• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam Bizi Bitirdi

solkolum

08-07-2012 ß ♥ ß
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
464
0
46
İstanbul
Ben şuan bir günlük yazıyormuşum gibi yazmak istiyorum ve günlüğümden yardım istiyorum bu defa sanırım yardımcı olabilecek bana bu günlük....
Annem,ablam,abim ve ben olmak üzere 4 kişilik bir aileyiz...Babamız ayrı evli ve 3 çocuğu da orada var...Sadece kiramızı öder başka hiçbir katkısı yok...
Bundan 5 yıl önce ablam az az bira içmeye başlamıştı...Daha sonra çoğalttı ve son 1 yıldır bize yapmadığını bırakmadı...Sesine çok güvenir çevresi çok berbat tutturdu kafelerde düğün salonlarında şarkıcılık yapacağım...Ablama çok güvenirdik 1 yıl önce başladı bu işe kafede ve düğün salonlarında şarkı söyledi annem arada sırada yanında giderdi derken baktık ablam iyice bizden kopmuş ve eve sarhoş gelmeye başlamıştı...Birlikte herşeyimizi paylaşırdık,her gece sabahlara kadar muhabbet ederdim ablamla o bana anlatır ben ona ama bakıyorum ki artık ablamla konuşulmuyor...Kendi halinde yaşamaya başlamış...O kadar çok konuşmaya çalıştım ve neden eve hergün sarhoş geldiğini öyle çok sordum ki cevap ne yazık ki hiç alamadım...Her gece ağlıyor,içiyordu...Bu duruma abim ve annem sabretmeye çalışıyordu onlar da konuşmaya çalıştı çok ama hiç bir şey anlamaz hale gelmişti...
Bir gece ablam benimle konuşmak istediğini söyledi şaşırmış ve mutlu olmuştum uzun zaman sonra ablam benimle tekrar konuşmak istemişti...Geldi oturdu yanıma (3 ay önce) Ağlıyor,susuyor...Abla ne oldu neden bizi bu kadar üzüyorsun diyorum ses yok...Elimi aldı ve karnına koydu hissediyor musun dedi o an yıkıldım ablam hamileydi ve bu benim en çok istediğim şeydi teyze olmak...Ne kutsal birşey gibi geliyordu bana ama bu şekilde olmasını istememiştim çünkü ablam evli bir adamla birlikte olmuş hamile kalmıştı...Bir süre öylece kaldım onu da yıpratmak istemedim asla üstüne gitmedim çünkü bu herkesin başına gelebilirdi...Aradan 3 hafta geçti sanırım ablam çocuğu aldırdı...Bu aramızdaydı...Ben içime attım bunu...Ablam hala içiyordu ve ağlıyordu geceleri...İçim paramparça oluyordu onu anlamaya,sakinleştirmeye çalışıyordum uykusuz geceler yaşadım çok işe bile uykusuz gidiyordum bunların önemi yok yeter ki ablam iyileşsin ve huzurumuz olsun diye her gece dua ediyordum...Ablam o adamı seviyor ama yapacak birşey yok sadece içkinin kurbanı olmuş...Bir gece artık uykusuzluğa dayanamadım tam yattım annemin feryadı uyandırdı ablam anneme anlatmış annem kriz geçirdi abim uyanacak herşeyi duyacak diye ödüm patladı annemin o halini asla unutamam...Sonra ailecek ablamı memlekete kafasını dinlemeye yolladık 1 ay oldu sanırım geleli ilk başlarda ablam eskisi gibi oldu diye sevinirken hala aynıydı...Bakırköy ruh ve sinir has. götürdük pazartesi günü psikiyatri kontrolünde suan doktor yatmasını söyledi biz bırakmadık bir şans verdik ilaçlarını kullanıyordu ki bu akşam yine bize düğün salonuna çıkacağını söyledi evimizin karşısında hemen program yarım saat sürüyor yani gece olmadan evde olacağını söyledi yolladık üstüne çok gitmiyoruz doktorun dediği gibi...Ve bugün eve yine sarhoş geldi ayakta duramıyordu abim dayanamadı konuşmak istedi konuşmadı ablam o kadar huysuz ki o kadar dediğim dedik ki hala bira istiyor ve o kadar sarhoş ki yine de bira diye tutturdu gecenin bu saati yani 1 saat önce bakırköy e gittik yine amatem de tedavi görür diye götürdük orası kapalıydı psikiyatri ye gösterdik alkollü birşey yapamayız dedi evdeyiz şimdi...Daha anlatmadığım o kadar çok şey var ki...
Arkadaşlar ne olur yardım edin ben artık dayanamıyorum ne yapmalıyım bilmiyorum o kadar kötü bir haldeyim ki Allah bizi sınıyor ama evden birine birşey olacak diye çok korkuyorum...Çok uzun oldu kusura bakmayın okuyanlara minnettarım çok teşekkürler şimdiden...Bana dua eder misiniz Allah rızası için...

