Abimin bize gelmesini istemiyorum

Kk da hakikaten egosunu tatmin etmeye çalışan sinirini buraya yorum yazıp da boşaltayım diye düşünen bazı insanlarla dolmuş!!
Konu sahibi burada derdini anlatmış..
konuda yazdığı diğer yazıları da görünce çok hak verdim..ben ce de önce sağlık gelmeli..20 yaşına gelmiş bi kız anlattığı gibi bu derece ağır psikolojik sorunlar taşıyorsa kendisi için ve çevreye zararı olmaması için hasateneye yatırılmalı sanırım doktoru da bunu söylemiş ama annesi hala okusun derdindeymiş.Olmaz böyle Allah vermesin bi kriz anında birine saldırsa kötü bişi olsa üniversite yere batsın!kızcağız kardeşinin sağlığı konusunda çırpınıyor bazıları da kalkmış terbiyesizce "sen doktor musun nerden biliyorsun "gibi ithamlarda bulunuyor...Konu sahibi alıp sağlıklı bi insanı hastaneye yatırın demiyor zaten ya da hiç okutmayın demiyor;sağlığına kavuşsun eğitime yeniden devam etsin diyor...Hamile halinde bile ki anlattığına göre kendisi de zor günler içinde ;kızkardeşi için uğraşıyor..
Lütfen ya el insaf karşınızda stresten uzak kalmaya çalışan hamile bir bayana yorumlarınız biraz daha dikkatli olsun herkesi söylemiyorum tabi ki bi kaçı için bu sözlerim.Hamile bi bayan hormonların vermiş olduğu durum ile daha da hassaslaşır..Bir de sizin onu üzmeye hakkınız yok diye düşünüyorum.Onunla aynı görüşte olmayabilirsiniz bu çok normal elbette herkes farklı düşünceler içinde olacaktır..Ama lütfen aynı düşüncede değilsiniz diye "bencil "gibi sözlerle hakaret etmeyin lütfen!kimisi doktora görün vs yazmış ya bence onları doktora gitmeye ihtiyacı var kız durumunu bu kadar anlattıktan sonra hala böyle fütursuzca yazıyorsa!

Son düzenleme:

kendinizde nokta kadar suç aramayacaksanız sizin kız kardeşinize bir faydanız asla olamaz.. şehir dışında olmakla bunun alakası yok.. benim ki BABAMIN İLK EVLİLİĞİNDEN olan ablam şehir dışında bulunmasına ve şirketinden ötürü onca sorun yaşamasına rağmen asla yalnız bırakmaz... hastaneye yatılırması gerekseydi dediğiniz gibi, bırakmazlardı.. durum yazdığınız gibi vahim olsaydı, çevreye öncelikle de kendisine verebileceği zararlardan ötürü eve yollamazlardı.. sondaki ifadeden ötürü sanırım doktora gitmiş olmamla alakalı bir "değinme" yapmışsınız.. bu gurur kıracak ya da ağıza sakız edilecek birşey değil.. herkesin dönem dönem ihtiyacı olur çok normal ...

hanımefendi siz oturduğunuz yerden bana " terbiyesiz" diyemezsiniz.. yorumumla alakalı hoşunuza gitmeyen birşey varsa mesaj atardınız, üslubum hakkında OLGUNLUKLA birkaç birşey söylerdiniz.. ben defalarca okudum yazdığımı göndermeden önce.. ve bir yanlış bulmuyorum! gelip geçici olan psikolojik şeylerden ötürü okuma hayatını elinden alamaz kimse kimsenin..... hadi aldı diyelim...... "senin yüzünden okumadım" cümlesinin altında ezilmeleri mi daha iyi? bu cümlenin kendilerine mâl edilmesi mi hoş olacak... onlar ellerinden gelenini yapmalı ki, sonucunda bir vicdan azabı çekilecek cümleye maruz kalmasınlar..! yorumlarımı yazarken kusura bakmayın hamile- evli- bekar diye ayıramıyorum.. konuya göre aklıma mantığıma ne yatıyorsa onu yazıyorum.. öyle olmasaydım objektiflik nerede olacaktı?! bencil demek bir hakaret değildir.. yasal olarak bile hakaret olmayan bir kelimeyi nasıl öyle sunarsınız?! burada açılan konuların %50 sinde konu sahibinin doktora görünmesini öneren yazılar var... o halde dediğiniz gibi olsa topluca biz kk olarak doktora görünelim ne alakası var "diyen doktora gitsin" mantığı...

