Nişan Acemiliğin de bu kadarı :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

gumus_89

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
46
0
611
35
İzmir
Arkadaşlar forumun bu bölümünü baştan aşağıya dolaştım. Ufak tefek fikirlerim oldu ama takılanlar var yine de kafama. Evin tek ve en büyük kızıyım, hiç bu tarz şeylerde baştan sona bulunmadım. Ne, nasıl olur hiç bilmiyorum.Eee artık bu konuda deneyimli büyükler olsun, atlatmış arkadaşlar olsun yardımlarınıza ihtiyacım var.

Şimdi bizim aileler tanıştılar. Onlar bize geldiler, çay, kahve içildi. Bugün de biz onlara gidiyoruz oturmaya. Damadın teyzesi bayramdan sonra gelceği için isteme o zaman olacak. Büyük ihtimalle bayramda da görüşür aileler.

İstemeye geldikleri gün yüzükler takılsın diye düşünüyoruz. Ayrıca nişan olmıcak. Şimdi nişan bohçası getiricekler mi ? Kız tarafının nişan bohçası yapması gerekiyosa ne zaman verir ? Nasıl bi kıyafet almak gerekir, tesettürlüyüm bu arada.

Yastık ve tepsi meselesi de ayrı tabi. Hangisi olması gerektiğine karar veremedim. Bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum.

istemeye geldikleri günde yüzük takabilirsiniz size kalmış o
benim ailem biraz kalabalık olduğu için biz yüzüğü ayrı bigün takmak istedik
istemede 10-15 kişiydik
3 gün sonra amca dayı eş dost çağırdık 60-70 kişi olduk yüüzk kestik
işte ikramlarda falan bulunduk

diğer soruna gelelim
geçen pazar nişanladım
nişandan bi hafta önce benim bohçam geldi
nişan geçti bi hafta olucak yani bu pzarda biz erkek tarafının bohçasını vercez
adetlerinize bağlı
ha adet ne bilmiyorum diyosan ailenle konuş sizin için hangisi uygun olur karar verin
siz ne derseniz erkek tarafı ona uyar çünkü

tepsi mi yastık mı sorusuna gelince
benim nişanım salonda oldu 500-600 kişilik süslü bi tepsiyi trcih ettim
yastık salona uymaz diye
evdeyse yastığıda tepsiyide gayet rahat kullanabilirisn
okadar takma kafana
benim sözümde sade gümüş bi tepsiydi süslememiştim bile

öncelikle hayırlı olsun. istemeye geldikleri gün yüzük takılacaksa söz olur ama isterseniz alyanslarınızı takıp isteme söz nişan hepsini bir arada yaparsınız. benim istemeye geldikleri gün yüzük taktık 60 kişi falan vardı. nişan olsa daha kalabalık olur eve sığamayız diye nişanı ocakta salon tarzı bir yerde yapacağız.
gelinin bohçası nişandan önce gelir, alışverişe götürülür kızın istedikleri alınır. damadın bohçası nişandan sonra götürülür.
elbiseye gelince şimdiden bak beğenmek biraz zaman alıyor son ana kalırsa içine sinmeyen birşeyi mecburen alabilirsin. kendini nasıl güzel hissediyorsan öyle giyin. ama sakın etek ceket gibi birşey giyme. bana çok sıradan geliyor. o gün senin en güzel günün şık ve güzel olmalısın.
yastık/tepsi olayına gelince ona bende henüz karar veremedim. çok şık modellerr var ikisinde de. benim sözümde gümüş tepsi kullanmıştık. içine dantel. üstünede boncuk ve taşlarla süslemiştim. ama nişan için karar veremedim henüz.

Beni istemeye geldikleri gün söz takıldı, sözüm tek taştı sevgilim taktı.
Sadece 2 aile idik, kuru pasta kola börek çıkardık, sonra türk kahvesi ve lokumları,
sözlüme bol şekerli kahve yaptım zorla içti, içerken yüzü kızardı :) su da vardı yanında su içti bolbol.
sonra pasta kesildi, çay da çıkardık söz oldu.
Şimdi nişan yapıcaz, onda da elbise aldım benim başım açık ona göre açık bir kıyafet aldım.
Saçımı makyajımı yaptırıcam sen nasıl yaptırırsın bilmiyorum tesettür başı yapıyorlar onlardan yaptırırsın güzel olur, tepsi de normal gümüşlü jumbo tepsim vardı çeyizlik ona bir dantel koyucam makas için de evdeki makasa inci takıcam sanırım, güzel olmazsa yenisini alırım.
Bu kadar aslında, nişanda soğuk meze (fava, sarma, börek vs ) ve meşrubat çıkarmayı düşünüyoruz, o da yine aile içinde olacak. Yani yine az kişi olucaz evde olacak. Yaza da düğün diye planlıyoruz bakalım hayırlısı her şeyin.

canim sade ama sik bir kiyafet sec bence..., senin durumun benimkine benziyor biraz :).. nisan tepsiside olur yastikda olur ama her ikisinide süslemelisin kesinlikle :)..., kalabalik olacaksaniz misafirlik yemekler hazirlayin, dolma , börek, salata, vs vs... cay , kavhla , cola , fanta bulundurun.. , isteme olur ve yüzükler takilir tabiki ailen bunu telefonda belirtmesi gerekiyor , damadin ailesin.., mutlulukklar , darisi basima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…