- 21 Temmuz 2018
- 7.150
- 21.479
- 348
- Konu Sahibi birzerdali
-
Aynı marka ve model olsa bile kapağı falan değişik oluyor kadın ve erkeğin. Fark edilir yanı. Ikiniz de kapak kullanmiyorsaniz bilemem. Ben pek kullanmayan görmedim, koruması için kullanıyor insanlar. Yani bana pek inandırıci gelmedi okumanız. Hadi okudunuz diyelim hepsini irdelemeniz. Ve dünkü bir mesajınızda abim hala aynı şeylere devam ediyor demissiniz. Böyle bir durumda abiniz teline şifre koyar, parmak izi varsa koyar, sizden köşe bucak saklar telini yani. Nasıl görebildiniz hala devam ettiğini anlamadım. O da inandırıcı gelmedi pek. Eksik şeyler var konuda benceÖzellikle telefonunu kurcalamadim, sebebini izah ettim. Kendi telefonum ile aynı marka model. Kendimki sanıp elime alınca mesajı gördüm. Bunca zaman bakardım bakacak olsam
Benim çevremde gay arkadaşlar vardı, bir kısmıyla fazla samimi değildik, denk geldikçe zaman geçirirdik ama çok samimi olduğum cinsel kimliğiyle ilgili sürecini diğerlerinden daha iyi bildiğim gay arkadaşım da var, o arkadaşım cinsel kimliğini buldu, kabullendi ve sonrasında çok zorluklar yaşasa da ailesine çevresine de kabul ettirmeyi başardı, hiçbir zaman kendini inkar etmediğinden valla nasıl desem pamuk gibi kalpli çok iyi bir insan, bırakın birine iftira atmayı kimseyi incitmişliği yoktur.Ben de aynı şeyi düşünüyorum zaten abinin psikolojisi normal değil.
Öz annesine deli diyen iftira atan şiddete meyilli biri. Bu nişanlı kız belki çocukları olduktan sonra fark ederse durumu, adam ya öldürmeye kalkışırsa kadını ve çocukları. çok büyük risk var çok.
Benim yorumumu da beğenmeme yağmuruna tutmuşlar. Halbuki burda mesele adamın gay olması biseksüel olması da değil. Bir kadınla olan mesajlarını görseydi de karışma derdim. Sonuçta abisi onla paylaşmamış ki kendi kendine görüp üzerine vicdan yükü alıyor.
"Dün telefonu sarjdayken gayri ihtiyari bir mesaj gördüm. Kesinlikle kimsenin telefonuna bakmam, kurcalamam ama hani boş bulundum resmen. Mesajı görünce bakiverdim istemsiz. Mesaj içeriği sonucunda anladim ki abim gay/ transeksüel birliktelikler yaşıyor.
Şok içindeyim. Bunu farklılık olsun diye yaşiyor, bundan eminim. Dünyam başıma yıkıldı."
"Yaptığım çok yanlıştı zaten. Çok pişmanım bilmek de istemezdim. Kızın durumu bilmesi mümkün değil, çok muhafazakar bir kız. El ele tutustuklari için bile ilk zamanlar huzursuzdu. Böyle birşeyi kaldıracak biri değil. Bu yönünü ben bile yıllarca aynı evde yaşamadan bilemedim. Kız nasıl bilecek ki ? Ben söylesem olay çıkar. Karışmak istemem elbette ama kıza da haksızlık bu. Cikmazdayim"
bu eski konunuzdan,şimdi de yanlışlıkla oldu diyosun.
bir de eski konunda abinin gay olmadığına emindin,şimdi böyle de olabilir şöyle de olabilir diyosun.
anlatmadığın şeyler var yuzde iki bin.