sizi kaile bile alamıyorum zira kendi egonuzu tatmine geldiğiniz aşikar....ben asla eğitim almasın okumasın demedim sağlığına kavuşsun ondan sonra devam etsin dedim ama ısrarla saldırı içindesiniz...benden iyi bilecek haliniz yok kardeşimin halini!onca anlatmaya rağmen algılama sorunu olana benim yapacak bişeyim yok.psikoloğu asla kötü yorumlamam normal bir bölümdür gidenleri de hor görmem ama size gerçekten de doktoru ısrarla tavsiye ederim...zira önce göz doktorunu; yazılan onca açıklamadan sonra hala ısrarla anlayamamışsanız ben göz bozukluğundan dikkat eksikliğinden şüphe ederim.neyse artık kaile bile almam yazsanız da...

Son düzenleme:
hanımefendi siz oturduğunuz yerden bana " terbiyesiz" diyemezsiniz.. yorumumla alakalı hoşunuza gitmeyen birşey varsa mesaj atardınız, üslubum hakkında OLGUNLUKLA birkaç birşey söylerdiniz.. ben defalarca okudum yazdığımı göndermeden önce.. ve bir yanlış bulmuyorum! gelip geçici olan psikolojik şeylerden ötürü okuma hayatını elinden alamaz kimse kimsenin..... hadi aldı diyelim...... "senin yüzünden okumadım" cümlesinin altında ezilmeleri mi daha iyi? bu cümlenin kendilerine mâl edilmesi mi hoş olacak... onlar ellerinden gelenini yapmalı ki, sonucunda bir vicdan azabı çekilecek cümleye maruz kalmasınlar..! yorumlarımı yazarken kusura bakmayın hamile- evli- bekar diye ayıramıyorum.. konuya göre aklıma mantığıma ne yatıyorsa onu yazıyorum.. öyle olmasaydım objektiflik nerede olacaktı?! bencil demek bir hakaret değildir.. yasal olarak bile hakaret olmayan bir kelimeyi nasıl öyle sunarsınız?! burada açılan konuların %50 sinde konu sahibinin doktora görünmesini öneren yazılar var... o halde dediğiniz gibi olsa topluca biz kk olarak doktora görünelim ne alakası var "diyen doktora gitsin" mantığı... [/QUOTE]

hakikaten komiksiniz !kimse öz kardeşine iftira atmaz sanırım psikolojik sorunu var diye!konu sahibi gerçekten geçerli sebepler yazmış Allah korusun gencecik bir kızın tehlikelere ne kadar açık olduğundan hatta doktorun bile bi ara eve kitlenmesi gerektiğini söylediğinden bahsetmiş..asla okumasın dememiş;tedavi önce okuma sonra demiş.ama nerelere saptırmışsınız olayı;"yok vicdan azabından dem vurup kimse kimsenin eğitim hakkını elinden alamaz "gibi açıklamarla bağdaşmayan saçma bir yere bağlamışsınız işi!!hakikaten algılama sorununuz olduğu belli !!ben sen ve senin gibi bi kaç kişi için dedğim halde tüm kk doktora gitsin demişsin buyur git önüne geçen yok hanımefendi!siz en iyisi bu konuya yorum yapmayın derim algılamak için bayağı yorulacaksınız açıklamaları okurken..ha bir de kendi ablanızla bir tutmuşsunuz herkesin şartları farklıdır siz nasıl anlayıverdiniz netten konu sahibinin kızkardeşine yardım edemeyeceğini? üstün yetenekleriniz var anlaşıldı buarada yolculuk yasak olduğunu söyleyen riskli bi durumu olduğunu söyleyen bir bayan durumunu arz etmiş hala kardeşinin sağlığı için telden de olsa uğraşıyor..siz de "benim ablamın onca sorunu var beni yalnız bırakmaz "diye yazmışsınız acaba sizin ablanızla bu bayan aynı şartta mı?!ablanız sizi yalnız bıraktı mı diye soran da olmamış!ama bence yalnız bırakmasın bu sizin için daha iyi olur.
zaten konu sahibi de kaile almama kararıyla en doğru kararı vermiş..o kadar derdi varken bi de sizinle mi uğraşsın

