• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi Pasaklı'dan bu gün ne yaptım?

kosankaplumbag

Balıklar yalnızca suyun kollarında sevilir
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
411
817
33
Öncelikle bu konuyu kendim için açıyorum bu tarz bir çok topik var ama ben böyle daha moral motivasyon olacağını düşündüm.
Merak edenler için kendimi kısaca anlatayım.
19 yaşında genç bir anne, başarılı bir üniversite öğrencisi, mükemmel bir eş, acemi bir aşçı, temizlik konusunda pasaklı bir üşengeç var karşınızda.
Her şeye yetişemiyorum gerçekten aslında temizlik yapmayı severdim o yerler silininceki çiçek kokusu, çamaşırları astığında ki o yumoş kokusuna bayılırım ama gelin görün ki işlerim hep aksıyor.
4.5 aylık bir bir kızım var ve gerçekten çok zor bir bebek asla kendi kendine bıraksam durmaz mutfakta yanımdayken bile öyle ağlıyor beni al diye bende mecburen tüm enerjimi ona ve okula harcıyorum.
Eşimle bu ev özelliklede mutfağın dağınıklığı konusunda çok kavga ettik. Kendisi gerçekten bana çok yardım eder. Kızıma bakar, oturma odasını, giyinme odasını toparlar bazen sinirlenirse mutfağada el atar.
Ama ben artık böyle olmak istemiyorum ve o yüzden bu konuyu açtım..
Güzel tavsiyelerinize, yorumlarınıza açığım ve mutluda olurum.

Bu gün neler yaptım.
Öncelikle sabah kızım kusmuştu onları makinaya atmıştım örtüleri falan onlar yıkandı astım renkliler çok dolmuştu 2 makine ettiler onları yıkadım bir makinası asıldı diğeride sepette ıslak ıslak asılmayı bekliyor askıda yer olmadığından diğerlerinin kurumasını bekliyorlar :KK51:
Öğlen mutfağı toparladım bulaşıkları makineye dizdim.
Akşam için mercimek çorbası ve hindi ızgara yaptım :kk77:
Sonra onların bulaşıklarını makineye dizdim düdüklüyü elimde yıkadım.
Birazdan kalan çamaşırları asıcam ve :KK31: ve yapabilirsem sütlaç yapıcam :KK9:

Evet 2. Günümün akşamına geliyoruz ve neler mi yaptım.:KK16:
Sabah 8 de kalktım patates haşladım ve börek içi hazırladım. Bu arada kzımın mamasını yedirip uyuttum:anne: o uyuyunca 1 tepsi böreği fırına verdim kahvaltılıkları çıkarıp masayı hazırladım çay demledim.:kk77:
Komşunun tabağı bendeydi ona börek koyup eşimle gönderdim.:halay:
Kahvaltıdan sonra kalan yufka ve içle bir tepsi daha börek yaptım pişirdim. :hamarat:

Yatak nevresimlerimizi makinaya attım kızımın bir kaç peluş oyuncağıyla birlikte.
Dün astığım çamaşırları topladım şu an yerleştirilmek üzere sepette bekliyorlar :63:
Kızımı yıkadık eşimle birlikte :):KK46:
Onu uyutup evi süpürmeye başladım mutfak ve oturma odası hariç her yer süpürülüp silindi:temizlik:
Yüzeysel bir toz alındı.
Bonyonun klozet ve lavabosu çamaşır suyu ile fırçalanıp yıkandı.
Şimdilik bu kadar şu an kızımı uyutuyorum ayağımda sallayarak.
Mutfağı toplayıp süpürücem ve oturma odasınıda :KK14:
Gerçekten hiç canım istemiyor ama ikinci günden boşlamak istemiyorum :KK43:
Biraz bende uyusam iyi olacak aslında :uykucu:

Eveeeeeeeettttttt
Bu gün mutfağı ve oturma odasını toplicam :temizlik:
Keşke dün toplasaydım bu gün rahat ederdim:KK51:
Daha sonra giyinme odasında yerleştirilmeyi bekleyen çamaşırları yerleştiricem.
Ve günün geri kalanında ödev yapıcam bu gün çok bir şey yok hadi bakalım:KK55:

Evet dün ne mi yaptım hiiiiiiiiiç bir şey yapmadım :kızgın:
Sadece ödev yaptım. :kahve:
Ama bu gün mutfağı toplayıp sütlaç yapıcam zira artık canım çekiyor:kk77:

evet dün akşam mutfağı topladım,:halay:
bulaşıkları makineye dizdim çalıştırdım.
tezgahı çamaşır suyuyla sildim
lavaboyu cif ile ovdum.
ocağı temizledim ve sildim.
akşam yemeği yaptım
düdüklüde et kavurma, havuç salatası.:kk77:
akşam salep yaptım eşimle içtik.:KK50:
saat 9 da yattım.:KK30::uykucu:

