Ablam eşinden gizli spiral taktıracağını söyledi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

golldkahveemm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
239
141
35
Ablamın iki çocuğu var ve yeterli olduğunu düşünüyor. Eniştem öyle erkek çocuk beklentisi olan biri değildir kız da olsa mutlu olur bebeklere hevesi olduğunu söylemiş o yüzden üçüncü istiyor. Küçük yeğenim 9 yaşında ve hiç düşünmüyorum demiş ablam da heleki ülke şartlarında gündem berbatlığından daha da istemsiz oluyorum Allah isteyene nasip etsin diyor.
Dün bendeydi konu aramızda kalsın kimse bilmesin Çarşamba günü randevu aldım taktıracağım dedi Kızlar böyle bir durumda herhangi bir şey olurmu siz olsanız eşinizden gizli böyle birşey yapar mıydınız??
(Konu açacağımdan Ablamın haberi var bu arada)

Ablamın iki çocuğu var ve yeterli olduğunu düşünüyor. Eniştem öyle erkek çocuk beklentisi olan biri değildir kız da olsa mutlu olur bebeklere hevesi olduğunu söylemiş o yüzden üçüncü istiyor. Küçük yeğenim 9 yaşında ve hiç düşünmüyorum demiş ablam da heleki ülke şartlarında gündem berbatlığından daha da istemsiz oluyorum Allah isteyene nasip etsin diyor.
Dün bendeydi konu aramızda kalsın kimse bilmesin Çarşamba günü randevu aldım taktıracağım dedi Kızlar böyle bir durumda herhangi bir şey olurmu siz olsanız eşinizden gizli böyle birşey yapar mıydınız??
Konu açtığınızdan ablanızın haberi olduğunu sanmıyorum. Kendisi bir karar vermiş ve çarşamba günü taktıracakmış spirali. Hani taktırsam mı gibi bir ikilemde değil kararını vermiş zaten. Bizim fikrimizi merak ettiğini sanmıyorum o yüzden. Siz de sırf onu eleştirmek için konu açmışsınız.

2 çocuğu var zaten izin almak değilde söylemeli. Çocuk anneyi yıpratıyor güzellikleride var elbet ama sayısı arttıkça yorgunluk daha çok oluyor. babalar sadece akşam gelip, iki seviyor o kadar. Ortak sorumluluk alan çift çok azdır o yüzden kadın ben yoruldum diyorsa eşide anlayışsızsa kendi bilecegi iş.

Ablan kararını vermiş yaptırıyor zaten bizim kocalarımızın tepkisiyle ne alakası var ki şimdi?

Bana katılmayan olacaktır ama çocuk daha çok annenin hayatını etkiliyor. En basiti vücutta ciddi değişimler, bazen hasarlar bırakıyor. Bu yüzden ben son söz hakkının kadında olmasını düşünüyorum.
Ablanızın da zaten 2 çocuğu varmış, üçüncü çocuğun erkek olacağı ne malum? Enişteniz bariz erkek istiyor bana kalırsa, o zaman da dördüncüyü mü isteyecek?
Ablanız manevi olarak üçüncüye hazır değil, bence istememekte de haklı. Enişteniz saklamaktan başka yol bırakmamış kadına.

Bence bu ortaya çıkarsa hiç hoş olmaz, kandırmış olacak kocasını. Kocasıyla oturup 3. çocuğu kesinlikle istemediğini konuşmalı. Kadın da çok haklı yani 2 tane sağlıklı evladı varmış, ülke bu haldeyken 3. çocuk fikri korkunç. Mantık çerçevesinde konuşursa eşinin de ısrarcı olmayacağını düşünüyorum..

Konu açtığınızdan ablanızın haberi olduğunu sanmıyorum. Kendisi bir karar vermiş ve çarşamba günü taktıracakmış spirali. Hani taktırsam mı gibi bir ikilemde değil kararını vermiş zaten. Bizim fikrimizi merak ettiğini sanmıyorum o yüzden. Siz de sırf onu eleştirmek için konu açmışsınız.
Neden ablamı elestireyim ki eleştirecek bir kelimem mi oldu?? Fikrini merak etmiyorsam yazma o zaman oku geç👋

Bence bu ortaya çıkarsa hiç hoş olmaz, kandırmış olacak kocasını. Kocasıyla oturup 3. çocuğu kesinlikle istemediğini konuşmalı. Kadın da çok haklı yani 2 tane sağlıklı evladı varmış, ülke bu haldeyken 3. çocuk fikri korkunç. Mantık çerçevesinde konuşursa eşinin de ısrarcı olmayacağını düşünüyorum..
Bende o şekilde fikir verdim çok şükür iki çocuğunuz var rabbim onlara sağlıklı ömür versin. Fikrimi öyle sundum bende

Neden ablamı elestireyim ki eleştirecek bir kelimem mi oldu?? Fikrini merak etmiyorsam yazma o zaman oku geç👋
Sırf ablanızın gıybetini yapmak için konu açmışsınız. O böyle bir karar vermiş bizim aynı şeyi yapıp yapmayacağımız neyi değiştirecek? Ablanız kötü etmiş desek sonuç ne olacak yani anlayamadım ben.

Ayrıca çocuk, eşlerin her ikisinin de istemesiyle olmalı. Taraflardan biri istemiyorsa diğerinin istemesi yetmez. O yüzden istemeyen tarafın korunmasında bir sakınca yok.