Ablanızı ne yapın ne edin şarkıcılığın dışında bir iş yapmaya ikna edin hem aşk acısı çekiyor hem şarkı söyleyince duygusala bağlayıp içiyor anlaşılan.Şarkı söylemeyi bıraksın en dğrusu bu

bağımlılıkları bıraktırmak zordur malesef. kolay gelsin işiniz zor ne diyim bence ailecek taşının şöyle deniz kenarı uzak bi yere ablanada bi meşgale bulun ne biliyim mesela bahçeli bi yer olsun ekip biçsin hatta bi köpek alın ablanıza sahipsiz bırakmışlar buldum getirdim diyin onu sahiplenirse bana bişey olursa ona kim bakar diye düzelmeye çalışır

yaa ben gercekten cok uzuldum, soylicek bisi bulamiyorum. ins ablan duzelir..

Ablanızı ne yapın ne edin şarkıcılığın dışında bir iş yapmaya ikna edin hem aşk acısı çekiyor hem şarkı söyleyince duygusala bağlayıp içiyor anlaşılan.Şarkı söylemeyi bıraksın en dğrusu bu

Ah bir dinlese ne yapıp edip yine istediğiini bir şekilde yapıyorr inanamazsınız :43:

bağımlılıkları bıraktırmak zordur malesef. kolay gelsin işiniz zor ne diyim bence ailecek taşının şöyle deniz kenarı uzak bi yere ablanada bi meşgale bulun ne biliyim mesela bahçeli bi yer olsun ekip biçsin hatta bi köpek alın ablanıza sahipsiz bırakmışlar buldum getirdim diyin onu sahiplenirse bana bişey olursa ona kim bakar diye düzelmeye çalışır

taşınmayı uzun zamandır düşünüyoruz canım ama tam olarak ele almış değiliz ... Hayvan sahiplenme konusuna gelince onu da düşündük hatta ablam istedi annem kabul de etti ki annem asla istemez evde böyle birşeyii sonradan ablam vazgeçti annem de şimdi asla istemiyor :25:

geçmiş olsun canım, keşke ablana tebihleseydin anneme anlatma sakın bunları diye, niye anlattı ki, annen ölebilirdi o kalp krizinde, ama tabii ablan rahatsız bu açıkca belli... mantıklı bi hareket beklememek lazım
bence hastaneye yatırmalısınız, ameliyatlık fiziksel bi hastalığı olsa hastanede yatcak dimi, aynı şey...
sanırım ablan kaldıramamış ailesel travmaları, olabilir, herkes kaldıramaz dayanamaz, ama bence ablana yardımcı olmak istiyosanız doktorun söylediğini yapmalısınız
o adama aşık falan olduğunuda sanmıyorum, mantıklı düşünemiyorki kızcağız

Canım benim öncelikle Allah yardımcınız olsun. Ablanı bir hastaneye yatırmak şu aşamada en güzeli, tedavisi şu an belki kısa bir sürede bile hallolabilecek bir şeyken zaman geçtikçe daha komplike bir hal alabilir. onun dışında da anlayışlı davranmanız gerekir ama diğer kızların da dediği gibi size kızacaksa bile onu bir daha sahneye göndermeyin, içmesine bi şekilde engel olacak ortamlarda bulundurun. çocukken ya da gençken sevdiği yerlere götürün, eski kız arkadaşlarıyla falan bir araya getirin ama mutlaka alkolden uzak tutun. çünkü belli ki onu bu hale getiren alkol, mantıklı düşünemediği için de o adama bağlandığını zannediyor. ama önce siz moralinizi yüksek tutun, ne akıl hastaları düzeliyor ki ablanın ki henüz başlangıç aşamasında sayılır, düzelecektir inşallah. Allah'tan size ve ona sabır diliyorum.

