.

Olduğu kadar diyorum ben kendı kendıme, mutfak eşyalarını ev tekstilini falan eksikleri ben halledıcem bı ıkı ay içinde, mobilya beyaz esya elektronık esyalar falan içinde birlikte gidip peşin indirimli almaya çalışıcaz temmuz gibi.

Allah herkese yardım etsın, kolay işler değil, ama olsun değer gerçekten.

teşekkürler canım :) ben 2 aydır hazırılıklara başladım işte. Karaca dan yemek takımı kahvaltı takımı 22 lı çelik tencere seti 5 li teflon tencere seti çatal bıçak takımı kristal bardak takımını topluca aldım. Onun harici işte dediğim gibi ikişet üçer uyku setim nevresimim havlum pikem takımım, kahve takımım cezvelerim kek kalıplarım falan var, iki ayda gördukce almaya çalıştım, hatta büyük kısmını bı haftada aldım :)

Ben dediğim gibi çeyiz hazırlığı falan yapmadım hiç o yüzden niyetine girdikten sonra aldım ne bileyim daha içimden geldi böylesi sankı :)

Mayısta aile arasında nişanımız olacak, eylül de de düğün, temmuz gibi kısmetse evi alıcaz, gelinlik bakmaya başlıycam nişandan sonra, mobılyalar kafamda modelleri beğendım, onları beyaz eşyaları toplu alıcaz, son olarakta ağustosta falan eve göre perde halı falan bakıcaz, o kadar.

Olduğu kadar diyorum ben kendı kendıme, mutfak eşyalarını ev tekstilini falan eksikleri ben halledıcem bı ıkı ay içinde, mobilya beyaz esya elektronık esyalar falan içinde birlikte gidip peşin indirimli almaya çalışıcaz temmuz gibi.

Allah herkese yardım etsın, kolay işler değil, ama olsun değer gerçekten.

kesinlikle tatlım fazla da kasma çünkü evin içine girince de alabilirsin bazı şeyleri bornoz takımı ve misfir havlu takımı aldın mı? bi de karacadan kahvaltı takımını kaça aldın ben bi ev de beğenmiştim ama çok pahalıydı:( içimde kaldı:)

benimde yemek takımım tencere takımımı cok onceden almama ragmen insanın gözü doymayınca Şuan için net olmamakla birlikte 20 milyarı buldu. Daha bana düşen halı perde hiç bişey almadım :D

canım çeyizciler kervanına hoşgeldinnnn ;)

canım mutfak eşyalarım,küçük ev aletleri, ev tekstil ürünlerim, dekoratif eşyalar, aksesuarlar, banyo ürünlerim nerdeyse bitti sayılır. bütün bunlara toplamda 15.000 TL harcamışım. bunun dışında yatak odası takımı,yatak odası perdesi, halısı, buzdolabı ve TV hariç beyaz eşyalar, mutfak masası ve mutfak halısı, perdesi, kına salonu vs nerdeyse 15.000 TL tutuyor. akılda olmayan masrafların da 2.000- 3.000 tutacağını var sayarsak canım 30-32.000 TL gerekiyor. çooook zor işler canım yüzdüm yüzdüm kuyruğuna getirdim allah yardımcımız olsun. bir ömür mutlulukla kullanalım inşallah ;)

selam temel olan şeyleri almışsın canım iyi günlerde kullan bende bu yaz evlenicem allah nasip ederse bende çalışıyorum ama maaşım düşük:(o yüzden elimden geldiği kadarıyla yapıyorum nişanlım tüm beyaz eşya -süpürge-bir kaç tanede annesinin vericeği robot var bunun dışında halı perdeyide o alıcak evin küçük oğlu:)o açıdan biraz rahatım benimde hiçbirşeyim yoktu şuan yemek çeyiz setini aldım karacadan -birde 50 liralık güralın bir 6 kişil seti ...ıvır zıvırlar bitmiyor onları saymama gerek yok .... küçük ev aletlerinin hepsini ben aldım ama fritöz ekmek kızartma filan hiç almadım ayrıca çok kasma kendini şimdi temel şeylerden alırsın sonra tekrar alırsın ayrıca dantel filan örtü vitrinmiş oturmayaymış alma bence çok gereksiz 100 liralık örtüler var onlardan al çok şıklar ayrıca yatak örtünüde sana hemen bir tavsiye spor ve günlük al sonuçta o tüllülere birde bakım lazım taç ta çok uyguna var ayrıca bim e de gelmişti ben ordan aldım bulursan kaçırma sana tavsiye her oda için ayrı liste yap ben öyle yaptım şuan o ıvır zıvır kısmındayım mesela her oda için bir bütçe ayır onda göre alışveriş yap ben öyle yaptım ufakta olsa aldığında bitiyor yani banada dua et az kaldı...mutluluklar

kesinlikle tatlım fazla da kasma çünkü evin içine girince de alabilirsin bazı şeyleri bornoz takımı ve misfir havlu takımı aldın mı? bi de karacadan kahvaltı takımını kaça aldın ben bi ev de beğenmiştim ama çok pahalıydı:( içimde kaldı:)

Havlularım var ama bornoz takımı almadım daha Özdileğin bir setini gördüm, onu alıcam kısmetse. Karaca kahvaltı takımını 320 ye zor indirdik, fiyatlar pahalı biraz karaca da ama olsun modeli beğendim dayanamadım aldım, yoksa bence o kadar para vermek gereksiz kahvaltı takımı için:)

Biz yeni bitmiş projelerden baktık, hemen hemen karar verdık sayılır semt belli daire bellı olacak allahın ıznıyle, gerçekten ev fiyatları almış başını gidiyor istanbul da:(

Back
X