• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi anne

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
2 aylık kızım var arkadaşlar. Tüp bebek tedavisiyle allah bize bağışladı. Yani çok istedim çok dua ettim çok zorlu tedavilerden sonra oldu. Çok şükür sağ salim kucağımıza aldık. Ama ben tam bir depresyon yaşıyorum hem de hala. Lohusayken eşimle kavga ettik bilirsiniz olmazsa olmazdiro benim ailemi istemedi ben de onunkini. Kimse gelmedi destek olmadı çocuk bakmayı bilmezken tek başımıza bu aya kadar getirdik. Bebeğim kolik ve huzursuz bir bebek 36. Haftada doğduğu için sanırım sürekli kucakta kalmak istiyor. Yani memeler yara gündüz uykusu yok sürekli mızir danan. Gece sık kalkmak da yordu beni. Bu arada eşim çalışıyordu tekrar çalışmaya devam edecekti ama benim de gaza getirmemle işten ayrıldı şimdi o kadar iyi bir iş bulamıyor ve sürekli beni suçluyor. Bu ayrı bir gerginlik sebebi zaten. Bu arada tedavi surecindeyken bebeğin bokunu yerim herhalde diye düşünen ben çoğu zaman tahammülsüz bir insan oldum. Bebeğimden tabiki çıkarmıyorum ama başka şeylerden çıkartıyorum sinirimi. Bazen kriz geçirmekten korkuyorum. Bebekle tek kalmak istemiyorum ona zarar verebileceğim bile aklıma geliyor.yani Lohusalık uzadı sanırım. Bebeği bırakıp bir yere de gidemiyorum zaten bir eşim bir ben var. Ben olmazsam mama alacak çünkü zaten sürekli memede bir bebek ve sagmaya fırsat olmuyor mama içmesini de istemiyorum. Ama evde oturmaktan da bunaldım. Yani o hayalini kurduğum hayat uzak bana onu seviyorum tabiki ama çok zor geldi bakması bir yandan da bunun vicdanını çekiyorum. Çıkamadım işin içinden belki bana tavsiye verecek olan vardır teşekkürler simdiden

2 aylık kızım var arkadaşlar. Tüp bebek tedavisiyle allah bize bağışladı. Yani çok istedim çok dua ettim çok zorlu tedavilerden sonra oldu. Çok şükür sağ salim kucağımıza aldık. Ama ben tam bir depresyon yaşıyorum hem de hala. Lohusayken eşimle kavga ettik bilirsiniz olmazsa olmazdiro benim ailemi istemedi ben de onunkini. Kimse gelmedi destek olmadı çocuk bakmayı bilmezken tek başımıza bu aya kadar getirdik. Bebeğim kolik ve huzursuz bir bebek 36. Haftada doğduğu için sanırım sürekli kucakta kalmak istiyor. Yani memeler yara gündüz uykusu yok sürekli mızir danan. Gece sık kalkmak da yordu beni. Bu arada eşim çalışıyordu tekrar çalışmaya devam edecekti ama benim de gaza getirmemle işten ayrıldı şimdi o kadar iyi bir iş bulamıyor ve sürekli beni suçluyor. Bu ayrı bir gerginlik sebebi zaten. Bu arada tedavi surecindeyken bebeğin bokunu yerim herhalde diye düşünen ben çoğu zaman tahammülsüz bir insan oldum. Bebeğimden tabiki çıkarmıyorum ama başka şeylerden çıkartıyorum sinirimi. Bazen kriz geçirmekten korkuyorum. Bebekle tek kalmak istemiyorum ona zarar verebileceğim bile aklıma geliyor.yani Lohusalık uzadı sanırım. Bebeği bırakıp bir yere de gidemiyorum zaten bir eşim bir ben var. Ben olmazsam mama alacak çünkü zaten sürekli memede bir bebek ve sagmaya fırsat olmuyor mama içmesini de istemiyorum. Ama evde oturmaktan da bunaldım. Yani o hayalini kurduğum hayat uzak bana onu seviyorum tabiki ama çok zor geldi bakması bir yandan da bunun vicdanını çekiyorum. Çıkamadım işin içinden belki bana tavsiye verecek olan vardır teşekkürler simdiden
eşin niye işten çıktı anlayamadım?
geçimizi nasıl sürdürüyorsunuz bu arada?
zorlu süreçler bu dönemler.
annelik sabır işi.
gaz sorunu 6-7 aya kadar sürecektir.
sonra dişler başlayacak.
psikolojik olarak zorlanılıyor evet ama bu kadar erken pes etme derim ben:))
tabi kendini dayanamayacak kadar kötü hissediyorsan da bir psikolog ile görüşebilirsin belki.
benim ikizlerim var 21 ayı bitirdiler.
ne günler ne gecelerimzi geçti ve geçiyor uykusuz.
öncelikle bunun bir süreç olduğunu ve dönemsel olarak farklı sıkıntılar yaşayabileceğinizi kabullenmelisin.

