ABR Testi yaptıran var mı bebeğine

adengamze

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2024
2
1
24
doğum yaptığım hastanede 3 kere işitme testi yapıldı. Her defasında kaldı. Bizi başka hastaneye sevk ettiler. Kulak burun boğaz doktoru baktı kulakları temiz sıvı vs yoktu 1 hafta sonraki abr testi yqpıldı 2 aylıktı bebeğim sağ 20 sol 25 hafif işitme kaybı dediler 2 ay sonrası için tekrar randevu verdiler. Bebeğim şuan tam 4 aylık ABR tekrar dün yapıldı. Çocuk uyumadı sürekli hareket etti 4 saat sürdü testi yapmak ama hareket ettiği için net sonuç alınmamış olabilir şuan ki sonuç sağ 15 sol 40 dediler aşırı üzgünüm.
1 gün sonrasına tekrar randevu verdiler uyutmadan gel tekrar yapalım dediler. Gideceğiz yarın böyle bir süreç yaşayan var mı ?
Bir tedavisi bulan yurt içi yurt dışı hiç fark etmez, sadece çocuğumun iyi olmasını istiyorum, ayrıca sese tepkisi var ağlama ses çıkarma sesin geldiği yöne bakma buna rağmen testleri sıkıntılı benim gibi bir süreç yaşayan varsa lütfen yazsın bilgi paylaşalım

Sese tepkisi varsa korkmayın bizde 3 aylık iken geçtik sol kulağı çok hareket edince cihaz ölçemiyor kulaklarda ödem olabiliyor bize doktor oyle soylemisti gecti ama yine kalin seslerde zorlanmişti içinizi ferah tutun insallah guzel sonuçlar alıcaksiniz

Sese tepkisi var, bu durum olduğundan beri alkış yapıyorum gözünü kırpıyor bardak masaya koyuyorum onda bile tepki veriyor.
Çocuk korkuyor ben seviniyorum kötü bir süreç
Mesajınız çok içimi rahatlattı teşekkür ederimm. Yarın tekrar abr testi yapılacak şuan 4 aylık

Sakin olun öncelikle bu süreci yaşamış biri olarak derim ki dermanı olan bir durum. Muhtemelen çocuğunuz benim oğlum gibi implant adayı. Çocuğunuzu dikkatle takip edin bazen sadece hisleri kuvvetli oldığı için sesin değil varlığın orda olduğunu hissedip bakabilir. Abr yanılmaz. Biz implant olduk ve şu an duymamız da konuşmamız da normal bir çocuktan farksız

Yorumlardaki bilgiler tamamen tecrübeye dayalı olsa da sizin durumunuz için yanlış. Çocuğunuzun bi kulağı normale yakın çıkmış zaten sağ kulağı. Dolayısıyla o kulakla rahatlıkla duyup seslere tepki verecektir. Buna tutunup testleri ve yapılması gerekenleri lütfen aksatmayın. Öte yandan sol kulağın da bu test sonucuna göre implant gerektirecek durumu yok. Testin çıktısını gören meslektaşlarım sizi net şekilde yönlendirecektir. Test tekrarında sonuçlarınız aynı çıktıysa işitme cihazı kullanımı yüksek ihtimal dahilinde. Çocuğunuz tamamen duymuyor değil. Ancak konuşmayı ve gündelik hayata dair tüm sesleri doğru şekilde öğrenebilmesi için normal olan kulaklar gibi sesleri eksiksiz duymasını isteriz. Bunun için de gereken işitme cihazı önerisi üzerine işitsel rehabilitasyon olabilir. Durumunuza özel bilgileri dediğim gibi meslektaşlarım size mutlaka verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…