• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin bize gelmesini istemiyorum

bence aileniz bencillik yapıyor her konuda,
siz hamile halinizle onların sorunlarıyla baş etmeye çalışıyorsunuz ama bunun değerini bilmedikleri çok açık..
sizden başka herkes kendini düşünüyor
eşinizi de çok takdir ettim biraz da kendi nişanlıma benzettim onun da çok yorucu bir işi var fakat bir kere bile şikayet ettiğini duymadım bana her konuda destektir
eşinizin kıymetini bilin, çocuğunuzu da hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah

aminn inşallah. canım inan eşimin kıymetini bu sene daha iyi anladım o kadar maddiyatsızlık zorluk içinde git getir kardeşini burda tedavi ettirelim demesi çok duygulandırdı beni...bu soğukta onu yalnız bırakıp gidemem kimse kusura bakmasın..anneme baksan "o alışık yapar "der.yağmurda sırılsıklam olmuş dışarda çalışırken "üstümü sobada kurutup gelicem dedi geçen telefonda..o halde gelecek eve kendine yemek hazırlıcak makinaya atacak kirlileri sobada kurutacak bekleyecek kurumasını..önceki snelerde kışın gittiğimde bunlar oluyordu.artık hayır!eşimin kıymetini iyice bildirdi bana bu olanlar.buna rağmen sen gelseydin demesi ;sen uzaktasın ne biliyorsun halimizi demesi her telefon açışımda maddiyat şöyle böyle demesi beni bunalttı açıkçası..ben kiradayım faturaların bi biri bi biri kapancak die geliyor krdei kartları full..bu dolandırılma olayı hamileleiğimin başında çıktı mahvetti bizi..buna rağmen annemden bi taktir almadım kardeşim için uğraşmama rağmen..o yüzden ben de koyuyorum artık ..taktiri bırak beni tersliyor "sen uzaktasın ne bilceksin "diye..
sen de nişanlının kıymetini bil canım ailevi sorunlarla bunaltma onu ola ki erkek bunalabilir..artık ben de söylemicem..hani geçen kızkardeşimişn haline ülüp ağladım o şekilde haberi oldu eşimin son durumdan..artık sölemicem...zira eşim saolsun hep destek oldu üf dmedi bi gün olsun Allah razı olsun ondan...başımdan eksik etmesin ne diyeyim...annem yine abimi düşünüyor borcu var harcı var diye..düşünmeye devametsin..ha bu arada birisi çıkıp demiş ki abinizin üstüne düşmesi sizi ona karşı kinlendirmiş gibi bişiler demiş...sizin de annenzi sürekli abinizi dert etsin siz bişi anlattı mı üstün körü karşılık versin..sizin de maddi durumunuz belli ama tatillerden çıkmayan gezen tozan sinemayı bilen oğluna arada nadir de olsa yardım etsin boşta kalan bi dükanı kiraya vermek yerine ona ve gelinine versin ...onlar yine gezmelerine devam etsin...kızının psikolojik sorunlarının tavan yaptığı anda sadece şikayet etmekle yetinsin doktor yerine...siz ne yaparsınız bakalım??çeyiz yaptı düğünde kına gecesinde masraf oldu 5 sene dile getirldi inanın her gittiğimde bu mesele...başıma kalkar gibi okutulduğum söylendi...ama abime yapılanları 1-2 kez dile getirdiler abim "eşyaları alır da atarım "deyiverdi!
dedim ya benim yerimde olan napar acaba?en son kızım var die mmutfağın kaloriferini açıyormuş da üşümesin diye nomalde tasarruf için yakmazmış...bu sonradan çok ağrıma gitti..gittiğimde inan kredi kartından en aşağı 200 tl masraf yapardım eve bişiler alırdım kızım bişi istese alırdım hani yük olmayım die.abim ise 1 sne kaldı boşanınca ayrı odada kaldı onun kaloriferi dile bile getirlmedi...aman "bunalımda aman üzülür "dendi hep...ben ise ansızın dolandırıldık birden kapıya haciz memurları gelmiş evde yokken hamileyken üzüntüden çocuk düşürücem sandım "kızım al şu 1 tane bileziği yolluyalım elinde oldukça toplar ödersin "dmesini çok bekledim demedi kendiliğinden ...abim borçlanınca olmazsa 10 bileziği de veririz arkadaşımızdan aldık deriz demişti...onlar hep gözümden geçti...ya torunu bile erkek olcağını duyunca "çok şükür çok sevindim "dedi ..alın siz yorumlayın kızım olcvağını duyunca 6 sene önce olsun kızım erkek olur bidaki de demişti..çoook şaşırmıştım..bu kadarına da pessss....
iyi bi nişanlı eşe sahip olduğunu farkettiysen kıymetini bi 4 elle sarıl derim canım ..ailen tabiki önemli ama eşini de ailevi sebeplerle üzmeyeceksin bunu anladım kıymetini biliyorsa senin.

