• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ABLAM'A NE OLDU?

Eğer ablan ile yakınsanız uyarmayı dene bence.
Çocuğunun ona ihtiyacı olduğunu hatırlatabilirsin.
Zor dönem geçirdiğinin farkında olduğunuzu ve ona destek olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Davranışları normal değil, biraz abartmış.

Destek gördüğü için umursamıyor
Üzerine sorumluluk yükleyin
Çocuğa aksettirmeden biz senin sorumluluklarını taşımak zorunda değiliz diye uyarın
Boşanma psikolojisiyle ilgisi olduğunu sanmıyorum bu durumun
Boşanan bir sürü insan gördüm, özellikle çocuklarının üzerine çok düşüyorlar ablanızın ki artık özgürüm moduna girmek
Sıkı bir destur lazım, açık dille uyarın bence, üstelik henüz boşanmadan edindiği sevgililer mahkeme aşamasında çok başını ağrıtabilir
Bizi hiç takmıyorki çocuguna bak sahip çık dedik, banane siz bakın eliniz mi kırılır falan diye konuşuyor

Eğer ablan ile yakınsanız uyarmayı dene bence.
Çocuğunun ona ihtiyacı olduğunu hatırlatabilirsin.
Zor dönem geçirdiğinin farkında olduğunuzu ve ona destek olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Davranışları normal değil, biraz abartmış.
Yakınız çok iyi anlaşırız, söyledim oğluna sahip çık küçük anneye ihtiyacı var diye ama ben hayatımı yaşamak istiyorum uğraşamam çoluk çocukla dedi

Merhaba,burayı yaklaşık altı aydır takip ediyordum ve yeni üye oldum.
Benim derdim ablam şöyle anlatmaya başlayayım ablam dört sene önce evlendi ve bir oğlu var bu sene boşanmaya karar verdi ve bir ay önce dava açtı.
Sorun şu ki ablam dava açtığından beri çok değişti eve gece birlerde ikilerde gelmelere başladı.oğluyla hiç ilgilenmemeye başladı. Bir ayda beş, altı sevgili değiştirdi(hala evli iken) ayrıca arkadaşlarının yüzlerine karşı çok iyi davranıp arkalarından demedigini bırakmadı(mesela x'çok çirkin çok salak ben çok güzel ve zekiyim gibi).
Sizce yaptıkları normal mi? Normal değilse düzelir eski haline dönermi?
depresyon, boşanmanın getirdiği rahatlık, özgürlük ve stres birleşince kendini dışarı atma. durum bu. geçer ama zaman istiyor. sürekli kavga etmeden konuşmanız azıcık bu yaptıklarını farkına varmasını saglamanız gerekiyor.
sevgili bulmazsa iyi olur.

Bence cektıgı acıyla ıcınde sakladgı gercek kısılıgını meydana cıkarmıs evet egosunu tatmın etsın evet uzulecegıne bıraz kafa dagıtsında edebsızlıgı ele almak nedır ya? Kagıt uzerındede olsa evlı bı bayanın hala baska bır adamın syadını tasıyrken ayda 6sevgılı nedır yanı ben buna ah cınım kıyamam tarzında bakamam yanı kusura bakmayında ablanız dagıtmaya bahane aryrmus bulmus hep butun derdı cocuklar cekıyor duzenı degısen babasından yksun olan evlat bırde anneden yoksun Allah akıl fıkır versın

ablanız bence kendini şaşırmış boşanınca.. şiddet neden görüyordu ? acaba eşiyleykende böyleydi de size mi yansıtmıyordu.. o bebişe yazık ablanın yolu yol değil.. ciddi bir şekilde konuşun düzelmezse çocuğa bakmayıp babasına vereceğinizi kendisiyle de görüşmek istemediğinizi söyleyin.. koca kadın boşanıyorum ayağına fazla ileri gitmiş

Allah yardimciniz olsun.
Olan cocuklara oluyo bi de sizin gibi duyarli teyze,anneannelere.
Ne demek ben hayatimi yasayacagim ,yani cocuguyla ilgilenip annesini uzmeden ayrilsa ,isterse uygun biriyle tanisip yeniden evlense hayatini yasamis olmuyo muymus?
Her yanlis yapani depresyonda diye etiketlemeyelim,depresyon oyle olmaz.

Kusura bakmayin ama annenize soyleyin ablaniza bi guzel sopayi ceksin. O da bir anne ama boyle rahatlik olmaz. Belki kendine gelir o zamn. Bi an once engel olun sert tepki koyun bos birakirsaniz ileriyi dusunemiyorum...

