Ablasyon

Merhaba bende oldum. Çok geçmiş olsun.
Bende bayılma vs olmadı hiç sadexe ara ara korkmuşum gibi çarpıntı oluyordu . İştahsızlık halsizlik yapıyordu .
İşlemin hiç korkulcak bişeyi yok. Ben ilk oldum hatta yapılış aşamalarını her şeyi ekrandan izledim..
Odaya çıktm çarpıntılar aynıydı. Ertesi gün bir kez daha oldum. Bu kez genel anestezi ile oldum. Hiç bi acı hissetmedim. Kasıktan anjiyo şeklinde yapıldı. Şükür iyiyim artık. Hiç korkup endişelenme o çarpıntıdan kurtulacaksın oyle düşün. Sormak istediğin bir şey olursa srve seve yardımcı olurum .
Çok teşekkür ederim. Şunu merak ediyorum hani çarpıntı yapan yolu bulmak için çarpıntı veriyorlarmış ya uzun sürüyor mu? Çünkü o beni çok paniğe sürüklüyor .Bir de nette araştırırken biri yazmış boğazdan hortum atıyorlar falan öyle bir şey yok dimi? Benim doktorum işlemi sabah yapacak akşam çıkarırım seni dedi . İnşallah benim işlemim de güzel geçer.

Kalbim birden bire hızlı bir şekilde çarpmaya başlıyor. En fazla 250 ye kadar çıktı. Evde kendi kendime düşürmediğimde hastaneye gidip serumla düşürmem gerekiyor. Kalbimdeki elektriksel sistemden kaynaklı oluyormuş bu çarpıntılar. Ablasyon da kısa devre yapan kısmı anjiyo gibi bir yöntemle giriş yapıp yakacaklar o yönteme deniyor.
En fazla 270 oldu. Yanlış yazdım. Yanlış anlaşılmasın. Çünkü bu çarpıntıyı bazen 15 günde bir bazen daha kısa bazen de uzun aralıklarla iki senedir belki daha fazla olmuştur yaşıyorum. Zaten ben monitör e bakıp daha çok heyacanlaniyorum diye doktor önümü kapatıyor artık acile gidince. Annemler söylüyor sonra kaça çıktığını aslında. Allah kimseye yaşatmasin.

Çok teşekkür ederim. Şunu merak ediyorum hani çarpıntı yapan yolu bulmak için çarpıntı veriyorlarmış ya uzun sürüyor mu? Çünkü o beni çok paniğe sürüklüyor .Bir de nette araştırırken biri yazmış boğazdan hortum atıyorlar falan öyle bir şey yok dimi? Benim doktorum işlemi sabah yapacak akşam çıkarırım seni dedi . İnşallah benim işlemim de güzel geçer.
Çarpıntı verilmesi gibi bir şey yapmadılar bana. Sürekli kalp atışlarını kontrol ederek hangi sinir ucunun çarpıntı yaptığını tespit edip onun ucunu yakıyorlar. Benimki yakmaydı. Hatta yakma işlemini abartarak anlatanda çok. Evet bi sıcaklık hissediyorsun ama düşünsene narkoz verilmediğine göre dayanılayacak bişey değil ve herşeyi izliyorsun. Rahat ol :)
Boğazdan hortum atma olayınıda ilk defa duyuyorum :) korkma inşallah akşama çıkarırım demiş o kadar zor bir işlem olsa bi kaç gün bırakmazlar değil mi :)

Çarpıntı verilmesi gibi bir şey yapmadılar bana. Sürekli kalp atışlarını kontrol ederek hangi sinir ucunun çarpıntı yaptığını tespit edip onun ucunu yakıyorlar. Benimki yakmaydı. Hatta yakma işlemini abartarak anlatanda çok. Evet bi sıcaklık hissediyorsun ama düşünsene narkoz verilmediğine göre dayanılayacak bişey değil ve herşeyi izliyorsun. Rahat ol :)
Boğazdan hortum atma olayınıda ilk defa duyuyorum :) korkma inşallah akşama çıkarırım demiş o kadar zor bir işlem olsa bi kaç gün bırakmazlar değil mi :)
Çok teşekkür ederim tekrar size. Benim işlemim de yakma olacak. Ama zor bir yerdeyse dondurma yaparım dedi doktor. Yakmanın geri dönüşü yok ama dondurmanın var dedi . Haklısınız. Çok zor bir işlem olsa uyuturlar . Hem o carpintidan daha kötü olamaz tedavi. Son olarak bir sorun daha var. Kusura bakmayın. Çok rahatsızlık verdim ama. Ben antidepresan kullanıyorum. Acaba işlemden önce onu kesmem gerekir mi? Doktora sormayı unuttum .

Çok teşekkür ederim tekrar size. Benim işlemim de yakma olacak. Ama zor bir yerdeyse dondurma yaparım dedi doktor. Yakmanın geri dönüşü yok ama dondurmanın var dedi . Haklısınız. Çok zor bir işlem olsa uyuturlar . Hem o carpintidan daha kötü olamaz tedavi. Son olarak bir sorun daha var. Kusura bakmayın. Çok rahatsızlık verdim ama. Ben antidepresan kullanıyorum. Acaba işlemden önce onu kesmem gerekir mi? Doktora sormayı unuttum .
Onun hakkında hiç bi bilgim yok. Bi arayp görüşün doktorunuzla mutlaka. Ben sadece çarpıntı için bi ilaç kullanıyordum ismini hatırlayamadım. :)

Merak edenler için yazıyorum. Doktorun işi olduğundan cumartesi gününe alındı operasyon. Dualarınızı eksik etmeyin.

Operasyonu oldum arkadaşlar. Benim açımdan biraz zor oldu. Riskli bir bölgedeydi çünkü sorunlu yer. Ablasyonum başarılı geçmiş doktor öyle dedi. Dua eden, yardımcı olan tüm herkese tekrar teşekkür ederim .Allah kimseyi sağlığıyla sınamasın ...
İyi olmanıza çok sevindim. Çok çok geçmiş olsun. Sağlıklı günler rahat sizi bekliyor:KK200::dua:

Geçmiş olsun aradan 1 hafta geçmiş şimdi nasilsiniz yani ablasyon işe yaradı mı carpintiniz var mi
Çok teşekkür ederim. Şu an iyiyim ekstra bir kaç atımı saymazsak yani .ama doktor olabilir demişti. Bir ay sonra kontrole gidecegim inşallah. Bir daha tekrarlamaz umarım. Çünkü çok yorucu ve zorlu bir süreç bu.

X