En buyuk sorunlarımizdan biri şu aslında, annem abimi normal görüyor ve abim eskiden beridir böyleydi zaten anneme karşı, yeni tepkiler değil aslında. Erkek çocuklarının birçoğunun böyle olduğunu düşünüyor. Hatta benim erkek çocuğunun ev işlerini bilmeleri gerekir hazıra konmasinlar gibi düşüncelerimi bile eleştirir. " Evet ben yanlış yetiştirdim, sen ileride doğru yetiştir" demez aksine yetiştirme şeklinin oluşturduğu sorunlu çocuğuna rağmen hâlâ doğru yetiştirdiğini düşünür ve savunur. Her yerde abimi över mesela. Erkek kardeşim de var. Onun yaptığı bir hatayi kırk kere söyler , bizim de elestirmemizi ister fakat abim gibi sorunlu biri için tek kelime etmemizden hoşlanmaz. Kendisine abim gibi kimse davranmaz ama en çok onu kollar tuhaf biçimde. Bu tarz durumlar benim tahammül sinirimi zorluyor. Ona karşı öfkemi kontrol edemiyorum. Beni sürekli " sorunlu, kavgacı " gibi lanse etmesi ve benim bile bunu icsellestirmeme sebep olması içimde öfkeye sebep oluyor.
Erkek arkadasim var. Maalesef bu sorunlarım ona da yansıyor. Şöyle ki ailem gibi biri ile olmak asla istemiyorum. Bu nedenle erkek arkadaşımın her söylediği şeyi " ataerkil, baskıcı " biri mıdır telaşı ile fevri tepki veriyorum. Bu tamamen ailem gibi biri ile beraber olma korkusundan kaynaklanıyor.
Öneri kitap için teşekkürler. Muhakkak okuyacağım
Sürekli “nişanlısı çok dini bütün, bir erkek ile aldatılmayı kabul etmez” diyip duruyorsunuz. Bir kadınla aldatılıyor olsaydı kabul edecek miydi yani nişanlısı? Veya dinine bağlı olmayan bir kadın erkek ile aldatılmayı kabul eder anlamını nereden çıkardınız?Ya niye utanç duyayım bazı yorumlara hayret ediyorum. Bunu kabul edemeyecek biri ile beraber kadını aldatıyor diyorum, aldatmiyor olsa bekar olsa banane
Üzgünüm ancak bu noktada da yanıldığınızı düşünüyorum.Abim anlattığıniz bir profil değil maalesef. Öyle olsa tüm şefkatimi elbet gösterirdim. Böyle insanlara arkalarından i..b..e diyecek ama onlardan da maalesef faydalanabilecek bir yapıda gördüğüm bu hâli ile. Bir üye yazmıştı, doblo ile travesti kovalayan aile babaları diye. Abimin ben de oluşturduğu izlenim aynen böyle. Buna yönelik bir eğilimi olsa ve açıklayamazsa ben elimden geleni yaparım ki istemeden herkesin bilmesine sebep olduğum için de çok üzülüyorum ama abim de sizin anlattığıniz gibi anlaşılmaya ihtiyaç duyar bir havada değil. " Erkekliğine" laf gelmesi tek kaygısı
Bence daha fazla irdelemeyin bu konuyu.Herkese merhaba,
Daha önce detaylı bir konu açmıştım. Kısaca bahsedecek olursam, ailem ile yaşıyorum. Abim dışarıdan bakıldığında efendi, düzgün, işinde gücünde güvenilir biridir. Kendini şuan nişanlı. Nişanlısını çok sevdiğini düşünürdüm, çünkü ne zaman en ufak sorun yaşasalar çok üzülür, kızı mutlu etmek için elinde geleni yapar.
Nişan arefesindeyken telefonunda bir mesaj gördüm. İstemsiz baktım. Gay bir çocuk ile bir yazişmasina denk geldim. Flörtlesmek gibi bir yazişmaydi. Cinsellik var mı bilmiyorum ama olma ihtimali var. Farklılık denemek istemiş gibi.
Gördüğüm an inanılmaz bir şok yaşadım. Elim ayağım titredi o an bir anda anneme söyledim. Daha kontrollü davranmam gerekirdi ama şokun etkisi ile her şey yanlış gitti, doğru yönetemedim. Annem duyduğu günlerde yataklara düştü, ikimiz de perişan olduk. Sonra annem abimle konuşmayı denedi, benim bildiğimi hissetirmeden.
