Abimin bize gelmesini istemiyorum

haklısınız temiz olmayan birinden haz etmemenzi,ama o sizin abiniz acaba aranızda çok büyük sorunlar oldu da bunlar da tuz biber mi diye merak ettim açıkçası...

benim erkek kardeşim de pek temiz değildir arkasını biz toplarız,ama hiç bu şekilde düşünmemiştim sonuçta candır o......

Valla haklısınız abim de olsa temizlik konusunda titiz davranmıyorsa rahatsız olurum ki zaten senin durumun belli.
Yatarak dinlenmen gerekli.
Anneni arayıp sorsana canım "anne abim hala önceki gibi temizliğine dikkat etmiyor mu?Benim bulantılarım da var.Ayakta da pek duramıyorum.İlgilenemeyebilirim" de.
Annen bile bile sana göndermek istemez heralde.Bi denesen..

sorma canım bulantılarım zaten geçmedi tamamen dediğin gibi..annemin kendisi diyor zaten hala dikat etmiyor diye...temizlik ayrı mesele bi de gelince doğru düzgün gelse laf söz soka soka...eşimin hayatı hayatmıymış!!!!!adam ne yapıyor sabah ezanından önce geçimi için evden çıkıyor yolda 2 saat çekiyor trafikten geç geliyor hemen uyuyup kalıyor erkenden .."o nedenle çekilir hayatmıy mış onun ki de.".kendi yan gelip yatar iş yoksa yok der öylece bekler net başında..gidip bi yere gideyim taştan da olsa geçimime bakayım demez.para buldu mu sinemasından eksik kalmaz..ama eşime fırsatını buldu mu arada laf sokar..!eşim yine iyi insanmış abi diye hatrını sayar..
annem geçen "kış gününde aslında onlar gelmese "dedi ağzımı arıyordu sanırım gelsinler açarım kaloriferi dedim...ama düşünüyorum "anne siz gelseniz babamla seninle dertleşmeye ihtiyacım var gelinin yanında rahat konuşamam desem...?"

Son düzenleme:
güzel ülkemizde neden hala alkol satiliyor, bir an önce kaldirilmasi lazim...
insanlar her bir dertde alkole sariliyor ve bu yüzden insan iliskileri mahf oluyor..
hanimlar siz siz olun, kocalariniza sakin alkol kullanmalarini izin vermeyin, ilerde bagimliliklar yapar ve böyle durumlara yol acabilir...
etrafimda cok görüyorum, genc hanimlarin cogu eslerinin alkol almasindan sikayetci degil hatta sevinenler bile var, yok neymis "alkol alinca cinsel hayatimiz daha cok ve daha iyi oluyormus"...

sadece abinizden şikayet etseniz hadi haklısınız hamile hamile çekmek zorunda diilsiniz diye düşünelim...
ama kızkardeşinizle ilgili söylediklerinize bakarak kusura bakmayın ama ne kadar bencil bi insan olduğunuzu ortaya koymuşsunuz..
dersaneye gitmiyo niye zorluyolar demişsiniz...sizde annesiniz böyle bi durumda çocuğunuzun geleceğiniz düşünüp çaba sarfetmez misiniz ne hali varsa görsün mü dersiniz??,
psikolojik sorunları var düzelmez o hastaneye yatırsınlar nası bi düşünce tarzı...insan bırak kardeşi alakasız bi insan için bile bu kadar acımasız yorumlar yapamaz...
anneniz sizi çözmüş tamda hakettiğiniz gibi davranıyo bence...kendiniz bu kadar bencilken insanlardan fedakarlık beklemeniz ne desem bilemedim.....önce Annenize nasıl destek olabilirim diye kafa yorun bence..sizi bu yaşa getirmiş bide çocuklarınıza dadılık evinize hizmetçilik yapmak zorunda diil...
yalnızım anne sevgisine ilgisine ihtiyacım var deseydiniz neyse dicem...
bi alkolik koca bi psikolojik sorunlu kız Allah annenizin yardımcısı olsun sizden önce....

Bence kopuk bir aile bağınız var. Benim abimde benim kadar düşünceli değildir kişiye göre temiz olup olmadığı tartışılır ama ben onun ter kokusuna bile kurban olurum. Bende gebeyim 29 haftalık ve ailemden uzaktayım. Benim evimde senin evin gibi oluyor ve üstüne birde çalışıyorum. Bebeğimin kafasında kist çıktı doktor dinlen yat vs gibi bir çok şey söyledi ve ben o süreçte öyle isterdim ki ''keşke abim yanımda olsabilseydi''... ama onunda imkanları el vermedi işte.

