okul kazanmışsınız ;tebrikler!!!!!
kızkardeşim hakkındaki yorumlarınıza gelince hastaneye en başından yatması gerektiğini doktor söyledi ama annem evde kullanalım ilaçları dedi ama kullanmayınca da durum daha da olumsuzlaştı!!!kusura bakmayın şehirdışından 7 sene ancak arad bir gidip gelince sevgi gösteriliyor ya da telefonlarda...kendimde neden bu yüzden suç arayayım..neyse benim durumumda olmadığınız için bişi diyemicem ....sözlerinize dikkat etmenizde fayda var kırıcılığınız hala geçmemiş doktora gitmişsiniz ama
Kk da hakikaten egosunu tatmin etmeye çalışan sinirini buraya yorum yazıp da boşaltayım diye düşünen bazı insanlarla dolmuş!!
Konu sahibi burada derdini anlatmış..
konuda yazdığı diğer yazıları da görünce çok hak verdim..ben ce de önce sağlık gelmeli..20 yaşına gelmiş bi kız anlattığı gibi bu derece ağır psikolojik sorunlar taşıyorsa kendisi için ve çevreye zararı olmaması için hasateneye yatırılmalı sanırım doktoru da bunu söylemiş ama annesi hala okusun derdindeymiş.Olmaz böyle Allah vermesin bi kriz anında birine saldırsa kötü bişi olsa üniversite yere batsın!kızcağız kardeşinin sağlığı konusunda çırpınıyor bazıları da kalkmış terbiyesizce "sen doktor musun nerden biliyorsun "gibi ithamlarda bulunuyor...Konu sahibi alıp sağlıklı bi insanı hastaneye yatırın demiyor zaten ya da hiç okutmayın demiyor;sağlığına kavuşsun eğitime yeniden devam etsin diyor...Hamile halinde bile ki anlattığına göre kendisi de zor günler içinde ;kızkardeşi için uğraşıyor..
Lütfen ya el insaf karşınızda stresten uzak kalmaya çalışan hamile bir bayana yorumlarınız biraz daha dikkatli olsun herkesi söylemiyorum tabi ki bi kaçı için bu sözlerim.Hamile bi bayan hormonların vermiş olduğu durum ile daha da hassaslaşır..Bir de sizin onu üzmeye hakkınız yok diye düşünüyorum.Onunla aynı görüşte olmayabilirsiniz bu çok normal elbette herkes farklı düşünceler içinde olacaktır..Ama lütfen aynı düşüncede değilsiniz diye "bencil "gibi sözlerle hakaret etmeyin lütfen!kimisi doktora görün vs yazmış ya bence onları doktora gitmeye ihtiyacı var kız durumunu bu kadar anlattıktan sonra hala böyle fütursuzca yazıyorsa!
kendinizde nokta kadar suç aramayacaksanız sizin kız kardeşinize bir faydanız asla olamaz.. şehir dışında olmakla bunun alakası yok.. benim ki BABAMIN İLK EVLİLİĞİNDEN olan ablam şehir dışında bulunmasına ve şirketinden ötürü onca sorun yaşamasına rağmen asla yalnız bırakmaz... hastaneye yatılırması gerekseydi dediğiniz gibi, bırakmazlardı.. durum yazdığınız gibi vahim olsaydı, çevreye öncelikle de kendisine verebileceği zararlardan ötürü eve yollamazlardı.. sondaki ifadeden ötürü sanırım doktora gitmiş olmamla alakalı bir "değinme" yapmışsınız.. bu gurur kıracak ya da ağıza sakız edilecek birşey değil.. herkesin dönem dönem ihtiyacı olur çok normal ...
