Ablamla tartıştık

Cok gecmis olsun. Yazinizi okuyunca icime Birsey oturdu. Allah kimseyi baskasinin kapisina muhtac etmesin insallah.

Pişkinlik !
Evet abladır kardestir yeri ayrı ama artık bu durum sizin çekirdek ailenizi etkilemeye başlamış (etkilemeside normal anlattıklarinizla)
Sizin yeğeninizi düşündüğünüz kadar ablanızda eşinizin düşüneceklerini göz önünde bulundurabilirdi
Bu kadar vicdan yapmayın derim

Son düzenleme:
Ablan aşırı rahat. Belliki senin yanındada çok rahat davranıyor kardeşisin diye. Gelme demekle yanlış yapmışsın. Evi topladığında ona iş buyurmalıydın. Abla 3. Günden sonra mısafır mısafır degıl ev sahıbıdır dıye elıne bezı supurgeyi vermeliydin. Bende senın gıbı duzenı sevıyorum. Dedıgın gıbı gıtttıgım her yerde de iş yapıyorum. Ama herkes aynı degıl keşke biz de ablan gıbı rahat olsaydık. Böyle bi derdin olmazdı şimdi

Cok gecmis olsun. Yazinizi okuyunca icime Birsey oturdu. Allah kimseyi baskasinin kapisina muhtac etmesin insallah.
Teşekkür ederim. Çok amin çok. Tabi tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Yalan söyleyemem ailem aşırı destek bana. Boşanma aşamamda maddi manevi dar zamanımda hemen koşarlar. Ama ev üzerine ev olmuyor.

Insanlar nasil bu kadar vurdumduymaz olabiliyor malesef benim başımda da var her sene tatil evi gibi görüp yiyip içip yatmaya gelenler ...... birsey istedigimde de bir tanesi ben evimi temizlemiyom ayda bir temizlikçi geliyor dedi çocuğu utandigimdan arkadaşlarımı eve çağıramıyorum diyor bis insan ne yapsan ne söylesen değişmez....... bende artık gelme dedim bu kişiye ki geliyor yinede o zaman da müstakil evden diğer eve gidiyorum en azından bu sene öyle yaptım

Bizde 3 kızkardeşiz.
Ablam ve ben evliyiz kızkardeşimiz bekar.
Aynı şehirdeyiz kalmalı gitmiyoruz birbirimize.
Ama oldu ki ben ona gittim kalmaya asla iş yaptırmam,
O da bana geldiğinde yaptırmaz.
Geçen çok uzaktan kardeşimiz gibi olan kuzenimiz geldi
Ben ısrarla çağırdım hepsini sana yük olmayalım çocuğun var dedi hepsi.
Biz 3 kızkardeş, kuzenim, ablamın bir oğlu benimde bir kızım var.
Valla bir tek yemek yaptım. Gelen kız kuzenimde bekar, diğer küçüğümle sofra kurdu kaldırdılar.
Ablama diğer misafir odasını açtım.
Anında toplar temizler, hiçbir tane çocuğun döktüğü bir şeyi kenarda bırakmaz.

Bu kuzenim seneden seneye geliyor geçen senede ablamda kaldık. Kimde kalırsak kalalım aska yük olmayız ev sahibine. Ablamda yemek yapmıştı geri sofra kur kaldır biz yaptık.

Sizi enayi yerine koymuşlar. Biraz yardım edebilirler. Çöplerini toplayabilirler. Ben ablamdan çekinmem kardeşimde huyumu bilir kim kime giderse yardım eder sofra kurar kaldırır her yemekten sonra süpürge açar.
Bu böyle olmalı.
Bizde çocukluyuz ama bıraksın evi başımıza yıksınlar yapmayız.
Çok öfkelendim ablalarınıza.

Kız kardeşim annemlerle yaşıyor. Oraya gittik mi de hemen işlere girişiriz yemek yaparız birimiz evi toplar en küçük kardeşim diye her şeyi ondan beklemeyiz.
Ablam sofra kurarsa ben yemek yaparım kardeşim toplanacak bir yer varsa onu yapar annemize yardım ederiz her gittiğimizde.
Şaka gibi ya.
Benim eşim çok anlayışlıdır ama böyle yapsa ablam veya kardeşlerim direkt evden gitsinler der.
Aynı şeyi onun kardeşleri yapsa bende istemem.
Çok kırıcı cidden

Yaninizda olduklarina sevindim. Cok gecmis olsun tekrar. Insallah kendi düzeninizi tekrar kuabilmissinizdir

Tatil için birinin evine gitmek kadar saçma bir şey bilmiyorum daha. Hem de 4 çocukla. Birinin evine gideceksem bu max. babamın evi olabilir. Başka kimsenin evinde mecburiyet olmadan kalamam, bütçeme göre otel tutarım. Kimsenin evi tatil köyü değil. Ben sizin yerinizde olsam her şeye rağmen kavga etmez o lafları söylemezdim, hem misafir hem ablam diye ama sonra evine gittiğinde şikayetlerimi söyler tekrar kabul edemeyeceğimi söylerdim en kibar şekilde.

Ben de görüyorum başka kardeşleri birbirlerine aynı sizin anlattıklarınız gibi misafir oluyorlar . Ben de gittiğimde öyle yapıyorum .

Haklısınız ben de bu yüzden kendimi çok suçlu hissediyorum . Her tatilde geldiği için daha önceleri de kibar bir dille anlattık bi daha gelmem diye söylendi ama bir sonraki izinde yine geldi. Anlamadığı için tartışma oldu büyüdü

Ben bir saatlik gittiğim misafirlikte bile iş yaparim kimseye yük olmamak için.ablaniz otele gelmiş gibi davranıyor hatta otelde bile insan yatağı falan düzeltir.esiniz çok haklı 2 haftalık misafirlik olmaz.keyiften gelmiş üstüne bide bu kadar rahat davranıyor.hic acimayin çok bunaldiysa böyle davranmayacak bı işin ucundan oda tutacak

Ablanız ne kadar pismiş insan utanır yapar yani. Gelmesin bence de

Kardeşinizle aranız şu anda nasıl peki?

Hiç üzülme. Seni sömüren bir ablan var. Sömürmemesi için sınır çizmen neden seni üzsün ki
Ya en sinir olduğum dayanamadığım şey şu iyi niyetli yüzü yumuşak insanları kullanmaya çalışan uyanık geçinenler.
Gerekirse mesafeni koy. Neden yalnız olduğu belli. Bu tutumuyla kim onunla arkadaşlık eder. Bulmuş senin gibi birini dibine kadar faydalanıyor. O ablaysa sen de kardeşsin. Seni zerre düşünmeyen birine yaptığını söylemekten üzülmemelisin
Bırak kardeşi otelde bile kat hizmetlisi olmasına rağmen böyle davranılmaz. Ne kadar ayıp bir şey

Ağzim açık okudum yazdiklarinizi inanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…