Allah yardımcınız olsun ne diyim saygı duymak gerekir derdinize elbet ama gözünüzde büyütmeyin çok nihayetinde kardeşsiniz...

temızlık hıjyen konusun da cok cok haklısınız.abınız temızlıgıne dıkkat etmıyor ıse bu sızı rahatsız eder.esınıze karsı da mahcup kılar .bır de hamılesınız koku hassasıyetınızde oldukca yogun suan da .ama abınızle ıletısımınız cok mu kopuk ?acık acık soyleyemez mısınız koktugunu temızlıgıne dıkkat etmesı gerektıgını
soylersenız eger kendıne cekı duzen verecegını umuyorum .mesela benım annem kucukken bıze alıskanlık edındırdı dısarıdan geldıgımız de ustumuzu cıkarır kırlı sepetıne atarız duşa gırerız .bu hep boyledır ama .kucukken gelen bır alıskanlık .abım ısten geldıgın de kesınlıkle ayakalrını yıkamadan salona gıremez .annemın katı kuralları vardı .abımde alıstı .hos alıstıda sımdı tıtızlık hastalık boyutuna getırdı cocugu sureklı el ayak yıkıyor .el ayak yıkaması sadece 1 saat suruyor .fazlası da hastalık boyutun da oluyor .dedıgım gıbı abınıze annenız katı kurallar koyabılır .
kızkardesınız konusun da malesef sızınle aynı fıkırde degılım .ders calsımıyor dıye dershaneden neden alınsın cocuk ? annesı kızının gelecegını tabıkı de dusunecek .ne guzel anne tebrık ettım acıkcası .pıskolojısı bozuk dıye hastaneye yatması lazım demenız de gercekten cok kırıcı ve yıpratıcı .saglam adamı bıle hasta edebılecek bır soz .acaba hamıle oldugunuz ıcın bu kadar hassas olmus olabılır mısınız ? hamıleleıgın verdıgı streste olabılır tepkınız .

sizin kızkardeşimin hangi psikolojide olduğunu ya da durumda olduğunu bilmeden konuşmanızı yersiz buluyorum !!!kızkardeşim gerçekten de hastaneye yatırılmalı; zira evde ilaçlarını almıyor saldırganlaşıyor ve karşı ci,nse karşı aşırı ilgisi var bir defa evden kaçtı;sokakta tanıdığıyla evlenmek istiyor....kızkardeşim için bencillik ettiğimi de nerden çıkardınız!!!evet yineliyorum dersaneye gitmesi gerekmiyor önce tedavisi!!!emin olun annemden çok düşündüm onu..ramazan ortasında sıcaklarda eşimi bırakıp 2 hafta kızkardeşim için gittim memlekete..ama annemde garip bir ısrar okuyacak diyor!!!!ne okuması önce sağlığına kavuşması lazım anneme bunu anlatmaya çalıştım her defasında..ben yanlış bişi söylemedim okumasın derken.sağlığına kavuşmalı şuan...ben o nedenle dersaneye yazdırılmasını yanlış buldum...tabi bilmeyen böyle boş boş konuşur işte!

canım adabıyla gelen başımın üstüne ama inan laf söz sokan biri abim de olsa kaldıramıcam..keşke sayın görevli başlığı bana sormadan "abimin gelmesini istemiyorum "olarak değiştirmeseydi...kafalarına göre başlık atarlarsa ona göre de yorumlar gelir!en son gelişinde onu mutlu etmek için karı koca elimizden geleni yaptık ..ama herşeye bir kulp terslik çıkarma arzusu....bunalımda dedim sesimi çıkarmadım gecenin 12 sinde bana olabilidiğince bağrıyor sırf kızımın yaş meselesi yüzünden..ben 5 dedim o 6 dedi...ben de ince ince kağıtla hesaplayalım dedim yazdım o da "hay seni yetiştiren üniversiteye de hocalarına da sana da "diyerek bağırınca " ne alakası var üniversiteyle dedim "topla eşyalarımı gidicem toplaaaa die bağırması ilginçti!!!!durması için yalvardım yapma die....eşim sabah uyanınca sorsa rezillik yani.....o nedenle böyle yapacaksa istemiyorum....sonuçta ben de ayrı bi yuva kurdum beni yüceltmesi gerekirken rezil etmesi mi gerekir??