Son düzenleme:
seni anlıyorum
abin de olsa tuhaf davranışları olunca rahatsız oluyorsun tabi.
özellikle eşine karşı tutumundan rahatsız oluyorsun ki haklısın.

Merhabalar, aslında özel mesaj atmak istedim size ama mailkutunuz doluydu. Bahar temizliği konusundaki yorumuzunu okudum, ben kadıköy taraflarında oturuyorum. Kabul ederseniz doğumdan önce istediğiniz herhangi bir zamanda gelip temizliğinizi yapabilirim.İnsan ailesinden uzakta olunca böyle zamanlarda yalnız hisseder kendini. Siz doğuma bu kadar az zaman kalmışken birden yüklenip yormayın kendinizi lütfen, hamileliğinizde riskliymiş üstelik. Ben gencim, sağlıklıyım, bir sürü de vaktim var noolcak ki, gerçekten evinizde yabancı birinin olmasından rahatsız olmazsanız gelip bir gün yardım ederim size, siz de bebeğinize doğum hediyesi olarak kabul edersiniz.

Merhabalar, aslında özel mesaj atmak istedim size ama mailkutunuz doluydu. Bahar temizliği konusundaki yorumuzunu okudum, ben kadıköy taraflarında oturuyorum. Kabul ederseniz doğumdan önce istediğiniz herhangi bir zamanda gelip temizliğinizi yapabilirim.İnsan ailesinden uzakta olunca böyle zamanlarda yalnız hisseder kendini. Siz doğuma bu kadar az zaman kalmışken birden yüklenip yormayın kendinizi lütfen, hamileliğinizde riskliymiş üstelik. Ben gencim, sağlıklıyım, bir sürü de vaktim var noolcak ki, gerçekten evinizde yabancı birinin olmasından rahatsız olmazsanız gelip bir gün yardım ederim size, siz de bebeğinize doğum hediyesi olarak kabul edersiniz.

canım çook teşekkürler Allah razı olsunnnn çok mutlu oldum duygulandım inan ki....keşke annem de deseydi kızım biraz erken gelelim ben hastayım ama ki ondna beklemiyorum ;kızkardeşin yardım etsin temizliğine diye...ama asla bişi demem kendiliğinden olmalı dimi bu gibi şeyler...yok dün anladım ki asla büyük bişeye kalkışmamalıyım hatta toz kalsın kirli kalsın yerler tv tozu olsun pc de olsun...çünkü dün 4 defa 1 saat arayla sancılandım korktum düzenli bi doğum sancısı geliyor diye..daha erken 35. haftam :( canım seninle tanışmayı çooook isterim ama eşim o konularda pek olumlu değildir..hani inan temizliğe diye değil seni görmek isterdim gelsen bi çayımı kahvemi içsen mutlu olurum..ama eşimi razı edebilir miyim bilemem...inan duacınım ;Allah razı olsun Allah da seni mutlu etsin...

seni anlıyorum
abin de olsa tuhaf davranışları olunca rahatsız oluyorsun tabi.
özellikle eşine karşı tutumundan rahatsız oluyorsun ki haklısın.

abim geldi çoook şaşırdım değişmler var ki hem de nasılll:))(maşallah..bilmem hamile halimi gördü mü de öyle değişti bilemem çaydanlığı dahi kendi taşıdı sen iş yapma diyerek...hayatımta ben ve annem dahil kimse yatağını topladığını bilmez ha eşi biliyorsa bilemem:D ama yatağını bile kendi topladı kaldırdı ya...şok oldum...:D aman maşallah...yemeğe iananın o kadar özendim ki nedense çokk özendiğim yemekler olmuyor özensiz yaptığım yemekler de harika oluyor..aksi gibi yemeğimin tadı iyi olmadı beğenmedim...olmazsa kahvaltılık hazırlarım kızartma yapayım dedim...hiç o eski abim değildi sanki sesini bile çıkarmadı inanamadım kendime:D

6.5 aylık hamileyim bebeğimde risk görüldü inşallah değerleri normale iner sağlıklıca doğar..
evi b...götürüyor kalkıp az iş yapsam vajinamda sancım oluyor mutfak bulaşık dolu ağzına kadar odalar dağınık kızım da üstüne dağıtır yoğurdu heryere döktü die ona kızdım.....

