Sanırım bazı yazdıklarım yanlış anlaşıldı. Ben o mesajda "Ben böyle yaşıyorum, siz de böyle yaşayın, herkes benim doğrularımı yaşasın" demedim ki.
Konuyu açan arkadaşın erkek arkadaşının samimi olduğu kız arkadaşıyla arasındaki ilişkinin de sadece arkadaşlık olabilieceğini, bu şekilde kız-erkek ilşkisinde arkadaşlıktan başka birşey yaşamayan insanların olabileceğini, arakdaşın erkek arkadaşının da o tarz biri olabileceğini anlatmaya çalıştım.
Ama tabi yetiştilme tarzından başlayarak pek çok şey etkiliyor böyle tercihleri. Mesela benim ailem bana geniş bir özgürlük verdi ben büyürken. Eşimden de bunu bekledim.
Fakat bir yandan "saygı duyuyorum" deyip bir yandan eşim ve benim için "esnek" tabirini kullanmak biraz ayıp olmuş sanki. Ben evinde kaldığım erkek arkadaşlarıma kafamı bir kez kaldırıp yan gözle baksaydım evet bu genişlik olurdu. Fakat bakmadım, bakılmayabiliyor, bazı insanlar kardeş yerine geçebiliyor. Hem konu ben ya da eşim değildi ki...
Bir de barı diskoyu hiç sevmem, gürültülü müzikten hoşlanmadığım için bara, diskoya gitmem. Ama hoşlansaydım giderdim de kızlar ve erkeklerin arkadaş olup olamayacağından bahsederken bar nereden çıktı?