hayırabim kendisine karşı gelen eleştirilere açık değildir bağırır çağırır hemen .annnem bile söyleyemez söylese tamam ben b u evden gidiyorum diye bağırmış çağırmış!!hem kabahatli hem de yüzlü...lütfen ya kızkardeşim konusunda da yorumlarıa dikkat edilmesini rica ediyorum...gerçekten hastaneye yatırılcak bi durumu var ki öyle diyorum...Allah aşkına ya sizin mazallah saldırganlaşan etrafı kırıp döken bi kere evden kaçtı önüne gelen erkekle evlenmek istiyor....erkeklerin onu kullanmasından krkuyorum canım diyen erkeği bizden iyi görüyor...şimdi evde kaçacak diye korkuyoruz nasıl okuyacak bu halde iyileşmeden söyler misiniz böyle bi kardeşiniz olsa siz de anneizle benim gibi kavgasını edersiniz "önce hastenye yatırın sağlığına kavuşsun sonra okusun diye.."çok dedim dondurun dersanesini iyileşsin seneye kaldığı yerden devam etsin...ama annem umursamyor inatla "okusun sınava az kaldı diyor...zaten çalışmıyor ki derse çalışacak sağlık yok malesef....
bir de anlamadığım bu psikoloji konusunda insanlar neden "utanır" edesında?psikolojik rahatsızlığı tıpkı diğer rahatsızlıklar gibi ele almalı nasıl ki kolunuz bacağınız kırılınca hastenye gidiyor hatta yatıyorsanız evde iyileşme imkanı bulunmayan psikolojisi bozuk hasta da hastanede en doğru tedaviyle tedavi edilmeli...bunda "kırıcılık" nerede anlayamadım.ben kardeşimle dalga geçmiyorum ayıplamıyorum kınamıyorum onun herşeyden önce sağlığına kavuşmasını istiyorum bundan güzel ne olabilir Allah aşkına??

Son düzenleme:
buraya konu açtıysanız yazılan yoruma boş konuşma diyemezsiniz...yazdıklarınızdan aynen benim dediklerim anlaşılıyor..
diyelim dediğiniz kadar vahim kardeşinizin durumu anneniz evinize alıp gelse hamile halinizle size bi zararı olsa yine evinizde bişeyleri kırıp dökse kadın hanginizle uğraşıcak...Annenizin öyle yada böyle geçerli mazeretleri var..onları evde bırakmak istemeyebilir, alıp gelmek istemeyebilir...
yok kızım yoğurt döktü sinirlendim, yok abim eşime niye balık ayıklıyosun ben asla yardım etmem dedi vs.. ne kadar ufak şeyleri abartıyosunuz...Annenizle ilgili yazdıklarınızda abartı kusura bakmayın, benim yorumum bu..beğenmemenize şaşırmadım...farklı düşüncelere açık olsanız iyi olur burda konu açarken...
bir daha cvp yazmıycam...sağlıkla doğurun inş. bebeğinizi..

hamilelikten önce de kızkardeşimin hastaneye yatırılıp düzenli ve sıkı bi tedavi görmesi konusunda ısrarcıydım şimdi de öyle yani hamileliğimle yakından uzaktan alakası yok....bana yolla ben ilaçları içmesi konusunda ikna ederim dedim ona da gelmediler....yold abaşına bişi gelirse..yani gelelim bırakalım sana diyen yok...ee küçük bi çocukla devamlı benim gitmem gelmem zor maddi durumum ortada..evde ilgi alaka sebgi gösterecek bi durumda yok ki evde iyileşsin desem...ama insanlar konuyu saptırıp işi bencil olduğuma vuruyor aslında bu daha da ilginç..bencil olan kardeşini,n sağlığını düşünmez...ne diyeyim empati konusunda zayıf olanlara bişi diyemem tabi sonuçta net ortamında herkes özgürce yorum yapıyor dilin de kemiği yok!!!

ben açıklamasını yaptıktan sonra hala bu tarz konuşuyorsanız yine söylüyorum bilmedn içini dışını boşuna konuşuyorsunuz malesef...diyelim değil gerçekten de durumu vahim malesef...annem boş bir inatla okumasını isterken aslında kızının zararına yorulduğunun farkına varamıyor çünkü annemde bi çocuğum olsun yüksek bi mevkiye gelsin takıntısı çok yüksek.bu da önce sağlıkla olmalı.önce sağlığına kavuşturulmalı bu durumda üniversiteye gitmesi benim gözümde onun zararına!üniversite ortamı dersaneye benzemez her türlü insan; art niyetli kişiler çok olur orada.malesef art niyetlileri ayırt edemeyecek durumda şuan.
kızkardeşimi evde kızdıran yine annemin kendisi çünkü geçmişte yaptığı olumsuz şeyleri yüzüne vurmamasını söyleiğim halde yüzüne vuruyor..o nedenle yanıma getirmelerini söylüyorum ya da hastaneye yatırmalarını..ufak şeyleri abartmıyorum anlattığım sadece bazı örnekler...ama "bencilsiniz "diyerek ne kadar sığ bi görüşe sığındığınızı beyan ediyorsunuz..yorum yapma için çaba sarfettiğiniz zman ayırdığınız için teşekkürler..sağlıklı güzel günler dilerim size..
Allah razı olsun daunız için de amin..