Bebeğinin sağlığı için kendini strese sokacak şeyler yapmaktan kaçın canım.18-19 yaşında mantıklı düşünemeyen kardeşim ve koca adam olmuş sorumsuz ve patavatsız konuşarak eşimi geren abim uzak olsunlar biraz (derim ben).
Kardeştir candır ama herşey biyere kadar.Sahipsiz değiller ya bunlar.Neden kendini bu kadar sorumlu hissedesin?Gelmesinler yani ne var?
Allah korusun onlara bişey olsa yanlarında olursun,kötü gün dostu olursun ama senin iyi gününü kötü güne çevirmelerine izin verme bence.

öyle yapmaya çalışıyorum canım ama et tırnaktan kopmaz...ister istemez aklıma takılıyor..annem hani sen gelseydin "kolay yatırırdık hastaneye "gibi bişi söyledi geçen ama doktor ısrarla yolculuğu yasaklıyor sarsıntıda açılma olabilir diye.korkumdan gidmedim de gitmem mümkün olsa bile maddiyattan dolayı eşime bişi diyemem şuan...zamanında o da sağolsun çok uğraştı kardeşim için...yollar beni sağlığım musait olsa ama borçla harçla ona da yük olmak istemiyorum....sahipsiz değil şükür ama işte üzülüyorum da haline...keşke en baştan yanıma yollsaydı kardeşimi..

Son düzenleme:
beni kaale alın diye yalvarmıyorum ben zaten.. konu açan herkesin herkese yorum yapmaya hakkı var.. beğenmiyorsanız açmayın.. herkes bir değil.. herkes herkesle aynı şeyi düşünecek dğeil.! fikir almak istendiğinde görülen eksiklikler de paylaşılır! ben de gördüğüm yanlışı ve eksikliği belirttim.. şu ana kadar 100 den fazla konuya yorum yaptım... konu sahipleri dahil diğer yorum yapanlar da asla bana böyle yaklaşımlarda bulunmadı.. o yüzden 2 kişinin beni önemsememesi yada yorumumdan rahatsız olması umrumda değil.. kendimi kimseye övmek ispatlamak gibi bir gayem yok.. öyle olsa çok daha farklı şeyler yazardım... olumsuz yorum duyunca dişlerini çıkaran insanlardan olduğunu kanıtladınız... bir dahaki sefere ayık olurum siz de ayık olun.!

bak canım ne sorunun var bilinmiyor ama konu sahibi ne güzel yapıyor senin gibisini kaaale bile almıyor pek de güzel yapıyor
sen de beğenmiyorsan yorum yapma olsun bitsin kimse zorlamıyor gel yorum yap diye! kimse de zorlamıyor hamile bi bayanın bu kadar üstüne gitmeye!!!kaç tane yorum yaptın ne okudun hiç önemli değil!şuan bu konu için yaptığın saptırıcı ;çarpıtıcı ve açıklamaları okumadan yaptığın sonuçlamalarla önemsenmeyecek biri olduğunu ispatladın zaten bizlere!
ay bi de tehtitkar konuşuyor "ayık olun "diye çok korktumm...
ayık olmasak ne yapacaksın acaba???
bay bay canım baybay

