Bebek Beslenmesi acaba doğrumu yapıyorum????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

albara

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
18
0
16
Uşak
merhaba arkadaşlar

4.5 aylık bir oğlum var doğduğundan beri geceleri uyumuyor eşimden
başka yardım edenimde yok malesef...yani anlicanız bitmiş durumdayım.
bi yakınımın tavsiyesi üzerine anason aldım aktardan dün gece bebeğime bir çay kaşığı demleyip
içirdim ve ilk defa gece bağırmadan daha sakın ve gecenin çoğunu uyuyarak geçirdik
gel gelelimki bu seferde ben sabaha kadar uyuyamadım
acaba bebeğime bir zararı olurmu diye...
bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var bebek uyumuyo diye anason veren
veya başka yollar deneyen varmı acaba???
bu arada geceleri sabaha kadar mama yemiyodu bazen 7-8 saat aç kaldığı oluyordu
ama bağırmaktan yemiyodu bu gece 3-4 saatte bir mama yaptım hepsini bitirdi...
zaten bu bağırmanın yüzünden fıtık oldu 3.5 aylıkken ameliyat bile olduk düşünün...

benim kızımda kolik ve gazlı bebekti
bizde kullanmıştık anason cayı bize fayda etmemişti negüzel faydası olmuş
hiç korkma hiç bişey olmaz
allah kolaylık versin biz atlattık darısı size

benim kızımda kolik ve gazlı bebekti
bizde kullanmıştık anason cayı bize fayda etmemişti negüzel faydası olmuş
hiç korkma hiç bişey olmaz
allah kolaylık versin biz atlattık darısı size

çok saol ya gerçekten biraz olsun içim rahatladı....
o zaman ben azar azar vermeye devam edim...

aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum hatta konu açacaktım sizin konuyu okumasaydım.benim de 4.5 aylık kızım var o da aynı geceleri hiç uyumuyo nerdeyse taş çatlasa 1 saat deliksiz uyuyor sonra ağlayarak uyanıyor.emziriyorum mama veriyorum yatırıyorum ben uykuya dalana kadr hooppp bi daha ağlayarak uyanıyo.ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim.her yolu denedim.gazı vardır diye masajlar yaptım gaz kremleri sürdüm yatmadan önce ayaklarına sıcak su torbası koydum milupanın gece çayı var içinde anason papatya melisa gibi bitkiler var onu içirdim yok yok yokkkk.delik deşik bi gece uykumuz var yani.bu durum geçicimidir normal insanlar gibi uyuyacağımız günler gelecekmi çok merak ediyorum ve çok da umutsuzum açıkçası

ne kadar veriyosun canım ölçülerini yazarmısın ayrıca bi zararı olmaz çünkü benim kızımda çok gazlıydı gören herkes anason içir diyodum ama bize rezene iyi geldi diye anason vermemiştim ama şimdi uyku için verneyi düşünüyorum

benim kizim da cok gazli ve kolik bir bebekti. neden uyumadigini anlamaya calismak onemli, gazdansa humana nin kimyon rezene cayi bize cok iyi geldi, 30 cc veriyordum yetiyordu. gaz disinda milupa nin gece cayindan veriyordum yine 30 cc o da yetiyordu, 4-5 saat uyurdu.

Merhaba;
7 aylık bir kızım var. 4. ayına kadar çok gazı vardı. Bir çok doktor değiştirdim fayda bulamadım. En sonunda bir doçente götürdüm. Neobaby die bitkisel bir şurup verdi. Hem gazı geçti. Hem de uykuları düzene girdi. Çünkü şurup onu rahatlattı. Hala aynı doktora gidiyoruz. Çok memnunum.

ne kadar veriyosun canım ölçülerini yazarmısın ayrıca bi zararı olmaz çünkü benim kızımda çok gazlıydı gören herkes anason içir diyodum ama bize rezene iyi geldi diye anason vermemiştim ama şimdi uyku için verneyi düşünüyorum

canım ben akşamları yatmadan 1-1.5 saat önce yaklaşık 50 cc suya 1 tatlı kaşığı anason ekleyip demliyorum ılıyıncada içiriyorum.
gerçekten bir kaç gündür daha rahatım uyku yönünden ortalama akşam 10-11 gibi yatıyoruz gece 2-3 hatta bazen 4 saat aralıklarla
uyanıp bazen biraz ağlayıp bazen mamamızı yiyip geri uyuyoruz. sabah 7-8 e kadar falan...

kızlar allah yardımcınız olsun benim iki kızım var ikisinde de hiç sorun yaşamadım gece gündüz sezsiz ağlamayan gece gündüz uyuyan gazsız oldular öylesi de çok zor valla gaz problemi kolik ben yaşamadım allah da yaşatmasın sizede sabır versin

kızlar bebeğim 40 günlük milupanın gece çayı veya rezene çayından ne kadar içirebilirim, 100 ml e 1 tatlı kaşığı koyuyoruz ya ne kadarını içirecez peki hepsini değil heralde dimi, ben bi kaç gündür mamasının içine bir çay kaşığı koyuyorum yeterli oluyormudur acaba

Anason çayı dozu kaçırıldığında bebekler için zararlı diye biliyorum.
Ama bir çay kaşığından birşey olmaz zannımca...
Ben anason değil de rezene kullanmıştım.Rahatlatıp uyku hissi veriyor.:31:

Back