Son düzenleme:

konuda ne anlattıysanız ona gore yorum yapıyoruz biz de .kardesın hakkın da net bır sekıl de acıklama yapmamıssın .tek belıttıgın sey ,kardesının hasta oldugu o'nun normal olmadıgı hastaneye yatması gerektıgı okul fılan bır kosede kalması .bunları belırtmıssınız sadece .bızde bunlara dayanarak yorum yapıyoruz .acıklayıcı bır sekılde durumundan bahsetmıs olsanız belkı de sız haklısınızdır .ama bu sekıl de sız tepkı alıyorsunuz .
kardesınızın durumu gercekten vahım bıle olsa annenız goremıyor mu o kızın durumunu da tedavısıyle ılgılenmesın .yanı kızının egıtımı ıcın bu kadar cabalayan bır kadın ben sanmıyorum kı saglıgını hıce saysın ..ayrıca unuversıte ortamı ıcın ''her turlu ınsan var artnıyetlı kısıler cok olur''demıssınız de bu kısıler sadece unuversıte de degıl her ortam da olur .boyle kısıler var dıye de unuversıte okumayacak degıl! kardesınız ıcın ''onune gelen erkekle evlenmek ıstıyor kımı tanısa o'na ınanıyor''demıssınız de bu sadece sızın kardesınızın problemı degıl,kardesınız kac yasın da bılmıyorum ama 18-19 yasındakı kızlar da maleef kandırılmaya musaıt kısılerdır.
tekrar belırtıyorum,kardesınızın durumu hakkın da acıklayıcı bırsey belırtmedıgınız ıcın sızı anlamakta gucluk cekıyorum .

Tam yeriymiş aslında , hazır anneninde ağzını aradığını düşünmüşsün . Deseydin keşke abimler de yaza gelsin daha rahat olur falan diye.

siz doktor musunuz da hastaneye yatması lazım gibi bir ithamda bulunuyorsunuz?! EĞER YATMASI GEREKSEYDİ DOKTOR İLAÇ VERMEZDİ DEĞİL Mİ? hastanede bakımı yapılırdı tedavisi yapılırdı.. ben de kırıp dökerdim, bende sinirlenince karşımda hiç bir Allah'ın kulu duramazdı ! ben de psikolojik destek gördüm, ben de ilaçlarımı kullanmadım ! ben de sinirlendiğimde evden çıkıp gidiyordum, hayatıma birisi girdiğinde önce Allah sonra O olacak kadar bağlanıyordum seviyordum vs..... ama ben hastaneye yatmadım?! 2 defa dersaneye yazdırıldım! gitmedim! okumaz dediler....... hapiste yatan adamın peşinden yollara düştüm ! düzelmez dediler ! peeeeeeeeh! şimdi Ululslararası İlişkiler Bölümü okuyorum inşaat bölümü bitirmiş ve bu sene mimarlık sınavına girecek olan bir erkek arkadaşım var... Ayrıca extradan tekrar sınavlara hazırlanıyorum ! benim de hastanede yatmam gerekirdi... benden de hiçbirşey olmazdı.........
insanlar hakkında hüküm vermek ne kolay.... siz ona SEVGİ AÇLIĞI hissettirmeseydiniz eğer, o bir başkasını hemde karşı cinsi kendine dünyanın merkezi yapmazdı!! önce kendinizde suç bulun...! insan hatır için çiğ tavuk yer derler! öyle ya da böyle abiniz..! bir süre idare etmek mi zor geldi........ bırakın bu işleri..... önce gidin bence siz bencilliğinizden ötürü bir doktora başvurun... herşeyin fazlası zarar, sizde hat safhada..!