Son düzenleme:

beni yormamış oldun teşekkürler :13:

canım konunu geçen gün okudum ama o gün cevap verme fırsatım olamadı öncelikle Allah yardımcın olsun... eğer durum anlattığın gibiyse işin gerçekten çok zor.. burda bir derdini paylaşmaya açmışsın ama görüyorum ki bazıları panter emel misali acımasızca eleştirip durmuş...kimi seni bencillikle suçlamış ama nedense ailenin yaptığı bencilliği es geçmiş ... tamam kimse kimseye bakmaya mecbur değil ama kimse kimseye yük olmaya da mecbur değil .... üstelik insanın zor gününde ailesi yanında olmayacak da kim olacak ailenle aynı şehirde değilsin küçük bir çocuğun var, bir de zor bir hamilelik geçiriyorsun ve gerçekten yardıma ihtiyacın var buna rağmen kız kardeşinle ilgili durumu yapılması gerekeni annenlere anlatmaya çalışıyorsun( ki dediğin gibiyse kesinlikle önce tedavi gerekiyor ) yine de sen suçlu görülüyorsun bu nasıl iş anlamadım
seni gayet iyi anlıyorum çünkü en ihtiyacım olduğum zaman ailem değil elalem dediğim insanlar yanımda oldu .. ailem benim için halen önemli ve değerli ama bir yanım maalesef halen kırgın bu kindarlık falan da değil insanın içinde bir şeyler gerçekten kırıldı mı gerçekten zor telafi oluyor...
anladığım kadarıyla sana eşinden başkasından hayır yok... o zaman biraz daha sık dişini bebeğin doğduktan sonra inşaallah kendini de evini de biraz daha toparlarsın .. çocuğunla beraber vakit geçirmeye özen göster .. hiç bir şey yapamasan bile otur beraber çizgi filim izle beraber izledikleriniz hakkında karşılık konuşun bu bile onu çook mutlu eder :)
Allah yardımcın olsun canım bebeğini de hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin ....

canım malesef kardeşim anlattığım gibi hatta anlatmadığım çok olumsuz şeyler de oldu...işte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum önce tedavi diye...elbette ki dediğin gibi ailem değerli benim için .ama bugün en çok ağrıma giden bebeğimin durumunu nette yedi kat el sordu arkadaşlarım sordu özellikle tel açtılar nasıl sonuçlar diye...annemler 1 -2 defa aradılar sordular doktorun haberinden sonra bebek nasıl diye. her tel de abin taşındı abin ısınamadı vs....ben de kırgın olduğum için şuan açmıyorum tel.hani 7 kat el sık sık soruyor ama ...sormuyorum da artık ne zman geleceksiniz diye.."kış gününde ne derdim var geleyim" dedi.ben cebimde 5 kuruş yokken eşim saolsun kızkardeşim evden kaçtı die hemen netten bilet alıp kredi kartından para çekip cebime koyup ramazanın ortasında o sıcaklarda annemlere yoladı git annenlere destek ol diye..yazık uzun süre ramazanda yorgun ve oruç gelip yemeğini temizliğini kendi yaptı.ben demedim ki ramazanın ortasında ne derdim var..dedim ya annei çok severim ama saolsun bu erkekçi yönü kırıyor beni..hadi ben kendimi geçtim gerçekten de şuanda acil tedavi olması gereken kardeşimin tedavisine düşmüyor ya ne diyeyim..evet Allah razı olsun eşimden Allah onu başımızdandan eksik etmesin..Allah ai,lemin de yokluğunu göstermesin iki taraftantan da geçemezsin ..sana katılıyorum kindarlık değil ...ama kırıldın mı da zor tamiroluyor...

çizgifilm konusuna gelince aramızda kalsın oturup beraber trt çocuktaki keoğlanı izlemek çok hoşumuza gidiyor...ya da netten komik videoları...amin canım güzel duan için dileklerin için...teşekkürler...en büyük dileğim şuan bebeğimi sağlıklı akıllı hayırlı şekilde mayısta kucağımıza almak ve kızımın tamamen sağlığına kavuştuğunu görmek...