hanımefendi siz oturduğunuz yerden bana " terbiyesiz" diyemezsiniz.. yorumumla alakalı hoşunuza gitmeyen birşey varsa mesaj atardınız, üslubum hakkında OLGUNLUKLA birkaç birşey söylerdiniz.. ben defalarca okudum yazdığımı göndermeden önce.. ve bir yanlış bulmuyorum! gelip geçici olan psikolojik şeylerden ötürü okuma hayatını elinden alamaz kimse kimsenin..... hadi aldı diyelim...... "senin yüzünden okumadım" cümlesinin altında ezilmeleri mi daha iyi? bu cümlenin kendilerine mâl edilmesi mi hoş olacak... onlar ellerinden gelenini yapmalı ki, sonucunda bir vicdan azabı çekilecek cümleye maruz kalmasınlar..! yorumlarımı yazarken kusura bakmayın hamile- evli- bekar diye ayıramıyorum.. konuya göre aklıma mantığıma ne yatıyorsa onu yazıyorum.. öyle olmasaydım objektiflik nerede olacaktı?! bencil demek bir hakaret değildir.. yasal olarak bile hakaret olmayan bir kelimeyi nasıl öyle sunarsınız?! burada açılan konuların %50 sinde konu sahibinin doktora görünmesini öneren yazılar var... o halde dediğiniz gibi olsa topluca biz kk olarak doktora görünelimne alakası var "diyen doktora gitsin" mantığı...
Bebeğinin sağlığı için kendini strese sokacak şeyler yapmaktan kaçın canım.18-19 yaşında mantıklı düşünemeyen kardeşim ve koca adam olmuş sorumsuz ve patavatsız konuşarak eşimi geren abim uzak olsunlar biraz (derim ben).
Kardeştir candır ama herşey biyere kadar.Sahipsiz değiller ya bunlar.Neden kendini bu kadar sorumlu hissedesin?Gelmesinler yani ne var?
Allah korusun onlara bişey olsa yanlarında olursun,kötü gün dostu olursun ama senin iyi gününü kötü güne çevirmelerine izin verme bence.
beni kaale alın diye yalvarmıyorum ben zaten.. konu açan herkesin herkese yorum yapmaya hakkı var.. beğenmiyorsanız açmayın.. herkes bir değil.. herkes herkesle aynı şeyi düşünecek dğeil.! fikir almak istendiğinde görülen eksiklikler de paylaşılır! ben de gördüğüm yanlışı ve eksikliği belirttim.. şu ana kadar 100 den fazla konuya yorum yaptım... konu sahipleri dahil diğer yorum yapanlar da asla bana böyle yaklaşımlarda bulunmadı.. o yüzden 2 kişinin beni önemsememesi yada yorumumdan rahatsız olması umrumda değil.. kendimi kimseye övmek ispatlamak gibi bir gayem yok.. öyle olsa çok daha farklı şeyler yazardım... olumsuz yorum duyunca dişlerini çıkaran insanlardan olduğunu kanıtladınız... bir dahaki sefere ayık olurum siz de ayık olun.!
bak canım ne sorunun var bilinmiyor ama konu sahibi ne güzel yapıyor senin gibisini kaaale bile almıyorpek de güzel yapıyor
sen de beğenmiyorsan yorum yapma olsun bitsin kimse zorlamıyor gel yorum yap diye! kimse de zorlamıyor hamile bi bayanın bu kadar üstüne gitmeye!!!kaç tane yorum yaptın ne okudun hiç önemli değil!şuan bu konu için yaptığın saptırıcı ;çarpıtıcı ve açıklamaları okumadan yaptığın sonuçlamalarla önemsenmeyecek biri olduğunu ispatladın zaten bizlere!
ay bi de tehtitkar konuşuyor "ayık olun "diyeçok korktumm...
ayık olmasak ne yapacaksın acaba???