Kocanla anlaşın ailenden biri gelsin bir kaç günde bir de dinlen arada nefes al. Hiç olmazsa yarım saat çık o bile fark yaratır.

Tam da bu durumda şu yukarıda inat ettiğiniz şeyden vazgeçeceksiniz. Ayrıca kocanı gaza getirip işten çıkarmak neyin nesi?
Ben istesem de eşim hala istemiyor biraz yokluyorum da inadı inat. O öyle yapınca ben de uzatıyorum olan bana oluyor. Eşim şantiyeci doğumdan önce santiyedeydi sonra dönmeyecekti ama tekrar çağırdılar ve ben de şartları yükseltip gidersen git dedim ama yemedilerdolayısıyla ben gaza getirdim

Kocanla anlaşın ailenden biri gelsin bir kaç günde bir de dinlen arada nefes al. Hiç olmazsa yarım saat çık o bile fark yaratır.
Anladığım kadarıyla kocası evde zaten, çıksa ona bırakıp çıkardı.

Konu sahibi, kocan neden işten çıktı? Çocuğa beraber mi bakıyorsunuz? Psikolojini düzeltmek ve daha iyi annelik yapabilmek için önce kocanla arandaki sorunları halletmen lazım sanırım.

Eşinin isten çıkmasına sebep olmak iyi cesaret işi valla. Benimde 3.5 yaşında kız 50 günlük de erkek çoçuğum var. Sütüm olsun diye neler yapıyorum görmelisin. Oğlum kucak istedikçe alıyorum hiç bi iş önmeli değil. Kucağındaki oğlum varken kızımla oyu oynuyorum. Geceleri oğlum çok sık uyanıyor hele ki 4-5 Günür. Ama dışarı çıkmamak için sebep değil ki. Koyun arabasına gezin bi avm de kahve için Zaten gezerken ağlamıyorlar ki. Şu an bunh yazarken bile bir yandan emziriyorum :)))

Canım kabullen önce. 8 aydır tek bakıyorum. Gazi, nazı, maması, şutumun gelmemesi hepsiyle tek basıma uğraştım çok şükür. İyi ki de öyle olmuş. Sabır de.. Bu bıtse dişleri baslıcak. Sonra tuvalet eğitimi. 2 yas sendromu. Sonra okulu. Yanı hiç bitmicek.. eskiyi unut, yeniye adapte ol. Güzel havalarda çocuğu al çık. Parka git.
Evladının sağlığına şükret. Senı anlıyorum ama yapacak birşey de yok..

Eşin işe girerse biraz daha iyi olur, çünkü aynı durum bizde de var , iş kurmaya çalışıyor ve bütün stresini benden çıkarıyor
Yarım gün veya haftada 2 gün filan kadın gelebilir, benim son bebeğim de 4 aylık ve hep kucak istiyor,bende biri gelse diye bakıyorum, önceki bebeğimde evde bakıcı vardı ne kadar kolaydı işler, birde çocuğun tüm Naz'ı anneye, başkasına yapmıyorlar, hiç uyumuyor dediğin çocuk bakıcının elinde mışıl mışıl uyuyor

Yardımcı şansın maddi açıdan zorsa hiç değilse tak bebeği kanguru ile karnına , çık gez sık sık. Hiç üşür filan diye düşünme , sıkı giydir bişey olmaz Allah'ın izniyle. Hem sana açık hava iyi gelir, hem Bebek dolaştığı için daha rahat uyur

Allah sıze onca zorlu yollardan sonra bır bebek nasıp etmıs
aıleyı param parca etmek hıcte zor degıl, muhım olan bundan sonra baska bır hayata basladıgınızın farkında olarak sız onun aılesıne, o sızın aılenıze hosgoruyle yaklasıp dogan bebegı hem aıle ortamında hemde buyuklerın destegıyle cok guzel buyutebılırdınız kı hala oyle. gec kalmıs sayılmazsınız