Son düzenleme:
çok önemli bir dönemdesin.Senin işini kolaylaştıracak,işlerine yardım edecek birileri lazım.Ama evini kalabalıklaştırma derim.Kızkardeşin babanda gelmesin.Abin hele hiç gelmesin.Doğuma kadar sakinlik,huzur lazım sana .stres değil.Ya annen gelsin kalsın ya da başka biri bir akrabanızın kız falandamı yok.

yok canım malesef kimse...bugün doktor da aynısını dedi; "kesinlikle stresten uzak kalmalısın bebeğin şuandaki sağlığı için" diye.sanırım gelen de olmayacak.artık sormuyorum da gelmek isteyen gelirdi inşalalh az kadı 3 ay daha...o zman gelecek sanırım annem ..

bence zaten hemen gelmesinler.kalabalıkta daha fazla stres olursun.kızınla bu günlerin keyfini sür canım

bence zaten hemen gelmesinler.kalabalıkta daha fazla stres olursun.kızınla bu günlerin keyfini sür canım

teşekkürler canıım. ben de öyle yapmaya çalışıyorum Allah izin verirse..

Son düzenleme:
Bazı yorumlara kesinlikle katılıyorum ve ayrıca abinizden öyle bir bahsediyorsunuz ki sanki düşmanınız canınıza kastetmiş yada kan davası varmış gibi! eşinize takılıyor belki abiniz.... söylediği herşeyi neden laf sokuyor art niyeli diye algılıyorsunuz benimde eşim bana evde çok yardımcı olur abim takılır bazen eşime ben olsam elimi sürmem diye bende eşimde güler geçeriz ve benim abimde herşeyi beğenmez eşimin yanında benim yaptığım bir yemeği eleştirmesi beni hiç rahatsız etmez kardeşim o benim daha ötesi varmı.. asla art niyetle düşünmedik eşimle! laf soktu bize demedik.. Belkide sizin abinize karşı sevgisizliğiniz anneniniz abinize olan düşkünlüğünden olabilir mi? Zaten yazdıklarınız anladığım kadarıyla ailenize karşı hep bir tavır içindesiniz aile bireylerinden hep olumsuz bahsediyorsunuz kusura bakmayın ama haksızsınız ... Hamilelikte yaşadığınız sıkıntıları çok iyi anlıyorum bende geçen yıl daha kötüsünü yaşadım çok zor geçen bir gebelik sürecinden sonra bebeklerimi kaybettim ama sizin şuan hamilelik piskolojisi yüzünden durumu fazla abarttığınızı düşünüyorum...

söylemekten söylemeye fark vardır "şöyle olsa daha iyi olurdu" "bu ne ya ben yemem bunu bu olur mu" diyerek sesini yükseltmek vardır...sizin bakış açınız ikisini de aynı görüyorsa bişi diyemem!abim hep eşimi küçümseyici tavırla irdeledi konuşmaya başladığı zaman .et tırnaktan kopmaz elbette ki ama herşeyin de sınırı vardır!ben de art niyetle düşünmüyorum sayın yaseku olanı söylüyorum; ki tavrından art niyeti değil doğru olanı çıkarıyorum.sanırım aklı selim bir insan karşındakinin az çok şaka yaptığını veya yapmadığını anlayabilir. neyse tabi yazdıklarınız sizin düşünceleriniz.

Son düzenleme:
bence çok haklısın.
tepkisiz kalman yanlış. daha da büyür bu sorunlar içinde.
kimsenin de haberi olmaz kendini yer durursun.
gelmek istediklerinde, istemiyorsan gelmeyin diyebilmelisin.
bu aralar hiç iyi değilim kimseyi çekecek halim yok,
kendimi bile çekemiyorum kusura bakmayın gibi bişey söyle.
biraz da onlar düşünsün nesi var bu kızın diye. düşünürlerse tabi.

