offf canım ya inan çok üzüldüm ama üzme kendini bu kadar bak hamileymişsin de herşey yoluna girer inşallah ya sen annenlere gitsen orda sana bakarlardı öyle olmaz demi
biraz akışına bırak bence...
gelsinler yabancı değiller sende sana yardımcı olmalarını rica et onlarda...
hamilesin çok daha hassassın tabiki ama biraz sakin olmaya çalışırsan daha kolay gelir geçer herşey...
allah yardım etsin
6.5 aylık hamileyim bebeğimde risk görüldü inşallah değerleri normale iner sağlıklıca doğar..
evi b...götürüyor kalkıp az iş yapsam vajinamda sancım oluyor mutfak bulaşık dolu ağzına kadar odalar dağınık kızım da üstüne dağıtır yoğurdu heryere döktü die ona kızdım.....
anneme canım sıkkın kızkaredşim var 20 yaşında psikolojik sorunu var kızıyor evi kırıp döküo kızınca. babam kaç yaşına gelmiş sabah çıkar kahveye ordan içmeye gider eve sarhoş gelir bağrıpçağrır..eve zarar vermesin die babam dersaneye yazdırdı össye hazırlanıo sözde ama derse hiç ilgisi yok....annem onları bırakıp gelemio haliyle...ama kızkardeşimi babamı alıp gelebilir..
doktor bana dinlenmemi söyledi bebek aşağı inmiş rahim yumuşamaya başlamış dedi...bana telefonda "kızım iş yapma "diyor sinirlendim evde 6 yaşında biçocuk yemek bekler ilgi bekler çamaşırlar aslıacak katlanacak anaokuluna gidiyor herşey bana bakıyor iş yapmayıp yatmasını ben de bilirim ama gelmediği gibi bi de iş yapma diyor ya canım ona sıkılıyor!!!
abim 1 sene ayrı kaldıkltan sonra jkarısıyla barıştı yeniden ev tutmuşlar dün..onları sorun ediyor ..hafta sonu şehir dışında yeğeninin nişanına gidecek onu söylüyor..iyice kırıldım...nişanı atlatayım eve öyle taşının demiş oğluna ..bana söylüyor...ya sen olmadan taşınamazlar mı..ben ufacık 2 yaşında çocukla 4 sene evvel 28 günde 2 kere ev taşıdım burunum kanarken aöf sınavları varken bi yandan ona çalıştım!! kazık kadar adamların taşınmasını dert edio!!!!
kızkardeşim gerçekten sınava çalışsa dert etmem annem gelsin die...ama derste hiç aklı yok devamlı tv izlio gelince ...annem de ısrarla okusun istio kaç kez dedim okumaz o onu tedavi için hastaneye yatırın ilaçları evde içmio enfazla 1 ay sıkı bi tedavi sonrası iyileşir die..yok ille okuyacakmış dersanesi varmış!!!ama ders çalışmıo ki kız!ne var alıp gelsen onu da biraz kalsan...
ağır kar ve don olayları vardı 15 tatilde.."abime elelenin hamileleiğni bi görelim senin arabayla gidip" demiş ta o zaman geleceklerdi kardan gelemediler.dün bana dio ki..trenler de kalktı istanbulun otobüsle ya da abinlerle geliriz...dedi.
ya inanın abimin gelmesini istemiyorum..misafire mi karşıyım? hayır...tamam bana yemek yaptırmazlar Allah var ..ama abim misafirliğe gittiği evde bişeyi beğenmez..yemek beğenmez.taharet temizliğine dikkat etmez annemlerde kaldı ayrılınca karısından geçen sene ondan duydum anneme gidince.".iç çamaşırları pis çıkıyor üstüne pislik kokusu siniyor yattığı yer wc gibi kokuyor midem bulanıyor bunalımda die bişi diyemiyoruz" demişti.
duşa her gün girer ben de o gidince terliklere varana kadar banyoyu hep çamaşır suyuyla yıkardım..şimdi bunu bile bile ne işi var abimin bu evde!!!halimi bilio annem ..doktor yatış verdi sancım var erken doğma riski var....kocam yardım etse kocama laf sokar utanmadan sayın abim.....
saolsun altın gibiymiş kocam bişi söylemez ne bana ne abime susuyor aman iyi ağırlayayım der hep..ama bu sefer gelip de yaparsa aynı şeyi kocamın yanında durduğumu belli ederim ağzının payını alır.!!
annemden şunu bekledim "kızım biz üçümüz gelelim sana 3-5 gün faydamız olur" demedi abimlerin ne işi varmış ya gezme derdinde onlar "gelelim istanbulu gezelim!!!"
memlekete o kadar gittim bi gün olsun da gel eşinle birlikte bi gece bizde kalın demedi...sadece akşam oturmasına gittik 2-3 sefer 7 senelik evliliğimizde..ama kocama gelince laf sokmasını bilir!!!