okul kazanmışsınız ;tebrikler!!!!!
kızkardeşim hakkındaki yorumlarınıza gelince hastaneye en başından yatması gerektiğini doktor söyledi ama annem evde kullanalım ilaçları dedi ama kullanmayınca da durum daha da olumsuzlaştı!!!kusura bakmayın şehirdışından 7 sene ancak arad bir gidip gelince sevgi gösteriliyor ya da telefonlarda...kendimde neden bu yüzden suç arayayım..neyse benim durumumda olmadığınız için bişi diyemicem ....sözlerinize dikkat etmenizde fayda var kırıcılığınız hala geçmemiş doktora gitmişsiniz ama

aralarda aslında kardeşimin durumundan bahsettim ama açıklamama rağmen hala kendi egosunu tatmin edici şekilde mesaj atan bi kaç kişiye de bişi diyemem..önce sağlık gelmeli sevgili suzans..inanın kızkardeşim elime doğdu gibi bişi annemden çok psikolojisiyle hep ben ilgilendim...annem 3 evledı da okumadı ve akrabalardan biri yüksek mevkilere geldi diye hırs içinde 2 senedir;bizden birisi de okumalı yükselmeli diyor..anneme kızmamın sebebi;kızcağızı sağlığına kavuştursun sonra yine dersanesine yollsaın ama şu aşamada dersaneye boşuna yollayarak zman kaybı yapıyorlar kızın yaşından ve zmanından çalıyorlar..kendi de kabul ediyor hastaneye yatması gerektiğini "evde başedemiyorum "diyor...ama inatla yine konunun sonunu sınava az kaldı diyerek bitiriyor...inanın nette tanıştığı kişiyle hiç görüşmeden kaçmaya teşebbüs etti o gün de akşam hemen başkasına benimle evlen demiş gece mahallenin delikanlıları teyzecim kızınız öylece okul bahçesinde oturuyordu hemen aldık geldik demişler..heryerde polisle aranırken...zor günler geçirildi babam kapı önünde yattı dışarı çıkmasın diye..anahtarlar değişildi...eve kitlenilmesi gerektiğini bi ara doktoru da söyledi...ama onlar ısrarla hastaye yatırmadı şimdiye iyileşmişti...ısrarla annem dersaneye gidiyor sınava az kaldı diyor..olmaz böyle..nasıl okutacaklar nasıl yolluyacaklar üniversiteye....kimseyle konuşmuyormuş kendi halinde...sınavda yardım etmiyor di,ye etrafına öğrencilere sataşıyormuş....bunları annem tel de anlatıyor..bana saldırdı diyor...şuram morardı vs diye ağlıyor ama ısrarla hala hastaneye yanaşmıyor..benim de şuan zor riskli erken doğum belirtileri olan hamilelelik günlerindeyim yolculuk yasak..anaokuluna giden bi kızım var maddi anlamda ciddi zorluklardayız yakın zmanda olumsuz bişi geldiği için başımıza ..memlekete gidip de her zaman her an yanında olamam kızkardeşimin ;lafım size değil ama siz açıklayın dediğiniz için açıkladım ..buna rağmen hala" bencilsiniz " diye yazılmış yorumlara da empati güçlüğü çeken inasanların yorumu olarak algılarım.....

Son düzenleme:

Tam yeriymiş aslında , hazır anneninde ağzını aradığını düşünmüşsün . Deseydin keşke abimler de yaza gelsin daha rahat olur falan diye.

canım gelen gidene bişi dmem yeter ki adabıyla söz laf sokmadan gelsin...durumum hassas..2 aylık hamileyken dolandırılmışız ç.ok üzüldüm aylarca milletin ettiği halt yüzünden ki eşimin öz dayısı yapan da aylarca ağladım sonra üzüntüden mi bilmem bebeğinde risk var dediler..inşallah geçmiştir...şimdi de erken doğum riskin var yatacaksın diyorlar...ailem hepsini biliyor...şu hassas durumumda kimsenin lafını sözünü kaldıracak gücüm yok stersten uzak kalmam lazım biraz üzülsem doğum sancısı tarzında sancılarım başlıyor...benim durumumda kim olsa aynı şeyi düşünür kimse demesin ki bana "ay abim can ciğerim hatır için şu yenir bu yenir!" abimden vazgeçtiğim yok..ama adam gelmiş 40 ına doğru vazgeçmez huyundan hemen tersleme laf sokma modunda herkesi...ben de bu halimde onu kaldıramayacağımı söylüyorum...
haklısın canım diyecektim ama diyemem canım şimdi bu lafıma da kırılırlar gelin hanım zaten abimle aramı nasıl bozarım derdindeydi değişir mi bilmem şimdi abime hız falan verir mazallah...ha doğumdan sonra gelsin kalsın başım üstüme şükür kurtulmuş olurum bu sıkıntılı halimden az buçuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…