annemi babamı çok özledim kaç kere gelin dedim gelmeye niyeti yok babamı bilirim bugün olsa atlar gelir...dün annemle konuştum;kızkardeşimin rahatsızığının yine başa sardığını söyledi kızdım neden hastaneye yatırmıyorsunuz vebali size diye..yok diyor hastaneye götüremiyoruz vs..söylüyor..anne dedim bana geliyor gibbi yapın abimin arabaya binin hastanede indirin dedim.olmazmış da vs.bi sürü şey sıraladı...kaçacak korkusuyla bi yere yollamıyor.geç gelse tel açıp netten bi bak internet cafede mi die korkup telaş yapıyor.şurayı kırdı burayı kırdı diyor..vs vs daha neler neler eve tamirci gelmiş belki onunla evlenirim diyor...ama bu haldeki kızının okusun diye diretiyor önce tedavi diyorum sonra okusun diyorum...kabul etmiyor...bana "sen uzaktasın içinde misin ne bilceksin "dedi dün çok kırıldım ağrıma gitti..yazık eşimle ne kadaruğraştık eşim diyor ki;"keşke 15 tailde gidip kardeşini getirseydin sen götürseydin doktora"..
ben nasıl gideyim yolculuk yasak biliyorsun yarımssatlik dolmuşa binsek mahvoluyorum onların kendilerinin düşünmesi lazım ben kendime zor bakıyorum şu halimde dedim...telefonla elimden geldiğini yapmaya çalışıyorum napayım....geçen sene ramazanın ortasında eşimi bıraktım gitimevden kaçmış kardeşim gece yarısı getirmişler delikanlılar...sabaha otobüse bindirdi eşim kartlardan para çekip beş kuruş para yoktu üstümüzde..o sıcaklarda eşim yalnız kaldı iş yorgunu gelip iftarlık hazırladı..annem de bana "sen nerden bileceksin dışardan "dedi ya..artık demem hastaneye yatırın evde içmiyorsa ilacını die..karışmam artık...ama ben gelsem ben götürsem hastaneye kabul eder zaten öle diyordu sen gelsen götürsen hesabı yaptı halimi bildiği halde...yok artık kendi bilir..kendi taaa konya ya akraba nişanına gidiyor yarımsaatlik yola zorla da olsa götürmeye yanaşmıyor..bana gelince elele gelse ne iyi olur..madi durumumu da biliyor dolandırıldık dardayız en azından gel yolunu klarşılayım bile demdi..ama gelsem iyi olur..canım işte bilmeyenler anlattığım halde okumamaış gibi ahkam kesiyor...şimdiden bana doğuma kayınvaliden gelsin diye hesap yapıyor.."anne gelmek isteyene kapım açık kimseyi zorla gel die çağıramam dedim..o kadar kötü oldum ki...kaç kez dedim babam kardeşim gelin kalın hani evde babaan kaldı die aklın kalmasın dedim...yok..anladım ki kendine kendinden başka faydacın yok....şimdiden doğum sancım inşallah gündüz tutar da eşim kızımı gece uykusundan kaldırırsa kızım uykusunu alamazsa eşimi zorda bırakır bi yandan işlemlerle uğraşcak ben doğuma girince..hani istedim ki annem 2-3 gün evvel gelsin kızımızı ona bırakalım eşim doğuma götürsün tabi normal olcağı için inşallah gününü de kestirmiyorsun..
ilk doğumda eşimi halası geldi hastaneden eve geldik 2. günümüzde tel açıo dio ki "bizim ank da borular patladı 5 gündür su yok kirlileri yıkasaydık ;yıkanamadık ondan gelemedik suları yeni verdiler işimi halledp geleyim ..."çok ağrıma gitmişti..bizde de yapabilirdi banyo vs..2 gün sonra yani doğum yaptıktan 4-5 gün sonra geldi gelince de kayınvalideme "gel gelininin başında dur "die tel açtı..o yüzden bu doğumda ne zman isterse o zman gelsin gel die açmıcam tel. dururmuzu bilio kızımı koycak kimsenin olmadığını da bilio ama asla gel demicem..ne zaman isterse o zman gelsin..kardeşinle geliriz diodu..canı sağolsun yeter ki..

Son düzenleme:
bence aileniz bencillik yapıyor her konuda,
siz hamile halinizle onların sorunlarıyla baş etmeye çalışıyorsunuz ama bunun değerini bilmedikleri çok açık..
sizden başka herkes kendini düşünüyor
eşinizi de çok takdir ettim biraz da kendi nişanlıma benzettim onun da çok yorucu bir işi var fakat bir kere bile şikayet ettiğini duymadım bana her konuda destektir
eşinizin kıymetini bilin, çocuğunuzu da hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…