kusura bakmayın doldum kızlar ...
canım bebeğin hayırlı olsun seni çok iyi anlıyorum bende ilk hamileliğimde her işi kendim yapdım. Herşeye kendim koşturdum ama malesef meleğimle kalmadı ikinci hamileliğimde yine yanımda birileri vardı ama yine meleğim benimle kalmadı elimde olsada sana yardıma gelsem inan çok üzüldüm halineçekdiğim için bir başka hamilelerin böyle sıkıntıda olması beni çok üzüyor mevlam meleğini sana bağğışlar sana sıkı sıkı tutunur
canım sana da üzüldüm inşallah hayırlı evlat sahibi olursun...ben de aman gelsin işlerimi başkası yapsın derdinde değilim..gelmek isteyen zaten kendiliğinden gelir bir de...Allah razı olsun senden...ama benim üzüntüm bana yeter bebeğin sağlık durumu için endişeliyim inşallah sağlıklı doğar..ilk hamileleiğimde her işimi kendim gördüm eşim çoğu zaman şehir dışında olurdu ama bu çok hassas malesef sık sık ağrılarım oluyor...bi de üstüne annemin bu tutumu kırdı beni....yeğeninin nişanı için kar buz demiyor gidicek şehir dışına...bana gelince 15 tatilde "ne derdim var karda buzda "demişti....
amin canım mevlam cümlemize nasip etsin , gerçekden zor durum bunlar heleki riskli hamilelik geçiriyorsan senin bol bol dinlenmen yatman lazım çünkü rahimde de yumuşama başlamış okuduğum kadarıyla, durumunuz müsaitmi bir bayan tutsan temizlik için en azından çünkü seni anlıyorum aklın eve takılı durumda ayrı yetten bir tane daha yavrun varmış onunda bakımı gerek,
ailene gelince dicek sözüm yok insanın içinde vicdan olması gerek zaten sen bir başkasına muhtaç olmasan çağırmazsın yada beklemezsin ancak durumun riskli olduğu için insan yanında bir nefese ihtiyaç duyuyor.
benimde ikinci hamileliğimde annem kayınvalidene söylicem oda gelsin dursun başında demişdi bende gerek yok demişdim istemiyordum çünkü neyse bunlar telde konuşdu. Kayınvalidem geldi benim yüzüme karşı annen söylediği için geldim dedi kendi anneme o kadar çok kızmışdımki
Aileler böyle canım kırılıyorsun darılıyorsun güceniyorsun ama anlamak istemiyorlar malesef o yüzden kendi kendine mücadele ediyorsun dilerim mevladan hızır peygamber gibi sana yardım edecek yanında bulunacak destek olacak biri gelir
cnm durumun elverişli ise bi kadın tut,ayda 2 kere gelse yeter sana,
çocuğa gelince eşin ilgileniversin,yemek işinide eşin devralsın kısa süreliğine,
annene çok kızma,anladığım kadarıyla uzaksınz baya,e hava şartları ortada,yollar tehlikeli,ayrıca sorunlu bir kocası ve kızı var,onun da aklı onlarda,
abine gelince annene söyle,ben hastayım gelip ilgi bekliycekler,hem seni çok özledim,gelde ana kız takılıp muhabbet edelim de,
hassas dönemdesin,bi de bu yolları dene istersen
yardıma ihtiyacınız olduğu kesin ancak 3 kişinin birden sizin için yaşantılarından ödün vermesini bekleyemezsiniz.bencillik olur.
hamile kalmadan evvel her şeyi enine boyuna düşünmeniz gerekirdi
küçük bir çocuğunuz varken hamilelik süreci nasıl olur hesap etmeliydiniz
hamile kalmadan önce anneniz ben gelir bakarım diye,kardeşiniz dersaneyi bırakır gelirim diye(ister okur ister okumaz)size söz verdi mi?
adı üstünde yardım.gönüllü bir eylem.kimseyi gelip size yardım etmiyor diye suçlayamazsınız
herkesin sorumlulukları ve bir yaşantısı var
durumunuz el veriyorsa doğuma kadar gündelik işleriniz için bir yardımcı tutabilirsiniz
ben 3 çocuğuma hamileliğimdede yalnızdım hiç yardım ednim yoktu
hele 3. hamileliğimde daha kötüydü doktor bebek aşağıda demişti bnada yardımcı tut demişti yat dinlen dedi
ama yardımcı tutacak imkanım yoktu her işimi kendim yaptım yavaş yavaş
ama yinede bikaçkere acile taındım. şuan yine hamileyim ve yine kimsem yok çok sağlıklıda değilim.
kimse kimseye yardım etmek zorunda değil içten gelecekki yardımcı olsunlar neticede bebek
sizin kimseyi mecbur edemezsiniz. fazla abartıyorsun bana kalırsa. benim düşüncelerim böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?