anneme canım sıkkın kızkaredşim var 20 yaşında psikolojik sorunu var kızıyor evi kırıp döküo kızınca. babam kaç yaşına gelmiş sabah çıkar kahveye ordan içmeye gider eve sarhoş gelir bağrıpçağrır..eve zarar vermesin die babam dersaneye yazdırdı össye hazırlanıo sözde ama derse hiç ilgisi yok....annem onları bırakıp gelemio haliyle...ama kızkardeşimi babamı alıp gelebilir..
doktor bana dinlenmemi söyledi bebek aşağı inmiş rahim yumuşamaya başlamış dedi...bana telefonda "kızım iş yapma "diyor sinirlendim evde 6 yaşında biçocuk yemek bekler ilgi bekler çamaşırlar aslıacak katlanacak anaokuluna gidiyor herşey bana bakıyor iş yapmayıp yatmasını ben de bilirim
abim 1 sene ayrı kaldıkltan sonra jkarısıyla barıştı yeniden ev tutmuşlar dün..onları sorun ediyor ..hafta sonu şehir dışında yeğeninin nişanına gidecek onu söylüyor..iyice kırıldım...nişanı atlatayım eve öyle taşının demiş oğluna ..bana söylüyor...ya sen olmadan taşınamazlar mı..ben ufacık 2 yaşında çocukla 4 sene evvel 28 günde 2 kere ev taşıdım burunum kanarken aöf sınavları varken bi yandan ona çalıştım!! kazık kadar adamların taşınmasını dert edio!!!!
kızkardeşim gerçekten sınava çalışsa dert etmem .ama derste hiç aklı yok devamlı tv izlio gelince ...annem de ısrarla okusun istio kaç kez dedim okumaz o onu tedavi için hastaneye yatırın ilaçları evde içmio enfazla 1 ay sıkı bi tedavi sonrası iyileşir die..yok ille okuyacakmış dersanesi varmış!!!ama ders çalışmıo ki kız!
ağır kar ve don olayları vardı 15 tatilde.."abime elelenin hamileleiğni bi görelim senin arabayla gidip" demiş ta o zaman geleceklerdi kardan gelemediler.dün bana dio ki..trenler de kalktı istanbulun otobüsle ya da abinlerle geliriz...dedi.

ya inanın abimin gelmesini istemiyorum..misafire mi karşıyım? hayır...tamam bana yemek yaptırmazlar Allah var ..ama abim misafirliğe gittiği evde bişeyi beğenmez..yemek beğenmez.taharet temizliğine dikkat etmez annemlerde kaldı ayrılınca karısından geçen sene ondan duydum anneme gidince.".iç çamaşırları pis çıkıyor üstüne pislik kokusu siniyor yattığı yer wc gibi kokuyor midem bulanıyor bunalımda die bişi diyemiyoruz" demişti.
duşa her gün girer ben de o gidince terliklere varana kadar banyoyu hep çamaşır suyuyla yıkardım..şimdi bunu bile bile ne işi var abimin bu evde!!!halimi bilio annem ..doktor yatış verdi sancım var erken doğma riski var....kocam yardım etse kocama laf sokar utanmadan sayın abim.....
saolsun altın gibiymiş kocam bişi söylemez ne bana ne abime susuyor aman iyi ağırlayayım der hep..ama bu sefer gelip de yaparsa aynı şeyi kocamın yanında durduğumu belli ederim ağzının payını alır.!!
memlekete o kadar gittim bi gün olsun da gel eşinle birlikte bi gece bizde kalın demedi...sadece akşam oturmasına gittik 2-3 sefer 7 senelik evliliğimizde..ama kocama gelince laf sokmasını bilir!!!
kusura bakmayın doldum kızlar ...

NOT;kızkadeşime yönelik yorum yapanlar için ekleme ihtiyacı hissettim;yorumlarda da yazdım hani kimisi "okuması daha önemli" gibi yazmış da!bi insanın önce sağlığı hele de psikolojik açısından hakkaten kendine eve çevresine zarar verme boyutundaysa;ilk gördüğüyel evlenme boyutuna kadar getirmişse evden kaçmış ve tekrar kaçar diye ailse korkuyorsa heran..işte o zman önce tedavi önce gelir diye düşünürüm!önce sağlık derim çünkü sağlık her işin başı..gerçekkten hastaneye yatırılacak durumu olduğundan bunu söylüyorum hani bu konuda hiç bilgi sahibi olmayan birisi bunu irdelemesin lütfen!

TOPLUM OLARAK HİÇ BİRŞEYE TAHAMMÜLÜMÜZ KALMAMIŞ,
İNSAN KENDİ AİLESİNDE BİLE HERKESİ BUKADAR YERDEN YERE VURUYORSA ,BAŞKALARINA TAHAMMÜL ETMESİ İMKABSIZ HERALDE.
SİZ KENDİNİZİ MÜKEMMEL GÖRÜYORSUNUZ AMA HİÇ KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR.
HERKESİN ZAYIF TARAFLARI,YANLIŞLARI VARDIR VE SEVDİKLERİMİZİN HATALARINI GÖRMEMEYE ÇALIŞIRIZ.
ASIL SEVGİ BUDUR,SEVDİKLERİMİZİ HATALARIYLA KABUL edebilmek.

Back