Cok üzüldüm, cok cok gecmis olsun diyeyim artik.
Bencede tedavi görmesi lazim, sonrada onu bu ortamdan cikarsaniz iyi olur, yani eski arkadaslarindan uzak kalsin.
Yasi kac ablanin canim?

içki bütün kötülüklerin anasıdır.... ne kadar doğru. Allahtan çocuğu aldrms. yoksa arada o ziyan olurdu..insallh iileşir.

geçmiş olsun canım, keşke ablana tebihleseydin anneme anlatma sakın bunları diye, niye anlattı ki, annen ölebilirdi o kalp krizinde, ama tabii ablan rahatsız bu açıkca belli... mantıklı bi hareket beklememek lazım
bence hastaneye yatırmalısınız, ameliyatlık fiziksel bi hastalığı olsa hastanede yatcak dimi, aynı şey...
sanırım ablan kaldıramamış ailesel travmaları, olabilir, herkes kaldıramaz dayanamaz, ama bence ablana yardımcı olmak istiyosanız doktorun söylediğini yapmalısınız
o adama aşık falan olduğunuda sanmıyorum, mantıklı düşünemiyorki kızcağız

kaç defa dedim anneme sakın söyleme diye tamam demişti birgün yine içkili söylemiş Allah korudu annemi...Sanırım doktorun dediğini yapıcaz ama gitmem yatmam ben diyor :25:

Gerçekten çok geçmiş olsun. Naçizhane tavsiyem ablanın çevresini ve ilgi alanlarını değiştirmeye çalışabilirsiniz. Çünkü bulunduğu ortam illa ki insanı etkiler. Artık olan olmuş, her işte bir hayır var deyip önünüze bakacaksınız ailecek. Ablanı sakın yalnız bırakmayın, ona destek olun ve bol bol dua edin, Allah yardımcımız olsun hepimizin...

aayyyy cok uzuldum canim benim Rabbim ablana en kisa zamanda kotu aliskanliklarindan kurtarsin.simdi cocuklari sikmayin bunaltmayin diyolar zivanadan cikiyo sikiyosun bu sfer evden kaciyo vs vs cocuk yetisteirmek cok ama cook zor.neyse insallh kisa zamnda ablan bu durumdan kurtulur daha cok genc cunku.

Allah yardımcınız olsun canım, arkadaşların da dediği gibi tedavisini olmasını sağlayın, yatarak tedaviyi kabul etmiyorsa yaşadığınız çevreyi değiştirin sakin huzurlu bir yere seçin va ablana yeni uğraşlar bulun arkadaş çevresinden de uzak tutun, Umarım eski güzel günlerinize en kısa sürede kavuşursunuz

Doktorların önerilerini harfiyen uygulayın.

Sadece ablanız değil, bu süreçte annenizin ve sizinde gerekli desteği almanız kanısındayım.

Hem ablanıza karşı nasıl davranmanız gerektiği açısından hem kendi ruh sağlığınız adına bu önerimi lütfen kulak arkası etmeyin.

Sağlıklı olursak ancak sağlıklı kararlar verebiliriz,sağlıklı düşünebiliriz...

Ablanızı eleştirmek, olumlu/olumsuz yorumlarda bulunmak istemiyorum.

Ama şunu diyebilirim ki; ağır bir depresyonu atlatmış birisi sonrasında hayatında gerçekten daha güçlü bir birey haline geliyor.

Tabiki tamamen atlatmış birisi için diyorum...

Dilerim bir an önce sağlığına kavuşur; iş hayatındaki ve özel yaşamındaki seçimlerini tekrar gözden geçirir ve sağlıklı kararlar verebilir...

Allahtan sizlere sabır, kendisine de şifa diliyorum...

Son düzenleme:
İlginize çok teşekkür ederim...
2 gündür odasından çıkmıyor ablam...Yemekleri kendi odasında yiyor,ilaçlarını kullanıyor onlarda vücudu uyuşturup uyumasını sağlıyor bu böyle nereye kadar ? Ben bu ilaç tedavisine nedense karşıyım bir sonu yok gibi geliyor bana bu şekilde...Ha uyku ilacı içmiş uyumuş,ha depresan kullanmış uyumş benim için fark yok...Bugün götürdük yine hastaneye randevumuz yarın sabah bakalım ne diyecek doktor haber veririm arkadaşlar çok sağolun...

Back