bay bay canım baybay
canım konunu geçen gün okudum ama o gün cevap verme fırsatım olamadıöncelikle Allah yardımcın olsun... eğer durum anlattığın gibiyse işin gerçekten çok zor.. burda bir derdini paylaşmaya açmışsın ama görüyorum ki bazıları panter emel misali acımasızca eleştirip durmuş...kimi seni bencillikle suçlamış ama nedense ailenin yaptığı bencilliği es geçmiş ... tamam kimse kimseye bakmaya mecbur değil ama kimse kimseye yük olmaya da mecbur değil .... üstelik insanın zor gününde ailesi yanında olmayacak da kim olacak ailenle aynı şehirde değilsin küçük bir çocuğun var, bir de zor bir hamilelik geçiriyorsun ve gerçekten yardıma ihtiyacın var buna rağmen kız kardeşinle ilgili durumu yapılması gerekeni annenlere anlatmaya çalışıyorsun( ki dediğin gibiyse kesinlikle önce tedavi gerekiyor ) yine de sen suçlu görülüyorsun bu nasıl iş anlamadım
seni gayet iyi anlıyorum çünkü en ihtiyacım olduğum zaman ailem değil elalem dediğim insanlar yanımda oldu .. ailem benim için halen önemli ve değerli ama bir yanım maalesef halen kırgınbu kindarlık falan da değil insanın içinde bir şeyler gerçekten kırıldı mı gerçekten zor telafi oluyor...
anladığım kadarıyla sana eşinden başkasından hayır yok... o zaman biraz daha sık dişini bebeğin doğduktan sonra inşaallah kendini de evini de biraz daha toparlarsın .. çocuğunla beraber vakit geçirmeye özen göster .. hiç bir şey yapamasan bile otur beraber çizgi filim izle beraber izledikleriniz hakkında karşılık konuşun bu bile onu çook mutlu eder :)
Allah yardımcın olsun canım bebeğini de hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin ....
çok önemli bir dönemdesin.Senin işini kolaylaştıracak,işlerine yardım edecek birileri lazım.Ama evini kalabalıklaştırma derim.Kızkardeşin babanda gelmesin.Abin hele hiç gelmesin.Doğuma kadar sakinlik,huzur lazım sana .stres değil.Ya annen gelsin kalsın ya da başka biri bir akrabanızın kız falandamı yok.
yok canım malesef kimse...bugün doktor da aynısını dedi; "kesinlikle stresten uzak kalmalısın bebeğin şuandaki sağlığı için" diye.sanırım gelen de olmayacak.artık sormuyorum da gelmek isteyen gelirdi inşalalh az kadı 3 ay daha...o zman gelecek sanırım annem ..
bence zaten hemen gelmesinler.kalabalıkta daha fazla stres olursun.kızınla bu günlerin keyfini sür canım
Bazı yorumlara kesinlikle katılıyorum ve ayrıca abinizden öyle bir bahsediyorsunuz ki sanki düşmanınız canınıza kastetmiş yada kan davası varmış gibi! eşinize takılıyor belki abiniz.... söylediği herşeyi neden laf sokuyor art niyeli diye algılıyorsunuz benimde eşim bana evde çok yardımcı olur abim takılır bazen eşime ben olsam elimi sürmem diye bende eşimde güler geçeriz ve benim abimde herşeyi beğenmez eşimin yanında benim yaptığım bir yemeği eleştirmesi beni hiç rahatsız etmez kardeşim o benim daha ötesi varmı.. asla art niyetle düşünmedik eşimle! laf soktu bize demedik.. Belkide sizin abinize karşı sevgisizliğiniz anneniniz abinize olan düşkünlüğünden olabilir mi? Zaten yazdıklarınız anladığım kadarıyla ailenize karşı hep bir tavır içindesiniz aile bireylerinden hep olumsuz bahsediyorsunuz kusura bakmayın ama haksızsınız ... Hamilelikte yaşadığınız sıkıntıları çok iyi anlıyorum bende geçen yıl daha kötüsünü yaşadım çok zor geçen bir gebelik sürecinden sonra bebeklerimi kaybettim ama sizin şuan hamilelik piskolojisi yüzünden durumu fazla abarttığınızı düşünüyorum...
bence çok haklısın.
tepkisiz kalman yanlış. daha da büyür bu sorunlar içinde.
kimsenin de haberi olmaz kendini yer durursun.
gelmek istediklerinde, istemiyorsan gelmeyin diyebilmelisin.
bu aralar hiç iyi değilim kimseyi çekecek halim yok,
kendimi bile çekemiyorum kusura bakmayın gibi bişey söyle.
biraz da onlar düşünsün nesi var bu kızın diye. düşünürlerse tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?