Yakınız çok iyi anlaşırız, söyledim oğluna sahip çık küçük anneye ihtiyacı var diye ama ben hayatımı yaşamak istiyorum uğraşamam çoluk çocukla dedi
çocuğun eski eşte kalma durumu var mı
eski eş velayet istiyor mu
çünkü daha boşanmadan 5-6 kişi ile sevgili olduysa eski eş bunu ileri sürerek velayet ister ve alır diye düşünüyorum
sanki bu durumda eski eş istiyorsa onda kalması daha iyi gibi

bide şöyle söyleyeyim bende boşanıyorum ama ailem beni sokaktan gel eve demiyor
öyle bir arayışım yok
yani eğer boşanma stresi bunalımı vs derse

Bu başkasını aşağılama bir anda oluşmuş bir huy olamaz. Daha önceden de vardır mutlaka.
Ama diğer taraftan hala evliyken başkalarıyla olması psikolojisinin bozulduğu anlamına gelir. Bir çeşit kafasını dağıtma biçimi. Konuşmayı denediniz mi?
Gerçi bir şey değişeceğini sanmıyorum. Çocuğa çok üzüldüm açıkcası.

çocuğun eski eşte kalma durumu var mı
eski eş velayet istiyor mu
çünkü daha boşanmadan 5-6 kişi ile sevgili olduysa eski eş bunu ileri sürerek velayet ister ve alır diye düşünüyorum
sanki bu durumda eski eş istiyorsa onda kalması daha iyi gibi

bide şöyle söyleyeyim bende boşanıyorum ama ailem beni sokaktan gel eve demiyor
öyle bir arayışım yok
yani eğer boşanma stresi bunalımı vs derse
Babası velayeti istiyor ama onlarda pek iyi insanlar degiller boşanma olaylarından önce anneme atmadıkları iftira kalmadı,o yüzden bilmiyorum çocuk için hayırlısı neyse o olsun

Bu başkasını aşağılama bir anda oluşmuş bir huy olamaz. Daha önceden de vardır mutlaka.
Ama diğer taraftan hala evliyken başkalarıyla olması psikolojisinin bozulduğu anlamına gelir. Bir çeşit kafasını dağıtma biçimi. Konuşmayı denediniz mi?
Gerçi bir şey değişeceğini sanmıyorum. Çocuğa çok üzüldüm açıkcası.
Evet başkalarını aşagılama huyu öncedende vardı ama bu kadar fazla değildi, konuştum ama umursamıyor

Ben onun ve çocugunun iyiligini istiyorum üstelik o çocukta benim yigenim tabiki beni ilgilendirir
Keşke olaylara at gözlüğü ile değil de, empati kurarak bakabilseydiniz... Çocuk babanın da çocuğu, baba nerde??? Tipik Türk kadını mantalitesindesiniz maalesef. Babası ilgilensin o zaman. Adam hayatını yaşasın, ablanız da evden çıkmasın çocukla ilgilensin 7/24 değil mi? Neden???
Ayrıca ablanızın sevgilileri sizi neden ilgilendiriyor ki? Size ne? Ben cidden başkalarının hayatına burnunu sokan, eleştiren, yargılayan insanlardan hoşlanmıyorum. Herkesin kendi seçimi, tercihi. Kadın yıllarca şiddet görmüş, mutsuz olmuş. Şu an bu şekilde mutlu oluyor, bırakın mutlu olsun. Gece 1'de gelemez mi eve bir kadın? Çocuk zaten uyuyor o saatte. Uyumasa da ne olacak, annesi gece birde eve geliyor diye hiç bir çocuk ölmedi bugüne kadar...

Keşke olaylara at gözlüğü ile değil de, empati kurarak bakabilseydiniz... Çocuk babanın da çocuğu, baba nerde??? Tipik Türk kadını mantalitesindesiniz maalesef. Babası ilgilensin o zaman. Adam hayatını yaşasın, ablanız da evden çıkmasın çocukla ilgilensin 7/24 değil mi? Neden???
Ayrıca ablanızın sevgilileri sizi neden ilgilendiriyor ki? Size ne? Ben cidden başkalarının hayatına burnunu sokan, eleştiren, yargılayan insanlardan hoşlanmıyorum. Herkesin kendi seçimi, tercihi. Kadın yıllarca şiddet görmüş, mutsuz olmuş. Şu an bu şekilde mutlu oluyor, bırakın mutlu olsun. Gece 1'de gelemez mi eve bir kadın? Çocuk zaten uyuyor o saatte. Uyumasa da ne olacak, annesi gece birde eve geliyor diye hiç bir çocuk ölmedi bugüne kadar...
Ben ablam evden çıkmasın falan demiyorum hayatını hiç yaşamasın da demiyorum ayrıca ablamın sevgilileride beni ilgilendirmez evet ama daha boşanmadan bunları yapmasını hoş görmüyorum boşandıktan sonra istedigini yapabilir ve ayrıca çocuk günde bir saatini çocuguna ayırsa birşey kaybetmez

Back