Abimin sesini duydum odadan. Kadına resmen deli muamelesi yaptı. Uydurduğunu, ona iftira attığını, okuduğunu anlamadığını söyledi ve üste çıkmaya çalıştı. Öyle çirkin bir tavrı vardı ki bu konunun böylece kapanmasına razı gelemedim ve ben de bildiğimi ,her şeyi gördüğümü söyledim. Tabi her şey karıştı böylelikle. Birbirimize kötü şeyler söyledik, benim bildiğimi öğrenince ne diyeceğini şaşırdı. Haliyle aile bireyleri de öğrendi. Aslında böyle olmasını istemedim, tamamen kontrolümuzu yitirdik.
İlerleyen günler onun için de bizim icin de çok zor geçti. İntihara meyil edecek bir durgunluk oluştu üzerinde abimin. Onun gibi biri için bu ağır bir şey. Sadece öylesine konuştuğunu, sıradan bir arkadaş gibi gördüğünü, öylesine bir şey olduğunu söylemiş erkek kardeşime, ağlayarak. Hep babamız gibi gördüğümüz biriydi, böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak onu çok etkiledi.Ben ise yemeden içmeden kesildim. Nişanlısını düşündükçe içinden çıkılmaz bir vicdani yük hissettim. Hâlâ daha hissediyorum. Bütün bunların sonunda herkes inkar yoluna gidip, üstünü örttü. Hatta babam oğluma iftira atıyorsun diyerek üzerime yürüdü. Evden kovmak istedi beni. Çok zor günler geçirdim. Erkek kardeşim bu durumu kapatmam gerektiğini, daha fazla ustelemenin onu intihara sürükleyecegini, bu kadar rezilliğin ona ders olmasıni umduğunu söyledi ve konuyu unutmaya çalıştı. Bana da bunu tavsiye etti. Herkes normaline döndü.
Nişanlısı dini gerekliliklerine çok bağlı bir kız, böyle bir durum yaşam şekline çok ters. Bilmek hakkı. Şuan çok mutlu gibiler, kız abimi çok seviyor, görünüşte de abim üzerine titriyor ama arkada olan böyle bir gerçek var.
O günden beridir abim ile bir daha hiç konuşmadım, üzerimde bıraktığı bu vicdani yük için onu hiç affetmedim, etmeyeceğim de. Kıza söylemek istedim ama evde yasayacaklarimdan korktum. Kıza bağlılığı, üzerine titreyisi de tek siginagim oldu ama vicdanım rahat değil. Aklım hep bu konuda.
Arkadaşlar çok kötü hissediyorum. Biliyorum doğrusu bunu kıza söylemek, ailemi karşıma almak ama olmuyor işte. Bana neler yasatirlar bilmiyorum, gerçekten geçici saçma sapan bir şey ise ve ben mutlu olmasını engellersem diye bile düşünüyorum. Çünkü evlenmek istiyor, daha önceki hiç bir kız arkadaşı ile olduğu gibi değil nişanlısı ile. İlk kez bu denli değer verdiğini, kıymet verdiğini görüyorum. Kızı aldattı herşeyden önce hem de kızın asla kabullenemeyecegi şekilde.
Psikolojim bozulmuş durumda. Kızın yerine kendimi koydukca hiç bir yere sigamiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolojik destek almak istiyorum. Öyle zor durumdayım ki. Bir daha bu konu hic açılmadı, herkes kendi içinde ne düşünüyor, yaşıyorsa öyle kaldı. Ben ise kendimden kacamiyorum.Bana tavsiyeleriniz nelerdir ?
Kazayla mesaj gordum diyor, sonra yazismalari okudum diyor. Kazayla gorduyse bile sonra oturup tek tek okumuş yazismalari.Aynı marka ve model olsa bile kapağı falan değişik oluyor kadın ve erkeğin. Fark edilir yanı. Ikiniz de kapak kullanmiyorsaniz bilemem. Ben pek kullanmayan görmedim, koruması için kullanıyor insanlar. Yani bana pek inandırıci gelmedi okumanız. Hadi okudunuz diyelim hepsini irdelemeniz. Ve dünkü bir mesajınızda abim hala aynı şeylere devam ediyor demissiniz. Böyle bir durumda abiniz teline şifre koyar, parmak izi varsa koyar, sizden köşe bucak saklar telini yani. Nasıl görebildiniz hala devam ettiğini anlamadım. O da inandırıcı gelmedi pek. Eksik şeyler var konuda bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?