Yaparım tabi ki. Eşime mantıklı şekilde açıklama yaptığım halde hala 3.çocuk 3.çocuk diyorsa hem spiral takarım hem başka şekillerde korunurum. Çocuğun hamileliği doğumu psikolojik,hormonal,fiziksel olarak kadını zorluyor. Yetiştirme kısmına gelince 3 çocuk demek benim bakış açımla ömrünü onlara adamak demek. Geriye de bana pek bir şey kalmaz zaten.😬 Ülkenin şartlarına girmiyorum bile.Herifin kendi hevesine beni kurban etmesine izin vermem.😬

Ablamın iki çocuğu var ve yeterli olduğunu düşünüyor. Eniştem öyle erkek çocuk beklentisi olan biri değildir kız da olsa mutlu olur bebeklere hevesi olduğunu söylemiş o yüzden üçüncü istiyor. Küçük yeğenim 9 yaşında ve hiç düşünmüyorum demiş ablam da heleki ülke şartlarında gündem berbatlığından daha da istemsiz oluyorum Allah isteyene nasip etsin diyor. Haklı bu konuda sonuna kadar sonuçta hamilelik bebek bakımı onun vereceği karar 🙏
2 çocuk vermiş kocasına 3. Çocuk için artık kimseye sormadan istediğini yapabilir kendi bedeni çokta haklı bu dünyaya 2 çocuknyeter Allah isteyene nasip etsin yokluklarını göstermesin

Ablamın iki çocuğu var ve yeterli olduğunu düşünüyor. Eniştem öyle erkek çocuk beklentisi olan biri değildir kız da olsa mutlu olur bebeklere hevesi olduğunu söylemiş o yüzden üçüncü istiyor. Küçük yeğenim 9 yaşında ve hiç düşünmüyorum demiş ablam da heleki ülke şartlarında gündem berbatlığından daha da istemsiz oluyorum Allah isteyene nasip etsin diyor. Haklı bu konuda sonuna kadar sonuçta hamilelik bebek bakımı onun vereceği karar 🙏

Kadın kalıcı kısır olmayacak sonuçta. Bu tartışılacak bir şey değil. Ablanın haberi olduğunu hiç sanmıyorum buraya yazdığından. Spiral olmasa hap içer yine korunur ama bunu tercih etmiş. Belki bugün fikri böyledir, üç sene sonra yine doğrur.

Belki kocası korunmuyor diye bunu yapıyor belki üçüncü çocuk için hazır değil. Yatak odalarını özel hayatlarını sana şeffaf şekilde anlatacak değil, yüzeysel anlatmıştır.

Ablanizin spiraline kafayi takacaginiza boyle bir adamla evli oldugu icin uzulun. Hala gelmis siz olsaniz esinizden gizli yapar misiniz diyorsunuz. Bircogumuz boylelerini kendimize koca yapmadik cok sukur. Muhtemelen sizin etrafinizda gordugunuz koca modelleri boyle ama bunlarin disinda koca profilleri var bilin isterim. Hani karsilikli sevgi,saygi,deger gibi kavramlarin oldugu evlilikler var.

Emin misiniz ablanızın haberi olduğundan?
Bence siz keyfi bu durumu buraya yazıyorsunuz.
Ablanızın hayatı sizi ilgilendirmiyor.
Kadın eşine defalarca "istemiyorum" dediği halde, adam korunmuyorsa ve ısrar ediyorsa başka çaresi kalmamış demektir. Hem istediği zaman çıkarttırabilir.

Her zaman açık iletişim taraftarıyım fakat bu konu üzerinden kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmak durumundayım.
Doğum ve çocuk bakımında, harika destekleyici bir baba olsa dahi her zaman kadın daha çok yıpranıyor, özellikle bedenen.
Mecbur değil kadın sırf kocası 3. çocuk istiyor diye doğurmaya.

Kadın kalıcı kısır olmayacak sonuçta. Bu tartışılacak bir şey değil. Ablanın haberi olduğunu hiç sanmıyorum buraya yazdığından. Spiral olmasa hap içer yine korunur ama bunu tercih etmiş. Belki bugün fikri böyledir, üç sene sonra yine doğrur.

Belki kocası korunmuyor diye bunu yapıyor belki üçüncü çocuk için hazır değil. Yatak odalarını özel hayatlarını sana şeffaf şekilde anlatacak değil, yüzeysel anlatmıştır.

Ben cinsel hayatını anlatsın mı dedim olayı nerelere çektiniz. Onu mu merak ettim korunmuş ki 9 yıldır yok hamilelik vs. Ben sadece gizli takılınca bir sorun olurmu onu sordum sakin olun.

Ne olacak ? Sadece kocasının güvenini zedeler.

Sadece ona guvenirse 3. Cocuğu olur muhtemelen kayar mayar bir sey olabilir. 2 yöntemlw korunsun.

Bu toplumdaki erkeklerin fazladan cocuk istemeye hakki oldugunu dusunmuyorum cidden cocuk bakan cocukla cidden ilgilnen( eve gelip 15 dk sevmek ya da hazir mama isitip alt degismek değil bahsettigim) cidden ilgilnen adamlar bu kadar cok cocuk istemez genelde.

O cocuklara anne bakiyor ugrasiyor, hamilelik desen 9 ay anne tasiyor yine anne yipraniyor. Boşanildi diyelim 3 cocukla bekar anne olacak baba ayda 1 gormek disinda ne yapacak? Ya da sirf annenin cani yansin diye bos bos vermem cocuklari tripleri yapacak filan.

Ayyy görende 5 cocukla boşandim sanir 😄 ben bile bunalmişim hep ayni muhabbetlerden. Ezberledik artik yeter yani kadin istiyorsa yapar istemiyorsa yapmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X