Merhabalar
yarışmanın son dakikasına yetiştim umarım
benle röportaj yapılmaz artık heralde şu saatten sonra
not: konu başlığını bile becerememişim, sadece sponsorluğumu yazabilmişim özür dilerimmmm
aslında acemi şansımın sponsorluğunda muffin makarna (M&M
)
bir sürü aksilik sebebiyle şu an yükleyebiliyorum fotoğraflarımı
işte mutfak acemisi gelin adayından ennn basitinden hiiiç de iddialı olmayan bir tarif
öncelikle bu tarifi beğenmek yetmiyor, öncelikle alınan muffin kalıbının evdeki fırınınıza sığması gerekiyor
yoksa benim gibi davul fırında yapmak zorunda kalıyorsunuz tarifinizi
tam da bu noktada başlıyor acemi şansım (ya da belki de şanssızlığım
)
şansa veya şanssızlığa tarifin sonunda karar verelim
gelelim tarifimize
malzemeler:
2 su bardağı dirsek makarna (böyle isimli bir makarna olduğunu da bu tarifte öğrendim
)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çırpılmış yumurta
1 su bardağı süt
1buçuk su bardağı kaşar peyniri
1buçuk su bardağı beyaz peynir (orjinal tarifte mozarella yazıyor)
yarım su bardağı ekmek kırıntısı
2 çay kaşığı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
hazırlık aşamamız:
ekmek kırıntılarımızı zeytinyağı ve tuzumuzla karıştırıp kenara bırakıyoruz, böylece kırıntılar yağı ve tuzu çekiyor
dirsek makarnalarımızı pişirmeye başlıyoruz, tarifte 8 dakika denilmiş, makarnaların biraz sert kalması gerekiyormuş.
makarnalarımız haşlandıktan sonra bir kaba alıyoruz
çırpılmış yumurta ve tereyağımızı makarnaya katarak karıştırıyoruz, kaşar peynirinin yarım su bardağı kadar kısmını ayırıp kalan kaşar peyniri diğer malzemelerle birlikte makarnaya katıp karıştırıyoruz.
karışımımızı muffin kalıbına eşit bir biçimde dağıtıyoruz, ayırdığımız kaşar peynirini üstlerine dağıtıyoruz ve en son ekmek kırıntılarımızı da koyduktan sonra fırına vermeye hazırız.
aslında tarifte önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30dk. pişirin diyor ancak ben davul fırında pişirdiğim için hasbelkader pişirdim
itiraf ediyorum işte
pişip pişmediğini kontrol etmekten saate bakmayı unutmuşum
bu minnak çıtırları tabağa alıyoruz
ikram görselliği daha iyi olsun isterdim ama mutfakta bana ayrılan sürenin sonuna geldiğimizden öhhöm öhhhömm
özellikle evde bulunan ve az sayıdaki malzemeyle böyle bir ikramlık hazırlayabilirsiniz
afiyet olsun