• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşmek üzerine …

Sessizbiryplcuuuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
63
Puanlar
48
Kızlar selam nasıl anlatsam bilemiyorum bekar bir anneyim 5 senedir yalnız başıma oğlumu büyütüyorum bebekti ayrıldık babasıyla . En çok manevi yönünü desteklemeye çalıştığım oğlum malesef şu son bir aydır çok değişti babasızlıktan mı bilmiuprum söz dinlemiyor kural tanımıyor. Öğretmenlerinden şikayet aldım yapma dediğimiz halde yapıyor çok hareketli durmuyor diyorlar . Öncesinde oyun terapisi almıştık etkisini gördük ancak tekrar maddi gücüm olanak vermez . Nasıl düzeltebilirim öneri fikir akıl herşeye açığım

Kızlar selam nasıl anlatsam bilemiyorum bekar bir anneyim 5 senedir yalnız başıma oğlumu büyütüyorum bebekti ayrıldık babasıyla . En çok manevi yönünü desteklemeye çalıştığım oğlum malesef şu son bir aydır çok değişti babasızlıktan mı bilmiuprum söz dinlemiyor kural tanımıyor. Öğretmenlerinden şikayet aldım yapma dediğimiz halde yapıyor çok hareketli durmuyor diyorlar . Öncesinde oyun terapisi almıştık etkisini gördük ancak tekrar maddi gücüm olanak vermez . Nasıl düzeltebilirim öneri fikir akıl herşeye açığım
Bekar bir anne derken daha önce hiç evlenmediniz mi yoksa eşinizden mi ayrıldınız mı? Yani demek istediğim boşandıysanız ve çocuk babasının soyadını taşıyıp onun da sorumluluğundaysa onun da desteğini alabilirsiniz. Baba figürü çocuk için çok önemli. Otorite figürü olarak

Normalde anne sever, baba disiplin eder.

(Hayvanlar da kadınlardan korkmuyor erkeklerden korkuyor )

Sizde baba olmadığı için daha hareketli olması doğal.

Babanız ilgiliyse disiplin etmesini talep edebilirsiniz.

Fazla enerjisini sporla hareketle bi yere aktarmasını da sağlarsanız da faydasını görürsünüz.

Normalde anne sever, baba disiplin eder.

(Hayvanlar da kadınlardan korkmuyor erkeklerden korkuyor )

Sizde baba olmadığı için daha hareketli olması doğal.

Babanız ilgiliyse disiplin etmesini talep edebilirsiniz.

Fazla enerjisini sporla hareketle bi yere aktarmasını da sağlarsanız da faydasını görürsünüz.
Babam aslında destek baya . Ama onun da sözünü dinlemiyor tek torun sanırım onun şımarıklığı . Spor konusunu düşüneceğim

Bekar bir anne derken daha önce hiç evlenmediniz mi yoksa eşinizden mi ayrıldınız mı? Yani demek istediğim boşandıysanız ve çocuk babasının soyadını taşıyıp onun da sorumluluğundaysa onun da desteğini alabilirsiniz. Baba figürü çocuk için çok önemli. Otorite figürü olarak
Evet ayrıldık çok uzun zaman oldu baba figürü malesef ilgisiz ben tek başıma disipline edebilirim diye düşünüyordum ama olmuyor ne yapsam da

5 yas ve sonrasi cocuklarda sinir sistemi daha da genislemeye basliyor. 2 yasta acilan o pandoranin kutusu simdi daha da aciliyor . Bunun uzerine okumalar yapabilirsiniz.

Oyun terapisti veya cocuk psikologuna durumunuz el vermiyorsa, cok guzel kitaplar var. onlari arastirip, okuyup , uygulayabilirsiniz. Tabiki kitaplarda ki her bilgi her cocukta calismaz ama siz kendi cocugunuzu tanidiginiz icin kendi hayatiniza entegre edicek sekilde sekillendirirsiniz.

Benim genel olarak suana kadar faydasini gordugum kitaplar ;
Beyinden bedene cocuk odakli ebeveynlik
Konus ki dinlesin, dinle ki konussun
Butun beyinli cocuk
Zor cocuk
Cocuklarda rezilyans

Spora,yonlendirin aburcubur azaltin ozellikle gece yedirmeyin. Evde bazi kurallara uymasini saglayain asla esnetmeyin kurallari aliskanlik haline getirmesi lazım simdiden. Caninin istedigini yapamayacagini bilmesi gerek yoksa cok sorun yasarsiniz. Konusarak sabirla bunu anlatin.
Babasiz da gayet guzel büyür buyuyenler var soylenenlere kulak asmayin.

Back
X