Belki dışarısı soğuk ama bulunduğun yerde AVM falan var mı git biraz bebeğinle dolaş arkadaşın falan varsa oturmaya git.evin içinde iyice bunalirsin.O gece bölük pörçük uyumayi,bebeğin aralıksız aglamasinin nasıl bunaltıcı oldugunu bilirim.benim oğlum 3 yaşına kadar bu şekildeydi uyumamaktan kafayı yemistim.bir de çocuk büyüyüp hala aralıksız aglayinca dayanılmaz oluyor ben de çalışıyordum bir de.baya zor günler geçirdim su an da çok kolay bir çocuk değil.ama inşallah çoğu bebeğin olduğu gibi seninki birkaç aya düzene girer gece uyumaya başlar merak etme.o zaman rahatlarsın biraz.simdi de kendini eve kapatma yoksa iyice bunalirsin.keske esin biraz baksa da sen de 1 saatliğine bari çıkıp kafanı dağıtsan bu çok iyi geliyor

bebek bakmak cok sabır isteyen bir iş
öncelikle bebek doğmadan anneliğe hazırlanmak lazım
ben ilk doğum yapıp eve gittiğimde hiç uyumamıstım 2 gün banyo yapıp dalınca uyumusum gece
gece yarısı uyandım bebeğimn sesiyle o kadar tuhaf oldumki
o bebek artık benimdi ben kafamı koyup uyumayacaktım hiç bişey yok gibi
kalktım derin uykudan emzirdim yavrumu ve o gun o dk anladımki ben artık anneydim
bana muhtac benim parcam canım kanım yavrum vardı
ona en iyi şekilde bakmak için yemin içmiştim
çünkü o bana allahın verdiği bir mucizeydi
kar yumagım canım evladımdı
annesi alısıcaksın emin ol sakın offf poff deme
bu günleri cokk ararsın biliyorm anne olmak zor
ama mükemmelde bir duygu hayatımda tek pişman olmadıgım tek sahip oldugum en degerli varlıgım yavrum
gözüm gibi bakıyorum su an ilk okul 1. sınıf ne cabukta büyüdü daha gecen yıllar örümceginde ayaklarımda dolasarak geziyordu benim pamugum iyiki varsın:KK68:

Bebeğiniz acıktığı için emmiyor muhtemelen

Siz iki saat dışarı çıktığınızda emmeden kalabilir

Uyutun babası başında otursun işte zaten evde

Ya da Bebek ile çıkın

Kimse yok yardım etmedi vs demeyin

Beklenti mutsuz eder

Annem bebeğim 25 günlükken gitti ve iyili gitti dedik ondan sonra üç ay yalnız baktım gayet de huzurlu idim sonra da bakıcı başladı ben işe gittim

Kalabalık daha yorucu bebeğin düzeni de oturmaz

Düzen kurun artık emme ve uyuma için

ağlarsa da ağlıyorlar zaten belirli saatler arasında o Zaman hiç susmuyor ne yaparsan yap bunu kabul edip üzülmemek lazım

Kendine sling ve emzirme örtüsü al. Bebeği bağla çık gez. Soğuğa hemen alıştır. Her gün temiz hava ikinize de şart. Ondan sonra da kızınla uyu. Slingle ev işi yap. Ya da kocan yapsın nasılsa evde. Avm çok tercih etme ama arkadaşa git. Yoksa git mutlaka birini bul. Kızım 11 aylık ben de tek baktım.

Doğuma çok yaklaştım. Ultrason kağıdında bebeğin ölçümlerinde, tansiyonumda, ıvır zıvırda aksaklıklar çıkıyor. Bilirsiniz gebeliği tıpta teknoloji geliştikçe paranoyak bir hal aldı kadınlar. Bu son ay bana zor geçiyor. Doğsa da dünya gözüyle sapasağlam görsem şöyle diyorum. Ne dertler var. Biliyorum insan her şarta alışıyor. Benim de lohusa olup bunalıma giren arkadaşlarım var ama insan çok çabuk unutuyor geçmişini. Nereden geldiğimizi unutmamamız gerek. Ki tüp bebek yoluyla çocuğunuz olmuş. Demem o ki, sizin yerinizde olmayı isterdim inanın ki. Ne güzel sağlıklı bir bebeğiniz var. Yetemiyorsanız eşinizin annesini çağırın, zaten işi yokmuş destek olun. Bir erkek için işsizlik zordur. Bir de siz üzerine gitmeyin. Annenizi istemiyorsa, bu seferlik onun annesi olsun arabulucu olun. Verin bebeğinizi de annesine gidin bir hava alın, yürüyüş yapın.

Sağlıklı olun da... her şey geçip gidiyor.

annenizi çağırın, kocanıza da göz dağı verin, sonuçta kavga ediliyor olan size oluyor, gerekirse cinnet geçirin annem gelecek diye

Back
X