Evet dün neler yaptım bakalım...:KK64:
Sabah kalkıp kızımın çantasını hazırladım kızımı hazırlayıp bakıcısına götürdüm:anne:
Okula gittim, hoca gelmemişti :KK71:
Bende hastaneye eşimin yanına gittim:KK74:
En yakın arkadaşımın anneannesi yoğun bakımdaydı durumu kritikti. Arkadaşımı görmeye yoğun bakıma çıktım acil kan arıyordu sınıftakileri aradım bir kaç arkadaşa haber verdik kan grubu uyanlar kan vermeye grldiler:cry:
Öğlen eşimle gidip yemrk yedik :kk77:
Tekrar okula gittim öğleden sonraki derse, derste not tuttum :halay:pek not tutan bir öğrenci drğilim ama vizelerden sonra tutmaya karar verdim:KK14:
Dersten çıkınca eşimin dersi bitene kadar hastanede arkadaşımın yanında bekledim ve kitap okudum o arada :kahve:
Kızımı bakıcıdan aldık eve geldim kızımın mamasını yedirdim uyuttum:anne:
Sonra yemek yaptım; patatesli havuçlu sulu yemek, bulgur pilavı, tava yoğurdu, turşu, acuka sos :kk77:
Bulaşıkları ve mutfağı toplamadım öyle lavaboya ve tezgaha dizdim :kızgın:
Akşam 1 saat kadar kitap okuyup 9 da uyudum:oops:
Ev işi olarak hiç bir şey yapmadım ama olsun bu gün çok yorucu bir gündü

Öncelikle bu konuyu kendim için açıyorum bu tarz bir çok topik var ama ben böyle daha moral motivasyon olacağını düşündüm.
Merak edenler için kendimi kısaca anlatayım.
19 yaşında genç bir anne, başarılı bir üniversite öğrencisi, mükemmel bir eş, acemi bir aşçı, temizlik konusunda pasaklı bir üşengeç var karşınızda.
Her şeye yetişemiyorum gerçekten aslında temizlik yapmayı severdim o yerler silininceki çiçek kokusu, çamaşırları astığında ki o yumoş kokusuna bayılırım ama gelin görün ki işlerim hep aksıyor.
4.5 aylık bir bir kızım var ve gerçekten çok zor bir bebek asla kendi kendine bıraksam durmaz mutfakta yanımdayken bile öyle ağlıyor beni al diye bende mecburen tüm enerjimi ona ve okula harcıyorum.
Eşimle bu ev özelliklede mutfağın dağınıklığı konusunda çok kavga ettik. Kendisi gerçekten bana çok yardım eder. Kızıma bakar, oturma odasını, giyinme odasını toparlar bazen sinirlenirse mutfağada el atar.
Ama ben artık böyle olmak istemiyorum ve o yüzden bu konuyu açtım..
Güzel tavsiyelerinize, yorumlarınıza açığım ve mutluda olurum.
Nerdesin sen bumca zamandir ben aylardir seni ariyorum ruh ikizim.benim :eğlence:

dün neler yaptım?:sampiyon:
sabah kalktım kızıma su hazırlayıp onu yıkadım ve ilk kez kendi başıma yıkadım minişimi :KK46:
kahvaltı hazırlayıp yedik, mutfağı toplayıp düdüklüye patates koydum haşlansın patates salatası yapıcam diye :KK45:
dün yaptığım sarma ve dolmaları pişirmeye bıraktım.:rapci:
evi süpürdüm ve sildim :temizlik:

ortalığı toparlayıp masa hazırladım bir kaç komşumu ve kızımın bakıcı ablasını bize çağırmıştım.

saat 1 gibi onlar geldi bu arada kızımı 2 kere uyuttum kuş uykusu mübarek 10 dk uyuyor :KK43:
yaş pasta yapmıştım onu süsledim çay falan hazırladım.:hamarat:

herkes geldi yedik içtik dağıldılar mutfağı toplayıp bulaşıkları dizdim.
akşam günden kalanları yedik ve yanına tarhana çorbası yaptım :kk77:

bulaşıkları makinaya dizdim. kızımı uyuttum biraz içerde oturdum falan derken bende gidip yattım :uykucu:

bu gün neler yaptım?
sabah kahvaltı için patates kızarttım melemen yaptım eşim için ama kendisi yemeden gitti :KK12:

neyse kahvaltımı yaptıktan sonra kızıma mamasını yedirip uyuttum :anne: bende yanında uyuya kalmışım. :KK200:

eşim öğleden sonra eve geldi biraz uyudu falan ben kızımla ilgilendim saat 2 gibi öğlen yemeği hazırladım yedik :kk77:

bakıcı ablamıza yollamak istediğim eşyalar vardı onları hazırladım poşetledim. :KK28:

akşam kızımı uyuttuktan sonra mutfağı topladım bulaşık makinesini çalıştırdım. :super: makarna yaptım yedik :confused:

bulaşıklarını makineye koymadığım için lavaboda duruyorlar siz böyle yapmayın :KK20:

kızım uyandı mama yedirip tekrar uyuttum. Eşim maça gitti o arada.

anne dizisinin son bölümünü izledim, :cry: ağladım..

eşimin gelmesini bekliyorum sonra duş alıp yatıcam bende :KK37:

Eveeeet gel gelelim topiğimin başarısına

verryyyy verrrrrrrryyyyy goooooodddd :sampiyon::sampiyon::sampiyon:

eşim geçen gün dedi ki sen ne kadar hamarat oldun böyle :süslü: MAŞALLAH

Herkese tavsiye ediyorum gerçekten işe yarıyor son günlerde giremediğim için yazamadım ama gayet başarılı oldum :KK71:

Back